Konstantinos E60 (28-02-12), nikos1400 (28-02-12)
ΕΝΑ κράτος, λοιπόν, που σήμερα (τέλη του 2011) διαθέτει ακόμη 10 γενικές διευθύνσεις σε κάθε Υπουργείο, 132 άλλες απλές διευθύνσεις, 335 τμήματα εκ των οποίων το 55% με δυναμικό 3 (τριών!) υπαλλήλων, ενώ το 20% με κανένα(!) ένα κράτος στο οποίο καταμετρήθηκαν 157 γενικές δ/νσεις, 1.978 απλές δ/νσεις, 5.027 τμήματα, 27.995 αρμοδιότητες (!), 10.765 επιτελικές υπηρεσίες, 9.816 υποστηρικτικές 998 παροχικές, 1.563 ελεγκτικές κ.λπ., ένα τέτοιο κράτος πώς ήταν δυνατό να μη χρεοκοπήσει;;
https://www.haniotika-nea.gr/90840-%...%CE%97%20.html
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
παιδιά. καταλάβετε λίγο την κατάσταση.
οποιαδήποτε δοσοληψία γίνεται με αντίτιμο το χρήμα, κρύβει κέρδος. κανείς δεν δανείζει - πουλάει, για την ψυχή της μάνας του.
και οι δύο πλευρές πάντα ενεργούν για το συμφέρον τους. και ο δανειστής - πωλητής, αλλά και ο δανειζόμενος - πελάτης.
το αν η ελλάδα δεν εκμεταλεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια τα λεφτά που πέρασαν απο τα χέρια της, δεν φταίει ο δανειστής.
τους όρους που υπέγραφαν τους ήξεραν κανονικότατα όταν έβαζαν τις τζίφρες.
όπως και με τα δάνεια του απλού κοσμάκη προς τις τράπεζες. όλοι ξέρουν πρίν βάλουν στο κεφάλι τους ένα χρέος, ότι επακολουθεί η εξόφληση.
για πολά είμαστε εμείς οι ίδιοι υπαίτιοι μέχρι ένα βαθμό, γιατί όλοι ξέραμε όλα αυτά τα χρόνια ότι πολά λεφτά τρωγόντουσαν χαβαλέ.ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ. ίσως δεν ξέραμε όλη την αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να δίνεις ελαφρυντικό σε κλέφτη, αν πρώτα δεν πληρώσει με τον ανάλογο τρόπο το αδίκημα του. αν μπεί σε διαδικασία του να πληρώσει το λάθος του στην δικαιοσύνη, υποστεί αυτό που πρέπει για την πράξη του και καταλάβει ότι έκανε λάθος, τότε ναι του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρεία. όχι όμως έτσι...
φυσικά σε μεγάλο ποσοστό, ξεγελαστήκαμε απο τα πολά φούμαρα που ακούσαμε τα τελευταία δυο χρόνια, επί κυβερνήσεως παπανδρέου. αποδείχθηκαν επαγγελματίες ψέυτες, και μάλιστα ψέυτες με όλη την σημασία της λέξεως.
λέμε για τους ξένους, χωρίς να κοιτάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. τι έχουμε κάνει εμείς όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την κοινωνία, και αν εμείς οι ίδιοι βοηθήσαμε στο να φτάσουμε εδώ.
και μιλάω για όλους. για επαγγελματίες που κρύβαν εισοδήματα, απο δημόσιους υπάλληλους που την πέφτουν όλη μέρα περιμένοντας να την κάνουν σπίτι τους, απο συνταξιούχους μαιμού, απο απο απο...απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
ξαφνικά μας πιάνει το πατριωτικό μας με πρωτοστάτες τους πολιτικούς, για την εθνική μας κυριαρχία. κύριοι δεν είμαστε μόνοι μας σ'αυτό τον κόσμο. έχουμε συναίτερους, που μας δίνουνε λαφτά για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.
με 1,5 εκ δημόσιους και άλλα 2 εκ συνταξιούχους, μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν δεν μας έδιναν λεφτά???
γιατί δεν μπαίνετε στην θέση τους???να έχετε δλδ μια ελλάδα που της δανείζετε με σκοπό να συμμαζευτεί, και αυτή επί δύο χρόνια να αρνείτε πεισματικά να αλλάξει, και να συνεχίζει το ίδιο τροπάρι.
αν είσασταν γερμανός, τι θα λέγατε???
το πρόβλημα τελικά, ήταν η πολιτική σκηνή της ελλάδος. που εξαγόρασε την μισή χώρα για ένα κομμάτι ψωμί, που πιστέψτε με ακόμα και χωρίς αυτούς, πάλι θα μπορούσαμε να το βγάλουμε. απλά μας άρεσε η ιδέα του να καθόμαστε και να πληρωνόμαστε, η ιδέα του ότι κανείς δεν μπορεί να μας κουνήσει απο την θέση μας, και φυσικά η ιδέα της εξουσίας που μας δίνει η καρέκλα μιας δημόσιας δουλειάς.
το θέμα όμως είναι ότι δεν αναλογιστήκαμε το πόσο θα κρατούσε, και πόσο θα μας κακοφαινόταν το τέλος αυτής της εποχής.
τέλος, αυτό που θέλω να πώ είναι...ο έλληνας, πληρώνει το λάθος του εδώ και δύο χρόνια. και θα το πληρώνει για μερικά ακόμα. το ζήτημα είναι να πληρώσουν και αυτοί που κυβέρνησαν, δλδ αυτοί που πραγματικά φταίνε.
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A8hnaios : 28-02-12 στις 13:11
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
επι εποχης ζιμενσ ρε παιδια θελετε να μου πειτε οτι οι Γερμανοι δεν ξερανε τιποτα τα αγιοπαιδα και ειναι θυματα??? Μην ξεγιελιεστε ολα ειναι μιληνενα και συμφωνημενα προ καιρου.Τα πολυτικα παιχνιδια ειναι αυτα...μαζι τα φαγανε θελουν να πουνε....αλλα για να μην βγουνε τωρα στη φορα ολα ,κανουν τα ρομποτακια μας οτι τους πουν οι Γερμανοι χαρτι κ καλαμαρι.
ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΜΕ απο τους προδοτες που μας κυβερνουν παρτε το χαμπαρι.
Vasilis (28-02-12)
φίλε τζάνη, όλοι μαζί πουληθήκαμε. όχι μόνο οι πολιτικοί μας.
όταν η μισή ελλάδα ξυπνούσε και ονειρευόταν με την ιδέα του να χώσει τα παιδιά του στο δημόσιο, όλοι μαζί πουληθήκαμε.
η διαφορά είναι ότι άλλοι είχαν μεγαλύτερο, και άλλοι μικρότερο κίνητρο.
τι θέλουμε να αποδείξουμε ξαφνικά? ότι δεν ξέραμε αν οι έλληνες πολιτικοί ήταν πουλημένοι ή όχι? μια χαρά το ξέραμε.
εδώ μιλάμε για νόμιμες μίζες, που μέχρι και η 19μηνη κόρη μου γνωρίζει τον όρο, και κάναμε τα στραβά μάτια.
δεν γαμείς δεν λέγαμε τόσα χρόνια και ο καθένας με τον τρόπο του βολευόταν? απο'δω και πέρα να δούμε τι θα λέμε, που η @@ είναι πολύ μεγάλη για τα οπίσθια μας.
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
joseph (28-02-12), Stathis (28-02-12), tzanis320si (28-02-12), Vasilis (28-02-12)
Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη!
Του Σταμάτη Ζαχαρού
Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα με το «κούρεμα» των δανείων των ιδιωτών καθώς η φημολογία που εκπορεύεται από συγκεκριμένους κύκλους ενισχύεται πλέον από δημοσιεύματα στον Τύπο ακόμη και ημι-δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών επί του θέματος. Ένα θέμα που προσφέρεται για λαϊκισμό καθώς αποτελεί θηλιά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Όσο η ανασφάλεια της κοινωνίας μεγαλώνει, οι φήμες έχουν στήσει πανηγύρι με επίκεντρο τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία και ζητούν απαντήσεις. Υπήρξαν και άλλες φήμες στο παρελθόν. Οι σχετικές συζητήσεις όμως εξαντλήθηκαν σε περιορισμένο κύκλο ανθρώπων, καθώς φάνηκε ότι είναι ανυπόστατες.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το θέμα –κυρίως λόγω της φύσης του– πήρε ξαφνικά μεγάλες διαστάσεις και ήδη κάποιοι το παρουσιάζουν ως βέβαιο, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους δανειολήπτες. Η προεκλογική περίοδος βάζει πάντα σε πειρασμό τους υποψηφίους που επιζητούν με κάθε τρόπο ψήφους. Ακόμη και σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα φάση, υπόσχονται πράγματα που δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι μπορούν να κάνουν.
Τα προβλήματα άλλωστε που θα πρέπει να ξεπεράσει κανείς για να κατορθώσει κάτι τόσο σημαντικό για μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι πολλά. Στην Ελλάδα, η ανακεφαλαιοποίηση που θα είχαν ανάγκη οι τράπεζες μετά από ένα ενδεχόμενο κούρεμα δανείων των ιδιωτών κατά 30% ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ. Νέα κεφάλαια.
Ήδη οι τράπεζες χρειάζονται περίπου 50 δισ. για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από το κούρεμα των ομολόγων και την έκθεση της Blackrock. Τα χρήματα αυτά καλώς εχόντων των πραγμάτων θα καλυφθούν από το νέο δάνειο. Αμέσως μετά θα πρέπει να βρεθούν σχεδόν άλλα τόσα για να μπορέσει το τραπεζικό σύστημα να προχωρήσει σε μια τέτοια λύση.
Ποιος θα τα δώσει; Ίσως οι μέτοχοι, που ωστόσο δυσκολεύονται να βρουν όσα κεφάλαια τους ζητούνται για να συμμετάσχουν στην τρέχουσα διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης. Ενδεχομένως το κοινωνικό σύνολο, που ωστόσο έχει επιβαρυνθεί ήδη και με μια τέτοια διαδικασία η όποια ελάφρυνση για τους δανειολήπτες, θα αποτελούσε βάρος για όλους. Μπορεί και η τρόικα, που ωστόσο διστάζει ήδη να δώσει χρήματα για να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός. Θα είναι πολύ δυσκολότερο να πεισθεί για μια τέτοια παροχή.
Ακόμη όμως και αν εξασφαλίζαμε χρηματοδότηση για ένα τέτοιο εγχείρημα, θα απαιτούταν μια τεράστια διαδικασία αξιολόγησης των υφιστάμενων δανείων, προκειμένου να αποφευχθούν κραυγαλέες περιπτώσεις. Ειδάλλως, αν κουρέψουμε επί δικαίων και αδίκων, θα χαρίσουμε ουσιαστικά τα 30 δισ. ευρώ σε όσους συμπολίτες μας είχαν λάβει στο παρελθόν ένα δάνειο. Και σε όσους είχαν ανάγκη αλλά και σε όλους τους άλλους που έχουν δάνεια.
Για ένα τέτοιο εγχείρημα προφανώς θα έπρεπε να ζητηθεί και η άποψη της τρόικα και η φήμη συνοδεύεται από την –επίσης φήμη– ότι έχει ήδη ζητηθεί η γνωμοδότηση της ΕΚΤ. Ωστόσο επισήμως τουλάχιστον καμία τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει στην ΤτΕ, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Οι συζητήσεις περιορίζονται επί του παρόντος σε πηγαδάκια, παράθυρα και αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις.
Ούτως ή άλλως μια τέτοια ενέργεια θα κλόνιζε συθέμελα το τραπεζικό σύστημα. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Διεθνώς. «Αφού το έκαναν στην Ελλάδα, θα γίνεται» θα σκεπτόντουσαν οι απανταχού δανειολήπτες και θα αρνούνταν την πληρωμή των δανείων τους μέχρι να κουρευτούν στο επιθυμητό μήκος.
Διευκολύνσεις προς τους δανειολήπτες –και μάλιστα κατά περίπτωση– μπορούν να συμβούν και έχουν ήδη συμβεί. Η διαγραφή χρεών ωστόσο είναι μια άλλη υπόθεση. Πολύ πιο περίπλοκη.
Όσοι συνεχίζουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο με «μαγικές» λύσεις, το κάνουν ανέξοδα. Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν θα βρεθούν στη δύσκολη θέση ώστε να κληθούν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Προσπαθούν όμως να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν, παίζοντας με τον καημό των ψηφοφόρων. Δεν είναι εύκολο πάντως. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, το κόμμα «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη» παρά τη γενναιόδωρη προσφορά του έλαβε μόλις το 0,02%...
Πηγή:www.capital.gr
αααχαχαχαχαχα
τελικα οσοι λενε πως οποιος πληρωνει και δεν χρωσταει, οποιος κολυμπαει μεχρι εκει που παταει και οχι πιο βαθεια ειναι βλακας, για μια φορα ακομα δικαιωνονται!
αντε να χαριστουν τα δανεια σε οσους χρωστανε και να τα πληρωσουν αυτοι που δεν πηραν δανειο και αρα εχουν λ7 οι κουφ@λες...
χαχαχαχα ρε τι θα ακουσουμε ακομα...![]()
Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις γερμανικές επιταγές ο πρόεδρος του Eurogroup απειλεί την Ελλάδα.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρεμβαίνοντας κατάφωρα στην πολιτική ζωή του τόπου
εκβιάζει λέγοντας ότι, « αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να
κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα
βοήθειας, θα αποχωρήσουμε κι εμείς».
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine
Zeitung», και με απροκάλυπτο τρόπο αναλαμβάνει ρόλο υποστηρικτή των δυο
μεγαλύτερων κομμάτων και των προωθούμενων σεναρίων του «μεγάλου
συνασπισμού».
«Αν ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να
μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και
κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το
πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς», αναφέρει
χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.
Υπενθυμίζει, εξάλλου ότι, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν δεσμευτεί εγγράφως για την εφαρμογή του νέου μνημονίου.
Κατά τα άλλα ο κ. Γιούνκερ δεν αποκλείει η Ελλάδα να χρειαστεί και νέο
δάνειο, ζητεί δομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ υπογραμμίζει πως πρέπει να
βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί η φυγή μεγάλων κεφαλαίων στο εξωτερικό.
«Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια», σημειώνει.
Αναφορικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας υπογραμμίζει πως δεν
αποτελεί υπόθεση εργασίας του, καθώς όπως διευκρινίζει η Ελλάδα θα
τηρήσει τους όρους της συμφωνίας.
briefingnews.gr
δε νομιζω να μη το καταλαβαινεις αυτο Πανουλη ε?
ή υπαρχει καποιος που θα κυβερνησει εκτος των 2 μεγαλων κομματων κ δειχνει να θελει το μνημονιο?
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!