Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bmwz3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    σε επιπεδο μορφωσης,παντα μιλαω για την δικη μου τη σχολή (πολιτικων μηχανικων θεσσαλονικης)δυσκολα το επιπεδο γνωσεων να το εχει αλλο πανεπιστημιο.
    οτι και να ακουσω για τα πανεπιστημια του πουτσεστερ χωρις παρεξηγηση δεν μπορουν να φτασουν τον καλο ελληνα φοιτητη ποου πεθαινει για ν παρει πτυχιο χωρις κονε κτλ
    εχεις να αντιμετωπισεις διορισμενους καθηγητες απο την εποχη της σαπιλας 55-60 χρονων
    που οτι γουσταρουν κανουν αν θελουν σε περνανε αν θελουν δε σε περνανε
    αν σου μιλησουν και απαξιωτικα απλα δεν μπορεις να πεις τιποτα γιατι δε θα περασεις ποτε το μαθημα του.
    ενας τετοιος φοιτητης διπλωματουχος μηχανικος οταν τελειωσει αριστοτελειο πανεπιστημιο γιαυτο πηγαινει στο εξωτερικο και ρουφαει μεταπτυχιακα γιατι απλα φαινονται ευκολα.
    οσο για την πολιτικοποιηση,δεν γινεται ρε παιδες ενας φοιτητακος σαν και μενα που παιρνει χρημα απο τους γονεις καθε μηνα κτλ να εχει πολιτικη αποψη,
    πολιτικοποιεισαι μετα το στρατο αφου βγεις στην αρενα εξω και δεις τι γινεται.
    σιγα μην ακουσω τι λεει ο δαπιτης φοιτητης με το z4m...ειναι δυνατον αυτος ο τυπος να ξερει απο πολιτικά?
    Συμφωνώ, άλλο όμως το Πανεπιστήμιο του Πούτσεστερ κι άλλο τα καλά Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της αντίστοιχης λίστας.

Κι εγώ το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ τελείωσα και μάλιστα σε 5 χρόνια ακριβώς και με βαθμό πτυχίου λίγο κάτω από το 8, όταν αυτό σήμαινε κάτι. Το μεταπτυχιακό όμως δεν το 'ρούφηξα' ακριβώς, μου έγινε η σούφρα άλλη τόση επί 12 μήνες ώστε να καταφέρω ένα μετριότατο 6.7/10. Ακόμη και σήμερα μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως, όταν κάποιοι διαβάζουν την κάρτα μου, εντυπωσιάζονται από το 'Imperial College' και όχι από το 'Ε.Μ.Π.'

Τα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι εξαιρετικά αλλά απέχουν παρασάγκας από τα κορυφαία. Αυτό είναι επακόλουθο της γενικότερης κατάρρευσης της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) στη χώρα μας, αποτέλεσμα ανίκανων πολιτικάντηδων τύπου Άρη Σπηλιωτόπουλου και παμφάγων συνδικαλιστών-καθηγητών και δασκάλων. Αν σ' όλα αυτά προσθέσεις και τη σύγχρονη φοιτητική νοοτροπία της κομματικής αγέλης που θέλει τα πάντα σερβιρισμένα στο πιάτο, από μονόκλινο δωμάτιο με καθαρίστρια σε εστία έως δωρεάν συγγράματα, σημειώσεις, λυμένα θέματα και έτοιμη θέση εργασίας μετά την αποφοίτηση με μισθό φτασμένου τεχνοκράτη, δεν είναι ν' απορείς εδώ που φτάσαμε.

Προσωπικά σιχάθηκα τόσο που παράτησα κυριολεκτικά στη μέση το διδακτορικό στο ΕΜΠ το 2003. Τις προάλλες έβαλα το όνομά μου στο Google και διαπίστωσα πως με έχουν ακόμη εγγεγραμμένο. Ίσως γιατί πίσω απ' όλα αυτά παίζουν χορηγείες και κονδύλια. Σήψη παντού. Γι' αυτό τα ελληνικά μυαλά διαπρέπουν έξω αλλά χαντακώνονται εδώ. Γι' αυτό όταν ακούς ΜΙΤ σκέφτεσαι επιστήμη και τεχνολογία, ενώ όταν ακούς ΕΜΠ σκέφτεσαι Παπαρήγα και 17 Νοέμβρη. Γι' αυτό στο μεγάλο αμφιθέταρο του Ιmperial έδιναν διάλεξη ο Skempton και ο Burland με μας να αισθανόμαστε δέος, ενώ στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΕΜΠ έβγαζε την ίδια χρονιά λόγο ο Βουλγαράκης με τους ΔΑΠίτες να βρίζουν τους ΠΑΣΠίτες και τούμπαλιν. Με πιάνει αηδία και μόνο που το θυμάμαι.

2. The Following 7 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (25-01-12), gant (24-01-12), oldcarskickass (25-01-12), PANOS-E60 (25-01-12), panos90 (24-01-12), Ptboul (25-01-12), Stathis (25-01-12)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP