Ο Σαμαράς προσπαθεί και το άνευρο κυβερνητικό σχήμα θα κριθεί – Η Ελλάδα θα θέσει θέμα 2ετούς παράτασης του πλάνου προσαρμογής αλλά Γερμανία και Τρόικα θα αποδεχθούν σταδιακές προσαρμογές με βάση την ύφεση – Ορατή η χρεοκοπία
Στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στηρίζεται η προσπάθεια αποτροπής της βίαιης χρεοκοπίας της χώρας και διασφάλισης της ευρωπαϊκής της πορείας.
Η νέα κυβέρνηση στηρίζεται στον Α. Σαμαρά ο οποίος στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του φάνηκε διαλλακτικός μετριοπαθής επικεντρωνόμενος στην ουσία αλλά το κυβερνητικό σχήμα χωλαίνει.
Είναι ένα κεντροδεξιό σχήμα με απολιτίκ στοιχεία που δεν πείθει ότι έχει την βαρύτητα να σηκώσει το βάρος της διάσωσης της χώρας.
Ένα ΠΑΣΟΚ που απέχει και μια Δημοκρατική Αριστερά που στηρίζει μεν αλλά δεν βοηθάει ενεργά το κυβερνητικό έργο.
Όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απέχουν και προφανώς υπάρχει, πολιτική, μικροπολιτική και επικοινωνιακή σκοπιμότητα.
Η στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αποδεικνύει ότι ακόμη τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί.
Αγνοούν την δεινή πραγματικότητα ή υπεκφεύγουν ποντάροντας σε πολιτικά κέρδη στο μέλλον ή να μετριάσουν πολιτικές απώλειες στο μέλλον.
Η νέα κυβέρνηση στηρίζεται από την μια στον Σαμαρά που φαίνεται να πιστεύει στην προσπάθεια που αναλαμβάνει αλλά από την άλλη ξεκινάει με κακά δείγματα γραφής.
Είναι ψευδαίσθηση η συμφωνία των 3 κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να παγώσουν τις απολύσεις στο δημόσιο όταν η Τρόικα έχει ζητήσει 150 με 180 χιλ απολύσεις.
Είναι λάθος επικοινωνιακή τακτική να ξεκινάει μια κυβέρνηση με μια συμφωνία που δεν μπορεί να τηρηθεί καθώς η Τρόικα αμέσως θα την απορρίψει ασυζητητί.
Είναι επίσης κακό δείγμα γραφής οι αναφορές ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση να μην ελεγχθούν τα πεπραγμένα του.
Αυτό αποτελεί συγκάλυψη και προσβολή της δημοσίας αιδούς, προσβολή του πολιτικού ήθους, αποτελεί σκάνδαλο και αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης.
Αν η νέα κυβέρνηση ξεκινάει με τέτοιες πρακτικές θα αποτύχει μετά απολύτου βεβαιότητας.
Η κυβέρνηση αυτή καλείται να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, ωστόσο με βάση τις μέχρι τώρα αναφορές των Ευρωπαίων και της Γερμανίας δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν την χρονική παράταση των 2 ετών στα πλάνα προσαρμογής του μνημονίου.
Κατά το πιθανότερο σενάριο μετά από έντονες ζυμώσεις ίσως γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή αλλά δεν αποκλείεται η Τρόικα να δεχθεί σταδιακές προσαρμογές των μέτρων σε συνάρτηση με την ύφεση.
Η 2ετής παράταση δεν είναι το μέγιστο που ζητάει η κοινωνία αποτελεί μια πτυχή του συνολικού μηνύματος της κυβέρνησης.
.................................................. ..........