Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 123

Θέμα: [E46] V10 M5 μετατροπή κινητήρα

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ποσο να τις απελευθερωσουν ρε Βασιλη?
    Τα μισα Μ3 στην Ελλαδα ειναι μετατροπες και αυτο ειναι γνωστό.

Να γραψω καποια γεγονοτα:
    Την πενταετία 1998-2003 με πιο χαλαρη νομοθεσία και με υπογραφη μηχανολόγου όλα τα Εβο εδω στην Κυπρο ηταν μετατροπές.
    Ο νόμος έλεγε οτι αν απ το αμαξι κατα την εισαγωγη του λειπει απο πάνω το μοτερ και το διαφορικό, δεν ηταν αμαξι αλλα εξαρτηματα (ασχετα αν ηταν και στο ιδιο κοντέινερ).

Εισάγαμε λοιπον ενα Εβο με βγαλμενο το μοτερ και τα διαφορικά και αγοραζαμε και ενα Lancer GLX 4Χ4 1500cc ή ενα Lancer 2000cc diesel πολύ φτηνό. Βιδα βιδα βαζαμε τα πραγματα του Εβο στο απλό Lancer και με μια υπογραφη ιδιωτη μηχανολόγου καθαρίζαμε.
    Εννοητε οτι τα κοψε-ραψε πατωμα και σασί δεν υπήρχαν οπως γινεται με τα Μ3.
    Μετα το κόλπο αλλαξε και εγινε ακόμη πιο ευκολο. Βαζαμε το μοτερ και τα διαφορικά στο Εβο και βγαζαμε μονο το ταμπελακι με τον αριθμο πλαισιου απ το diesel (γιατι οι αριθμοι ειναι σε ταμπελάκι) και το βαζαμε στο Εβο. Ειχαμε το εξης κουφό δηλαδη: Να εχουμε ενα γνησιο Εβο δηλωμενο σαν μετατροπή!
    Μια υπογραφουλα απο μηχανολόγο ηταν αρκετή...

Ειχα ασχοληθει και εγω με αυτα και κριμα που δεν κρατησα ενα Makinen Edition..
    Το ιδιο γινοταν και με τα Χοντα οσον αφορά τα Σιβικ και τα Ιντεγκρα.

Το αποτέλεσμα ηταν η αντιπροσωπία της Mitsubishi να μην μπορει να πουλησει ουτε ενα Εβο για αρκετα χρόνια, να εχουμε αρκετα θανατηφόρα δυστηχηματα απο ημιτελης μετατροπες, και γεννικά να υπάρχει ενα μπάχαλο στην αγορά αυτοκινητου.

Οταν το κρατος εκανε καπως πιο αυστηρη την νομοθεσία, παραμερισε τον ιδιωτη μηχανολόγο και εδωσε δικαιωμα και στις αντιπρωσοποιες να κανουν γεννικό ελεγχο στις μετατροπες (μεχρι και την τελευταια βιδα), μειωσε το ποσοστο αυξησης του κυβισμου σε 15%, ολα αυτα ξαφνικά σταμάτησαν.

Προσωπικά, δεν ειμαι εναντια στις μετατροπες.
    Ειμαι υπερ με την προυπόθεση να υπάρχουν καποιοι αυστηροι κανόνες.
    Ξαναγραφω, οτι τοσα χρονια που διαβαζω στα ελληνικα φόρουμ δεν εχω διαβασει ενα ποστ που να ανφερεται στους κανονισμους και στην νομοθεσια των μετατροπων. Δεν εχω δει καποιον να προβληματιστει και να κοιταξει αν του επιτρεπει ο νομος να κανει αυτη την κατασκευη (γιατι οι πιο πολλες μετατροπες ειναι "κατασκευες").
    Το μονα ποστ που βλέπω και ο μονος προβληματισμος ειναι αν η μετατροπη (που αμα υπαρχει το χρημα την θεωρειτε δεδομενη -για νομοθεσια ουτε λογος) θα δηλωθει ή οχι.
    Το μονο που προβληματιζει δηλαδη ειναι αν καταφερουμε να ξεγελάσουμε το κρατος οσον αφορά την εφορία και τίποτε αλλο.
    M3 CSL

2. The Following 6 Users Say Thank You to chief For This Useful Post:

aristent (13-04-12), BILL007 (13-04-12), Leonidas_E39 (13-04-12), Panos 316T (13-04-12), PANOS-E60 (13-04-12), Thomelef (13-04-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP