γιωργακη μου αν δεν γινει η ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων σημαινει οτι πρεπει να αναστειλουν τη λειτουργια τους καθως θα εχουν αρνητικα κεφαλαια.
στην πραξη αυτο λεει οτι θα πτωχευσουν.
ολες.
τι σημαινει αυτο? κανεις δεν ξερει.
εξ οσων διαβαζω δεν εχει συμβει αλλου ωστε να μας πει καποιος τι θα γινει, ουτε στην αργεντινη.
τι θα συμβει με τα λ7 των καταθετων?
αγνωστο, πιθανον μετα απο μερικους μηνες μετα απο διεργασιες να μπορεσουν να μεταβληθουν σε δραχμες.
ισως χαθουν κιολας.
τι τον ενδιαφερει ομως αυτο εκεινον που δεν εχει φραγκο αλλα μονο χρεη?
με το φτωχο του το μυαλο (ναι αυτο το ιδιο μυαλο που τον εφερε στη θεση που ειναι σημερα) δεν τον ενδιαφερει καθολου! παρακαλαει να γινει κιολας! χαχαχα
μονο που δεν ξερει οτι το μονο που ΣΙΓΟΥΡΑ θα μεινει απο τα αδεια κουφαρια των τραπεζων ειναι τα στοιχεια του ενεργητικου τους, οπως δανεια, ακινητα κλπ.
οι υποχρεσωσεις, οπως π.χ. καταθεσεις παιζεται.
πως θα λειτουργησει μια οικονομια λοιπον χωρις τραπεζες?
πειτε μου εσεις.
πιθανοτατα, θα γυρισει το νομισμα σε δραχμη, σε γροσι, σε ντιραμ, σε οτι τελος παντων, και θα τους χορηγησει ρευστοτητα η τραπεζα της ελλαδος, ως δανειο με ανταλλαγμα μετοχες.
δηλαδη θα κρατικοποιηθουν.
οχι αμεσα βεβαια ολα αυτα, θα υπαρχουν διαβουλευσεις, ειναι και τεχνικα θεματα, καποιους μηνες θα τους παρει.
τι θα γινει στο ενδιαμεσο?
οσοι μπορουν ή εχουν λ7 εξω θα εγκαταλειψουν τη χωρα, οι αλλοι θα επιδοθουν σε βιασμο και πλιατσικο.
ο σωζων εαυτω σωθειτο.
αν αυτο μερικους τους καλυπτει επειδη ουτως ή αλλως και τωρα πεινανε και πριν πειναγανε και θα πεινανε και μετα, οποτε δεν εχουν τιποτα να χασουν δεν ξερω αλλα μου θυμιζει εμφυλιακο σκηνικο αυτη η θεση.
αν επικρατησει ενα τετοιο χαος, κανεις δεν ξερει τι θα γινει και με τα συνορα μας, μιας και ειμαστε φουλ στους καλους γειτονες. σαν την ελβετια ενα πραγμα.
οτι απομεινει παντως απο αυτα που βλεπουμε σημερα, οταν οι δυο αντιπαλες ομαδες αυτες που εχουν να χασουν και αυτες που δεν εχουν, εξαντληθουν ή αλληλοεξοντωθουν, θα ερθουν οι καλοι μας ξενοι, γερμανοι, αμερικανοι, κλπ και θα το παρουν δωρεαν αναλαμβανοντας να το ανοικοδομησουν.
ευχομαι να προλαβετε να τα ισοπεδωσετε ολα, ωστε οταν θα ερθω να σας δω μετα απο 10-20 χρονια οι πολεις να εχουν την ωραια αμερικανικη ρημοτομια.
οσον αφορα αυτο που λεει ο θωμας, ναι φιλε μου τα 18 δισ. δεν θα πεσουν στη αγορα.
δεν δινονται γι αυτο το σκοπο.
δινονται για να αποκατασταθουν τα κεφαλαια των τραπεζων που κουρευτηκαν υποχρεωτικα με το psi.
αυτο ηταν μεσα στην αρχικη συμφωνια, γι αυτο συμμετειχαν οι τραπεζες.
διαφορετικα δεν γινοταν.
φαντασου να ερχοταν καποιος στη δικη σου επιχειρηση και να κουρευε τα χρηματα που εχεις λαμβανειν απο την αγορα σχεδον κατα 75%!!!
θα χρεοκοπουσες την επομενη μερα.
εκτος αν αυτος που σου επεβαλε το κουρεμα σου εδινε ενα δανειο με ειδικους πολυ ευνοϊκους ορους.
δε νομιζω οτι ειναι αδικο αυτο.
οι τραπεζες και τα ταμεια υποχρεωθηκαν να αγορασουν ελληνικα ομολογα.
δεν ηταν ενα επιχειρηματικο ρισκο που επαιξαν και εχασαν.
αρα δεν εχει σχεση καμια η αγορα με τα 18 δισ.
αυτα ειναι τα απαραιτητα κεφαλαια, ωστε η τραπεζα της ελλαδος να μην τους παρει τις αδειες.
απλα.![]()
alexk (14-05-12), aristent (14-05-12), Eleni (15-05-12), katsaraios (14-05-12), Konstantinos E60 (15-05-12), PANOS-E60 (14-05-12), S8N (15-05-12), tmilatos (14-05-12), Κωνσταντίνος (14-05-12)
Στο μισο σου κομματι Σταθη περιγραφεις αυτο που ηδη συμβαινει και βιωνει μεγαλο μερος του πληθυσμου (δυστυχως πιο πολυ στη νεολαια που ειναι και πιο ευαλωτη σε νουθεσιες απο προδοτες για αυτο ο χαβαλες με την Χ.Α)σε ολη την χωρα οχι μονο την Αθηνα που κινουμαστε εμεις ...
Ηδη τεραστια κεφαλαια εχουν μεταναστευσει προ πολλου μας κουνησαν μαντηλι απλα.
Εμφυλιος υπαρχει παντου γυρω μας απο την πρωτη στιγμη που ολοι πεσανε στην παγιδα της αντιδικιας κοινωνικων ομαδων(δημοσιοι-ιδιωτικοι) ,αλλα καλο ειναι να μην αναμοχλευουμε ,εχουμε ολοι δικιο και αδικο.
Συνορα δεν υπαρχουν παρα μονο στους στρατιωτικους χαρτες των παραμεθοριων περιοχων,απο που να ξεκινησω-λαθρομεταναστες,οπλα,ναρκω τικα,τραφικινγκ...παει αυτο το θεμα και θεωρουμε σαν ηλιθιοι την χωρα μας το ακροτελευταιο μερος της Ε.Ετην στιγμη που μας εχουν καραγραμμενους για ολα αυτα τα θεματα οι συνεταιροι-συμμαχοι??? μας....
Αυτο περι Αμερικανικης εξαγορας και αναδομησης ειναι ουτοπικο και ανεφαρμοστο ,καθως η ρατσα μας εχει κομπλεξ (δεν επεκτεινομαι περισσοτερο θα παει πολιτικα η αναλυση) οποτε σε 20 χρονια δεν ξερω αλλα δεν το βλεπω...
Πιστευεις στα αληθεια οι οι τραπεζες εχουν χασει και ειναι για "λυπηση" μην χασουν τις αδειες??
Οπως πολυ ευστοχα εχεις γραψει εσυ και αλλοι ειναι επιχειρησεις που πρεπει να βγαλουν κερδος..
Ας φαληρισουν (δεν θα γινει με την ανοχη-ξεβρακωμα των πολιτικων τους υφισταμενων) αφου δεν προβλεψαν οτι τα δανεια που μοιραζαν στους ανεργους και στους γερους δεν θα τα εξοφλουσαν ...
Τοτε ηταν τα κερδη και τα μπονους στα καλοπαιδα ??δεν θυμαμαι!!!
Να μια απαντηση ετσι για το κουβεντα να γινεται δλδ.
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Εαν βγούμε απο την ευρωζώνη δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης.
πολύ απλά, πάρα πολύ απλά όποιος έχει λεφτά τα χάνει.
Λυπάμαι που έχω λεφτά, λυπάμαι επίσης που 22 γαμημένα χρόνια δουλεύω και δεν συνδικαλίζομαι να με πληρώνει κάποιο κόμμα και λυπάμαι που δεν έχω ακόμα πιο πολλά να τα δώσω στους τεμπέληδες του καφενείου για να τα φάνε στις πουτάνες, τα ζάρια και τη ρετσίνα.
Επίσης λυπάμαι που 22 χρόνια, έκανα αποταμίεση, γιατί έτσι με έμαθε η μάνα μου, και δεν είπα πάει να τα *****ω όλα σε 911 τουρμπο κάμπριο, 18άμετρα κρούιζερ και κόκα.
Οπότε θα με πείραζε λιγάκι αν έκλειναν οι τράπεζες.
τα επισφαλη δανεια δεν εχουν καμια σχεση με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχη στο psi.
με τη συμμετοχη σε αυτο οι τραπεζες εχασαν σε μια μερα κερδη σχεδον 20 ετων.
και οχι σε αυτο δεν φταινε διοτι ξερουμε καλα οτι υποχρεωθηκαν με πολιτικες παρεμβασεις να αγορασουν ομολογα ελληνικου δημοσιου υποτιθεται απολυτα ασφαλη τα οποια τοποθετησαν ως "πλατη" στην ΕΚΤ.
τωρα που η πλατη αυτη κατερευσε χωρις ευθυνη των τραπεζιτων, ναι θεωρω αδικο να μεινουν ακαλυπτες. σε αυτο δεν φταινε.
ουτε και γινεται να μεινουν ακαλυπτες, διοτι καλως ή κακως ειναι ενα κομματι του συστηματος που δεν γινεται να μην υπαρχει.
σαφως και τα γκολντεμ μποϊς εχουν κανει αισχη, αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα που εθεσες, το οποιο ειναι η ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων.
συμφωνω να χασουν τις θεσεις τους ή να υποστουν μειωσεις αν εδωσαν επισφαλη δανεια.
αλλωστε αυτο εχει γινει ηδη στην ελλαδα, μιας και ο τραπεζικος κλαδος εχει πληγει αρκετα περισσοτερο απ οσο νομιζει κανεις.
ας πει ο πανος και ο σταματης, ποια ειναι η κατασταση και ποιες ειναι οι αμοιβες τωρα σε σχεση με πριν.
οσο για τον εμφυλιο που λες και το τι βιωνει τωρα μεγαλο μερος του πληθυσμου (οχι το μεγαλυτερο παντως οπως αποτυπωσε και το εκλογικο αποτελεσμα), συμφωνω ως ενα σημειο, διοτι το σημερα θα φαινεται ως οαση αν τελικα δεν τα καταφερουμε και το πλοιο σκασει στα βραχια.
οπως μας φαινεται το 2010 σε σχεση με σημερα.
katsaraios (14-05-12), PANOS-E60 (15-05-12), S8N (15-05-12)
Εγω αν πω τη μείωση του μσθού μου, το μισό φόρουμ θα νοιώσει μια άγρια χαρά και το άλλο μισό θα πάθει οργασμό ικανοποίησης και τέτοια ευχαρίστηση δεν τη δίνω.
πιστευα μέχρι πριν καποιες μέρες, ότι βοηθάω το σύστημα και δίνω το καλό παράδειγμα και τα είχα μέσα.
Απο το να μου τα "κοινωνικοποιήσουν" όμως προτιμώ να τα κάνω ένα ωραίο σπιτάκι στην Ιρλανδία να πάμε με τη γυναίκα μου να βοσκάμε άλογα.
το πρόβλημα αυτό είναι.
ο ένας λέει "μαζί τα φάγαμε" και ο άλλος λέει "μαζί θα σου τα φάμε".
Γιατί ρε μάγκες?
Μαζί τα δουλέψαμε?
ρε που μπλέξαμε....
alexk (14-05-12), BILL007 (14-05-12), Eleni (15-05-12), gnx (15-05-12), katsaraios (14-05-12), Kostas_1 (15-05-12), pilot (15-05-12), S8N (15-05-12), Skyline_IS (15-05-12), Thomelef (14-05-12), Κωνσταντίνος (15-05-12)
βρες σπιτι με αποθηκη να παρεις και μενα θειο!
gnx (15-05-12)