Φρεσκαδούρα, Νίνο!
https://www.bmw.gr/insights/technolo...door_116d.html
Ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο 2012 οι κινητήρες
https://www.autoblog.gr/2012/01/12/b...or-march-2012/
Φαντάζομαι έφτασαν πλέον...
...
Nino (26-05-12)
Λοιπον ας πω κι εγω την αποψη μου, με δεδομενο πως καταλαβαινω περιπου τι οδηγος εισαι:
Στα δεδομενα σου πιστευω καλυτερα να παρεις το 116 βενζινης με τα 136. Η δουλεια που εχει κανει η bmw στα νεα τουρμπομοτερ βενζινης ειναι τρομερη. Αριστες επιδοσεις, χαμηλο lag, και αυτο που σε ενδιαφερει κυριως , πολυ καλη καταναλωση. Με δεδομενο πως καταφερες να κρατησεις την καταναλωση του si σε λογικα επιπεδα θα καταφερεις και στο 116 να την κρατησεις χαμηλα. Η διαφορα καταναλωσης απο το diesel δεν αξιζει για τη χρηση που θα κανεις, διοτι πολυ απλα στο diesel εχεις μεγαλυτερο ρισκο να πληρωσεις ζημιες σε service.
Επισης θυμησου οτι προερχεσαι απο το si που στροφαρει αρκετα καλα ενω το diesel ειναι αστροφο εντελως. Θα σε ξενερωνει οσο να ναι. Το νεο τουρμπομοτερ παλι στροφαρει πολυ καλα , και σιγουρα θα σε προδιαθετει περισσοτερο για σπορ οδηγηση.
Τελος , οπως ειπε και ο ninox3 , θα παρεις 7000¤ απο τη σειρα 1, για να πληρωσεις τα τριπλα για σειρα 1 παλι? Καπως ασυμφορο δε σου ακουγεται?
DIMITr|S (03-04-12), ghost-rider (03-04-12), ntinos (03-04-12), Panos 316T (28-05-12), PANOS-E60 (03-04-12), Ptboul (04-04-12), Vasilis (03-04-12)
Ευχαριστω για την απαντηση
Δεν ειναι για δικη μου χρηση αλλα της γυναικας μου. Οποτε η καταναλωση θα ειναι μικροτερη απο το 116 που εχει τωρα (καπου στα 8,3), αλλα οι γυναικες ειναι και βιαστικες...
Εγω απο το si πηγα σε κορσα ντηζελ, και δηλωνω ευτυχισμενος. Ειδικα (μαλλον και μονο) την στιγμη που με 30 ευρω κανω τα ιδια χιλιομετρα οσα με το si θα ηθελα 90+ ευρω. (σε εβδομαδιαια βαση !!!)
ΑΛΛΑ: η χρηση ειναι σπιτι - δουλεια & τουμπαλιν, οποτε μια χαρα εργαλειο ειναι το corsaκι...
Το si οπως εχω γραψει και αλλου, καθεται και πληρωνεται.
Δεν καταθετω πινακιδες, ΔΕΝ κοβω την (αχρειαστη απο τοτε που το πηρα) μικτη ασφαλεια, επειδη θα μου την σβουριξει μια μερα να ανοιξω την οροφη, και να παβ στην Δημητσανα για καφε. Ε, ναι. Αυτην την (ηλιθια για τους περισσοτερους) κ@βλα την πληρωνω.
Αλλα δεν εχω σκοπο να την πληρωνω και για παντα....
ΕΑΝ δωθει τελος παντων ενα 7αρι-8αρι ο υπαρχων ασσος (και με την προυποθεση παντα οτι το si θα το παρει φιλος μου στα 12.000 που εχουμε συμφωνησει, αλλα θα ξερουμε τις επομενες μερες μιας και ειναι καπως μπερδεμενη υποθεση), με 4-5 οπως ειπα και στον Νινο παραπανω, παιρνουμε τον νεο ασσο.
Γιατι ?
Αλλο ενα αμαξι με 0 χλμ, αλλο με 138.000 (ζημιες to be πχ), εγγυηση, τελη κυκλοφοριας, καταναλωση, καταναλωση, καταναλωση, και τελος καταναλωση.
Ε, ναι! και επειδη καλως ή κακως γουσταρουμε τα μπεβμε, δεν συζηταμε για τιποτε αλλο. Ποσο κακο μπορει αν ειναι πια αυτο το τελευταιο![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntinos : 03-04-12 στις 16:44
alexk (04-04-12), Panos 316T (28-05-12), Ptboul (04-04-12)
Aν μέσα σε μια 3ετία έχεις κάνει απόσβεση τα παραπάνω λεφτά του diesel με βάση τα χιλιόμετρα που κάνεις, τότε προτείνω diesel.
Ειδάλλως βενζίνη.
Οι διαφορές στις επιδόσεις είναι μικρές, αφού δεν μιλάμε για σύγκριση diesel με ατμοσφαιρικού αλλά με τούρμπο.
Αφού σκοπεύεις να κάνεις το επόμενο βήμα και να πάρεις F20, εστίασε καθαρά στο οικονομικό κομμάτι κατά τη γνώμη μου. Πλέον ίσως είναι το μόνο που έχει νόημα.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Και κατι ακομη
Πληρωσα το si κοντα στα 50 χιλιαρικα το 2006 (49.500 για την ακριβια)
Δεν αγορασα οικοπεδο. 138.000 χλμ του εκανα και θεωρω οτι "εβγαλε" με το παραπανω τα λεφτα του. Εκανε τον κυκλο του στα χερια μου.
Αν το βλεπω οτι εκανα επενδυση 50.000 πριν 6 χρονια, θα πρεπει να τραβαω τα μαλλια μου...
Μπααα, οχι, το ευχαριστηθηκα. Πες πως ηταν ενα ..... υπεροχο γευμα* που καποια στιγμη τελειωνει...
(παιζει βεβαια να τα λεω αυτα για να πεισω τον εαυτο μου, να μην αισθανομαι ριγμενος αν το δωσω 5-6 χιλιαριακα...)
* Nαι ξερω, για τον ΜπουΛη, ενα υπεροχο πιπινι![]()
Lambros46 (03-04-12), Panos 316T (28-05-12), Ptboul (04-04-12)
![]()
Τουλάχιστον πάρτην μια τελευταία μεγάλη σωστή βόλτα να σου δείξει όσα δεν της έμαθες και άκουσε για τελευταία φορά την μεταλλική της κραυγή. Όχι ικεσίας, αλλά υπενθύμισης: Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο._Σε μια ώρα θα ’χουν όλα τελειώσει
πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός
Ας πεθαίναμε αγκαλιά πριν τελειώσει
ο τελευταίος χορός
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.