Παιδια εγω παντως οταν βαριέμαι στην ουρά του supermarket,ρίχνω προφυλακτικά στο καροτσάκι της μπροστινής γιαγιάς.Μετά περιμένω την αντίδραση του ταμία..![]()
Παιδια εγω παντως οταν βαριέμαι στην ουρά του supermarket,ρίχνω προφυλακτικά στο καροτσάκι της μπροστινής γιαγιάς.Μετά περιμένω την αντίδραση του ταμία..![]()
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
bakalos (07-02-12), Konstantinos E60 (07-02-12), panos90 (06-02-12), Samaro (07-02-12), Stamatis (06-02-12)
Tελικά, απ'ότι φαίνεται σώθηκε 13-14ος μισθός και κόβεται 10-11ος και μισός 12ος (βλέπε 20% μειώσεις σε βασικό), εκτός των άλλων.
Κι όλα αυτά στον ιδιωτικό τομέα.
Να δούμε τι άλλο πρέπει να πάθει ο κοσμάκης για να τους πάρει με τα τουφέκια.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
S8N (07-02-12)
μεσα!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
Ερχεται «κούρεμα» έως 35% στις αποδοχές των εργαζομένων
Διασώζονται τέσσερα επιδόματα: Οικογενειακό (γάμου, τέκνων) σπουδών, πολυετίας ... εργασιακής εμπειρίας και βαρέων - ανθυγιεινών. Περικοπές έως 15% στους μισθούς θα φέρει η κατάργηση των επιδομάτων που προβλέπονται στις κλαδικές συμβάσεις.
Του Γιώργου Γάτου
Μειώσεις μισθών έως 35% για το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνον για τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια φέρνει το «κούρεμα» κατά 20% του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Σύλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αποτελεί «οδηγό» σε όλες τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς και η κατάργηση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων 6 μήνες μετά τη λήξη τους (μετενέργεια).
Εφόσον διατηρηθούν ως «γενικά υποχρεωτικά» στις ατομικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υποκαταστήσουν τις κλαδικές και τις ομοιοεπαγγελματικές, τα τέσσερα βασικά επιδόματα («γάμου, τέκνων», σπουδών, πολυετίας και βαρέων - ανθυγιεινών).
Η προωθούμενη, στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης, νομοθετική παρέμβαση στον κατώτατο μισθό, πέρα από τις νομικές εμπλοκές που θα έχει (τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια) «κρύβει» μια τριπλή ανατροπή για τους μισθούς, τις συμβάσεις εργασίας αλλά και τα επιδόματα ανεργίας τα οποία είναι, διά νόμου, συνδεδεμένα με το κατώτατο ημερομίσθιο της ΕΓΣΣΕ.
Ανατροπή 1η: Η οριζόντια μείωση κατά 20% του κατώτατου μισθού θα τον ρίξει από τα 751,39 ευρώ στα 601,11 ευρώ μεικτά, περιορίζοντας και τον 13ο και τον 14ο μισθό. «Αυτόματα» θα μειωθούν, ωστόσο, οι μισθοί των νέων ηλικίας έως 25 ετών με πλήρη απασχόλησηστα 480 ευρώ μεικτά, δεδεμένου ότι ο νόμος προβλέπει 20% χαμηλότερη αμοιβή σε σχέση με τα εκάστοτε ισχύοντα όρια της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων. Τα επίπεδα αυτά θα οδηγήσουν μεγάλες ομάδες απασχολουμένων κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ σοβαρό πρόβλημα θα δημιουργηθεί για τους μερικώς και εκ περιτροπής απασχολούμενους που αμείβονται με το 1/2 των βασικών μισθών (για τετράωρη απασχόληση η αμοιβή θα είναι 300,55 ευρώ μεικτά). Επιπλέον πολλά προγράμματα του ΟΑΕΔ που ήδη εφαρμόζονται θα πρέπει να αναθεωρηθούν, καθώς στηρίζουν τις επιδοτήσεις (είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω της επιδότησης των εισφορών) στα 751,39 ευρώ...
Ανατροπή 2η: Με δεδομένο ότι η ΕΓΣΣΕ και τα νέα (νομοθετημένα) όρια των κατώτατων μισθών αποτελούν το «πάτωμα» για όλες τις ατομικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, η μείωση του 20% θα μεταφερθεί «αυτόματα» στις τελευταίες. Με την παράλληλη κατάργηση της εξάμηνης μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων (που προβλέπουν κατά μέσο όρο έως 40% υψηλότερες αποδοχές σε σχέση με την Εθνική Σύμβαση και δεκάδες επιδόματα) οι εργαζόμενοι θα έχουν ως βάση εκκίνησης τα όρια της ΕΓΣΣΕ. Η σύναψη νέων συμβάσεων θα γίνεται σε ατομικό ή σε επιχειρησιακό επίπεδο και τα μόνα επιδόματα που συζητείται να «διασωθούν» (και να εξακολουθούν να μετενεργούν στη διαπραγμάτευση) θα είναι του γάμου, των τέκνων, το επίδομα σπουδών, πολυετίας - εργασιακής εμπειρίας και βαρέων - ανθυγιεινών).
Δηλαδή δεν θα είναι δεδομένα δεκάδες κλαδικά επιδόματα, όπως ευθύνης, ταμειακά, διαχειριστικών λαθών, ισολογισμού, μεταφοράς, τροφής, στολής, εποχικότητας (στα ξενοδοχεία), ειδικών συνθηκών, επικίνδυνων φορτίων κ.ά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι απώλειες θα είναι τουλάχιστον 15% από την αλλαγή αυτή, ενώ δεν προβλέπεται από το νέο νόμο καμία δυνατότητα παρέμβασης του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας σε περίπτωση διαφωνίας εργοδότη - εργαζομένου για τη διατήρηση επιδομάτων (ο ΟΜΕΔ μπορεί να αποφαίνεται μόνο σε διαφορές επί του μισθού).
Ανατροπή 3η: Η μείωση του επιδόματος ανεργίας θα είναι άμεση καθώς το επίδομα, με βάση το νόμο, έχει συνδεθεί με το κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη (αποτελεί το 55% του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου). Το επίδομα θα μειωθεί στα 369,32 ευρώ (από 461,50 ευρώ).
Ν.Δ: Μειώσεις μισθών μόνο για νεοεισερχόμενους
Σύμφωνα με τη Ν.Δ. στη σύσκεψη των αρχηγών έγινε σαφές ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας χωρίς να προσαρμόζονται σε αυτή οι υπόλοιπες αμοιβές. Tην ίδια ώρα μείωση του κατώτατου μισθού μόνο για τους νέους και σε περιοχές υψηλής ανεργίας έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης για να αποφευχθούν οι μεγάλες μειώσεις και η «κατάρρευση» των κλαδικών συμβάσεων.
Παράδειγμα
Μείωση μισθού έως 39,65%:
Eγγαμος με τρία παιδιά εργαζόμενος στο εμπόριο για 15 χρόνια με επίδομα ταμειακών λαθών:
Mε την κλαδική σύμβαση έχει μισθό 1.374,87 ευρώ.
Mε την EΓΣΣE (που θα είναι το «πάτωμα» των αποδοχών) και τη μείωση 20% θα έχει μισθό 829,17 ευρώ, δηλ. μείωση 39,65%.
«Θυσία» 3 μισθοί
Tρεις μισθούς θα «χάσουν» οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τα κατώτατα όρια: Mε μηνιαία απώλεια 150 ευρώ X 14 μήνες «χάνουν» 2.100 ευρώ δηλ. 2,8 κατώτατους μισθούς των 751 ευρώ.
Κατά 20% μειώνεται οριζόντια ο κατώτατος μισθός
Στα 601,11 ευρώ διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από 751,39 ευρώ μεικτά μετά το «κούρεμα».
50% μειώνονται οι αποδοχές των μερικώς απασχολουμένων (στα 300,55 ευρώ μεικτά).
Στα 480 ευρώ μεικτά διαμορφώνονται οι μισθοί των νέων ηλικίας έως 25 ετών, καθώς ο νόμος προβλέπει 20% χαμηλότερη αμοιβή σε σχέση με τα όρια της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων.
20% μείωση στις βασικές αποδοχές των εργαζομένων θα προκαλέσει η κατάργηση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων 6 μήνες μετά τη λήξη τους (εξάμηνη μετενέργεια).
35% θα είναι τουλάχιστον η σωρευτική μείωση, αν διατηρηθούν μόνο τα βασικά επιδόματα (γάμου, τέκνων, σπουδών, πολυετίας και βαρέων ... ανθυγιεινών).
Στα 369,32 ευρώ (από 461,50 ευρώ) θα μειωθεί το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, που είναι νομοθετικά συνδεδεμένο με το κατώτατο ημερομίσθιο της ΕΓΣΣΕ.
Απώλειες 2,8 δισ. ευρώ για τα ταμεία
Λιγότερες κατά 6 δισ. οι αμοιβές
Με δεδομένο ότι οι ασφαλιζόμενες - επίσημα καταβαλλόμενες στον ιδιωτικό τομέα αποδοχές το 2011 ήταν 30 δισ. ευρώ, η μείωση μεσοσταθμικά κατά 20% των αμοιβών θα αφαιρέσει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τους εργαζόμενους.
Η απώλεια για τα ταμεία θα ξεπεράσει τα 2,8 δισ. ευρώ, αν υπολογιστεί ότι οι εισφορές φτάνουν το 46% (χωρίς τη μείωση των ασφαλίστρων που επίσης βρίσκεται στο τραπέζι των μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας). Ο κίνδυνος ενός «ντόμινο» στο Ασφαλιστικό, με παράπλευρη απώλεια τη μείωση όλων των κύριων συντάξεων, «θα είναι άμεσος», εκτιμούν τα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης θεωρώντας ότι τα έσοδα των ταμείων θα μειωθούν κατά πολύ περισσότερο, καθώς αναμένονται αύξηση της ανεργίας, της αδήλωτης εργασίας και νέα «λουκέτα» στην αγορά.
https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=112815203
ναι...χεστήκαμε και η βάρκα έγειρε που λένε. δεν γ@μιούνται και τα ταμεία τους λέω'γω? είδαμε τι γίνεται και μ'αυτά. δουλεμένα λεφτά εισπράτουν τόσα χρόνια, για να έρχονται σήμερα με το έτσι θέλω, και να κόβουν τα πάντα, χωρίς να παρέχουν τπτ...αφού δεν τους ένοιαζε τόσο καιρό να κάνουν κάτι έτσι ώστε να μην απολύεται ο κόσμος και χάνουν την είσπραξη του ενσήμου, ας πάρουν τα @@ μας τώρα, και να μην μιλάνε καθόλου. φτάσαμε σε σημείο να πληρώνουμε 600 ευρω για κάθε ένσημο το μήνα, για να μην έχουν καμμία κάλυψη οι ασφαλισμένοι, και να παίρνουν σύνταξη ελεημοσύνης οι συνταξιούχοι. κατάργηση του ΙΚΑ, και οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού φορέα ΤΩΡΑ. να ενσωματοθούν οι μισθοί με τα ασφάλιστρα, και να κάνει ο καθένας αυτασφάλιση όπως του αρέσει.Η απώλεια για τα ταμεία θα ξεπεράσει τα 2,8 δισ. ευρώ, αν υπολογιστεί ότι οι εισφορές φτάνουν το 46% (χωρίς τη μείωση των ασφαλίστρων που επίσης βρίσκεται στο τραπέζι των μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας). Ο κίνδυνος ενός «ντόμινο» στο Ασφαλιστικό, με παράπλευρη απώλεια τη μείωση όλων των κύριων συντάξεων, «θα είναι άμεσος», εκτιμούν τα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης θεωρώντας ότι τα έσοδα των ταμείων θα μειωθούν κατά πολύ περισσότερο, καθώς αναμένονται αύξηση της ανεργίας, της αδήλωτης εργασίας και νέα «λουκέτα» στην αγορά.
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
Αφιερώνουμε εξαιρετικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) σε όλους εκείνους που εδώ και τρία χρόνια τεμπέληδες μας ανεβάζουν, τεμπελχανάδες μας κατεβάζουν…
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί ο ΟΟΣΑ «οι Έλληνες το 2009, δούλευαν τις περισσότερες ώρες ανά απασχολούμενο στον ΟΟΣΑ, μετά την Κορέα»!
Και ακόμα η Ελλάδα ήταν «η μόνη ευρωπαϊκή χώρα του Οργανισμού με περισσότερες από 2.000 ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο»…
Αντίθετα χαμηλά ποσοστό συγκεντρώνουμε ήδη από το 2010 στον τομέα της απασχόλησης αφού βρισκόμαστε στο 59,6% έναντι 64,6% στον ΟΟΣΑ. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό στους νέους και τις γυναίκες αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010 «η απασχόληση νέων και γυναικών σημείωσε το 2010 τη δεύτερη και την πέμπτη χειρότερη επίδοση στον ΟΟΣΑ αντίστοιχα».
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο συνδυασμός των δυο αυτών στοιχείων αποκαλύπτει ότι στη χώρα μας «δουλεύουν λίγοι, αλλά πολύ»…
Ένα ακόμα αποκαλυπτικό στοιχείο που δείχνει, όμως, την κατάντια μας και τις εξαρτήσεις μας είναι τα ποσά που διατίθενται για την άμυνα, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ «το 2009, η Ελλάδα είχε την τρίτη υψηλότερη δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ για υπηρεσίες άμυνας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας στον ΟΟΣΑ, μετά το Ισραήλ και τις ΗΠΑ»! Οι δαπάνες μας ήταν συγκριτικά 3 φορές περισσότερες από τη Γερμανία, 3,5 από την Ισπανία και 7 φορές από την Ιρλανδία.
Της Βάλιας Μπαζού
https://topontiki.gr/article/29668#.TzDfstuazVQ.twitter