μάικ ερώτηση
τί γίνεται με τα τόρσεν όταν βρεθεί ο ένας τροχός στον αέρα;
γιατί διαβάζω σε ξένα φόρα ότι λειτουργούν σαν ελεύθερα διαφορικά, πράγμα που είναι μειονέκτημα
μάικ ερώτηση
τί γίνεται με τα τόρσεν όταν βρεθεί ο ένας τροχός στον αέρα;
γιατί διαβάζω σε ξένα φόρα ότι λειτουργούν σαν ελεύθερα διαφορικά, πράγμα που είναι μειονέκτημα
BILL007 (21-04-12)
Δυστυχως αυτο ειναι το μειονεκτημα ολων των γραναζωτων διαφορικων......Γι'αυτο δεν χρησιμοποιουνται σε εκτος δρομου καταστασεις αλλα ουτε και στο WRC,ενω προτιμουνται σε ασφαλτινους αγωνες και πιστες.Πρακτικα βεβαια αν βρεθεις σε τετοια κατασταση,τσιμπας λιγο χειροφρενο και δινει ροπη στον απεναντι τροχο...
Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....
BILL007 (21-04-12)
δεν ισχύει ότι με την προφόρτιση ενός τόρσεν ξεπερνιέται το πρόβλημα;
''Have a wavetrac LSD in my magna. In the event of one wheel lifting, it still provides power to the other wheel. Torsen based diff''
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefm5 : 21-04-12 στις 00:19
Αναλογως το βαρος του αυτοκινητου,το φορτιο κτλ....η προφορτιση(που εχει και το Quaife και το wavetrac),δεν ξεπερναει το 5% που σημαινει οτι σε εντονη ανωφερεια και με σηκωμενο τροχο(το'χω παθει γιατι μου σηκωνει τροχο για πλακα λογω αναρτησης),το διαφορικο μουγκριζε χωρις να κανει βημα τ'αμαξι....
ισως αμα επεμενα στο γκαζι,πχ 4000σαλ(κοντα στη μεγιστη ροπη του 28.5kg X5%=1.42kg ροπης στον τροχο που παταει) να ξεκιναγε,αλλα δεν ηθελα να το πιεσω...
Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....
Panos 316T (21-04-12)
του γκατζελάκη έχει μεγαλύτερη προφόρτιση άραγε;
120ie87 (21-04-12)
https://www.wavetrac.net/technical.htm
μία σελίδα που περιγράφει πως το wavetrac αντιμετωπίζει το πρόβλημα του τροχού στον αέρα σε αντίθεση με quaife
BILL007 (21-04-12)
Στέφανε τι σκάλωμα έχεις φάει με τον τροχό στον αέρα;
Δηλαδή προτιμάς να έχει μεγαλύτερες απώλειες για να μην μένεις όταν έχεις τροχό στον αέρα; Πόσο εύκολα μπορεί να βρεθείς σε μία τέτοια κατάσταση;
Προσωπικά μία φορά μου έχει τύχει με το 46αρι σε παρκάρισμα σε ενά "τύπου πεζοδρόμιο". Θεωρητικά με το dsc θα ξεκόλαγα. Αλλά όπως είπε ο Μιχάλης γιατί να το ζοριζεις; Λίγο χειρόφρενο και κατεβαινεις αφήνοντας τους απέξω με ανοιχτό το στόμα αν αντιδράσεις γρήγορα!
alexk (21-04-12)
σκάλωμα δεν έχω φάει, απλά αφού καταπιάστηκα με το θέμα θα το εξαντλήσω σε όλες του τις διαστάσεις
ο τροχός στον αέρα δε σημαίνει πάντα κατά γράμμα στον αέρα, αλλά σε συνθήκες μηδενικής πρόσφυσης, όπως χιόνι, λάσπη κλπ
όταν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει αυτήν την εποχή ένα αξιοσέβαστο ποσό για διαφορικό, πρέπει να είναι γνώστης του τί ακριβώς αγοράζει...
προκύπτει λοιπόν ότι με λιγότερα χρήματα το wavetrac κάνει περισσότερα πράγματα από το πολύ καλό quaife (και τα δύο torsen έχουν εγγύηση εφ'όρου ζωής)
alexk (21-04-12), m-power_01 (21-04-12), Panos 316T (21-04-12)
Το torsen είναι τραγικό σε χιόνι.
Με ελαστικά χειμώνα σε ανηφόρα με ελάχιστη κλίση, δεν ξεκινάει με τίποτα.
Δισκάτο και πάλι δισκάτο για εμένα.
Το διαφορικό του CSL δεν το αλλάζω με τίποτα.
BILL007 (21-04-12), Panos 316T (21-04-12), stefm5 (21-04-12)