Γιάννη αγόρι μου έχεις πάει σε κάποια Πολεοδομία να ζητήσεις τον φάκελό σου?
Εγώ πήγα. Ο φάκελός μου όμως δε βρέθηκε.
Το περίεργο θα ήταν να βρεθεί, αφού ήταν παρατημένος σε ένα δωμάτιο με 12.000 άλλους φακέλους.
Ο υπάλληλος σε ρωτούσε σε ποια περιοχή βρίσκεται σε ακίνητο και σε καθοδηγούσε σε ποιον όγκο χαρτούρας να τον αναζητήσεις. Τον έπαιρνες και πήγαινες για περαίωση. Ή τον έπαιρνες κι έφευγες σαν κύριος.
Τελικά έκαναν γνήσιο αντίγραφο από τη δική μου αίτηση, και την πέταξαν σε μια στοίβα με καμια κατοσταριά ακόμα.
Αν λοιπόν ΔΕΝ τα δηλώσω, ποιος περιμένεις να κάνει έλεγχο? Και ποιος περιμένεις να κάνει διασταύρωση? Πιστεύεις ότι η Πολεοδομία ή το ΥΠΕΚΑ θα στείλει αναλυτική λίστα για τον κ. Σκορδοπούτσογλου με τα τετραγωνικά που δήλωσε και ότι ο υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ θα κάτσει να διασταυρώσει πόσα ήταν νόμιμα, πόσα όχι, πόσα είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια (γιατί κάποιοι δήλωναν και τα παράνομα) και πόσα έπρεπε να δηλωθούν φέτος?
Να σου πω και κάτι άλλο? Νοικιάζω ένα σπίτι στο οποίο κάνω τακτοποίηση Η/Χ, σοφίτας, υπογείου κλπ. Είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής να γνωρίζει ΤΙ έχω δηλώσει, ΑΝ έχω δηλώσει? Θα με πάρει το Μάρτη να με ρωτήσει εμβαδά τακτοποίησης ώστε να τον σκίσει το τεκμήριο?
Όχι Γιάννη μου, δε θα το κάνει. Και να είσαι σίγουρος πως με αυτή την τακτική, μάγκες αναδεικνύονται ΠΑΛΙ όσοι αυθαιρέτησαν και δε δήλωσαν και όσοι φοροδιαφεύγουν. Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα: Ότι τιμωρεί τους τυπικούς και ανταμοίβει τους πονηρούς.