scania124 (19-02-10), skandalis447 (19-02-10), Vasilis (19-02-10)
οριστε και το νεο θεμα, ωστε να συζητησετε με την ανεση σας!
Δημήτρη χρόνο προσαρμογής μετά από προγραμματισμό (δηλαδή αβάνς , μίγμα γιατί κάτι άλλο δεν άλλαξες) ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!! ...
δεν υπάρχει ατμ αμάξι που φεύγοντας απο Ανδριανάκη , Σάλια , Καράφλα κλπ να του λένε ... ΚΑΤΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ... λες και είναι πιτσιρίκι στην κατασκήνωση
ίσα ίσα που αν οδηγεί συντηριτικά σε λίγο καιρό το αβανς που έδωσες θα διορθώσει σε τιμή πιο κονυά στη μαμα και θα πηγαίνει ελαφρώς χειρότερα
Καταρχην αλλαζω και την ρυθμιση των βανος...κατα δευτερον,επειδη αλλαζουμε το επιθυμητο σετ ποιντ των λ και του αβανς,(δλδ του δινω εντολη για αλλες ιδανικες τιμες) χρειαζεται χρονο ωστε να μπορει να τις επιτυχει...Σε τουρμπο συμφωνεις δλδ με αυτο που λεω αλλα οχι σε ατμοσφαιρικα?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
Το ότι επεμβαίνεις σε χάρτες βάνος στο Ε92 ... οκ ... εσύ ξέρεις καλύτερα
το ότι θέλει χρόνο για να επιτύχει τις τιμές αβάνς και την παροχή καυσίμου που ορίζεις παραμετρικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο dme ... πάλι εσύ ξέρεις μάλλον καλυτερα ... αφού κανείς αλλος δεν το ισχυρίζεται παγκοσμίως ...
ίσα ίσα που ΟΛΟΙ λένε το αντίθετο ...
ότι ΑΡΧΙΚΑ ΙΣΧΥΟΥΝ οι τιμές που δίνει ο προγραμματιστής
και στην πορεία ΠΙΘΑΝΩΣ να διορθώσει ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑ τιμές το dme
το θέμα ΔΕΝ είναι τουρμπιστό ή ατμ αλλά ΤΙ DME προγραμματίζεις και ΠΩΣ
ας πούμε σε μένα ο Μπούχνερ έχει δώσει ΠΟΛΥ αβάνς ... όταν όμως έχει υψηλή θερμοκρασία το dme ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ προς τα κάτω ΘΕΛΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ... αυτό οφείλεται ΣΤΑ ΑΠΕΙΡΑ fail safe που ενσωματώνει με ρουτίνες ασφαλείας η bmw στους εγγεφάλους !!!
Για αυτό και για extreme εφαργμογές (ατμ με μεγάλεσχέσεις συμπιέσεις , έκκεντρα πάνω από 300 , βανος elimination κλπ) ο μαμα εγγέφαλος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ... ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ... και όλοι πάνε σε άγραφο !!!!!
π.σ. Αν ίσχυε αυτό που λες ... θα κάνανε όλοι δυναμομέτρηση κανά ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ !!!!!!!! .... που δεν το κάνει κανένας !!!!!1
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bmw : 18-02-10 στις 22:53
Βαγγελη οκ...συμφωνουμε οτι διαφωνουμε...απλα ενημερωτικα
1)οταν ζεσταινεται το μοτερ σου επηρεαζεται ο χαρτης αβανς απο τον αισθητηρα θερμοκρασιας κινητηρα...αυτο υπαρχει απο το Ε36 Μ3 286...η ανεβασμενη θερμοκρασια περναει το αβανς σε χαμηλοτερα απο τα ιδανικα επιπεδα...αυτο ομως παρακαμπτεται...το εχω κανει και σε 335,οπως επισης εχω ενεργοποιησει και τα φαν του 335 νωριτερα μεσω εγκεφαλου ωστε να μην ανεβαινει η θερμοκρασια σε απανωτα ανοιγματα...και πεφτει το αβανς και η αποδοση...Ρωτα και τον καραφλα...θα στο πει και αυτος...
2)αν τυχει και βρεθουμε απο κοντα,θα σου δειξω τις οδηγιες για ρεσετ ανταπτεισιον βαλιους οι οποιες λενε οτι χρειαζεται χρονος λειτουργιας ωστε ο εγκεφαλος να ερθει στο οποιο σημειο του εχουμε υποδειξει σε αβανς,χρονο ψεκασμου και οτιδηποτε αλλο...το να επανελθει ο εγκεφαλος σε εργοστασιακο επιπεδο και να παει χειροτερα οπως λες ειναι λιγο δυσκολο καθως οι εργοστασιακες τιμες εχουν αλλαχτει και δεν υφιστανται πλεον...Πιστευω εδω συμφωνουμε.
3)και τωρα που το θυμηθηκα ακομα και το Ε30 Μ3 εχει αλλο χαρτη αβανς σε σχεση με την θερμοκρασια εισερχομενου αερα...επειδη ομως σχεδον κανενας δενηξερε σε ποιο σημειο της χαρτογραφησης ηταν αυτο,βαζαμε αντιστασεις στον αισθητηρα στο φιλτροκουτι και λεγαμε στον εγκεφαλο οτι εχει κρυο ενω ειχε ζεστη για να μην κοψει αβανς...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skandalis447 : 18-02-10 στις 23:09
Να μπω σφηνα στην κουβεντα και να δηλωσω οτι ο Σουηδος δινει σαφεις οδηγειες μετα απο αλλαγη ecu κινητηρα για μια μεικτη βολτα ωστε να γινει ενα τυπικο adaptation πριν την παραδοση στον πελατη.
Και αυτο ισχυει και για ecu αυτοματου κιβωτιου.
Και οντως το αυτοκινητο παει καλυτερα
Ειπα και γω να πω τη λαλακια μου!!!
"ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)
Δημήτρη
Reset adaptation κάνεις από το gt1 ... και γίνεται ΑΜΕΣΩΣ
Το να παρακάψεις τον αισθητήρα θερμοκασίας γίνεται hardware-ικα ... και είναι πολύ επικίνδυνο ... αλλά οκ συμφωνώ ότι γίνεται ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ
Το ότι οι τιμές με τον καιρό προσεγγίζουν τις ΜΑΜΑ default και ΟΧΙ αυτές που δίνει ο προγραμματιστής όσον αφορά dme ΒΜW ... είναι ΚΑΤ'ΕΜΕ γεγονός ...
οι εργοστασιακές default τιμές ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ !!!! ...
αυτό που κάνεις εσύ και ο κάθε προγραμματιστής είναι να δώσεις ΑΛΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ DEFAULT ΤΙΜΩΝ (για αυτό λέω παραμετρικός προγραμματισμος γίνεται ΜΟΝΟ) επί του οποίου θα δουλεύει το μοτέρ !!!
αλλά οκ τέσπα σε κουβέντα να βρισκόμαστε ... μακάρι το παιδί με το 320 να δει παραπάνω ιπποδύναμη με τον καιρό ... δε μου πέφτει λόγος ΕΙΔΙΚΑ μετά το βρισίδι που έφαγα !!! ... χαχαχαχαχαχα
τλμ μαν ...
Βαγγελακη εγω δεν σε εβρισα...οπως βλεπεις ενω θα μπορουσα να ειχα παρεξηγηθει αφου χωρις να εχουμε κατι προσωπικο αμφισβητεις την δουλεια μου,καθομαι και προσπαθω να εξηγησω τι ακριβως κανω χρονια τωρα...απο μονος σου λες οτι το τζι τι 1 κανει ρεσετ στις τιμες...μετα δεν εχεις διαβασει που λεει οτι χρειαζεται καποιο χρονο λειτουργιας να ξαναδιαβασει και να δουλεψει?επισης αν τυχει και βρεθουμε θα σου δειξω και την αλλαγη στα βανος...το θεμα ειναι να βρεις το σημειο στην χαρτογραφηση...
το δικο σου αυτοκηνητο ειναι μια ξεχωριστη περιπτωση και για να ειμαι ειληκρινης δεν εχω ιδεα τι εχεις κανει...Δεν μπορω να γνωριζω τι κανει ο καθε ενας προγραματιστης ο οποιος σιγουρα μπορει να ειναι καλυτερος αλλα και χειροτερος απο εμενα...Τα λεμε φιλε,καλο βραδυ...
επισης υπαρχει τροπος να αλλαξεις τις ντεφολτ τιμες του εγκεφαλου...ολα ειναι θεμα μηχανηματος και σοφτγουεαρ...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skandalis447 : 18-02-10 στις 23:22