Χειροτερο: Zastava της δουλειας,υπο βροχη γκαζομενος 70χλμ/ωρα φρεναριστος 90χλμ/ωρα. Πραγματικη εμπειρια
Πιο γρηγορο: Lamborghini Murcielago 650ps,τοσο γρηγορο που δεν το προλαβαινεις
καλυτερο: Φερραρι 355 challenge! Οδηγηση ευλογια.
Χειροτερο: Zastava της δουλειας,υπο βροχη γκαζομενος 70χλμ/ωρα φρεναριστος 90χλμ/ωρα. Πραγματικη εμπειρια
Πιο γρηγορο: Lamborghini Murcielago 650ps,τοσο γρηγορο που δεν το προλαβαινεις
καλυτερο: Φερραρι 355 challenge! Οδηγηση ευλογια.
BILL007 (10-06-12), Kostas_1 (11-06-12), Panos 316T (10-06-12), S8N (10-06-12), Stamatis (10-06-12)
Zastava... Τι μου θύμησες τώρα...
Ένα ωραίο Zastava, λοιπόν, είχε για μερικά χρόνια μια φίλη. Θυμάμαι ότι όταν το πρωτοείχε φέρει Πάτρα, έγινε cult φιγούρα στο πανεπιστήμιο. Δεν άντεξα και πολύ και το πήρα βόλτα. Είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο φίλος race850i, μόνο που θέλει πραγματικά πολλή υπομονή για να πιάσεις τα 70.
Πρώτη βόλτα λοιπόν, το παίρνω σε ένα πάρκινγκ. Ανεβάζω γύρω στα 40. Μετά έπρεπε να στρίψω, οπότε η λογική έλεγε ότι πρέπει να πατήσω φρένο, πράγμα που έκανα. Όταν κατάλαβα ότι δεν δούλευαν, δοκίμασα το χειρόφρενο (ούτε αυτό δούλευε). Το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα πιο θεαματικά τετακέ της ζωής μου, γιατί στρίβοντας 90 μοίρες με 40 είχε σαν αποτέλεσμα να διπλώσει, στο πρώτο ανάποδο βγήκε το τιμόνι (ευτυχώς που δεν έφυγε και το κάθισμα) και άρχισα να φέρνω σβουρίδια.
Μερικές βδομάδες αργότερα, με τιμόνι από Punto σαν συνοδηγός, φρενάρει η φίλη σε βρεγμένο, και προσγειωνόμαστε στον κοτσαδόρο ενός Grand Vitara. Έχουν περάσει καμια δεκαριά μήνες από τότε και ακόμα γελάω.
alexk (10-06-12)
Εγω ΕΙΧΑ zastava 101 (1.100 μηχανη fiat) και με δευτερα εβγαζε 80 χαλαρα.
Το ειχα παρει για να το αποσυρω (τοτε με την αποσυρση την πρωτη) και ειχα μεινει μαλκας απο το πως τραβαγε η δευτερα του.
Το εκαψα εξω απο το "κοφτηρι" της αποσυρσης με σπινιαρισμα.
Εχω το βιντεο αν καποιος εχει μετατροπεα απο κασετα σε mpeg να του το δωσω.
3 λεπτα σπινιαρισμα με το πισω μερος δεμενο σε μια νταλικα με συρμα ρυμουλκησης.
Εκανα εμετο απο τη λαστιχιλα.
Bazil Van Sinner (12-06-12), Panos 316T (10-06-12), Ptboul (11-06-12), Thomelef (10-06-12)
αλλο ενα true story που θυμηθηκα...
πριν καμποσα χρονια..ημουν και εγω φρονιμο παιδακι με τα αμαξια..και παλευα να σπουδασω...παντα ομως μεσα μου υπηρε ενα sweet spot για την ταχυτητα...και εκεινη την εποχη ο "γρηγορος" της γειτονιας ηταν ενας φιλος, επονομαζομενος και ως "κουλουρας"..ο οποιος ηταν ο καφρος της παρεας...μεγαλυτερος κατα 15 χρονια ειχε ζησει σε μια αλλη εποχη..οι σουζες του αλλα και οι πτωσεις του με τα μηχανακια ειχαν μεινει επικες στην γειτονια..ειτε με το rgv του (αλλος χαρος απο εκει) ειτε με το monkey του...και στα αμαξια ομως δεν πηγαινε πισω..η οικογενεια του για χρονια λοιπον ειχε και ενα ford cortina 1.6lt..το cortina απο την μανα του ηταν σαν dragster..χαμηλο μπροστα και τερμα σηκωμενο πισω το θηριο (αντε να κουμανταρεις με τα φυλλα σουστας πισω)...πορτες λοιπον απο εδω, πορτες απο εκει στην πλατεια του χολαργου..μια του κλεφτη δυο του κλεφτη..μια ωραια πρωια..εχει βρεξει εκει στο περιφημο "εσακι" στα συνορα του χολαργου-αγιας...αλλα ο φιλος παντα τεζα...κατι η ελλιπης συντηρηση στο cortina..κατι ο υπερβαλλον ζηλος..οχι εσακι δεν βγηκε...αλλα ο fordaros δεν εστριψε ποτε να μπει στο εσακι-πηγε ευθεια και εριξε μαντροτοιχο!!!!!...τσακιζοντα ς ελαφρα το φτερο του θηριου..και πολυ περισσοτερο τα οδηγικα "φτερα" του "κουλουρα"...
περασαν τα χρονια..το cortina γερασε..και πεταχτηκε και αντικαταστηθηκε απο ibiza του 98..που ο ιδιοκτητης ευαγγελιζοταν οτι σαν αυτο το αμαξι δεν υπηρχε αλλο...!!!ναι ηταν εκεινο με τον 1.4λτ 8v με τον εκκεντροφορο στο πλαι....το παει λοιπον...το στηνει με κατι bilstein κιτρινα..και eibach...και βγαινει παλι ο χαρος στους δρομους..ο "κουλουρας" ομως οπως σε ολα τα πραγματα ειχε το δικο του στυλ μεχρι και στην οδηγηση..το λεγομενο "παιξιμο" του τιμονιου..μεσα στην στροφη οπου ειχε κρατησει κουσουρι απο τα πισωκινητα..το κρατησε και στο ibiza..(δοξα το θεω που το ibiza ηταν αργο..αλλιως θα μας εβγαζαν απο κανα χωραφι παλι)..με αυτα και με αυτα εν ετη 2001-2 δεν θυμαμαι και ακριβως..εχουμε παρει τον ιbizaro και παμε νεα μακρη για μπανιο...στο γυρισμο και παντα πηγαινωντας ταπα (για 14αρι παντα)..πετυχαινουμε πανω στην πεντελη m3 e46..με επιγραφες περιοδικου στο πλαι...μου κανει λοιπον ο θεουλης..."νικολα...αυτα τα bmw δεν στριβουν..θα τον επατησω"...και καπου εδω θα τελειωνε το στορυ με καμια πανηγυρηκη εξοδο του ιμπιζα σε κανα χαντακι..αλλα ο "κουλουρας" ειχε δικιο..ολη την πεντελη ενα ibiza ειχε γατζωθει στο κωλο του m3 το οποιο μονο στις ευθειες ξεκολλαγε αλλα στις στροφες μονο που δεν πεφταμε πανω του..και πηγαιναμε με πολλα.. ..ισως και απο τοτε να επαψα να σεβομαι τα περιοδικα..και τους δηθεν χεραδες...που βλεπαμε μεσα στις φωτος τους..ο "κουλουρας" παντως ειχε κερδισει τον σεβασμο μου...
aristent (11-06-12), Panos 316T (11-06-12), PANOS-E60 (11-06-12)