Δεν θα εκπλαγεις γιατι δεν προκειται να τα παρουν, τουλαχιστο οχι την επομενη διετια.
Οσο για την πρωτη παραγραφο αυτο λεγεται εργασιακος μεσαιωνας που μπορει μεν σε πρωτη φαση να φαινεται λογικο και συμφερον σε καποιες ομαδες, αν το καλοσκεφθουν ομως και αυτες ειναι πουλια στο μεγαλο ντομινο και "πεφτουν".
Και συλλογικες συμβασεις καταργησαν και μετενεργεια και μισθους μειωσαν, αλλα παλι καθημερινα κλεινουν εκατονταδες επιχειρησεις ,καταστρεφονται επιχειρηματιες και αυτα γιατι? Γιατι εσπασε ο κυκλος του χρηματος!!!
Ετσι τι θα γινει? απλα θα ξεκαθαρισει το τοπιο!! Αν παρουμε για παραδειγμα το δικο σου κλαδο, ποσα ξενοδοχεια θα αντεξουν? καποιοι θα ελεγαν ποσα χρειαζονται? Ποσα? οσα εχουν δυνατοτητα οταν στραβωνει να χρηματοδοτησουν την επιχειρηση, οι αλλοι?θα πουλησουν μπιρ παρα, θα κλεισουν κλπ.
Απο ολη την ιστορια ποιος θα ωφεληθει? η οικονομια? οταν κλεινουν επιχειρησεις "βιάζεται" η οικονομια οχι ωφελειται!
Θα ωφεληθουν ελαχιστοι.
Παμε στους εργαζομενους τωρα... ειδικα οι εργαζομενοι ειναι της νοοτροπιας μια πιθαμη απο τον κωλο μου και οπου ναναι...
Θελω να δω τους μισθωτους.... και αυτου του νηματος, οταν η "φωτια" θα παει στη δικη τους αυλη, γιατι θα παει!!!,οταν θα αντιμετωπισθουν ως ανειδικευτοι μισθολογικα.
Θελω να δω τα σωματεια και τις οργανωσεις τους ποσα δικαστηρια τοτε αυτοι θα κανουν?
Αλλα ξερεις κατι και το δικο σου το σωματειο και τα αλλα τοτε οταν θα "φωναξει" για βοηθεια δν θα ειναι κανεις για να "ακουσει", γιατι ουτε αυτοι ακουγαν πριν,αλλα και το σχεδιο του διαιρει και βασιλευε θριαμβευσε!!!.
Χθες φιλε μου παντρευτηκε ο κουμπαρος μου στον Λουμπαδιαρη!! high society, γιατροι δικηγοροι (παντρεμα στη κυριολεξια) εκει λοιπον ηταν μια κακομοιρα που περιμενε να παρει να φαει τα παστακια γιατι συγχρονως βαφτιζαν και τη κορουλα τους.
Μια αστεγη που ειχε για σπιτι τον χωρο πισω απο την Εκκλησια, ειδε (νομισε) ανθρωπους με κοστουμια και βγηκε στη ζητα.
Ο ενας την ειπε τσουτσεκι, ο αλλος .... ηρθε και σε μενα και ζητησε μισο ευρω.
Δεν εχω ψιλα καλη μου της ειπα (και ας ειχα στη τσεπη), εφυγε και πηγε παρακει και εκλαιγε.
Την ειδε η κορη μου και μου λεει
Μπαμπα δωστης σε παρακαλω κατι, δωστης δυο ευρω και μη μου παρεις εμενα παγωτο, εγω δεν το εχω αναγκη.
Της εδωσα δυο ευρω και της τα εδωσε, συνεχισε να κλαιει απο ντροπη ισως, και αυτη τη στιγμη που στο γραφω εχω μετανιωσει που δεν της εδωσα περισσοτερα.
Ειμαι περηφανος για την κορη μου ειμαι περηφανος γιατι απο τετοιο υλικο πρεπει να ειναι φτιαγμενοι οι ανθρωποι να λυπουνται να συμπονουν και να καταλαβαινουν.
ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,
πληρωνουμε την κυνικοτητα,τον ωχαδερφισμο, και την χαιρεκακια μας!!
αυτα....