Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    ποιο ειναι λογικο ρε σπυρο?
    αν σου κλεψει ενας απο το πορτοφολι τα λ7, ειναι λογικη η αγοραστικη δυναμη που αποκτα με το χρημα σου?
    τοτε να μη διωκεται η κλοπη, να ενθαρυνεται κιολας για να αποκτουν ολο και περισσοτεροι πιο μεγαλη αγοραστικη δυναμη.

κατι τετοιο συμβαινει και με τις στρατιες των δ.υ. που δεν χρειαζονται.
    ειναι σαν τα νεκρα κυταρα σε εναν οργανισμο.
    αποτελουν μονο βαρος.

αν ομως οι γραφειοκρατες αυτοι αναγκαζοντουσαν να βρουν δουλεια την ελευθερη αγορα ή να κανουν δικες τους επιχειρησεις, το χρημα που θα περισσευε στους φορολογουμενους παλι στην αγορα θα πηγαινε.
    αρα κομματι του θα πηγαινε και παλι σε αυτους τους πρωην γραφειοκρατες.
    με αλλη αναλογια ομως και αλλους ορους καθως θα επρεπε να προσφερουν κατι αξιολογο ωστε να προτιμηθουν.
    θα επαυε το καθεστως της μοιρασιας τυπου συμμοριας, οπως γινεται σημερα απο τα κομματα και τους διορισμενους ημετερους, οπου δεν υπαρχει κανενα εχεγγυο αξιοκρατειας.

αν εσενα π.χ., αντι να σου περισσευουν 100 ευρω το μηνα να κανεις τα χομπι σου, σου περισσευαν 200, ή 400, (λογω λιγοτερων φορων που θα ηταν αποτελεσμα των λιγοτερων δαπανων του κρατους), μεσω αυτων δεν θα αυξανες το εισοδημα και την αγοραστικη δυναμη των πρωην γραφειοκρατων κατ αναλογια?

οπως λεει και το αρθρο το κρατος δεν παραγει αγοραστικη δυναμη.
    νομοθετει, διοριζει μαφιοζικα και μεταφερει πορους απο μια ομαδα σε μια αλλη.
    οπου και οπως συμφερει το διεφθαρμενο πολιτικο συστημα και τους ακολουθους του.
    Στάθη μου φαίνεται σαν την κολοκυθιά ... Δηλαδή θα είχα λιγότερες κρατήσεις-φόρους άρα θα είχα περισσότερα καθαρά κέρδη.
    Ναι αλλά δεν θα είχα τόσο μεγάλο τζίρο γιατί δεν θα αγόραζαν οι δημόσιοι. Άρα πάλι θα ήταν λιγότερα τα καθαρά.
    Προφανώς μετράει και η πληθώρα ή μη του δημοσίου συναρτήσει των μισθών.
    Επίσης και τα δύο ωραία δουλεύουν για όσο δουλεύουν. Το πρόβλημα είναι στην μεταβατική περίοδο και δυστυχώς τώρα είμαστε σε αυτή

2. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

Stathis (05-03-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    και στην ελευθερη αγορα (ιδιωτικο τομεα) υπαρχει εφαπαξ.https://www.ethnos.gr/entheta.asp?ca...pubid=63620901
    Τα 210 μου κανουν για παρα πολλα για υπαλληλο του ικα ακομα και αν ηταν διευθυντης.
    Το εφαπαξ ειναι ανταποδοτικο βοηθημα εντοκο και τεινει να γινει( και θα γινει) απλα μονο οτι σου κρατησαν θα παρεις.
    Στη οριζοντια λογικη βρε Σταθη οτι τα λεφτα ανηκουν στους φορολογουμενους δεν υπαρχει αντικρουση(αντιλογος) αλλα ξερεις οτι δεν ειναι ετσι.
    Το ιδιο ειναι και με τις επικουρικες,ειναι χρηματα κρατημενα απο τους μισθους.
    Βεβαια με τις νεες νομοθεσιες περι απολυσων και αποζημιωσεων ( κατι λενε το απο 24 μισθους για πανω απο22 χρονια να παει στους 8 πραγμα που σημαινει με μια προειδοποιηση στου τεσσερις) ολα μεθοδευονται στο να "σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν" και δεν εννοω τον δημοσιο τομεα αλλα τον ιδιωτικο.
    Τεσπα δεν θελω να μπω ουτε σε αναλυσεις ουτε σε ασκοπες αντιπαραθεσεις αλλα σε μια ευνομουμενη χωρα οι εργασιακες συνθηκες οφειλουν να προστατευονται σε οποιο φορεα ασφαλισης και αν ανηκουν και αυτο ειναι πολιτισμος.
    βρε νινακο μου γιατι με στεναχωρεις.
    διαβασε λιγο το λινκ που εβαλες.
    κατ αρχας το "εφ απαξ" του ιδιωτικου τομεα δεν το δινει το ικα, αλλα ο εργοδοτης.
    και το δινει υπο προϋποθεσεις και ως καποιου ειδους "τιμητικη" αποζημιωση.
    δηλαδη υπαρχει προϋποθεση ο εργαζομενος να εργαζεται στον ιδιο εργοδοτη 21 και πανω χρονια.

διαφορετικα δεν δικαιουται τιποτα.

σε ολα τα αλλα που λες συμφωνω, εκτος απο αυτο που εχουμε ξανασυζητησει περι των χρηματων του φορολογουμενου.

θελω να ακουσω λοιπον, τις κρατησεις που στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι υπερβολικες, ποιος τελικα τις πληρωνει?
    εγω λεω οτι στον ιδωτικο τομεα τις πληρωνει ο εργοδοτης (διοτι η συμφωνια παντα γινεται στα καθαρα, καθως αυτα ενδιαφερουν τον εργαζομενο), ενω στον δημοσιο ο φορολογουμενος πολιτης.
    αν εχεις καποια αλλη αποψη που μου διαφευγει θα ηθελα να την ακουσω.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στάθη μου φαίνεται σαν την κολοκυθιά ... Δηλαδή θα είχα λιγότερες κρατήσεις-φόρους άρα θα είχα περισσότερα καθαρά κέρδη.
    Ναι αλλά δεν θα είχα τόσο μεγάλο τζίρο γιατί δεν θα αγόραζαν οι δημόσιοι.
    οχι, θα ειχες τον ιδιο ακριβως τζιρο ή και περισσοτρο γιατι δεν θα αγοραζαν μεν οι δημοσιοι εκεινοι που δεν θα μπορουσαν να σταδιοδρομησουν στην ελευθερη αγορα και θα εμεναν ανεργοι, αλλα θα αγοραζαν εκεινοι που τελικα θα τα καταφερναν, οπως και ολοι οι αλλοι που λογω λιγοτερων φορων θα ειχαν περισσοτερα χρηματα για ξοδεμα.
    ετσι οτι θα χαθει απο τη μη παραγωγικη αφαιμαξη του εισοδηματος σου, θα κερδηθει μεσω παραγωγικης αναδιανομης και μαλιστα αυξημενο...

4. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

m-power_01 (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

κατ αρχας το "εφ απαξ" του ιδιωτικου τομεα δεν το δινει το ικα, αλλα ο εργοδοτης.

διαφορετικα δεν δικαιουται τιποτα.

εγω λεω οτι στον ιδωτικο τομεα τις πληρωνει ο εργοδοτης (διοτι η συμφωνια παντα γινεται στα καθαρα, καθως αυτα ενδιαφερουν τον εργαζομενο), ενω

Μαλλον δεν εννοεις ολο τον ιδιωτικο τομεα Σταθη (εσυ καλα κανεις και βλεπεις μονο την δικια σου επιχειρηση)γιατι οι ξενοδοχουπαλληλοι πληρωνουν το γαμ@@ενο ΤΑΞΥ για το εφαπαξ ,πληρωναμε και για δικους μας ιατρους και θεραπειες εχοντας σαν ταμειο μεγαλη περιουσια η οποια κατασπαραχθηκε με τις ομορφιες αρχικα των χρηματιστηριακων τζογαρισματων των ταμειων και μετα με τα ομολογα ,με αποτελεσμα να μας γυρισουν σαν κλαδο στο ΙΚΑ ...
    ΑΑΑΑ και το ομορφοτερο οι εργοδοτες -ξενοδοχοι καταφεραν την σχεδον πληρη αποδεσμευση εισφορας για το ταμειο μας ...
    Λοιπον με λιγα λογια το εφαπαξ που δικαιουμαι μου το κραταγαν και το κρατανε απο τον μισθο μου
    Αυτα τα χρηματα τα χανω για την ωρα και τα θελω πισω οταν πρεπει να τα παρω βαση νομου και σε αυτο το δικαιωμα δεν θα κανω πισω ,τωρα με ποιον τροπο δεν ξερω ..μπορει οταν ερθει η ωρα να "παιζω' σε κανενα δελτιο ειδησεων...
    Attached Images Attached Images

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

6. The Following 2 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

Leonidas_E39 (06-03-12), Stathis (05-03-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μαλλον δεν εννοεις ολο τον ιδιωτικο τομεα Σταθη (εσυ καλα κανεις και βλεπεις μονο την δικια σου επιχειρηση)γιατι οι ξενοδοχουπαλληλοι πληρωνουν το γαμ@@ενο ΤΑΞΥ για το εφαπαξ ,πληρωναμε και για δικους μας ιατρους και θεραπειες εχοντας σαν ταμειο μεγαλη περιουσια η οποια κατασπαραχθηκε με τις ομορφιες αρχικα των χρηματιστηριακων τζογαρισματων των ταμειων και μετα με τα ομολογα ,με αποτελεσμα να μας γυρισουν σαν κλαδο στο ΙΚΑ ...
    ΑΑΑΑ και το ομορφοτερο οι εργοδοτες -ξενοδοχοι καταφεραν την σχεδον πληρη αποδεσμευση εισφορας για το ταμειο μας ...
    Λοιπον με λιγα λογια το εφαπαξ που δικαιουμαι μου το κραταγαν και το κρατανε απο τον μισθο μου
    Αυτα τα χρηματα τα χανω για την ωρα και τα θελω πισω οταν πρεπει να τα παρω βαση νομου και σε αυτο το δικαιωμα δεν θα κανω πισω ,τωρα με ποιον τροπο δεν ξερω ..μπορει οταν ερθει η ωρα να "παιζω' σε κανενα δελτιο ειδησεων...
    εγω σχολιασα το λινκ που εβαλε ο νινο.
    φυσικα και δεν ξερω τι ισχυει σε ολους τους κλαδους και υπο-κλαδους.
    δεν ειμαι εργατολογος αλλωστε.

πιστευω ομως, οπως προανεφερα, οτι τις εισφορες τις πληρωνει ο εργοδοτης σου για λογαριασμο σου.
    εσυ απο που και ως που τις πληρωνεις?
    και μη μου πεις πως αν δεν τις πληρωνες θα επαιρνες στο χερι π.χ. 2000 ευρω ενω τωρα παιρνεις 1000.
    διοτι παλι 1000 θα επαιρνες αν αυτα δινει η αγορα για τη θεση σου, απο τη στιγμη μαλιστα που καθε υπαλληλος ενδιαφερεται για το τι παιρνει και οχι για το τι κοστιζει.
    κανω λαθος?
    ενδιαφερθηκε ποτε κανενας τι κοστιζει γενικα στην επιχειρηση που τον απασχολει?
    φυσικα και οχι καθως του ειναι αδιαφορο.
    εκανε κανεις απεργια ποτε για να μειωθουν αυτες οι αντιπαραγωγικες εισφορες και να παιρνει περισσοτερα χρηματα στο χερι?
    απο τη στιγμη που οι εισφορες ειναι υποχρεωτικες, προκαταβαλονται και κανεις δεν μπορει να κανει διαφορετικα, πως τις δινει ο εργαζομενος φιλε γιωργο?

αν το συστημα ηταν διαφορετικο, δηλαδη εσυ επαιρνες ενα ποσο απο την επιχειρηση και τελος, εχοντας μονος σου την ευχερεια αν και που θα ασφαλιστεις, να επιλεξεις φορεα (ιδιωτικο ή δημοσιο), τοτε σαφως τα χρηματα θα προερχονταν απο το εισοδημα σου.
    οπως ακριβως κανουμε ολοι στις ιδιωτικες μας ασφαλειες.

αν θεωρουμε οτι η δικη μου προσεγγιση ειναι λαθος, να το δεχθω ευχαριστως, αλλα να μην ξαναπουμε οτι καποιος μισθος ειναι π.χ. 600 ευρω, ή 700 ή 2000.
    θα λεμε 1200, 1400, 4000, οσο τελος παντων πληρωνει η επιχειρηση (ή η υπηρεσια αν μιλαμε για δημοσιο) απ οπου μισθοδοτειται ο υπαλληλος.
    γιατι θα πρεπει να καταλαβουμε αλλο αυτο που παιρνει καποιος στο χερι και αλλο το ποσο κοστιζει η θεση του.

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

εγω σχολιασα το λινκ που εβαλε ο νινο.
    φυσικα και δεν ξερω τι ισχυει σε ολους τους κλαδους και υπο-κλαδους.
    δεν ειμαι εργατολογος αλλωστε.

πιστευω ομως, οπως προανεφερα, οτι τις εισφορες τις πληρωνει ο εργοδοτης σου για λογαριασμο σου.
    και μη μου πεις πως αν δεν τις πληρωνες θα επαιρνες στο χερι π.χ. 2000 ευρω ενω τωρα παιρνεις 1000.
    διοτι παλι 1000 θα επαιρνες αν αυτα δινει η αγορα για τη θεση σου, απο τη στιγμη μαλιστα που καθε υπαλληλος ενδιαφερεται για το τι παιρνει και οχι για το τι κοστιζει.
    κανω λαθος?
    εκανε κανεις απεργια ποτε για να μειωθουν αυτες οι αντιπαραγωγικες εισφορες και να παιρνει περισσοτερα χρηματα στο χερι?
    απο τη στιγμη που οι εισφορες ειναι υποχρεωτικες, προκαταβαλονται και κανεις δεν μπορει να κανει διαφορετικα, πως τις δινει ο εργαζομενος φιλε γιωργο?

αν το συστημα ηταν διαφορετικο, δηλαδη εσυ επαιρνες ενα ποσο απο την επιχειρηση και τελος, εχοντας μονος σου την ευχερεια αν και που θα ασφαλιστεις, να επιλεξεις φορεα (ιδιωτικο ή δημοσιο), τοτε σαφως τα χρηματα θα προερχονταν απο το εισοδημα σου.
    οπως ακριβως κανουμε ολοι στις ιδιωτικες μας ασφαλειες.

αν θεωρουμε οτι η δικη μου προσεγγιση ειναι λαθος, να το δεχθω ευχαριστως, αλλα να μην ξαναπουμε οτι καποιος μισθος ειναι π.χ. 600 ευρω, ή 700 ή 2000.
    θα λεμε 1200, 1400, 4000, οσο τελος παντων πληρωνει η επιχειρηση (ή η υπηρεσια αν μιλαμε για δημοσιο) απ οπου μισθοδοτειται ο υπαλληλος.
    γιατι θα πρεπει να καταλαβουμε αλλο αυτο που παιρνει καποιος στο χερι και αλλο το ποσο κοστιζει η θεση του.
    Σταθη
    Οι κρατησεις για το ΤαμειοΑσφαλισηςΞενοδοχοΥπ αλληλων γινονται απο τους εργαζομενους με ανταποδοση δικους μας ιατρους σε κτιριο ιδιοκτησιας του ΤΑΞΥ και εφαπαξ με προαιρετικη χρηση στην πληρη 20ετια εργασιας η στην τελικη συνατξιοδοτηση μας..
    Αυτες οι κρατησεις φαινονται στο εκκαθαριστικο μου οπως και ολων οσων δινουν σε ειδικα ταμεια δεν κλεβω ουτε ζηταω τζαμπα ανταλαγμα και φυσικα δεν παιρνω καμια επιστροφη φορου ΟΠΩΣ οι ξενοδοχοι για την εισφορα τους στο ΤΑΞΥ.
    Σου εξηγω και παλι το πρωτο σκελος το χασαμε(ιατρους-δαπανες)χωρις καμια δικη μας ευθυνη και τωρα παμε για το δευτερο σκελος (εφαπαξ) με την αποδεσμευση των εργοδοτων η οποια σε λιγο δεν θα υπαρχει ,θα πληρωνουν δλδ μηδεν...
    Το συνολικο κοστος σε μια επιχειρηση εμενα η οποιουδηποτε εργαζομενου ασφαλως και δεν ειναι μονο 'τα λεφτα στο χερι καθε μηνα" συμφωνω .
    Αλλα εχουν επιστροφες φορων - επιδοτησεις νεοπροσλαμβανωμενων κλπ..
    Φυσικα μην παμε στην μαυρη εργασια ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ των εργοδοτων,σιγουρα εσυ δεν κανεις κατι τετοια στην επιχειρηση σου και το σεβομαι,αλλα βρε φιλε κατι θα εχεις ακουσει για τα μαυρα(αλλο κεφαλαιο )...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη katsaraios : 05-03-12 στις 19:51

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

9. The Following 2 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

A8hnaios (05-03-12), Stathis (05-03-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

διοτι παλι 1000 θα επαιρνες
    αν αυτα δινει η αγορα για τη θεση σου, απο τη στιγμη μαλιστα που καθε υπαλληλος ενδιαφερεται για το τι παιρνει και οχι για το τι κοστιζει.
    κανω λαθος?
    Στην αρχή Στάθη λες πως ασχέτως εισφορών στο κράτος, ο εργοδότης τα ίδια θα έδινε στον υπάλληλο.
    Δηλαδή και 0 εισφορές να πλήρωνε, στον εργαζόμενο θα έδινε όσα έδινε προηγουμένως και τα υπόλοιπα θα πήγαιναν στην τσέπη του.
    Και συμφωνώ, αφού πράγματι αυτό γίνεται κι εκεί αποσκοπούν και οι νέες ρυθμίσεις της Τρόικα περί μείωσης μη μισθολογικού κόστους. Στο να κερδίζουν περισσότερα λεφτά οι εργοδότες και μόνο.

Παρακάτω όμως καταγγέλλεις ότι δεν κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι για να πληρώνει λιγότερες εισφορές το αφεντικό τους και να δίνει σε αυτούς μεγαλύτερο μισθό.
    Αυτό δεν είναι αντιφατικό?
    Αφού οι εργαζόμενοι ίδιο μισθό δεν θα έπαιρναν και στη μια και στην άλλη περίπτωση?
    Απεργία γιατί να κάνουν, για να έχει μεγαλύτερο κέρδος το αφεντικό τους? Αν είναι έτσι ας πάει το αφεντικό να απεργήσει αφού το δικό του κέρδος αφορά, όχι των υπαλλήλων του.

Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, διόρθωσέ με.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην αρχή Στάθη λες πως ασχέτως εισφορών στο κράτος, ο εργοδότης τα ίδια θα έδινε στον υπάλληλο.
    Δηλαδή και 0 εισφορές να πλήρωνε, στον εργαζόμενο θα έδινε όσα έδινε προηγουμένως και τα υπόλοιπα θα πήγαιναν στην τσέπη του.
    Και συμφωνώ, αφού πράγματι αυτό γίνεται κι εκεί αποσκοπούν και οι νέες ρυθμίσεις της Τρόικα περί μείωσης μη μισθολογικού κόστους. Στο να κερδίζουν περισσότερα λεφτά οι εργοδότες και μόνο.

Παρακάτω όμως καταγγέλλεις ότι δεν κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι για να πληρώνει λιγότερες εισφορές το αφεντικό τους και να δίνει σε αυτούς μεγαλύτερο μισθό.
    Αυτό δεν είναι αντιφατικό?
    Αφού οι εργαζόμενοι ίδιο μισθό δεν θα έπαιρναν και στη μια και στην άλλη περίπτωση?
    Απεργία γιατί να κάνουν, για να έχει μεγαλύτερο κέρδος το αφεντικό τους? Αν είναι έτσι ας πάει το αφεντικό να απεργήσει αφού το δικό του κέρδος αφορά, όχι των υπαλλήλων του.

Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, διόρθωσέ με.
    Σου λέει ότι εφ΄όσον τις εισφορές για ασφάλιση τις πληρώνει ο εργοδότης, ο μισθός αναφέρεται πάντα σύμφωνα με τα καθαρά.
    Εάν ίσχυε η αυτασφάλιση ο μισθός δεν αναφερόταν όπως γίνεται έως τώρα, αλλά ως μισθός+ποσό ασφάλισης.

12. The Following 3 Users Say Thank You to Κωνσταντίνος For This Useful Post:

Monsta (05-03-12), Stathis (05-03-12), Thomelef (05-03-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP