
Αρχικό μήνυμα απο
nino X3
ολα ξεκινησαν με το "τραγουδι" του γαπ και πανω τα spreads το ελλειμα μεγαλωνε και το επιτοκιο δανεισμου απλησιαστο κοκ.
Ειμασταν λαμογια κοπριτες βρωμικοι τριχωτοι τεμπεληδες και κακοι ευρωπαιοι και αυτα δια στοματος δικου μας υπουργου και αντιπροεδρου της κυβερνησης.
Τα δε φραγκα μαζι τα φαγαμε!! Ασχετο αν αργοτερα ξαφνικα γιναμε οι σκλροτερα εργαζομενοι στην ευρωπη.
Η κατρακυλα επρεπε να σταματησει και για να σωθει η χωρα θα επρεπε να υπογραφει μια δανειακη συμβαση με την υποχρεωση απο μερους μας να παμε σε θεσμικες αλλαγες.
Αλλαγες που αλλες επρεπε να ειχαν γινει χρονια πριν και αλλες να γινουν αμεσα.
Το βασικοτερο ομως ηταν ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ.
Ωστε να δουμε αυτο το περιβοητο πρωτογεννες πλεονασμα!!
Μειωσαν μισθους συνταξεις, εβαλαν εκτακτες εισφορες,χαρατσια,αυξηση φπα,αυξησεις γενικως,ξανα εκτακτες εισφορες εφεραν τον περισσοτερο κοσμο σε απογνωση.
Ειδικα χαμηλοσυνταξιουχους, οπου ζοριζαν τα πραγματα ελεγαν δεν φταιμε η τροικα!! και ας τοτε τουλαχιστον η τροικα δεν ειχε ζητησει τιποτα απο ολα αυτα τα οριζοντια μετρα.
Οποια θυσια και οσο κοστος ειχε αυτη σε καθε νοικοκυριο, δεν εφερε το παραμικρο αποτελεσμα γιατι αραγε?
Μεσα ομως στη συνειδηση μας ειχε περασει η ενοχη, η αποδοχη της τιμωριας που τοσα χρονια ζουσαμε σε βαρος των αλλων,και το φταιξιμο το μεταβιβαζε ο ενας εργαζομενος στον αλλο,το διαιρει και βασιλευε ειχε πετυχει.
Σε ολο αυτο το χρονικο διαστημα πτωχευσαμε ,καταστραφηκαμε, και σωθηκαμε πολλες φορες, καθε περιπου τρεις μηνες για την ακριβεια.
αυτα για να θυμηθουμε λιγο τι εγινε ενα και χρονο πριν.
Η μειωση των δαπανων και η αυξηση των εσοδων ηταν η απλη συνταγη που γνωριζει ακομα και ενας πρωτοετης φοιτητης.
Πεστε μου τωρα κυριοι κυριοι της κυβερνησης πως με 22% μειωση του βασικου μισθου που μονο μειωση των εισφορων επιφερει αρα μειωση των εσοδων και εξαθλιωση και των υπολοιπων εργαζομενων και οσα συνεπαγονται,πως θα σωθει η χωρα απο την χρεοκοπια αν μειωθουν οι μισθοι στον ιδιωτικο τομεα?
Υπαρχει απεμεινε κανεις που να νομιζει οτι οντως εμεις φταιγαμε και οτι ολο αυτο δεν ηταν και ειναι στημενο απο ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Οσο για τα μεγαλα αφεντικα,πολυεθνικες,μεγαλ ες φιρμες κλπ τριβουν τα χερια τους γιατι θα βρουν μια νεα ινδια βουλγαρια με καλυτερο περιβαλλον και συνθηκες ζωης.
Για τους υπολοιπους επιχειρηματιες (μικρους)η μειωση αυτη θα ειναι η χαριστικη βολη γιατι οτι νομιζουν οτι θα γλυτωσουν θα τους αφαιρεθει απο την καταιγιστικη υφεση που θα ερθει στην αγορα.
Καποτε λεγαμε για τον κυκλο του χρηματος που αν σπασει... καποτε ελεγα οτι ολα αυτα με το δημοσιο ειναι προπετασμα καπνου και ο πραγματικος στοχος ειναι αλλος, τωρα η φωτια εφτασε και στις υπολοιπες αυλες!!!
Απο εδω και περα το αν θα καουμε ειναι κατι που μονοι μας θα το προκαλεσουμε ή οχι...