Πολύ ωραία προσέγγιση του προβλήματος της φορολογίας αλλά λείπει η πρόταση γιά γενικότερη αντιμετώπιση της έλλειψης εσόδων, κάτι που οδηγεί ασφαλώς σε μέτρα γιά την ανάπτυξη της οικονομίας.
Πολύ ωραία προσέγγιση του προβλήματος της φορολογίας αλλά λείπει η πρόταση γιά γενικότερη αντιμετώπιση της έλλειψης εσόδων, κάτι που οδηγεί ασφαλώς σε μέτρα γιά την ανάπτυξη της οικονομίας.
BILL007 (28-03-12)
Ο κ. Ανδριανόπουλος με έχει μπερδέψει !
Τη μιά μας τα λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι!
ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 16/4/2010
...................................Τι μας μένει; Μια αποφασιστική κήρυξη στάσης πληρωμών. Που θα τιμωρήσει και τους δανειστές μας, που μάλλον αλόγιστα μας εφοδίαζαν με χρήματα δίχως ουσιαστικά να ελέγχουν σε τι ακριβώς τα ξοδεύουμε. Ο καπιταλισμός διδάσκει πως κάθε οικονομική πράξη έχει ρίσκο. Το κέρδος δεν είναι πάντα εξασφαλισμένο.
..............................
https://www.andrianopoulos.gr/001000...%89%CE%BD.html
ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ7/12/2010.
.............................................Εί αι λοιπόν πρακτικά αδύνατον μέσα σε τρείς περίπου μήνες το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αναδιοργανωθεί και να αλλάξει συμπεριφορά. Είναι έτσι πιθανότατο να μην εκταμιευθεί τελικά η τέταρτη δόση και η χώρα να οδηγηθεί σε χρεωκοπία. Κι οφείλουν όλοι να κατανοήσουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Δίχως τα χρήματα της Τρόικας θα είναι αδύνατον να ξεπληρώσουμε διεθνείς υποχρεώσεις αλλά και να ικανοποιήσουμε δικές μας τρέχουσες ανάγκες. Η κυβέρνηση δεν θα έχει λ.χ την δυνατότητα πληρωμής όλων των μισθών και των συντάξεων. Κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκασθεί να βγεί από το ευρώ ώστε να τυπώσει χρήμα και να πληρώσει τις εσωτερικές της υποχρεώσεις. Η αναπόφευκτη όμως μεγάλη υποτίμηση θα κάνει αδυσώπητα μεγάλο το εξωτερικό χρέος και θα καταδικάσει την χώρα σε μακρόχρονη ύφεση και παρακμή.
.......................................
https://www.andrianopoulos.gr/001000...%84%CE%B7.html
![]()
BILL007 (28-03-12), Driver M (28-03-12), Panos 316T (28-03-12)
αντε γεια...
BILL007 (28-03-12), Panos 316T (28-03-12), Samaro (28-03-12)
δε βλέπω κάποια αντίφαση δεδομένου ότι η οικονομική συγκυρία διαφέρει εντελώς στα χρονικά σημεία που γράφτηκαν τα κείμενα.
στην πρώτη φάση, πριν το μνημόνιο, είναι απόλυτα συνεπής ως φιλελεύθερος και υποστηρίζει ότι η αγορά πρέπει να πάρει τις χασούρες καθώς ανέλαβε τα ρίσκα της (συμφωνώ απόλυτα)
στην δεύτερη φάση και αφού έχουμε υπογράψει δανειακή σύμβαση χωρίς να μπορούμε να κάνουμε στάση πληρωμών, είμαστε υποχρεωμένοι με δεδομένα τα έξοδά μας να διασφαλίσουμε την χρηματοδότηση![]()
PANOS-E60 (28-03-12)
Εγώ πάλι, βλέπω μεγάλη αντίφαση δεδομένων των ημερομηνιών που γίνανε.
Η δευτερη φάση, (όπως την αναφέρεις) θα ήταν ίσως δεκτή, μετά την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, την υπαγωγή της δανειακής σύμβασης στο Αγγλικό δίκαιο την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κ.λ.π. (δηλαδή σήμερα ) και όχι στις 7/12/2010.
Τι μας εμπόδιζε δηλαδή να κάνουμε στάση πληρωμών τον Δεκέμβριο του 2010 σε σχέση με τον Απρίλιο του ίδιου έτους ;
Η μόνιμη απειλή που υπήρχε τότε,( και υποστηριζε μόνο η κυβέρνηση) ήταν η πτώχευση και η επιστροφή στη δραχμή, πράγμα που ισχυε και τον Απρίλιο.
Αλλα και στο άρθρο του που παρέθεσες πιό πάνω, ο κ. Ανδριανόπουλος απλά αναφέρεται στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης και στις επιπτώσεις στην αγορά χωρίς να μας λέει κάτι ουσιώδες.
Θα περίμενα τις τεκμηριωμένες προτάσεις του για το ποιές άλλες πηγές εσόδων θα αντικαταστήσουν τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, ποιές ενέργειες θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ποιές θα μειώσουν την ανεργία.
![]()
πώς θα κάναμε στάση πληρωμών όταν είχαν ξεκινήσει οι δόσεις; όταν είχαν δεσμευτεί οι λεβέντες μας σε συγκεκριμένο πρόγραμμα; εντάξει μπορεί να το θέλαμε εμείς, αλλά είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας
το άρθρο αυτό μιλάει για τη φορολογία και μόνο...δε σημαίνει ότι κάθε φορά πρέπει να γίνεται εκτενής ανάλυση
δικηγόρος του δεν είμαι αλλά προσπαθώ να κοιτάζω αντικειμενικά
Panos 316T (28-03-12)