Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 34

Θέμα: Αγοράζουμε τα Ελληνικά !!

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Ποιος αγοραζει ελληνικα προιοντα αυτη τη στιγμη, οπου το 90% κοιταει να παρει το φθηνοτερο..??
    Ενα πολυ μικρο ποσοστο υποστηριζει τα ελληνικα προιοντα..
    Βλεπεις πολλα ελληνικα προιοντα να πωλουνται στο εξωτερικο πολυ φθηνοτερα και στην Ελλαδα.. "μαυρο χαβιαρι".. που υποτιθεται οτι παραγονται στην Ελλαδα και θα ΕΠΡΕΠΕ να ειναι πιο φθηνα εδω.. και στο εξωτερικο, επειδη ειναι τα μεταφορικα εξοδα στη μεση ++++ ολα τα υπολοιπα, ΕΚΕΙ θα ηταν το λογικο να πωλουνται εστω και λιγο ακριβοτερα..
    ΧΙΟΣ-CHIOS

2. The Following User Says Thank You to zaharias For This Useful Post:

Vasilis (29-02-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ή το πιάσαμε το ΝΟΗΜΑ?
    Σταμάτη μου έτσι είναι όπως τα λές !

Ομως, οι εταιρίες αυτές (οι όσες τουλάχιστον) έχουν την παραγωγή τους στην Ελλαδίτσα, δίνουν δουλειά σε έλληνες, και φορολογούνται κανονικά !

Αυτό δεν ζητάμε ;; Να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα ;

Σημασία δεν έχει για μένα ποιός είναι ο μέτοχος και αν τα κέρδη τα βγάζει έξω !

Ξέρεις εσύ έναν που να τα έχει μέσα ;; Γιατί μπορώ να σου αναφέρω χίλιους Ελληνες που πήγαν την παραγωγή τους στα Σκόπια η στην Βουλγαρία !!

Rides
    0

Προεπιλογή

Επίσης , πρέπει να αναφέρουμε και ελληνικές εταιρίες που έχουν πάρει τα δικαιώματα και το λογότυπο ξένων, για παραγωγή και στη συνέχεια την πώλησή τους σε Ελλάδα, Κύπρο κλπ !

Μπορώ να σου αναφέρω τουλάχιστον ένα γνωστό μου επιχ/τία, (έδρα Μοσχάτο) που παράγει προιόντα μεγάλης γερμανίκης εταιρίας, γνωστής για τα εργαλεία και προιόντα περιποίησης αυτοκινήτων.

5. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

BILL007 (29-02-12), Vasilis (29-02-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Αντωνη, δικιο εχεις.
    Η γενικη ιδεα ειναι οτι πρεπει να υποστηριξουμε.

Κοκα κολα γιατι να μην πινουμε;
    Στην Ελλαδα φτιαχνεται και γινεται και εξαγωγη σε ολη την ευρωπη.
    Ελληνες δουλευουν και εκει.

Αν θελει ο Ελληνας να παρει υποστηριξη, να φτιαξει προϊον και τιμη λογικη και να παρουμε ολοι μας.

Το οτι τα προϊοντα που γραφει το mail πατροναρονται ολα ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ εταιρεια διανομης πρεπει να μας λεει κατι ομως.

7. The Following 5 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

nikos1400 (01-03-12), ntinos (29-02-12), Ptboul (29-02-12), Samaro (29-02-12), Thomelef (29-02-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αντωνη, δικιο εχεις.

Κοκα κολα γιατι να μην πινουμε;
    Στην Ελλαδα φτιαχνεται και γινεται και εξαγωγη σε ολη την ευρωπη.
    Ελληνες δουλευουν και εκει.

Αν θελει ο Ελληνας να παρει υποστηριξη, να φτιαξει προϊον και τιμη λογικη και να παρουμε ολοι μας.

Το οτι τα προϊοντα που γραφει το mail πατροναρονται ολα ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ εταιρεια διανομης πρεπει να μας λεει κατι ομως.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εχει γίνει πρόσφατα ξανά αυτή η συζήτηση και ήταν εκτενέστατη, σε άλλο θρεντ, δεν το βρίσκω τώρα. Το συμπέρασμα είναι σαφώς αυτό που γράφει ο Σταμάτης. Τα ελληνικά προϊόντα θα στηριχτούν από το καταναλωτικό κοινό μόνο όταν έχουν σωστή ποιότητα στη σωστή τιμή, αλλιώς χρειάζονται προστατευτισμό και αυτό είναι στρέβλωση. Το να μειωθεί η ανεργία προσωρινά δεν λέει απολύτως τίποτα ...

Rides
    0

Προεπιλογή

Πανούλη μου !

α) Πιθανότατα έχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση στο παρελθόν.(Αν κάποιος mod το βρεί παρακαλώ, το ενώνει )
    Δεν φαντάζομαι όμως να πειράζει που το ξαναβάλαμε, αφου δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη τότε, όσο σήμερα για στήριξη των ελληνικών προιόντων.

β)
    29-02-12 08:31Stamatis
    Αντωνη, δικιο εχεις.
    Εγώ κατάλαβα, ότι ο Σταμάτης συμφώνησε μαζί μου, εκτός απο το γεγονός ότι :

29-02-12 08:20
    Στο οποίο δεν θα διάφωνήσω αφού δεν γνωρίζω ποιός τα διανέμει, όμως δεν είναι αυτό που θα με ενοχλήσει αν πράγματι παράγονται στην Ελλάδα !

γ) Ολοι θα συμφωνήσουμε μαζί σου, ότι οι έλληνες επιχειρηματίες προσπαθούσαν να πουλήσουν ακριβά για να πλουτίσουν σε μιά μέρα , όπως και το ότι μόλις το προιόν τους γινόταν γνωστό στην αγορά, χαλούσαν την ποιότητα για περισσότερο κέρδος !!
    Ομως τώρα, μου λές, πως είναι προτιμότερο να αγοράσω το φθηνότερο, ενδεχομένως, εισαγώμενο για να μην κάνω "προστατευτισμό" ;;
    Και αν αυτό είναι στρέβλωση και προστατευτισμός τότε τι ειναι τα εκατομμύρια των ανέργων που γεμίσαμε ;
    Η μήπως τα επιδόματα των ανέργων τα πληρώνουν άλλοι και όχι εγω ;;;

Μήπως οι Γερμανοί, δεν προστάτεψαν την OPEL, όταν η μαμά GM τους έκανε τα δικά της ;;;
    Μήπως οι Αγγλοι δεν αγοράζουν/ προστατεύουν τα FORD και τα Vauxhall που φτιάχνονται στη χώρα τους, η οι Ιταλοί τα Φίατ ;;; Δεν άκουσα κάποιον να μιλήσει για προστατευτισμό και διαστρέβλωση και να πάει να αγοράσει ντε και καλά Μερσεντές επειδή έχει καλυτερη ποιότητα η Χιουντάι επειδή είναι πιο φτηνό!!

Οχι Πάνο μου ! Δεν μπορώ ειδικά σήμερα, να το δώ απ' αυτή την πλευρά που μου το δείχνεις !!
    Δεν μπορώ να πώ στον άνεργο , ότι θα πρέπει να μην έχει να φάει μερικά χρόνια, για να εξυγειανθεί η αγορά, απο τον προστατευτισμό και τη διαστρέβλωση !!

Το να μειωθεί η ανεργία προσωρινά δεν λέει απολύτως τίποτα ...
    Εμένα μου λέει πολλά !
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samaro : 29-02-12 στις 10:32

11. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

Ptboul (29-02-12), Vasilis (29-02-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αντώνη μου, δεν ξέρω αν συμφώνησε ο Σταμάτης, εγώ όμως συνεχίζω να διαφωνώ.
    Ανακούφιση γιά τον άνεργο και τον χαμηλοσυνταξιούχο είναι η χαμηλή τιμή ενός προϊόντος και όχι η εθνική ταυτότητα του προϊόντος. Αν από τα 1,56ε του Ολυμπος (πχ) ενισχύεται έλληνας παραγωγός στη Μακεδονία (πχ) ελάχιστα ενδιαφέρει τον πεινασμένο των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου κυρίως εκτείνεται το φαινόμενο της πείνας. Μάλλον στο Lidl θα πάει να πάρει γάλα με 0,85ε.

Αν θέλουμε ανεξαρτησία από τους δανειστές μας και τις ξένες δυνάμεις, ο δρόμος είναι ένας και λέγεται οικονομική ισχύς. Και η ισχύς αυτή επιτυγχάνεται επίσης με έναν τρόπο, την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας. Δεν θα γίνουμε ίσως πότε ανταγωνιστικοί στο γάλα απέναντι στους Ολλανδούς, αλλά μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Και επίσης δεν συμφωνώ να συγκρίνουμε τον προστατευτισμό που αφορούσε την όποια γερμανική βιομηχανία με τον προστατευτισμό της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος εκτείνεται στο σύνολο σχεδόν των κλάδων της και έχει να κάνει με τον κρατικό παρεμβατισμό παντού.

Δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα ενισχύοντας τη ζήτηση κάποιων προϊόντων προσωρινά, επιμένω. καλύτερα να δώσουμε ελπίδα στο άνεργο γιά σταθερή δουλειά σε ένα κλάδο που αναπτύσσεται με υγιείς βάσεις, παρά να του δώσουμε 50 μεροκάματα φέτος και του χρόνου να είναι ξανά άνεργος.

13. The Following 2 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Samaro (29-02-12), Vasilis (29-02-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Σέβομαι τις απόψεις σου Πάνο μου και σε ευχαριστώ για τον ωραίο διάλογο !

Οπως έγγραψα όμως και πιο πάνω, απλά, βλέπω τα πράγματα απο διαφορετική πλευρά απο αυτή που δείχνεις !!

15. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

PANOS-E60 (29-02-12), Vasilis (29-02-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σέβομαι τις απόψεις σου Πάνο μου και σε ευχαριστώ για τον ωραίο διάλογο !

Οπως έγγραψα όμως και πιο πάνω, απλά, βλέπω τα πράγματα απο διαφορετική πλευρά απο αυτή που δείχνεις !!

Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ!!
    Στο παράδειγμά σου, θα πάρω Ολυμπος γιατί του Λιντλ, μπορεί να είναι απο τρελλές αγγελάδες

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP