το διάβασα πρωι - πρωί αυτό, ανάμικτα συναισθήματα ρε γμτ, δεν ξέρει κανείς να κλαίει ή να γελάει σε τέτοιες περιπτωσεις. Οκτω (8) και βάλε δις έχασαν οι γάλλοι στην Εμπορική και κάνουν stop loss τωρα.
το διάβασα πρωι - πρωί αυτό, ανάμικτα συναισθήματα ρε γμτ, δεν ξέρει κανείς να κλαίει ή να γελάει σε τέτοιες περιπτωσεις. Οκτω (8) και βάλε δις έχασαν οι γάλλοι στην Εμπορική και κάνουν stop loss τωρα.
βασικα να κλαιει ειναι πανο...
Εγώ είμαι παράσιτο ναι, σαν το 80% τουλάχιστον του ελληνικού λαού που έχει υποστεί τα πάνδεινα απ'τα μέτρα της Τρόικας τα οποία οι παπαγάλοι (τους οποίους επικαλείσαι συνεχώς) υποστηρίζουν γιατί τους εξυπηρετούν μια χαρά, αυτούς και τα αφεντικά τους.
Και προσωπικές επιθέσεις κάνω ΜΟΝΟ σε όσους με προκαλούν προσωπικά και μάλιστα επανειλημμένα όπως κάνεις εσύ που παίρνεις αφορμή από μια είδηση για να μιλήσεις για τη μέση ελληνική οικογένεια, για τσάμπα δημοκράτες κλπ όταν δεν ξέρεις καλά καλά ούτε σε ποιον απευθύνεσαι.
Εγώ ούτε γλύφω admins, ούτε πάω με το ρεύμα του εκάστοτε φόρουμ για να είμαι αρεστός. Αυτό άλλωστε έχει φανεί όχι μόνο εδώ αλλά και αλλού.
Το τι θα κάνει τώρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άστο να το κρίνει η ιστορία (σε λίγους μήνες γιατί παραπάνω η τωρινή ψευτοσυγκυβέρνηση δεν κρατάει) κι αν τα πάει σκ@τά, μαζί θα τον κράξω κι εγώ.
Προς το παρόν να κρίνεις τους οσφυοκάμπτες που κυβερνούν κι ενώ παίρνονται αποφάσεις για μη σύνδεση του δανεισμού των τραπεζών με το εθνικό χρέος, εδώ απ'ότι φαίνεται πάλι στην απ'έξω θα είμαστε.
Και κάποιοι σαν κι εσένα έβγαιναν και υποστήριζαν να πληρώνει ο φορολογούμενος (ναι αυτός που έχασε 2 μισθούς από περικοπές κι άλλους 2 απ'τους φόρους που κλήθηκε να πληρώσει και κατά τ'άλλα διατηρήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός και μετά βγαίνεις και λες τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα πολιτικό απατεώνα όταν οι τωρινοί, με τις πλάτες της Τρόικας και των παπαγάλων έχουν κάνειι ΤΑ εγκλήματα) απ'το υστέρημά του για να πάρουν οι τράπεζες 50δις για επανακεφαλαιοποίηση και να μην έχει και καμια αρμοδιότητα το κράτος πάνω τους.
Αλλά ξέχασα, οι τράπεζες τα λεφτά τα πήραν μόνο για την προστασία των καταθέσεων.
Το άλλο με τον Τοτό?
Λες και δεν μπορούσαν να μείνουν στο κράτος τα λεφτά και να μπει αυτό εγγυητής των καταθέσεων, έπρεπε να πάνε στις τράπεζες και το κράτος να μην έχει και κανένα δικαίωμα στη διαχείριση των χρημάτων αυτών.
Τέλος, το ότι δεν παράγουμε είναι γεγονός.
Με τα μνημόνια όμως δεν θα παράξουμε ούτε στον αιώνα τον άπαντα. 7% προβλέπεται η ύφεση για φέτος, χειρότερη απ'όλες τις χρονιές (ο Ρουμελιώτης τα είπε, όχι εγώ), κατά τ'άλλα το μνημόνιο όμως είναι "σωτηρία".
Εκτός αυτού μας λες ότι αυτοί είναι οι μισθοί που δικαιολογούνται. Για πες μας όμως, με ποια λογική, του παραλόγου, οι μισθοί έχουν μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ αλλά οι φόροι, τα χαράτσια και οι τιμές όχι μόνο δεν πέφτουν, αλλά ανεβαίνουν κιόλας?
Ξέρεις που μόνο συμβαίνουν αυτά? Στην υποσαχάρια Αφρική που έχει πάει το ΔΝΤ και τους έχει διαλύσει εντελώς (τους ήδη διαλυμένους).
Γίνονταν και στη Λατινική Αμερική αλλά τους έδιωξαν με τα τσεκούρια.
Δηλαδή τι πρέπει, να έχουμε μια κοινωνία ετοιμοθάνατων Ελλήνων με μισθούς πείνας, χωρίς περίθαλψη, εργασιακά δικαιώματα κλπ που θα δουλεύουν μόνο για να πληρώνουν φόρους για να πάει καλά η χώρα και να γίνουμε "παραγωγικοί" (που ούτε κι έτσι γινόμαστε) ?
Και να λέμε ότι όλα αυτά είναι και για το καλό μας και πρέπει να τα δεχτούμε?
Τέτοιες "κοινωνίες" όσο και να τις ονειρεύονται κάποιοι που τους συμφέρουν, δεν θα έρθουν, τουλάχιστον αναίμακτα.
Βγαίνεις επίσης εσύ και μερικοί ακόμα και λέτε να ιδιωτικοποιηθεί ό,τι έχει απομείνει ακόμα δημόσιο (ώστε όταν καταρρεύσει η χώρα να μην έχει απομείνει τίποτα πλέον στον ελληνικό λαό). Δε μιλάω για οργανισμούς και επιτροπές της πλάκας αλλά για υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), ενέργεια, ύδρευση κλπ τα οποία κάθε κυρίαρχο κράτος οφείλει να έχει υπο την κατοχή του.
Να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και να πούμε το νερό νεράκι, όπως σε όλες τις χώρες του πλανήτη που όταν ιδιωτικοποιήθηκε η ύδρευση η αύξηση της τιμής του νερού τουλάχιστον 5πλασιάστηκε?
Να ιδιωτικοποιηθούν τα ΜΜΜ και να πάει το (ήδη πανάκριβο απ'όταν ήρθε η Τρόικα) εισιτήριο 3-4 ευρώ?
Γενικά, η χώρα αυτή να είναι για ένα 10% και το υπόλοιπο 90% να δουλεύει εξαθλιωμένο για να συντηρεί αυτούς?
Η μήπως είναι ψέμα ότι όπου έχει επέλθει ιδιωτικοποίηση (ιδίως μέσω ΔΝΤ και των μονοπωλιακών τακτικών του) οι τιμές έχουν ανέβει κατακόρυφα και το βιοτικό επίπεδο έχει καταβαραθρωθεί?
Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι μεσαίωνας.
Τέλος, επαναλαμβάνεις ότι οι δυ είναι αργόσχολοι κλπ και βρίσκεις πάτημα να πεις ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα.
Ναι, πάρα πολλοί είναι πράγματι και αργόσχολοι και λαμόγια και ανίκανοι κλπ κλπ. Ποιος τους έβαλε στη θέση τους? Δεν τους έβαλαν τα κόμματα που έχουν δηλώσει πλήρη υποταγή στην Τρόικα?
Τιμωρήθηκε κανείς γι'αυτό? Όχι, αντίθετα εσύ και οι όμοιοί σου μας είπατε ότι είναι η μοναδική ελπίδα για τη χώρα (θα φανεί σε μερικούς μήνες που θα έρθει η χρεοκοπία πόσο μεγάλη "ελπίδα" ήταν, αυτό είναι το μόνο βέβαιο).
Και σε ανθρώπους που είπαν να κάνουν (έστω να προσπαθήσουν) το δημόσιο να δουλεύει σωστά, με έλεγχο και αποτελεσματικότητα, τους είπατε ότι είναι "βαθύ" ΠΑΣΟΚ.
Όταν το "ρηχό" ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με την εξίσου ανικανοδιεφθαρμένη ΝΔ και οδεύουμε ολοταχώς προς την καταστροφή, συνεπικουρούμενοι φυσικά κι απ'την Τρόικα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί (πολυεθνικές κλπ).
Λες και θέλει κανείς να τα ξύνουν οι δυ (όσοι τα ξύνουν) ή να παίρνει ο κλητήρας του υπουργείου οικονομικών περισσότερα απ'τον καθηγητή πανεπιστημίου.
Αλλά δεν σημαίνει ότι θα ξεπουλήσουμε και τη χώρα για να την εκμεταλλευτούν κάποια κοράκια που κερδοσκοπούν στις πλάτες των χωρών και των λαών τους.
Όταν πονάει το κεφάλι δεν το κόβουμε, το θεραπεύουμε.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και με το δημόσιο.
Αυτά.
Λυπάμαι για το αυστηρό ύφος, όμως κάποια πράγματα δεν πρέπει να χαϊδεύουν αυτιά αλλά να ανοίγουν μάτια.
Και όποιος κατάλαβε καλώς, όποιος δεν κατάλαβε πάλι καλώς.
Άλλωστε, κι εμάς και τα όσα λέμε θα τα κρίνει το μέλλον.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Δεν θα εκπλαγεις γιατι δεν προκειται να τα παρουν, τουλαχιστο οχι την επομενη διετια.
Οσο για την πρωτη παραγραφο αυτο λεγεται εργασιακος μεσαιωνας που μπορει μεν σε πρωτη φαση να φαινεται λογικο και συμφερον σε καποιες ομαδες, αν το καλοσκεφθουν ομως και αυτες ειναι πουλια στο μεγαλο ντομινο και "πεφτουν".
Και συλλογικες συμβασεις καταργησαν και μετενεργεια και μισθους μειωσαν, αλλα παλι καθημερινα κλεινουν εκατονταδες επιχειρησεις ,καταστρεφονται επιχειρηματιες και αυτα γιατι? Γιατι εσπασε ο κυκλος του χρηματος!!!
Ετσι τι θα γινει? απλα θα ξεκαθαρισει το τοπιο!! Αν παρουμε για παραδειγμα το δικο σου κλαδο, ποσα ξενοδοχεια θα αντεξουν? καποιοι θα ελεγαν ποσα χρειαζονται? Ποσα? οσα εχουν δυνατοτητα οταν στραβωνει να χρηματοδοτησουν την επιχειρηση, οι αλλοι?θα πουλησουν μπιρ παρα, θα κλεισουν κλπ.
Απο ολη την ιστορια ποιος θα ωφεληθει? η οικονομια? οταν κλεινουν επιχειρησεις "βιάζεται" η οικονομια οχι ωφελειται!
Θα ωφεληθουν ελαχιστοι.
Παμε στους εργαζομενους τωρα... ειδικα οι εργαζομενοι ειναι της νοοτροπιας μια πιθαμη απο τον κωλο μου και οπου ναναι...
Θελω να δω τους μισθωτους.... και αυτου του νηματος, οταν η "φωτια" θα παει στη δικη τους αυλη, γιατι θα παει!!!,οταν θα αντιμετωπισθουν ως ανειδικευτοι μισθολογικα.
Θελω να δω τα σωματεια και τις οργανωσεις τους ποσα δικαστηρια τοτε αυτοι θα κανουν?
Αλλα ξερεις κατι και το δικο σου το σωματειο και τα αλλα τοτε οταν θα "φωναξει" για βοηθεια δν θα ειναι κανεις για να "ακουσει", γιατι ουτε αυτοι ακουγαν πριν,αλλα και το σχεδιο του διαιρει και βασιλευε θριαμβευσε!!!.
Χθες φιλε μου παντρευτηκε ο κουμπαρος μου στον Λουμπαδιαρη!! high society, γιατροι δικηγοροι (παντρεμα στη κυριολεξια) εκει λοιπον ηταν μια κακομοιρα που περιμενε να παρει να φαει τα παστακια γιατι συγχρονως βαφτιζαν και τη κορουλα τους.
Μια αστεγη που ειχε για σπιτι τον χωρο πισω απο την Εκκλησια, ειδε (νομισε) ανθρωπους με κοστουμια και βγηκε στη ζητα.
Ο ενας την ειπε τσουτσεκι, ο αλλος .... ηρθε και σε μενα και ζητησε μισο ευρω.
Δεν εχω ψιλα καλη μου της ειπα (και ας ειχα στη τσεπη), εφυγε και πηγε παρακει και εκλαιγε.
Την ειδε η κορη μου και μου λεει
Μπαμπα δωστης σε παρακαλω κατι, δωστης δυο ευρω και μη μου παρεις εμενα παγωτο, εγω δεν το εχω αναγκη.
Της εδωσα δυο ευρω και της τα εδωσε, συνεχισε να κλαιει απο ντροπη ισως, και αυτη τη στιγμη που στο γραφω εχω μετανιωσει που δεν της εδωσα περισσοτερα.
Ειμαι περηφανος για την κορη μου ειμαι περηφανος γιατι απο τετοιο υλικο πρεπει να ειναι φτιαγμενοι οι ανθρωποι να λυπουνται να συμπονουν και να καταλαβαινουν.
ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,
πληρωνουμε την κυνικοτητα,τον ωχαδερφισμο, και την χαιρεκακια μας!!
αυτα....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 02-07-12 στις 18:22
chrisgiapz3 (02-07-12), katsaraios (02-07-12), Leonidas_E39 (03-07-12), Monsta (02-07-12), Panos 316T (02-07-12), pilot (02-07-12)
Τα όποια δημοσιεύματα για την Εμπορική (αλλά και για κάθε εταιρία) παραμονές της πώλησης της, πρέπει να αντιμετωπίζονταί με προβληματισμό και αμφιβολία.
Η απομείωση της εμπορικής αξίας της επιχείρησης είναι πάντα το ζητούμενο πρίν απο την πώληση της.
Δεν ισχυρίζομαι οτι τα αναφερόμενα στο άρθρο, δεν εχουν βάση, αλλά φαντάζομαι η συγκεκριμένη απόφαση της γαλικής τράπεζας εντάσεται σε γενικότερη πολιτική της .
Αν οι λόγοι πώλησης της Εμπορικής είναι κυρίως όσα αναφέρονται στο άρθρο, τότε θα ήταν ενδιαφέρον να μας εξηγήσει κάποιος, γιατί οι ελληνικές τράπεζες πουλάνε τις τράπεζες που πρίν μερικά χρόνια αγόραζαν πυρετωδώς στα βαλκάνια και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ.
katsaraios (02-07-12), Panos 316T (02-07-12), VanVIC (02-07-12)
οχι Γιώργο, η ανακεφαλαιοποίηση δεν αφορά τις ξένες Τράπεζες που δρουν στην Ελλάδα, ούτε οι γαλλικές (Εμπορική - Γενική) ούτε οι κυπριακές παίρνουν λεφτά από το "πακέτο". Αυτες ή θα πάρουν λεφτά από τα αφεντικά τους, ή δεν ξέρω ... Η Λαική π.χ πήρε χτες 1,8 δις (συνολικά το κυπριακό και ελληνικό της κομμάτι.) από τον μηχανισμό που εγκρίθηκε γιά την Κύπρο.
katsaraios (02-07-12)
Η αξία της Εμπορικής δεν αφορά το ελληνικό κράτος πλέον, το μόνο θέμα που έχει αξία είναι οι εργαζόμενοι της και μόνο. Η Τράπεζα έχει βγει από το ΧΑΑ, άρα δεν αποτιμάται όπως οι υπόλοιπες. Η τυχη της είναι 100% στα χέρια των γάλλων. Ψάχνουν αγοραστη, φαίνεται να παίζει η ΕΤΕ. Υπό 1000 προυποθέσεις όμως ... Ο Ταμβακάκης έφυγε, ο Τουρκολιάς έχει άλλες προτεραιότητες. Αλλά ακόμα και αν συνεχιστεί η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, η ΕΤΕ "αλλους έσωσε, εαυτόν ου δύναται σώσαι ...". Ασε να σταθεί στα πόδια της πρώτα και βλέπουμε.
Οι θυγατρικές που πωλούνται από τις Τράπεζες μας Αντώνη είναι η βασική πηγή άντηλησης ρευστού προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εύρεση της ιδίας συμμετοχής των τραπεζών στις επικείμενες Α.Μ.Κ. Οι παλαιοί μέτοχοι δεν αρκούν. Αλλά και αυτό τελεί υπό την προυπόθεση ότι η τροικα θα εγκρίνει την πρόταση Παπαδήμου γιά τις ανακεφαλαιοποιήσεις τελικά. Ολα είναι στον αέρα συτή τη στιγμη.
Ας μείνει σαν συμπέρασμα ότι οι καιροί άλλαξαν, οι ελληνικές τράπεζες είναι εξαιρετικά αδύναμες και δεν κάνουν πια κουμάντα στα βαλκάνια και τη γύρω περιοχή. Να σωθούν προσπαθούν.
Panos 316T (02-07-12), Stathis (02-07-12)
Διαβασμενο σε βρισκω Γιαννη !!!
Τέλος στη διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το χρονικό της υπόθεσης
news247 Ιούλιος 02 2012 19:31
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα (30-5), "έκλεισε οριστικά την πόρτα" στους βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές για αναδρομικές διαφορές αποδοχών.
Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει περίπου 500 πρώην βουλευτές και διεκδικούν με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που έγινε το 2006 με αποφάσεις του Μισθοδικείου.
Οι αποδοχές των δικαστών αυξήθηκαν, για την τετραετία 2003 έως 2007, με ανώτατο πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι το ανώτατο ποσό των 10.271 ευρώ αντιπροσωπεύει τις αποδοχές των προέδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων, ενώ οι δικαστές των λοιπών βαθμών λαμβάνουν μικρότερες αποδοχές, σύμφωνα με την αρχή της πυραμίδας.
Να σημειωθεί ότι το σύνολο των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανέρχεται στις 850 περίπου, καθώς ορισμένοι βουλευτές έχουν καταθέσει δύο αιτήσεις για διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Επίσης, ανάλογες αγωγές, πλέον των 240, έχουν κατατεθεί και στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
Δεν τίθεται ζήτημα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης
Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και με την οποία εξομοιούνται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί ζήτημα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης.
Η έκτακτη αυτή παροχή που έλαβαν οι δικαστές, αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνιστά αναγνώριση επιπλέον απολαβών προς τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως αυτές συνδέονται προς τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός τους. Συνεπώς, δεν αφορούν άλλους λειτουργούς, των οποίων οι αποδοχές τους εξισώνονται με εκείνες των δικαστών, πρόσθεσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι δικαστές την έκτακτη αυτή παροχή, την έλαβαν, επειδή υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας (μεγάλος όγκος υποθέσεων) στα δικαστήρια και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, λόγω της εισόδου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών (απελάσεις, άδειες παραμονής, παραβατικές συμπεριφορές, κλπ), των Ολυμπιακών Αγώνων και της επίσπευσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων.
Έτσι, κρίθηκε ότι η επέκταση της επίμαχης παροχής στους βουλευτές συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου, καθώς ο νομοθέτης κατά πρώτον είχε την πρόθεση να αναγνωριστούν οι απολαβές αυτές προς τους δικαστικούς για συγκεκριμένους λόγους, ενώ κατά δεύτερον είχε την πρόθεση να αποκλείσει άλλες κατηγορίες λειτουργών, οι αποδοχές των οποίων συναρτώνται με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού (δηλαδή τους βουλευτές).
Αναμένεται η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
πηγη : news247
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsaraios : 02-07-12 στις 19:00
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"