Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bomer Εμφάνιση μηνυμάτων
το θεμα με την adaption (προσαρμογη) ειναι πολυ σοβαρο στα bmw και μην κοροιδευετε.
Θα εχετε καταλαβει τι σχεση εχω με την noelle.
Ολα τα συγχρονα αυτοκινητα και ειδικα τα νεα bmw με εγκεφαλους siemens χρειαζονται πολυ χρονο προσαρμογης το οποιο το οναμαζουμε ''πατημα'' προγραμματος.
Ο φιλος που αναφερεται σ αυτο εχει δικιο.
Στα Μ3V8 πχ. που ειναι το αποκορυφωμα της ηλεκτρονικης, το προγραμμα ''παταει'' στο100% του, μετα τα 3-4.000km.
Δεν ειναι μονο στο δυναμομετρο αλλα και στην αισθηση!
Οι πελατες μας λενε ενα πρωι το αμαξι ''ξυπναει'' τοσο,που νοιωθουν οτι τρωνε ''κλωτσια'', εν σχεσει με το χθες....
Κατ'αρχάς αυτό ΔΕΝ αναφέρεται επίσημα σε ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ επίσημο site ή διαφημιστικό ΚΑΜΙΑΣ εταιρίας ...

Κατά 2ον αν ήταν ετσι ... δηλαδή ΑΝ οι προγραμματισμένες νέες τιμές ΔΕΝ ισχύανε από την 1η στιγμή αλλά μετά από 500 - 1000 - 4000 κμ τότε

α) Δε θα μπορύσε να γίνει καμία ρύθμιση τη στιγμή που πρωτο μπαίνει το πρόγραμμα αφού όλες οι τιμές ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ADAPT

Κανένας όμως προγραμματιστής δεν το κάνει αυτό !!! και όλοι ρυθμίζουν επιτόπου

β) Θα επρεπε να ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙ ρύθμιση μειγμάτων κλπ κλπ όταν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ αυτή η αναπροσρμογή και λάβει χώρα το ΔHΘΕΝ adapation

Kανένας όμως προγραμματιστής δεν το ισχυρίζεται αυτό !!! ... δηλαδή κανείς δεν λέει ΕΛΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ADPAPT ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΚΛΠ ΚΛΠ !!!

γ) Θα έπρεπε να γίνεται δυναμομέτρηση ΕΝΑ - ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!! ...αφού τότε ολοκληρώνεται ΤΟ ΔΗΘΕΝ ADAPTATION

Κανένας όμως προγραμματιστής δεν το κάνει αυτό !!! ... όλοι κάνουν μέτρηση ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!!

Κατά 3ον ... κλωτσιά στο στομάχι δε ξέρω αν τρώνε οι κάτοχοι Μ3 ... αλλά θα μου πεις εδώ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ SHORTER REAR AXLE για Μ3 ΚΑΙ Μ6 !!!!!! ...

σε λεπτομέρειες θα κολλησουμε τώρα

Π.Σ. Μέχρι τώρα ήξερα ότι το αρρύθμιστος ήταν η μόνιμη δικαιολογία των τουρμπιστών που ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΒΗΜΑ !!! ... όταν ήτανε πίσω αρχίζανε το παραμύθι "ήμουνα αρρύθμιστος" ...

τώρα ανακαλύψαμε και μια ωραία δικαιολογία για τους ατμοσφαιρικούς

"ΗΜΟΥΝΑ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ ... "

P.S.2 ... δυστυχώς αυτά πιστέυουν πολλοί και μετά έρχεται η τιμωρία από κάτι Μ5 Σάλια ή κάτι GTR σε stroked up V10 ή κάτι αλεπίσια ραλύ !!! ... πολύ κλάμα μετά όμως !!!!