Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 45

Θέμα: ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΑ - SOS

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λοιπον εψαξα τα χαρτια μου για να σου γραψω να εχεις μια ιδεα:

Εστω αυτοκινητο αξιας 25000Ε που το κανουμε λιζινγκ για 3 χρονια με ολα καλυμενα και δικαιωμα εξαγορας (ειναι σημαντικα αυτα διοτι επιρρεαζουν τη τιμη κατα πολυ - πχ ειναι πολυ φθηνοτερα αν δεν εχεις δικαιωμα εξαγορας).

Ακολουθει η συγκριση που εκανα για τη δικη μου περιπτωση (πχ παντα εχω μεικτη σε καινουργιο αυτοκινητο) και τηρωντας αντιστοιχα δεδομενα και στις 2 περιπτωσεις:

1) Αν αγοραστει μετρητοις και για διαρκεια 3 ετων θα εχουμε τα εξης εξοδα:
    25.000 αγορα + 4.000 - 4.500 περιπου ασφαλιστρα μεικτης για 3 χρονια + 1500 συντηρηση + 500 ελαστικα + 600 τελη κυκλοφ = 31.500 - 32.000 Ευρω σε βαθος 3ετιας.

2) Με λιζινγκ: 600Ε/μηνα Χ 36 μηνες = 21.600 + 6000 για εξαγορα = 27.600 Ε που περιλαμβανει ολα τα παραπανω.

Σχόλια
    Υποψη οτι δεν εχω βαλει στους υπολογισμους του λιζινγκ το ΦΠΑ καθοσον εκπιπτει εξ ολοκληρου.

Αμεσως - αμεσως βλεπουμε οτι το λιζινγκ συμφερει αμεσα κατα 4.000 - 4.500Ε περιπου.
    Αν αφαιρεσουμε και τη μειωση απο τα εισοδηματα συμφερει ακομη περισσοτερο, αλλα δεν το σημειωνω εδω διοτι εξαρταται και απο αλλους παράγοντες οπως τα κερδη της εταιρείας, κλπ κλπ ενω δεν ξερουμε ακομη ο νεος νομος πως ακριβως θα το επιρρεασει.

Αν εβαζες και το ΦΠΑ ομως θα κατεληγες σε +4.100 Ε, που σε παει στα ιδια. Εξ ου και γιατι δεν πολυσυμφερει τον ιδιωτη. Βεβαια αν ειναι να επαιρνες δανειο δεν το συζητω καθολου. Το λιζινγκ συμφερει ακομη και σε ιδιωτη που θα χρησιμοποιουσε δανειο.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

kloukakis (11-02-10), Konstantinos E60 (19-02-10)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP