Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1040

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...8 2012 M.E. II

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποιός τις έβαλε μέσα τις Τράπεζες στην Ελλάδα Σπύρο ?

Το κράτος που πτώχευσε, που μπήκε στο μνημόνιο γιά να μπορεί να παίρνει ξανά δανεικά όταν έκλεισαν οι αγορές ! Οι Τραπεζίτες φταίνε που το κράτος πτώχευσε ? Μήπως οι Τράπεζες έχουν σήμερα πρόβλημα από τα 200 εκ θαλασσοδάνεια που έδωσαν στα κόμματα ? Αυτό είναι αστείο, η ζημιά από τα ομόλογα ήταν 35 δις !

να το κλείσουν το μαγαζί λες ? Να το πάρει το κράτος μήπως ? Και ποιός θα εγγυηθεί τις καταθέσεις ? Μήπως το πτωχευμένο κρατος ? Ποιός θα δίνει άυριο δάνεια στην οικονομία ? Το κρατος ?

Φυσικά οι τραπεζίτες ήθελαν παπαδήμο, ποιόν να προτιμούσαν άραγε ? Τον λαφαζάνη μήπως ? Προσπαθούν να ξαναμπούν στη δουλειά με θεμιτό τρόπο, θα δουλέψουν, θα ξανακάνουν κέρδη και θα δώσουν πίσω τα δανεικά. Θα πάρει πολλά χρόνια αυτό, ασφαλώς, αν τις πάρει το κρατος, θα πάρει 20 αιώνες.

Υπάρχουν σοβαρες πηγες γιά να ενημερωθούμε γιά όλα αυτά, δεν είναι σωστό να ακούμε τους λαικιστες που θέλουν την Ελλάδα στο περιθώριο γιά πάντα. Η χώρα χρειάζεται την Ευρωπη του ιδωτικού επιχειρείν, όλα τα άλλα είναι ....
    Ξαναδιαβασε τι έχω γράψει. Και αν έχεις όρεξη ξανααπαντησε μου

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξαναδιαβασε τι έχω γράψει. Και αν έχεις όρεξη ξανααπαντησε μου
    στην πρωτη παραγραφο έχω απαντησει, η δεύτερη παραγραφος δεν ισχύει.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    στην πρωτη παραγραφο έχω απαντησει, η δεύτερη παραγραφος δεν ισχύει.
    Πού ανέφερα τότε εγώ ότι η ζημιά στις τράπεζες έγινε από δάνεια σε κόμματα ;
    Πουθενά ! Στην δεύτερη παράγραφο ανέφερα ότι για μένα είναι ένας λόγος ύπαρξης των τραπεζών αυτος.
    Πού ανέφερα ότι καίγονταν για τον Παπαδημο και όχι για τον λαφαζανη;
    Ανέφερα ότι καίγονταν με τον παπαδημο για να έχουν πρωτεραιότητα στα επιπλέον χαρτιά που θα βγαλει το κράτος πλέον.

Δηλαδή οι επιχειρματίες τραπεζίτες έχουν ανθρώπινο πρόσωπο και σκέφτονται τις καταθέσεις μου; Δυσκολεύομαι να το χωνέψω.
    Δεν ανέφερα πουθενά για κρατικοποιηση τραπεζών .

Όσον αφορά μέσα ενημέρωσης κλπ που λες , εγώ ενημερώνομαι μόνο απο το bmwfans .

Και πάνω από όλα δεν μου απάντησες που πανε τα λεφτα

4. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

katsaraios (23-06-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βρε κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες, σου απάντησα με τον τρόπο που εγώ νομίζω ότι είναι περιεκτική η απάντηση.

Διευκρινίζω, εν πάση περιπτωσει, τα λεφτά που είχαν επενδυθεί σε ομόλογα Ε.Δ. χάθηκαν (haircut). Χαθηκαν από τους ισολογισμούς των Τραπεζων, όχι από τις τσέπες των Τραπεζιτων. Αδυνάτισε σε βαθμό μηδενισμού η κεφαλαιακή τους θέση, άρα δεν έχουν πλέον στα ταμεία τους τις καταθέσεις του κόσμου, άρα η ανακεφαλαιοποίηση δεν γίνεται γιά να παρουν κέρδη τα αφεντικά αλλά γιά να μη χαθούν οι καταθέσεις. Ειναι σαφες αυτό ?

Αν και εφόσον οι τράπεζες ξανακάνουν κέρδη τότε οι μέτοχοι θα ξαναπάρουν μέρισμα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν μείνουν ιδιωτικές, αλλιώς το κράτος θα τις απομυζα γιά να βουλώνει τρυπες αλλού. Ο λαφαζάνης αυτό θέλει, για αυτό τον ανέφερα.

Τέλος, οι τραπεζίτες (αφεντικά) δεν τραβανε ζόρι γιά τις καταθέσεις του κοσμάκη, η ΕΕ όμως τραβάει και μεγάλο μάλιστα, εάν δεν τις διασφαλίσει, η ΕΚΤ είναι υποχρεωμένη να τις πληρώσει σε περίπτωση bank run.

6. The Following 3 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

joseph (24-06-12), Kostas_1 (24-06-12), m-power_01 (23-06-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP