Σελίδα 104 από 141 ΠρώτηΠρώτη ... 45494102103104105106114 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1.031 έως 1.040 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

  1. #1031
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18606
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    εδώ ο πάγκαλος είπε στα κομάντα να πούνε ότι την σημαία την πείρε ο αέρας πάνω απο την βραχονησίδα. για την σημαία του γραφείου τώρα θα λέμε???
    γι'αυτούς η γαλανόλευκη ένα κωλόπανο είναι τπτ άλλο. μόνο λόγια για τον έλληνα, και την πατρίδα κατα τα άλλα.
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  2. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

    Ptboul (26-03-12), Z4 DCT (26-03-12)

  3. #1032
    Εγγραφή
    28-12-09
    Μηνύματα
    1.540
    Thanked
    1946
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


    Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής πως δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν , λαθεμένα κατά τη γνώμη μου, την επιστροφή στη δραχμή. Ούτε και φορτώνω στο Μνημόνιο τις ευθύνες για τα σημερινά οικονομικά μας χάλια. Αντίθετα μάλιστα, αν το Μημόνιο είχε εφαρμοσθεί πιστεύω πως πάρα πολλά θα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο. Και πολύ γρήγορα μάλιστα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θεωρώ παραλογισμό την εμμονή της κυβέρνησης στην βαριά φορολογία – κάτι μάλιστα που δεν αποτελεί ούτως η άλλως επιταγή του Μνημονίου. Και καταλογίζω ευθύνες στην τρόικα πως συνέχισε να εισηγείται εκταμιεύεις ποσών υπέρ της Ελλάδος κιΆ ανέχεται τις τελευταίες επιλογές των κυβερνόντων υπέρ καινούργιων φορολογικών επιβαρύνσεων, αντί να θέσει σαν όρο της όποιας μελλοντικής οικονομικής ενίσχυσης την δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών μέσω της μείωσης κυρίως του κράτους.

    Η εμμονή στην υπερφορολόγηση δείχνει βασικά έλλειμμα λογικής αλλά και στοιχειώδους οικονομικής γνώσης. Γιατί τις όποιες ελλείψεις στην ζητούμενη δημοσιονομική ισορροπία πρέπει να την αναζητούμ ε στην αύξηση των εσόδων κι όχι στην μείωση των δαπανών; Με βάση το κριτήριο αυτό η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αποτύχει στο έργο της. Εξοντώνει την ελληνική αγορά επιμένοντας στην αύξηση των κρατικών εσόδων από διόγκωση των φόρων – καμία σχέση βέβαια με πάταξη της φοροδιαφυγής, αφού οι αυξήσεις αφορούν κυρίως τους συνήθεις συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις πολίτες – αντί να προχωρήσει σε τολμηρές περικοπές στον δημόσιο τομέα.

    Η φορολογική πολιτική της χώρας σήμερα είναι παράλογη. Και βάζει το κράτος απέναντι στον φορολογούμενο. Η πολιτεία κλέβει ανερυθρίαστα τους πολίτες της, γίνεται συνεταίρος στην οικονομική τους καθημερινότητα δίχως να προσφέρει το οτιδήποτε για την συμμετοχή και τις απολαβές της. Εξοντώνει τους πολίτες, υποβαθμίζοντας την πολιτική τους παρουσία ενώ σταδιακά δημεύει την ατομική τους περιουσία. Στην χώρα αρχίζει να υπάρχει έντονο ζήτημα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και, κατΆ επέκταση, σοβαρότατο θέμα δημοκρατίας.

    Ας βάλουμε τα πράγματα σε κάποια λογική σειρά. Ο φόρος εισοδήματος βρίσκεται σήμερα στο 40% των συνολικών εσόδων κάποιου πολίτη. Το 40 αυτό τοις εκατό περιλαμβάνει το σύνολο των εισοδημάτων του και δεν εξαιρεί το 20% που παρακρατείται απόόσα έκαστος εισπράττει. Ναι μεν ο υπολογισμός του φόρου περιλαμβάνει όσα έχουν καταβληθεί στην πηγή, αλλά το εισόδημα αυτό ποτέ δεν βρέθηκε ολόκληρο στα χέρια του φορολογούμενου. Που θα μπορούσε να το αξιοποιήσει με διάφορους τρόπους (τόκους, επενδύσεις κλπ). Από το πράγματα λοιπόν ο φόρος είναι αισθητά παραπάνω από 40%.

    Πέραν όμως των ποσών που υποχρεώνεται να καταβάλει στο κράτος ο πολίτης πρέπει και να ζήσει. Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον ανεξέλεγκτης ακρίβειας, άθλιων κοινωνικών υπηρεσιών (υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες κλπ), χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης, πολεοδομικού χάους κιΆ ανύπαρκτης δημόσιας ασφάλειας. Για να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο αντίστοιχων υπηρεσιών συνήθως υποχρεώνεται να πληρώνει έξτρα από την τσέπη του. Κι οφείλει βέβαια να καταβάλει μεγάλα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνα, βενζίνες, σχολεία και ιδιωτικά μαθήματα των παιδιών, αθλητικές τους δραστηριότητες και τόσα άλλα. Όλα αυτά βέβαια από το υπόλοιπο 60% του εισοδήματος που μένει στα χέρια του…

    Και μετά έρχονται τα διάφορα χαράτσια κατά της ιδιοκτησίας (ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, χαράτσι της ΔΕΗ) και οι συνήθεις «έκτακτοι» φόροι (έκτακτες εισφορές, φόρος αλληλεγγύης κλπ). Να σημειωθεί πως επιβαρύνεται η ύπαρξη ιδιοκτησίας και όχι οι πρόσοδοι από αυτήν. Από πού θα βρεθούν τα χρήματα για να αποδοθούν αυτοί οι φόροι; Από το όποιο μαξιλάρι των ετοίμων μπορεί να βρέθηκαν τα χρήματα για την πρώτη φορά. Τις επόμενες όμως πως θα καλυφθούν τα ποσά αυτά; Το μαξιλάρι έχει πλέον γίνει για τους περισσότερους πολίτες στραπατσαρισμένο σομπρέρο. Είναι αυτονόητο πως τα ακίνητα έχουν προέλθει από επένδυση φορολογημένων χρημάτων, ακόμα και τα κληρονομημένα έχουν πληρώσει τους σχετικούς φόρους, ενώ με τις διάφορες μέχρι τώρα επιβαρύνσεις πολλά έχουν ήδη καταβάλλει στο κράτος περίπου το κόστος της κτήσης τους. Με την σημερινή μάλιστα κρίση, εν πολλοίς κιΆ αυτή παράγωγο της αφελούς φορολογικής πολιτικής, πολλοί ιδιοκτήτες δεν εισπράττουν πλέον ενοίκια, ενώ είναι δυσχερέστατη μέχρι αδύνατη η πώλησή τους.

    Τι απομένει λοιπόν για τον απεγνωσμένο πολίτη; Η ριζοσπαστικοποίησή του, η αποδοχή εξωπραγματικών ισχυρισμών για υποτιθέμενες θεωρίες συνωμοσίας και η στράτευση κάτω από λάβαρα ακροτήτων που ενδεχόμενα να οδηγήσουν τελικά τον τόπο σε τραγικές περιπέτειες. Κι όλα αυτά γατί το σύνολο της πολιτικής εξουσίας δεν μπορεί να δεί παραπέρα από την μύτη του. Και να καταλάβει πως οι φόροι οφείλουν να εξορθολογισθούν και να μειωθούν. Και να αντικατασταθούν από περικοπές στο κράτος. Κατάργηση φορέων και εξάλειψη δαπανών. Οτιδήποτε δεν είναι απόλυτα απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας να καταργηθεί. Εστω, και με θυσία των διορισμένων κομματικών στρατών. Αλλως, ο τόπος δεν έχει μέλλον.


    του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

  4. The Following 2 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

    Panos 316T (28-03-12), PANOS-E60 (28-03-12)

  5. #1033
    Εγγραφή
    05-02-10
    Περιοχή
    Γερακας
    Μηνύματα
    5.944
    Thanked
    12384
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Πολύ ωραία προσέγγιση του προβλήματος της φορολογίας αλλά λείπει η πρόταση γιά γενικότερη αντιμετώπιση της έλλειψης εσόδων, κάτι που οδηγεί ασφαλώς σε μέτρα γιά την ανάπτυξη της οικονομίας.

  6. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

    BILL007 (28-03-12)

  7. #1034
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    4.206
    Thanked
    7582
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Ο κ. Ανδριανόπουλος με έχει μπερδέψει !
    Τη μιά μας τα λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι!

    ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 16/4/2010
    ...................................Τι μας μένει; Μια αποφασιστική κήρυξη στάσης πληρωμών. Που θα τιμωρήσει και τους δανειστές μας, που μάλλον αλόγιστα μας εφοδίαζαν με χρήματα δίχως ουσιαστικά να ελέγχουν σε τι ακριβώς τα ξοδεύουμε. Ο καπιταλισμός διδάσκει πως κάθε οικονομική πράξη έχει ρίσκο. Το κέρδος δεν είναι πάντα εξασφαλισμένο.
    ..............................
    https://www.andrianopoulos.gr/001000...%89%CE%BD.html

    ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ7/12/2010.
    .............................................Εί αι λοιπόν πρακτικά αδύνατον μέσα σε τρείς περίπου μήνες το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αναδιοργανωθεί και να αλλάξει συμπεριφορά. Είναι έτσι πιθανότατο να μην εκταμιευθεί τελικά η τέταρτη δόση και η χώρα να οδηγηθεί σε χρεωκοπία. Κι οφείλουν όλοι να κατανοήσουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Δίχως τα χρήματα της Τρόικας θα είναι αδύνατον να ξεπληρώσουμε διεθνείς υποχρεώσεις αλλά και να ικανοποιήσουμε δικές μας τρέχουσες ανάγκες. Η κυβέρνηση δεν θα έχει λ.χ την δυνατότητα πληρωμής όλων των μισθών και των συντάξεων. Κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκασθεί να βγεί από το ευρώ ώστε να τυπώσει χρήμα και να πληρώσει τις εσωτερικές της υποχρεώσεις. Η αναπόφευκτη όμως μεγάλη υποτίμηση θα κάνει αδυσώπητα μεγάλο το εξωτερικό χρέος και θα καταδικάσει την χώρα σε μακρόχρονη ύφεση και παρακμή.
    .......................................
    https://www.andrianopoulos.gr/001000...%84%CE%B7.html


  8. The Following 3 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

    BILL007 (28-03-12), Driver M (28-03-12), Panos 316T (28-03-12)

  9. #1035
    Εγγραφή
    22-02-11
    Περιοχή
    underworld
    Ηλικία
    50
    Μηνύματα
    5.475
    Thanked
    15081
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    αντε γεια...

  10. The Following 3 Users Say Thank You to hades7 For This Useful Post:

    BILL007 (28-03-12), Panos 316T (28-03-12), Samaro (28-03-12)

  11. #1036
    Εγγραφή
    28-12-09
    Μηνύματα
    1.540
    Thanked
    1946
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο κ. Ανδριανόπουλος με έχει μπερδέψει !
    Τη μιά μας τα λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι!

    ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 16/4/2010
    ...................................Τι μας μένει; Μια αποφασιστική κήρυξη στάσης πληρωμών. Που θα τιμωρήσει και τους δανειστές μας, που μάλλον αλόγιστα μας εφοδίαζαν με χρήματα δίχως ουσιαστικά να ελέγχουν σε τι ακριβώς τα ξοδεύουμε. Ο καπιταλισμός διδάσκει πως κάθε οικονομική πράξη έχει ρίσκο. Το κέρδος δεν είναι πάντα εξασφαλισμένο.
    ..............................
    https://www.andrianopoulos.gr/001000...%89%CE%BD.html

    ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ7/12/2010.
    .............................................Εί αι λοιπόν πρακτικά αδύνατον μέσα σε τρείς περίπου μήνες το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αναδιοργανωθεί και να αλλάξει συμπεριφορά. Είναι έτσι πιθανότατο να μην εκταμιευθεί τελικά η τέταρτη δόση και η χώρα να οδηγηθεί σε χρεωκοπία. Κι οφείλουν όλοι να κατανοήσουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Δίχως τα χρήματα της Τρόικας θα είναι αδύνατον να ξεπληρώσουμε διεθνείς υποχρεώσεις αλλά και να ικανοποιήσουμε δικές μας τρέχουσες ανάγκες. Η κυβέρνηση δεν θα έχει λ.χ την δυνατότητα πληρωμής όλων των μισθών και των συντάξεων. Κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκασθεί να βγεί από το ευρώ ώστε να τυπώσει χρήμα και να πληρώσει τις εσωτερικές της υποχρεώσεις. Η αναπόφευκτη όμως μεγάλη υποτίμηση θα κάνει αδυσώπητα μεγάλο το εξωτερικό χρέος και θα καταδικάσει την χώρα σε μακρόχρονη ύφεση και παρακμή.
    .......................................
    https://www.andrianopoulos.gr/001000...%84%CE%B7.html

    δε βλέπω κάποια αντίφαση δεδομένου ότι η οικονομική συγκυρία διαφέρει εντελώς στα χρονικά σημεία που γράφτηκαν τα κείμενα.
    στην πρώτη φάση, πριν το μνημόνιο, είναι απόλυτα συνεπής ως φιλελεύθερος και υποστηρίζει ότι η αγορά πρέπει να πάρει τις χασούρες καθώς ανέλαβε τα ρίσκα της (συμφωνώ απόλυτα)
    στην δεύτερη φάση και αφού έχουμε υπογράψει δανειακή σύμβαση χωρίς να μπορούμε να κάνουμε στάση πληρωμών, είμαστε υποχρεωμένοι με δεδομένα τα έξοδά μας να διασφαλίσουμε την χρηματοδότηση

  12. The Following User Says Thank You to stefm5 For This Useful Post:

    PANOS-E60 (28-03-12)

  13. #1037
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    4.206
    Thanked
    7582
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefm5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    δε βλέπω κάποια αντίφαση δεδομένου ότι η οικονομική συγκυρία διαφέρει εντελώς στα χρονικά σημεία που γράφτηκαν τα κείμενα.
    στην πρώτη φάση, πριν το μνημόνιο, είναι απόλυτα συνεπής ως φιλελεύθερος και υποστηρίζει ότι η αγορά πρέπει να πάρει τις χασούρες καθώς ανέλαβε τα ρίσκα της (συμφωνώ απόλυτα)
    στην δεύτερη φάση και αφού έχουμε υπογράψει δανειακή σύμβαση χωρίς να μπορούμε να κάνουμε στάση πληρωμών, είμαστε υποχρεωμένοι με δεδομένα τα έξοδά μας να διασφαλίσουμε την χρηματοδότηση
    Εγώ πάλι, βλέπω μεγάλη αντίφαση δεδομένων των ημερομηνιών που γίνανε.

    Η δευτερη φάση, (όπως την αναφέρεις) θα ήταν ίσως δεκτή, μετά την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, την υπαγωγή της δανειακής σύμβασης στο Αγγλικό δίκαιο την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κ.λ.π. (δηλαδή σήμερα ) και όχι στις 7/12/2010.
    Τι μας εμπόδιζε δηλαδή να κάνουμε στάση πληρωμών τον Δεκέμβριο του 2010 σε σχέση με τον Απρίλιο του ίδιου έτους ;
    Η μόνιμη απειλή που υπήρχε τότε,( και υποστηριζε μόνο η κυβέρνηση) ήταν η πτώχευση και η επιστροφή στη δραχμή, πράγμα που ισχυε και τον Απρίλιο.

    Αλλα και στο άρθρο του που παρέθεσες πιό πάνω, ο κ. Ανδριανόπουλος απλά αναφέρεται στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης και στις επιπτώσεις στην αγορά χωρίς να μας λέει κάτι ουσιώδες.
    Θα περίμενα τις τεκμηριωμένες προτάσεις του για το ποιές άλλες πηγές εσόδων θα αντικαταστήσουν τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, ποιές ενέργειες θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ποιές θα μειώσουν την ανεργία.




  14. #1038
    Εγγραφή
    28-12-09
    Μηνύματα
    1.540
    Thanked
    1946
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ πάλι, βλέπω μεγάλη αντίφαση δεδομένων των ημερομηνιών που γίνανε.

    Η δευτερη φάση, (όπως την αναφέρεις) θα ήταν ίσως δεκτή, μετά την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, την υπαγωγή της δανειακής σύμβασης στο Αγγλικό δίκαιο την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κ.λ.π. (δηλαδή σήμερα ) και όχι στις 7/12/2010.
    Τι μας εμπόδιζε δηλαδή να κάνουμε στάση πληρωμών τον Δεκέμβριο του 2010 σε σχέση με τον Απρίλιο του ίδιου έτους ;
    Η μόνιμη απειλή που υπήρχε τότε,( και υποστηριζε μόνο η κυβέρνηση) ήταν η πτώχευση και η επιστροφή στη δραχμή, πράγμα που ισχυε και τον Απρίλιο.

    Αλλα και στο άρθρο του που παρέθεσες πιό πάνω, ο κ. Ανδριανόπουλος απλά αναφέρεται στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης και στις επιπτώσεις στην αγορά χωρίς να μας λέει κάτι ουσιώδες.
    Θα περίμενα τις τεκμηριωμένες προτάσεις του για το ποιές άλλες πηγές εσόδων θα αντικαταστήσουν τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, ποιές ενέργειες θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ποιές θα μειώσουν την ανεργία.



    πώς θα κάναμε στάση πληρωμών όταν είχαν ξεκινήσει οι δόσεις; όταν είχαν δεσμευτεί οι λεβέντες μας σε συγκεκριμένο πρόγραμμα; εντάξει μπορεί να το θέλαμε εμείς, αλλά είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας

    το άρθρο αυτό μιλάει για τη φορολογία και μόνο...δε σημαίνει ότι κάθε φορά πρέπει να γίνεται εκτενής ανάλυση
    δικηγόρος του δεν είμαι αλλά προσπαθώ να κοιτάζω αντικειμενικά

  15. #1039
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    4.206
    Thanked
    7582
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefm5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    πώς θα κάναμε στάση πληρωμών όταν είχαν ξεκινήσει οι δόσεις; όταν είχαν δεσμευτεί οι λεβέντες μας σε συγκεκριμένο πρόγραμμα; εντάξει μπορεί να το θέλαμε εμείς, αλλά είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας

    το άρθρο αυτό μιλάει για τη φορολογία και μόνο...δε σημαίνει ότι κάθε φορά πρέπει να γίνεται εκτενής ανάλυση
    δικηγόρος του δεν είμαι αλλά προσπαθώ να κοιτάζω αντικειμενικά
    Αν είναι αυτός ο ορισμός της αναξιοπιστίας φίλε μου, τότε τι είναι το να συμφωνεί πρώτα η κυβέρνησή μας με τους εταίρους για το δεύτερο μνημόνιο το PSI κλπ. και στη συνέχεια να θέτει θέμα δημοσκόπισης απο το λαό ;;;


  16. The Following User Says Thank You to Samaro For This Useful Post:

    Panos 316T (28-03-12)

  17. #1040
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    καλα οσο εμεις βλεπουμε φαντασματα και εχθρους στο εσωτερικο και στους διαφορους κλαδους εργαζομενων - επαγγελματιων οι σωτηρες μας που θα πρεπει να τους εχουμε αιωνια ευγνωμοσυνη και οι εντος διορισμενοι τους κυβερνωντες, σχεδιαζουν για εμας...
    τα παρακατω ειναι απο το ευροκοινοβουλιο ο δε βουλευτης Ελληνας το οτι ανηκει στο συριζα ας το προσπερασουμε και ας καταλαβουμε οι απαντησεις της τροικας που φθανει το θρασσος τους..

    https://news.princeoliver.com/2012/0...-efrw-to-mina/

Σελίδα 104 από 141 ΠρώτηΠρώτη ... 45494102103104105106114 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP