Σελίδα 57 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 747555657585967 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 561 έως 570 από 994

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...4

Rides
    0

Προεπιλογή

Στην παγίδα την Εφορίας όσοι ¨τακτοποίησαν¨ ημιυπαίθριους

Οχι οτι δεν το ξεραμε.....

«Φοροπαγίδα» για πάνω από 600.000 φορολογούμενους που τακτοποίησαν ημιυπαίθριους και βοηθητικούς χώρους κρύβει το νέο έντυπο φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθεί φέτος καθώς για πρώτη φορά θα πρέπει να αναγράψουν την επιφάνεια η οποία θα ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό των τεκμηρίων διαβίωσης και των εκπτώσεων για τους τόκους στεγαστικών δανείων.

Ειδικότερα οι «τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι» θα αυξήσουν τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και συνεπώς το εισόδημα που προκύπτει από την αντικειμενική δαπάνη για τη χρήση και συντήρηση της κατοικίας ενώ θα μειώσουν το ποσό της έκπτωσης από το φόρο για την πληρωμή των τόκων αφού η απαλλαγή υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε περίπτωση που το δηλωθέν εισόδημα του φορολογούμενου είναι χαμηλότερο από εκείνο που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης (κατοικίες, αυτοκίνητα κ.α) τότε ο φόρος θα υπολογισθεί με βάση το τεκμαρτό και όχι το δηλωθέν εισόδημα.

Την ίδια ώρα με δεδομένο ότι οι ημιυπαίθριοι θα προσμετρηθούν στην επιφάνεια της κατοικίας πολλοί φορολογούμενοι θα έχουν μείωση της έκπτωσης για τους τόκους αφού η απαλλαγή της δαπάνης υπολογίζεται επιμεριστικά για επιφάνεια πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τ.μ.

Στο νέο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στο πίνακα 5 έχουν προστεθεί οι κωδικοί 206-208-210 στους οποίους οι φορολογούμενοι που έχουν «τακτοποιήσει» ημιυπαίθριους και αυθαίρετους χώρους, θα πρέπει να γράψουν την επιφάνεια των χώρων αυτών.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών οι χώροι που έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2010, καθώς και όσοι έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2011 πρέπει για πρώτη φορά να συμπεριληφθούν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλεται το οικονομικό έτος 2012 και θα συνεχίζουν να δηλώνονται και τα επόμενα οικονομικά έτη. Ομοίως, οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2012, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να περιληφθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση 2012, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 και των επομένων οικονομικών ετών.
    Ως χρόνος τακτοποίησης των χώρων αυτών θεωρείται η τοποθέτηση από την πολεοδομία της σφραγίδας για τη βεβαίωση της πληρότητας του φακέλου στο αντίγραφο της υποβληθείσας αίτησης τακτοποίησης.
    Σε περίπτωση που παρά την υποχρέωση δήλωσής τους, διαπιστωθεί ότι οι τακτοποιημένοι χώροι δεν δηλώνονται ή δηλώνονται ανακριβώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται μετά την τακτοποίησή τους, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.
    Επισημαίνεται ότι δεν επιβάλλεται αναδρομικά φόρος εισοδήματος, προσαύξηση ή πρόστιμο, για τους χώρους που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του νόμου 3843/2010, αν διαπιστωθεί ότι δεν δηλώθηκαν ή ότι δηλώθηκαν ανακριβώς κατά τα προγενέστερα της τακτοποίησής τους οικονομικά έτη, καθώς και ότι φόρος εισοδήματος που έχει καταβληθεί για τους χώρους αυτούς κατά τα προηγούμενα της τακτοποίησής τους οικονομικά έτη, δε συμψηφίζεται ούτε επιστρέφεται στο φορολογούμενο.

https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=112815570

2. The Following User Says Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

S8N (08-02-12)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γιάννη αγόρι μου έχεις πάει σε κάποια Πολεοδομία να ζητήσεις τον φάκελό σου?

Εγώ πήγα. Ο φάκελός μου όμως δε βρέθηκε.

Το περίεργο θα ήταν να βρεθεί, αφού ήταν παρατημένος σε ένα δωμάτιο με 12.000 άλλους φακέλους.

Ο υπάλληλος σε ρωτούσε σε ποια περιοχή βρίσκεται σε ακίνητο και σε καθοδηγούσε σε ποιον όγκο χαρτούρας να τον αναζητήσεις. Τον έπαιρνες και πήγαινες για περαίωση. Ή τον έπαιρνες κι έφευγες σαν κύριος.

Τελικά έκαναν γνήσιο αντίγραφο από τη δική μου αίτηση, και την πέταξαν σε μια στοίβα με καμια κατοσταριά ακόμα.

Αν λοιπόν ΔΕΝ τα δηλώσω, ποιος περιμένεις να κάνει έλεγχο? Και ποιος περιμένεις να κάνει διασταύρωση? Πιστεύεις ότι η Πολεοδομία ή το ΥΠΕΚΑ θα στείλει αναλυτική λίστα για τον κ. Σκορδοπούτσογλου με τα τετραγωνικά που δήλωσε και ότι ο υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ θα κάτσει να διασταυρώσει πόσα ήταν νόμιμα, πόσα όχι, πόσα είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια (γιατί κάποιοι δήλωναν και τα παράνομα) και πόσα έπρεπε να δηλωθούν φέτος?

Να σου πω και κάτι άλλο? Νοικιάζω ένα σπίτι στο οποίο κάνω τακτοποίηση Η/Χ, σοφίτας, υπογείου κλπ. Είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής να γνωρίζει ΤΙ έχω δηλώσει, ΑΝ έχω δηλώσει? Θα με πάρει το Μάρτη να με ρωτήσει εμβαδά τακτοποίησης ώστε να τον σκίσει το τεκμήριο?

Όχι Γιάννη μου, δε θα το κάνει. Και να είσαι σίγουρος πως με αυτή την τακτική, μάγκες αναδεικνύονται ΠΑΛΙ όσοι αυθαιρέτησαν και δε δήλωσαν και όσοι φοροδιαφεύγουν. Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα: Ότι τιμωρεί τους τυπικούς και ανταμοίβει τους πονηρούς.

4. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (08-02-12), aristent (08-02-12), PANOS-E60 (08-02-12), Ptboul (08-02-12), Thomelef (08-02-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ερώτηση. Αν ζητήσουν εκ νέου υποβολή Ε9 γιά όσους "τακτοποίησαν" τι κάνουμε κε Αρη ? Θα μου πεις άσε να το ζητήσουν και βλέπουμε ...

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ερώτηση. Αν ζητήσουν εκ νέου υποβολή Ε9 γιά όσους "τακτοποίησαν" τι κάνουμε κε Αρη ? Θα μου πεις άσε να το ζητήσουν και βλέπουμε ...
    Είχε ανακοινωθεί Πάνο πως οι χώροι που τακτοποιήθηκαν με τον 3843/10 ΔΕΝ επιβαρύνουν τα στοιχεία του Ε9 ή του ΕΤΑΚ/ΦΑΠ και πως ΔΕ θα ζητηθούν εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία. Το μόνο παραθυράκι που άφησαν ήταν για τα δημοτικά τέλη, και πάλι όχι αναδρομικά. Επειδή δε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω, σκέφτηκαν να τα προσθέσουν στα τεκμήρια.

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είχε ανακοινωθεί Πάνο πως οι χώροι που τακτοποιήθηκαν με τον 3843/10 ΔΕΝ επιβαρύνουν τα στοιχεία του Ε9 ή του ΕΤΑΚ/ΦΑΠ και πως ΔΕ θα ζητηθούν εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία. Το μόνο παραθυράκι που άφησαν ήταν για τα δημοτικά τέλη, και πάλι όχι αναδρομικά. Επειδή δε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω, σκέφτηκαν να τα προσθέσουν στα τεκμήρια.
    Ναι το ξέρω αυτό που λες. Ρώτησα τι κάνουμε αν αλλάξει αυτό με άλλο νόμο π.χ.

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι το ξέρω αυτό που λες. Ρώτησα τι κάνουμε αν αλλάξει αυτό με άλλο νόμο π.χ.
    Εγκύκλιος ήταν. Αν ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό, θα κάνεις ό,τι και τώρα: Τατουάζ στα παπάρια σου.

9. The Following 3 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (08-02-12), gnx (08-02-12), PANOS-E60 (08-02-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Εγκύκλιος ήταν. Αν ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό, θα κάνεις ό,τι και τώρα: Τατουάζ στα παπάρια σου.

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

....ποναει αυτο?

12. The Following User Says Thank You to aristent For This Useful Post:

S8N (08-02-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Εγω τα μεταβιβασα στην Εκμεταλλευσης Ακινητων που εχω και πληρωνω ενοικιο στον εαυτο μου οποτε δεν εχω επανω μου κατι να με επιβαρυνει.
    Η ΕΑ που εχω τα εχει κανει sale και lease back σε τραπεζα οποτε ουτε εκει πεφτει φορος, τη βγαζω και παθητικη με αυτοπεραιωση καθε χρονο και ολα καλα.
    Τι ειπατε; Ειμαι λαμογιο;
    Για ξαναδειτε το.
    100% νομιμος ειμαι.

14. The Following 7 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

aristent (08-02-12), BILL007 (08-02-12), Eleni (08-02-12), gnx (08-02-12), Ptboul (08-02-12), S8N (08-02-12), Thomelef (08-02-12)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aristent Εμφάνιση μηνυμάτων
    ....ποναει αυτο?

Πιο πολύ πονάει αν ΔΕΝ το κάνεις!

16. The Following 2 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (08-02-12), Z4 DCT (08-02-12)

Σελίδα 57 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 747555657585967 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος