Σελίδα 13 από 104 ΠρώτηΠρώτη ... 311121314152363 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 121 έως 130 από 1040

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...8 2012 M.E. II

Προεπιλογή

Όλα αυτά τα χρήματα που χάνονται, πού πάνε;
    Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένας τραπεζίτης βγήκε χαμένος από την επιχείρηση του. Αν ήταν έτσι γιατί δεν το κλείνουν το παλιομαγαζο; Γιατί καίγονταν με τον παπαδημο να προηγηθούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των χαρτιων που θα εκδοθούν;
    Εγώ ξέρω ότι ένας επιχειρηματίας αν ανοίξει κάτι και τον βάλει μέσα , βάζει την ζημιά στο παντελόνι , λέει ότι δεν του βγήκε και παει για αλλα. Αυτη είναι και η έννοια του επιχειρείν.

Μήπως λοιπόν μπορεί ακόμα και να μην βγάζουν τίποτα στα χαρτιά απο τις τράπεζες, αλλά βγάζουν με έμμεσο τροπο; Μήπως χρηματοδοτούν άλλες επιχειρήσεις τους; Μήπως δανείζονται για να φτιάξουν ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό τους , τα οποία νοικιάζουν οι ίδιες οι τράπεζες με ασυμφορα ενοίκια ; Μήπως δανείσουν με δανεικά και αγύριστα κόμματα με σκοπό την γενικότερη εξυπηρέτηση τους; Αν λοιπόν κάνουν όλα αυτά τί νόημα έχει να βγάλει και κέρδος σε χρήμα η τράπεζα ; Τα βγάζει άμεσα και με το παραπάνω .

2. The Following 3 Users Say Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

bill_m3 (23-06-12), katsaraios (23-06-12), Nino (23-06-12)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Kαι εγω απαντω οτι λαικισμος δεν ειναι να φωναζει ο κοσμος ο ανεργος για την διασωση των τραπεζων και των καταθεσεων του..
    Ο ανεργος που περιγραφει το αρθρο ειναι μικρη σταγονα στον ωκεανο των χρεωμενων που δεν ειχαν (τουλαχιστον οι περισσοτεροι) καμια διαθεση να φτασουν στα πεζοδρομια ουτε να χανουν περιουσιες και μην μας πουν οτι οι περιουσιες ειναι των τραπεζων και αρα κατοχυρονωνται με κατασχεσεις κλπ.
    Δεν μπορουμε να λεμε σκασιλα μας αν τα εχασαν η οχι οι τραπεζιτες και απο την αλλη να προτεινουμε μονη λυση τα τεραστια κονδυλια για την διασωση των εταιρειων τους και παλι ...
    Οι καταθετες και φυσικα το ηξεραν οσοι εργαζονται στις τραπεζες(ασ πουμε οι περισσοτεροι αν θες να εξαιρεθεις) ,προσφατα βεβαια το μαθαμε ολοι,εχουν αποσυρει το μεγαλυτερο μερος των χρηματων τους για "αλλες πολιτειες" οποτε για ποιες καταθεσεις μιλαμε?
    Μην πουμε για επενδυσεις και χρημα που θα πεσει στην αγορα ετσι??
    Αλλο παραμυθακι αυτο.
    Η αγορα θα σωθει μονο με κανονικες φοροχρεωσεις και σωστη διαχειριση του υπερκρατους αν μιλαμε για την ψωροκωσταινα μας ..

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όλα αυτά τα χρήματα που χάνονται, πού πάνε;
    Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένας τραπεζίτης βγήκε χαμένος από την επιχείρηση του. Αν ήταν έτσι γιατί δεν το κλείνουν το παλιομαγαζο; Γιατί καίγονταν με τον παπαδημο να προηγηθούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των χαρτιων που θα εκδοθούν;
    Εγώ ξέρω ότι ένας επιχειρηματίας αν ανοίξει κάτι και τον βάλει μέσα , βάζει την ζημιά στο παντελόνι , λέει ότι δεν του βγήκε και παει για αλλα. Αυτη είναι και η έννοια του επιχειρείν.

Μήπως λοιπόν μπορεί ακόμα και να μην βγάζουν τίποτα στα χαρτιά απο τις τράπεζες, αλλά βγάζουν με έμμεσο τροπο; Μήπως χρηματοδοτούν άλλες επιχειρήσεις τους; Μήπως δανείζονται για να φτιάξουν ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό τους , τα οποία νοικιάζουν οι ίδιες οι τράπεζες με ασυμφορα ενοίκια ; Μήπως δανείσουν με δανεικά και αγύριστα κόμματα με σκοπό την γενικότερη εξυπηρέτηση τους; Αν λοιπόν κάνουν όλα αυτά τί νόημα έχει να βγάλει και κέρδος σε χρήμα η τράπεζα ; Τα βγάζει άμεσα και με το παραπάνω .
    Ποιός τις έβαλε μέσα τις Τράπεζες στην Ελλάδα Σπύρο ?

Το κράτος που πτώχευσε, που μπήκε στο μνημόνιο γιά να μπορεί να παίρνει ξανά δανεικά όταν έκλεισαν οι αγορές ! Οι Τραπεζίτες φταίνε που το κράτος πτώχευσε ? Μήπως οι Τράπεζες έχουν σήμερα πρόβλημα από τα 200 εκ θαλασσοδάνεια που έδωσαν στα κόμματα ? Αυτό είναι αστείο, η ζημιά από τα ομόλογα ήταν 35 δις !

να το κλείσουν το μαγαζί λες ? Να το πάρει το κράτος μήπως ? Και ποιός θα εγγυηθεί τις καταθέσεις ? Μήπως το πτωχευμένο κρατος ? Ποιός θα δίνει άυριο δάνεια στην οικονομία ? Το κρατος ?

Φυσικά οι τραπεζίτες ήθελαν παπαδήμο, ποιόν να προτιμούσαν άραγε ? Τον λαφαζάνη μήπως ? Προσπαθούν να ξαναμπούν στη δουλειά με θεμιτό τρόπο, θα δουλέψουν, θα ξανακάνουν κέρδη και θα δώσουν πίσω τα δανεικά. Θα πάρει πολλά χρόνια αυτό, ασφαλώς, αν τις πάρει το κρατος, θα πάρει 20 αιώνες.

Υπάρχουν σοβαρες πηγες γιά να ενημερωθούμε γιά όλα αυτά, δεν είναι σωστό να ακούμε τους λαικιστες που θέλουν την Ελλάδα στο περιθώριο γιά πάντα. Η χώρα χρειάζεται την Ευρωπη του ιδωτικού επιχειρείν, όλα τα άλλα είναι ....

5. The Following 2 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Kostas_1 (23-06-12), Stathis (23-06-12)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποιός τις έβαλε μέσα τις Τράπεζες στην Ελλάδα Σπύρο ?

Το κράτος που πτώχευσε, που μπήκε στο μνημόνιο γιά να μπορεί να παίρνει ξανά δανεικά όταν έκλεισαν οι αγορές ! Οι Τραπεζίτες φταίνε που το κράτος πτώχευσε ? Μήπως οι Τράπεζες έχουν σήμερα πρόβλημα από τα 200 εκ θαλασσοδάνεια που έδωσαν στα κόμματα ? Αυτό είναι αστείο, η ζημιά από τα ομόλογα ήταν 35 δις !

να το κλείσουν το μαγαζί λες ? Να το πάρει το κράτος μήπως ? Και ποιός θα εγγυηθεί τις καταθέσεις ? Μήπως το πτωχευμένο κρατος ? Ποιός θα δίνει άυριο δάνεια στην οικονομία ? Το κρατος ?

Φυσικά οι τραπεζίτες ήθελαν παπαδήμο, ποιόν να προτιμούσαν άραγε ? Τον λαφαζάνη μήπως ? Προσπαθούν να ξαναμπούν στη δουλειά με θεμιτό τρόπο, θα δουλέψουν, θα ξανακάνουν κέρδη και θα δώσουν πίσω τα δανεικά. Θα πάρει πολλά χρόνια αυτό, ασφαλώς, αν τις πάρει το κρατος, θα πάρει 20 αιώνες.

Υπάρχουν σοβαρες πηγες γιά να ενημερωθούμε γιά όλα αυτά, δεν είναι σωστό να ακούμε τους λαικιστες που θέλουν την Ελλάδα στο περιθώριο γιά πάντα. Η χώρα χρειάζεται την Ευρωπη του ιδωτικού επιχειρείν, όλα τα άλλα είναι ....
    Ξαναδιαβασε τι έχω γράψει. Και αν έχεις όρεξη ξανααπαντησε μου

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξαναδιαβασε τι έχω γράψει. Και αν έχεις όρεξη ξανααπαντησε μου
    στην πρωτη παραγραφο έχω απαντησει, η δεύτερη παραγραφος δεν ισχύει.

Rides
    1

Προεπιλογή

Σπυρο ειναι η αρχη και η ροη της οικονομιας αυτη. Καλως ή κακως τα ιδρυματα που διαχειριζονται δανεισμό και καταθεσεις ειναι απαραιτητα.

Μιλωντας βεβαια για τις παρανομιες που αναφερεις, αυτες μπορουν να γινονται από οποιονδηποτε επιχειρηματια στην επιχειρηση του και βεβαια κανεις δεν μπορει παρά να μην συμφωνησει, αλλα δεν μπορει το παρανομο να οριζει τις αποφασεις.

Το κρατος αυτον ακριβως το ρολο εχει. Να βαζει τους κανονες και να επιβλεπει να τηρουνται. Τιποτε άλλο. Τα αλλα γινονται και αυτορυθμιζονται μετα μια χαρα από την ιδιωτικη οικονομια

9. The Following 4 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

m-power_01 (23-06-12), PANOS-E60 (23-06-12), Stathis (23-06-12), SuperSonic (24-06-12)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σπυρο ειναι η αρχη και η ροη της οικονομιας αυτη. Καλως ή κακως τα ιδρυματα που διαχειριζονται δανεισμό και καταθεσεις ειναι απαραιτητα.

Μιλωντας βεβαια για τις παρανομιες που αναφερεις, αυτες μπορουν να γινονται από οποιονδηποτε επιχειρηματια στην επιχειρηση του και βεβαια κανεις δεν μπορει παρά να μην συμφωνησει, αλλα δεν μπορει το παρανομο να οριζει τις αποφασεις.

Το κρατος αυτον ακριβως το ρολο εχει. Να βαζει τους κανονες και να επιβλεπει να τηρουνται. Τιποτε άλλο. Τα αλλα γινονται και αυτορυθμιζονται μετα μια χαρα από την ιδιωτικη οικονομια
    εκει ακριβως μπαινει η διαπλοκη ,στον ελεγχο του κρατους...
    οποτε και παλι φροντιζουν για νεα πακετα διασωσης ...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsaraios : 23-06-12 στις 20:49

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

11. The Following User Says Thank You to katsaraios For This Useful Post:

Kostas_1 (24-06-12)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    στην πρωτη παραγραφο έχω απαντησει, η δεύτερη παραγραφος δεν ισχύει.
    Πού ανέφερα τότε εγώ ότι η ζημιά στις τράπεζες έγινε από δάνεια σε κόμματα ;
    Πουθενά ! Στην δεύτερη παράγραφο ανέφερα ότι για μένα είναι ένας λόγος ύπαρξης των τραπεζών αυτος.
    Πού ανέφερα ότι καίγονταν για τον Παπαδημο και όχι για τον λαφαζανη;
    Ανέφερα ότι καίγονταν με τον παπαδημο για να έχουν πρωτεραιότητα στα επιπλέον χαρτιά που θα βγαλει το κράτος πλέον.

Δηλαδή οι επιχειρματίες τραπεζίτες έχουν ανθρώπινο πρόσωπο και σκέφτονται τις καταθέσεις μου; Δυσκολεύομαι να το χωνέψω.
    Δεν ανέφερα πουθενά για κρατικοποιηση τραπεζών .

Όσον αφορά μέσα ενημέρωσης κλπ που λες , εγώ ενημερώνομαι μόνο απο το bmwfans .

Και πάνω από όλα δεν μου απάντησες που πανε τα λεφτα

13. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

katsaraios (23-06-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βρε κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες, σου απάντησα με τον τρόπο που εγώ νομίζω ότι είναι περιεκτική η απάντηση.

Διευκρινίζω, εν πάση περιπτωσει, τα λεφτά που είχαν επενδυθεί σε ομόλογα Ε.Δ. χάθηκαν (haircut). Χαθηκαν από τους ισολογισμούς των Τραπεζων, όχι από τις τσέπες των Τραπεζιτων. Αδυνάτισε σε βαθμό μηδενισμού η κεφαλαιακή τους θέση, άρα δεν έχουν πλέον στα ταμεία τους τις καταθέσεις του κόσμου, άρα η ανακεφαλαιοποίηση δεν γίνεται γιά να παρουν κέρδη τα αφεντικά αλλά γιά να μη χαθούν οι καταθέσεις. Ειναι σαφες αυτό ?

Αν και εφόσον οι τράπεζες ξανακάνουν κέρδη τότε οι μέτοχοι θα ξαναπάρουν μέρισμα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν μείνουν ιδιωτικές, αλλιώς το κράτος θα τις απομυζα γιά να βουλώνει τρυπες αλλού. Ο λαφαζάνης αυτό θέλει, για αυτό τον ανέφερα.

Τέλος, οι τραπεζίτες (αφεντικά) δεν τραβανε ζόρι γιά τις καταθέσεις του κοσμάκη, η ΕΕ όμως τραβάει και μεγάλο μάλιστα, εάν δεν τις διασφαλίσει, η ΕΚΤ είναι υποχρεωμένη να τις πληρώσει σε περίπτωση bank run.

15. The Following 3 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

joseph (24-06-12), Kostas_1 (24-06-12), m-power_01 (23-06-12)

Προεπιλογή

Τώρα μάλιστα.
    Βέβαια η πρώτη ερώτηση μου δεν ήταν ρητορική ... Πού πανε τα λεφτά που χάνονται ; Σοβαρά μιλάω ... Δεν είμαι οικονομολόγος !

Οκ για τις καταθέσεις , το έπιασα.

Όσον αφορά τα κέρδη των τραπεζιτών , είναι πολύ κατανοητό αυτό που λες και λογικότατο. Και συμφωνώ εν μέρει . Το αν μέρει πάει στο ότι δεν μου σχολίασες την δεύτερη παράγραφο μου.

@ Sharky συμφωνώ απόλυτα. Εγώ αυτο που ήθελα να πω είναι ότι απο τις τράπεζες μπορει να μην έβγαλαν και δεκάρα. Αλλά δεν θα τους λυπηθώ, και όχι γιατί αυτοί έχουν (δεν είμαι κομπλεξικός) αλλά επειδή εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς οι τράπεζες και από εκει βγάζουν. Και δεν είναι απαραίτητο ότι είναι παράνομα τα κέρδη τους. Ηθικά μπορεί να μην είναι .

17. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

Kostas_1 (24-06-12)

Σελίδα 13 από 104 ΠρώτηΠρώτη ... 311121314152363 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP