χαχαχα...κωλόφατσα ρε γμτ. πόσο πολύ τα συμπαθώ αυτά τα ζώα, δεν λέγεται...περίσια αγάπη για πάντα!!!
χαχαχα...κωλόφατσα ρε γμτ. πόσο πολύ τα συμπαθώ αυτά τα ζώα, δεν λέγεται...περίσια αγάπη για πάντα!!!
sympether with chiefτης
Αρχικό μήνυμα απο 850CSI
Συγνωμη που θ' αναστατωσω το θρεντ αλλα ηθελα να κανω μια ερωτηση: Αν καποιος ιδιοκτητης σκυλων απο εσας εχει απευθυνθει σε εκπαιδευτη, ο εκπαιδευτης του ειπε πως τα σκυλια ανηκουν στα εξυπνα ζωα;
Και μη μου πειτε πως δε σας ενδιαφερει αν το σκυλι σας ειναι εξυπνο.....
η ερωτηση ειναι παγιδα... δεν την καταλαβα...
αν τα σκυλια γενικα ειναι εξυπνα ή η συγκεκριμενη ρατσα...
συνηθως εμεις στο εκτροφειο/εκπαιδευτηριο σκυλων που εχουμε στον Αυλωνα Αττικης, λεμε στους πελατες οτι η συγκεκριμενη ρατσα (οποιαδηποτε και αν εχει) οτι ειναι χαμηλης νοημοσυνης, για 2 λογους
α) για να παρουμε περισσοτερα χρηματα, το κραταμε + μια βδομαδα
β) να μην εχουμε γκρινιες οτι δεν το εκπαιδευσαμε σωστα
Stathis (01-07-12)
Ηθελα να κανουμε μια συζητηση περι σκυλων αφου εχω τελειως διαφορετικη αποψη απο τη δικη σας αλλα φοβαμαι την αδιαλλαξια των 'κολλημενων' κυνοφιλων. Οσο γι αυτο που λεει ο φιλος spar@, εχω να πω πως η εκπαιδευση των σκυλων περιλαμβανει υποχρεωτικα την εκπαιδευση των αφεντικων τους(τα σκυλια δεν εκπαιδευονται μονα τους) πρωτιστως για να ερμηνευουν τα μηνυματα που θελουν να τους περασουν τα σκυλια.
Η απαντηση στην ερωτηση ειναι πως, οχι, τα σκυλια δεν ειναι εξυπνα ζωα για πολλους λογους. Ο ανθρωπος απλως αγαπα τα σκυλια γιατι τον υπηρετουν και για τον ιδιο ακριβως λογο μισουν τις γατες.....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sasabmw : 01-07-12 στις 20:55
ΣΑΦΩΣ και κάποιος ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής του ζώου ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ να δει πως θα ερμηνεύει ΕΚΕΙΝΟΣ την όποια γλώσσα χρησιμοποιεί το ζώο.
Όλα τα ζώα (και πρώτα οι άνθρωποι είναι χαζοί, πάνχαζοι ηλίθιοι και αχάριστοι, δες την ιστορία, δεν χρειάζεται απόδειξη) είναι χαζά, το θέμα είναι το interaction πως θα είναι καλύτερο ώστε να μην ταλαιπωρείται ούτε το ένα ζώο ούτε το άλλο.
Δεν είναι θέμα εξυπνάδας η συμπεριφορά γατών και σκύλων, είναι θέμα γενετικού προγραμματισμού.
Εμάς παράδειγμα οι 2 από τις 3 γάτες ακούνε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ σε όλα, μέχρι και το όχι (χωρίς να ανεβάσουμε τόνους, και χωρίς να τις έχουμε δείρει ΠΟΤΕ) όταν μαγειρεύουμε ή φέρνουμε ψάρια στο σπίτι.
Eleni (02-07-12), katsaraios (02-07-12), Ptboul (02-07-12), Stathis (01-07-12)
Σάσα δεν έχεις να δεχτείς επιθέσεις από ''κολλημένους'' αλλά να ξέρεις τα εξής,
τα σκυλιά είναι πολύ έξυπνα ζώα και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανάγκη να το δείχνουν, έπειτα η εκπαίδευση από άλλο άτομο πλην του ιδιοκτήτη του για μένα δεν έχει νόημα (προσοχή δε λέω ότι δεν κάνουν δουλειά οι εκπαιδευτές). Είτε έχεις σκύλο είτε παιδί είναι το ίδιο πράγμα. Έχω τρία γερμανικά ποιμενικά και τα έχω μεγαλώσει από μωρά με πολύ αγάπη σε μεγάλη έκταση. Από τη στιγμή που λες θα πάρεις σκύλο αναλαμβάνεις μεγάλη ευθύνη, έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο για παιχνίδι αλλά και τα έχω μαλώσει παράλληλα για αταξίες (εκεί να δεις κατέβασμα τα αυτιά και στο σπίτι του). Έτσι ο σκύλος γίνετε οικογένεια και σε αγαπάει πολύ περισσότερο απ'οτι εσύ αυτόν.
Όσο για το ρόλο τους, είναι πολύ υπάκουα και πολύ καλοί φύλακες!!
Μην το παμε αλλου... Οι ανθρωποι εχουν νοημοσυνη ασχετα με τις ατελειες τους σε αντιδιαστολη με τα ζωα που εχουν ενστικτο και μονο.
Ειχα καποτε την εξης απορια: Πως ειναι δυνατο ενα πλασμα να ειναι δουλοπρεπες(τα σκυλια ειναι ο,τι και να λετε) και ταυτοχρονα εξυπνο; Δε γινεται. Ετσι απευθυνθηκα σε εναν (φοβερο) εκπαιδευτη με την πρωτη ευκαιρια που μου εξηγησε σχεδον ολα τα μυστικα της συμπεριφορας των σκυλων. Εκτοτε καταλαβα πως κανεις δεν ξερει τι ειναι το ζωο που εχει διπλα του αν δεν εκπαιδευτουν. Τα σκυλια ειναι κατωτερης/μεσης νοημοσυνης γιατι χρειαζονται εκπαιδευση ως το θανατο. Ο,τι και να μαθουν το ξεχνουν σε ελαχιστες ωρες γι αυτο χρειαζονται συνεχη επαγρυπνηση και δεν εννοω το κατουρημα ή τα κακα τους.
Γενικα ειναι παρα πολλα πραγματα που ειμαστε σιγουροι πως τα ξερουμε αλλα στην πραγματικοτητα ολα ειναι διαφορετικα...
Ενα μικρο παραδειγματακι: Το σκυλι ειναι ζωο με αγρια ενστικτα που αντιλαμβανεται τα μελη του σπιτιου ως αγελη και φυσικα θελει να ειναι αρχηγος της: ΠΟΤΕ μην αφηνετε το σκυλι σας να ανεβει πανω σας με ανοιχτα τα μπροστινα ποδια ή να ξαπλωσει πανω στα ποδια σας οταν καθεστε. Καθε φορα που παει να το κανει κλωτσηστε το. Μην ανησυχειτε, δεν ποναει.....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sasabmw : 01-07-12 στις 21:43
Αλλο ενα μυστικο που ειμαι σιγουρη πως κανενας σας δεν το εχει παρατηρησει:
Οταν κρατατε το σκυλι σας και πρεπει να μπειτε σε μια ανοιχτη πορτα, ασανσερ-σπιτι-μπαλονοπορτα κτλ. το σκυλι δεν ειναι τυχαιο οτι τρεχει να περασει πρωτο. Δεν το κανει απο ενθουσιασμο οπως νομιζετε. Την επομενη φορα σκεφτειτε: ΠΡΩΤΑ πρεπει να προχωρησετε εσεις και μετα να ακολουθησει το ζωο. Τραβατε του το λαιμο μεχρι να το μαθει.....
Σασα τι γνωμη εχεις για τους κινεζους που πουλανε τα σκυλια στο κεντρο της Αθηνας?
Bazil Van Sinner (01-07-12), katsaraios (02-07-12), Stathis (01-07-12)