Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1409

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...5 (μ.μ. 2)

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    6.125
    Thanked
    11985
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    χθές πάντως που πείγα για κάτι ψώνια, είδα την τιμή απο τα φασόλια γίγαντες...
    5,38 το κιλό...ακόμα και το χοιρινό κρέας, είναι πιο φτηνό απο άκουσον άκουσον, τα όσπρια.
    τραγικότατο...
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Z4 DCT Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eχθες τα ιδια μου ελεγε η γυναικα μου για τους γιγαντες!!!!....πολλα λεφτα
    Γιατί τα Ελληνικά όσπρια είναι πιο ακριβά από τα εισαγωγής;
    Η πλειοψηφία των εισαγόμενων οσπρίων προέρχεται από χώρες με φθηνό κόστος παραγωγής (Κίνα, Τουρκία, Λατινική Αμερική, Πολωνία). Οι απαιτήσεις των Ελλήνων καλλιεργητών είναι ανάλογες με το ακριβό κόστος ζωής της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα.
    Η καλλιέργεια των οσπρίων στη Καστοριά και τις Πρέσπες είναι παραδοσιακή και ήπιας διαχείρισης. Εφαρμόζεται σε μικρούς κλήρους, με περιορισμένη χρήση μηχανημάτων ,συνεχή φροντίδα από τον καλλιεργητή και με μικρή απόδοση ανά στρέμμα. Ο σπόρος που χρησιμοποιείται είναι ντόπιος και σε πολλούς αγρούς η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.
    Πηγή: https://www.arosis.gr/index.php
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

  2. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

    nikos1400 (22-02-12)

  3. #2
    Εγγραφή
    31-05-10
    Περιοχή
    Χανιά
    Μηνύματα
    6.372
    Thanked
    7555
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιατί τα Ελληνικά όσπρια είναι πιο ακριβά από τα εισαγωγής;
    Η πλειοψηφία των εισαγόμενων οσπρίων προέρχεται από χώρες με φθηνό κόστος παραγωγής (Κίνα, Τουρκία, Λατινική Αμερική, Πολωνία). Οι απαιτήσεις των Ελλήνων καλλιεργητών είναι ανάλογες με το ακριβό κόστος ζωής της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα.
    Η καλλιέργεια των οσπρίων στη Καστοριά και τις Πρέσπες είναι παραδοσιακή και ήπιας διαχείρισης. Εφαρμόζεται σε μικρούς κλήρους, με περιορισμένη χρήση μηχανημάτων ,συνεχή φροντίδα από τον καλλιεργητή και με μικρή απόδοση ανά στρέμμα. Ο σπόρος που χρησιμοποιείται είναι ντόπιος και σε πολλούς αγρούς η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.
    Πηγή: https://www.arosis.gr/index.php
    γι'αυτο ειναι και πιο νοστιμα.
    fact.

    και μην ξεχναμε, συνηθως οτι πληρωσεις παιρνεις...

    (πχ κρεμυδια/σκορδα κινας)
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

    RTFM


  4. The Following User Says Thank You to nikos1400 For This Useful Post:

    Ptboul (22-02-12)

  5. #3
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    6.125
    Thanked
    11985
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos1400 Εμφάνιση μηνυμάτων
    γι'αυτο ειναι και πιο νοστιμα.
    fact.
    και μην ξεχναμε, συνηθως οτι πληρωσεις παιρνεις...

    (πχ κρεμυδια/σκορδα κινας)


    Το ίδιο ισχύει για τα σπεριδοειδή αλλά και για τα κρέατα, να μη πω και για τα γαλακτοκομικά. Μόνο στα αλλαντικά είμαστε πίσω.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

  6. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

    joseph (23-02-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP