Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 25

Θέμα: ΞΕΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Περιοχή
    Ηρακλειο-Κρητη
    Rides
    1

Προεπιλογή ΞΕΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Παιδια αντιμετοπιζω το εξης προβλημα και θελω τα φωτα απ τους ηλεκτρολογους του forum. Οταν αφησω το αυτοκινητο σε ακινησια 2 βδομαδες μου τρωει την μπαταρια. Την μπαταρια την ειχα αλαξει πριν 5 μηνες για τον ιδιο λογο αλλα ολο αυτο το διαστημα το αυτοκινητο κυκλοφορουσε κανονικα και δεν ειχα προβλημα,τωρα λοιπον το αφησα για 2 βδομαδες κουκουλομενο και παω να το βαλω προχθες μπροστα και δεν εκανε ουτε κιχ...
    ΑΑΑΑ....υποσημειωση την παλια μου μπαταρια την ειχα φορτιση πολλες φορες χωρις κανενα αποτελεσμα,μετα που την αλαξα,την παλια την πηρε ο πατερας μου τη φοστισε κ την εβαλε στο Focus του που δεν το κινει σχεδον καθολου και ειναι ακομα καταπρασινη(δηλαδη καλη). Υπαρχει περιπτωση ο συναγερμος να μου τρωει τη μπαταρια τοσο γρηγορα?Δεδομενο οτι ο συναγερμος ειναι της bmw με το φωτακι στον καθρεπτη. Κατι μου βρωμαει σε αυτη την ιστορια

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Είναι γεγονός ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα λόγω των πολλών ηλεκτρικών εξακολουθούν να καταναλώνουν μπαταρία ακόμα και σε ακινησία.

Ωστόσο 2 εβδομάδες ακινησίας δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την πλήρη αποφορτισή της.

Φαντάσου ότι εγώ κινώ το αμάξι 1 φορά την εβδομάδα, καμιά φορά και 1 φορά σε δύο εβδομάδες, με τόσα κρύα στην πυλωτή και έχω την ίδια (εργοστασιακή) από το 2006!

Συναγερμό έχω άφτερ μάρκετ.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι να έχει από κάπου διαρροή, οπότε μόνο σε ηλεκτρολόγο θα το δεις.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

3. The Following 2 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

tzanis320si (21-02-12), Vassilis ///M (21-02-12)

Περιοχή
    Γλυφαδα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ετοιμαζομουν να σε ρωτησω αλλα το ειπες μονος σου. Εχεις συναγερμο. Εχει αρκετη καταναλωση.
    Επιπλέον το βασικοτερο 2 εβδομαδες ακινησιας δεν ειναι καθολου μικρο χρονικο διαστημα, ειναι απολυτα λογικο. Εαν εχεις ειδικα συναγερμο με dual respond δεν αντεχει ουτε 6 μερες.

Εαν σας φαινεται παραξενο να το εξηγησουμε με τα μαθηματικα. Δυο εβδομαδες αντιστοιχουν σε 336 ωρες.
    Υποθετουμε οτι στο αυτοκινητο με τον συναγερμο standby και οτιδηποτε αλλο ειναι σε αναμονη (μνημες ραδιοφωνου, μνημες trip computer κτλ). εχουμε μεγιστη καταναλωση σχεδον 2W. (πολυ μικρη τιμη καθως ενα λαμπακι πλαφονιερας κυμαινεται απο 5-10W).

2W στο αυτοκινητο ισοδυναμουν με 0.166A την ωρα. Ειναι οντως λιγο. Εαν ομως το πολλαπλασιασουμε με 336 ωρες εχουμε 55,8Α. Σχεδον ολη την μπαταρια 60Α. Υπολογιζουμε οτι οι περισσοτερες κοινες μπαταριες του εμποριου δεν εχουν και σταθερο χρονο αποφορτισης A per H.

Εαν παλι θες να εισαι 100% σιγουρος μετρα με καποιον καλο ηλεκτρολογο τι κατανάλωση κανεις standby. Μπορει να εχεις και καποια διαρροη που να παιζει πολυ πανω απο τα 2W και να στην αδειαζε ετσι και αλλιως πολυ νωριτερα.

Μην αφησεις την νεα σου μπαταρια να ξανα ξεφορτισει και να μεινει ετσι παλι καθως μετα θα ειναι παλι κατα 50% αχρηστη.
    Εγκαταστάσεις - Μελέτες Hi-Fi, TV, Home Cinema.

5. The Following 4 Users Say Thank You to graphe36 For This Useful Post:

gnx (21-02-12), Leonidas_E39 (21-02-12), Ptboul (21-02-12), tzanis320si (21-02-12)

Περιοχή
    Ηρακλειο-Κρητη
    Rides
    1

Προεπιλογή

Θα το πεταξω το απογευμα σε ενα ηλεκτρολογο να το τσεκαρω καλου κακου γιατι τωρα αναγκαζομαι και βγαζω τον πολο καθε φορα που θελω να το αφησω σε ακινησια 1-2 βδομαδες. με αποτελεσμα να θελουν παλι φτιαξιμο ολα απ την αρχη ωρες,μνημες κ.τ.λ. Για οτι νεοτερο θα σας κρατησω ενημερους...

Rides
    1

Προεπιλογή

2 εβδομαδες ειναι πολυ μικρο διαστημα ωστε να ξεφορισει η μπαταρια.ερωτηση: την αντικατεστησες με αλλη γνησια μπαταρια?η η καινουρια μπαταρια ειναι τυπου AGM?το αυτοκινητο εχει το συστημα start/stop?αν ναι και αν δεν εχεις αντικαταστισει την μπαταρια με AGM τυπου τοτε ειναι λογικο να σε αφηνει και το πιθανοτερο εχει πει το ποιημα η καινουρια σου μπαταρια.

Περιοχή
    Ηρακλειο-Κρητη
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gyiama Εμφάνιση μηνυμάτων
    2 εβδομαδες ειναι πολυ μικρο διαστημα ωστε να ξεφορισει η μπαταρια.ερωτηση: την αντικατεστησες με αλλη γνησια μπαταρια?η η καινουρια μπαταρια ειναι τυπου AGM?το αυτοκινητο εχει το συστημα start/stop?αν ναι και αν δεν εχεις αντικαταστισει την μπαταρια με AGM τυπου τοτε ειναι λογικο να σε αφηνει και το πιθανοτερο εχει πει το ποιημα η καινουρια σου μπαταρια.
    Δεν εχει συστημα start/stop ,τα si δεν τα εβγαζε απ οσο ξερω με αυτο το συστημα.Στο σαξο που εχω εχει υχοσυστημα με 2 ενησχυτες και μπαταρια αλαξα περυσι μετα απο 4-5 χρονια,αυτο δεν δικαιολογιται μονο με το συναγερμο να την αδιαζει.

Rides
    1

Προεπιλογή

οχι δεν δικαιολογειται να αδειαζει ουτε απο συναγερμο ουτε απο τπτ μεσα σε 2 εβδομαδες.η μπαταρια που εβαλες ειναι γνησια?ειναι τα ιδια αμπερωρια?η μπαταρια που ειχες τι χρωμα ηταν θυμασαι?

Περιοχή
    Γλυφαδα
    Rides
    1

Προεπιλογή

336 ωρες ρε παιδια ειναι λιγες?
    Εγκαταστάσεις - Μελέτες Hi-Fi, TV, Home Cinema.

11. The Following User Says Thank You to graphe36 For This Useful Post:

Dimitrios (21-02-12)

Περιοχή
    Ηρακλειο-Κρητη
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εμενα μου φενεται αδικαιολογιτο σε 2 βδομαδες να εχει ξεφορτισει τελειος...
    Η μπαταρια που εβαλα τωρα ειναι μεγαλυτερη απ την αλλη που ειχε πριν.Δεν την πηρα απ την bmw για ευνοητους λογους αλλα απο ενα φιλο ηλεκτρολογο αυτοκινητων.

Rides
    0

Προεπιλογή

εγω το εχω αφησει 20 μερες χωρις να το βαλω εμπρος με συναγερμο επανω και μπαταρια του 2001..οποτε ναι ειναι λιγες!
    στανταρ καπου αλλου σου τρωει την μπαταρια...
    αν πας σε εναν ηλεκτρολογο και σου μετρησει τα αμπερ την ωρα που ειναι σβηστο 8α βγαλεις κανενα συμπερασμα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DIMITr|S : 21-02-12 στις 13:19

14. The Following User Says Thank You to DIMITr|S For This Useful Post:

Ptboul (21-02-12)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP