Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή Πανεπιστημια-Τει "Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ"

Αυτο το ποστ, σας το γραφω γιατι ειμαι Λαρισα και σημερα ενημερωθηκα για τα νεα ενως παλιου μου συμμαθητη καρπαζοεισπρακτορα.Σημερα τελειωνει πανεπιστημιο ενω χρωσταγε πανω απο τα 2/3 των μαθηματων, εχει κονε ακρες λεφτα και δεν φοβαται το μελλον του γιατι οπως ειπε εμαθε την ζωη.
    Σας τα γραφω ολα αυτα για 2 λογους γιατι πολλοι απο σας εχετε παιδια τα οποια μπηκαν προσφατα σε σχολες και οι περισσοτεροι εισαστε ανθρωποι με νεες ιδεες και αντιληψεις και δευτερον γιατι θελω να τα βγαλω απο μεσα μου.
    Θα ηθελα σε αυτο το thread να γραψουν και ατομα που τελειωσαν προσφατα και ή ειναι ακομα μεσα εκει οπως ο Μpower_01, DriverM κλπ, εσεις και οι πατεραδες μας δεν ειδατε αυτα που ειδαμε και εγω ευτυχως ειχαμε ανθρωπους που συναναστρεφομουν απο μικρη ηλικια που φοηθησαν πολυ στον τροπο σκεψης οπως ο αδερφος μου και το αφεντικο μου ο Σπυρος.
    Ο φιλαρακος που ανεφερα απο πανω τα καταφερε ολα αυτα μπαινοντας στην ΠΑΣΠ, οπως ειπε και ξεραμε το 1/3 των καθηγητων ειναι Πασπ το αλλο δαπ κλπ και στις εξεταστικες υπαρχουν οι λιστες οι οποιες στελνουν οι παραταξεις για να περασουν οι δικοι τους ή κυκλοφορουν τα θεματα, υπαρχουν οπως ειπε οι μεγαλοπατερες μεσα οι ακολουθοι κλπ, μεγαλα κονδηλια για προεκλογικους αγωνες, εταιριες ανωνυμες με κονδυλια απο υπουργεια, εκδηλωσεις με κονδυλια παλι απο υπουργια, πρακτικες σε γραφεια υπουργων με 1000αρικα το 15μερο, και ολα αυτα την στιγμη που κοβουν τις συνταξεις των πατεραδων μας γιατι δεν υπαρχουν λεφτα...
    Λοιπον η αρχη του τελους ξεκιναει την πρωτη μερα, εκει σε πλησιαζουν ωραιες νεαρες αν εισαι αγορακι, ή αγορακια αν εισαι κοριτσακι για να σε βοηθησουν πολυ για την εγγραφη και να γνωριστειται για καφε, (ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΡΙΞΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ) εκει ακολουθει το ακολουθος, η Γκομενα γλαστρα εχει βγαλει τα 20 αγορακια την ιδια μερα για καφε και εχει τους ακολουθους της, τα αγορακια καψουρευονται και συνεχιζουν και εκει που δεν το καταλαβαινουν εχουν πρασινη ή μπλε κονκαρδα στην σχολη και κολανε αφισες ή καθονται στους παγκους της παραταξης τους, ενω τα κοριτσακια φορανε οτι πιο προστυχο εχουν για να προσελκυσουν κιαλλα αγορακια...
    Οπως καταλαβαινεται αυτος ειναι ενας φαυλος κυκλος, παραμυθιαζονται μεχρι αηδιας, εχουν καποια οφελη που φαινονται τρελα και ενα μελλον προεξασφαλισμενο συμφωνα με την πλυση εγκεφαλου που εχει γινει και αυτοι ειναι οι μελλοντικοι ψηφοφοροι...
    Ξερετε ποσο με στεναχωρει να προχωραω στην σχολη και να βλεπω παιδια πρωτου εξαμηνου να φιγουραρουν με τις κονκαρδες των προδωτων του ελληνικου εθνους?και σε συζητησεις να μας μιλανε σαν να ειμαστε "μαλκες" εμεις και κατεστραμενοι που δεν ξερουμε για το μελλον μας γιατι οπως λενε καπου θα χωθουν.. Οι αντοχες αυτοσυγκρατησης φτανουν στο τελος πραγματικα δεν ξερω αν αυτα που εμαθα σημερα και ακουσα στο τηλ αν τα ακουγα μπροστα μου θα ηταν σε θεση να παει στις επομενες εκλογες, ντρεπομαι που η γεννια μου ειναι τοσο καθυστερημενη, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ... οι γεροι που λεγαμε μια ζωη ξυπνησαν εμεις ?
    Προφυλαξτε τα παιδια σας απο το να γινουν γλαστρες με κονκαρδες και μινι φουστες και φυτα με ταινια που κολλανε και σκιζουν αφισες ειναι ντροπη αυτη η στρατολογηση!
    Εγω μπηκα στην σχολη για να την τελειωσω αν δεν με πιεζαν θα ειχα φυγει απ τον πρωτο μηνα, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!

2. The Following 18 Users Say Thank You to spar@ For This Useful Post:

alexk (24-01-12), aristent (24-01-12), bill_m3 (26-01-12), chrisgiapz3 (24-01-12), Civileng (24-01-12), Dimzan (24-01-12), Driver M (24-01-12), gant (24-01-12), gyiama (24-01-12), hades7 (24-01-12), Kostas_1 (25-01-12), oldcarskickass (25-01-12), Ptboul (25-01-12), S8N (24-01-12), Skyline_IS (24-01-12), Stathis (25-01-12), thanosE39 (24-01-12), Vasilis (24-01-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

και εγω φοιτητης ειμαι και ειναι κριμα...

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Εν τέλει καταλήγουμε στο εξής:

Πτυχίο vs Γνώση: 1 - 0

5. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

oldcarskickass (25-01-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σπύρο έχει ξαναγίνει τέτοιο θρεντ σχετικά πρόσφατα και ήταν ένα από τα καλύτερα που μπορώ να θυμηθώ σε επίπεδο συζήτησης, κάποιος θα το εντοπίσει είμαι σίγουρος γιά να το δεις και εσύ. Δεν θυμάμαι τον τίτλο, αλλά αξίζει. Είχαν μάλιστα πρωταγωνιστήσει πολλοί συμφοιτητές σου και από άλλες σχολές, θυμάμαι τον ghost-rider, τον giannis Rob, τον Driver M, τον Dimitrios και πολλούς άλλους. Είπαμε και μεις οι μεγαλύτεροι κάποιες γνωμες τότε. Βρες το και διάβασέ το.

Να ξαναπώ πολύ σύντομα εδώ πως την χαρά της επιτυχίας θα την πάρεις από την πραγματική γνώση που θα σου ξεκλειδώσει αύριο πόρτες στον επαγγελματικό στίβο με αξιοκρατικά κριτήρια. Γύρνα την πλάτη σου σε αυτούς που φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των κομμάτων και κοίτα τα μαθήματά σου. και όποτε έχεις χρόνο να ξεδίνεις, ξέρεις εσύ ! Bmwfans

7. The Following 9 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

aristent (24-01-12), gant (24-01-12), hades7 (24-01-12), Kostas_1 (25-01-12), oldcarskickass (25-01-12), S8N (24-01-12), spar@ (24-01-12), Stathis (25-01-12), Vasilis (24-01-12)

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

χιλιοειπωμενα...

το καλο ειναι οτι με την πληρη απαξιωση των πολιτικων οι νεοι φοιτητητες αρνουνται να στραφουν στις παραταξεις σε μεγαλο βαθμο.

εγω προσωπικα διαφωνω με τη λειτουργια των κομματων εντος σχολης και οποτε εχω κατεβει σε γενικη συνελευση υποστηριζοντας εφαγα τρελο βρισιμο. τι να κανουμε ομως...

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Υπαρχει πολυ σαπιλα μεσα στα 3τοβαθμια ιδρυματα,δεν πιστευω οτι η δικη μου γενια θα αλλαξει κατι,ισως οι επομενες αλλα σιγουρα οχι εμεις..Δεν μπορω να εχω ελπιδα για κατι καλυτερο οταν βλεπω ακομα παιδακια ταγμενα σε παραταξεις ηδη απο το λυκειο,να ειναι εντελως αβουλα πλασματα και δηθεν παρασυρονται..Κακα τα ψεματα ολοι ξεραμε/ξερουμε τι παιζεται με τις παραταξεις πριν ακομα μπεις στα εκπαιδευτικα (ντεμεκ) ιδρυματα..

Νιωθω οργη και μισος στα φασιστακια με τα κοκκινα,που πουλανε προλογο και γινεται της τρελης με αφισες παντου,εκνευριζομαι ακομα περισσοτερα οταν ζαλιζει το κοσμο με την προπαγανδα του και ερχεται στο τει με το X5 και σκ ειναι για ποτακι σε μπουζουκια και κλαμπακια,τσατιζομαι ακομα και με τα γαλαζοπρασινα παιδακια που υποτιθεται θελουν ενα καλυτερο μελλον για τους φοιτητες και το ιδρυμα αλλα απο την αλλη μερια ειναι παρτακια και στους διαδρομους της σχολης γινεται χαος απο τις γοπες και τους πεταμενους καφεδες..

Σαπιλα και αηδια στα ιδρυματα που υποτιθεται πλαθονται συνειδησεις,μορφωνει και "παραγει" υγιεις πολιτες...
    -------------------

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

11. The Following 2 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Kostas_1 (25-01-12), m-power_01 (25-01-12)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

pano μεταφερετε αν ειναι αυτο εδω εκει, δεν το ειχα δει ή παιζει να το χω δει και να μην το θυμαμαι.. παντως ηρεμησα!αχαχαχαχχααχ

Rides
    1

Προεπιλογή

Δυστυχώς η εικόνα των πανεπιστημίων μας αμαυρώνεται από την "πληγή" που ονομάζεται πολιτικές παρατάξεις-κομματικοί στρατοί και, τουλάχιστον μέχρι πριν 1 χρόνο που αποφοίτησα, η κατάσταση ήταν πραγματικά αηδιαστική, φαντάζομαι βέβαια πως ακόμα και σήμερα δεν θα έχει αλλάξει κάτι (του χρόνου που θα ξεκινήσω μεταπτυχιακό μακάρι να υπάρχει διαφορά αλλά δεν νομίζω).

Προσωπικά είμαι βαθιά υπέρ της πολιτικοποίησης, καθώς άτομο μη πολιτικοποιημένο και χωρίς ιδεολογία (κάτι που ισχύει σε πολλές σχολές του εξωτερικού) το θεωρώ άχρηστο για την κοινωνία, όσο καλό κι αν είναι στον τομέα του, αφού ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ ώστε απλά να είναι εξειδικευμένος σε κάτι και μέχρι εκεί. Οφείλει να έχει και γενικότερες ανησυχίες περί τα κοινωνικά τεκταινόμενα.

Τα παραπάνω όμως με την αηδιαστική κομματικοποίηση που υφίσταται στα ελληνικά πανεπιστήμια απέχει έτη φωτός.
    Τα μέλη των κομματικών παρατάξεων αυτών, κατά κανόνα δεν έχουν ούτε ξεκάθαρη ιδεολογία, ούτε θέσεις, αντίθετα λειτουργούν συχνά σαν όχλος και τα μοναδικά κίνητρά τους είναι η εξασφάλιση καλύτερων βαθμών, τα τσάμπα μπουζούκια και ταξίδια στη Μύκονο κλπ.
    Ακόμα κι όσοι δεν έχουν τέτοια ταπεινά κίνητρα εγγραφής σε μια παράταξη, συχνά καταλήγουν αγκυλωμένα ρομπότ που το μόνο που κάνουν είναι να παπαγαλίζουν κάποιες θέσεις τις οποίες συχνά δεν μπορούν καν να υποστηρίξουν με επιχειρήματα.

Φυσικά, υπάρχουν και φοιτητές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία που ανέφερα, την υγιώς πολιτικοποιημένη, και είναι πολλοί, ωστόσο τις περισσότερες φορές απογοητεύονται αφού οι παρατάξεις στις οποίες εντάσσονται αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων και γρήγορα τα παρατάνε.

Υπόψιν, εγώ ούτε κανας αλάνθαστος κριτής είμαι ούτε τίποτα, την άποψή μου καταγράφω ύστερα από 4,5 χρόνια φοίτησης σε μια σχολή που ευτυχώς τα κόμματα δεν έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ (φιλοσοφική ΕΚΠΑ).
    Ωστόσο έχω εμπειρία λόγω συναναστροφών και από πολλές σχολές ακόμα (ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνείο κλπ) που η κομματικοποίηση είναι όπως την περιγράφει ο Σπύρος και ακόμα χειρότερη.

Είναι κρίμα δυστυχώς γιατί τα πτυχία των καλών ελληνικών πανεπιστημίων δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα περισσότερα των πανεπιστημίων του εξωτερικού, καθώς το επίπεδο σπουδών είναι πολύ υψηλό.
    Η ανοργανωσιά όμως, η αναξιοκρατία και οι κλίκες δίνουν συχνά πτυχία σε ανθρώπους που δεν κάνουν ούτε για καντίνα (χωρίς παρεξήγηση) κι έτσι βγαίνει το όνομα για ολόκληρα πανεπιστήμια που και υψηλό επίπεδο γνώσεων προσφέρουν και οι απλοί φοιτητές έχουν φτύσει αίμα για να πάρουν ένα πτυχίο που πολλοί δεν τους το αναγνωρίζουν όσο θα έπρεπε, λόγω των παραπάνω λόγων.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως τα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια της σειράς είναι καλύτερα, οπότε ας μη προτίθενται οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό έτσι απλά.
    Σε οργάνωση και έλλειψη παρατάξεων-στρατών υπερτερούν, αλλά ίσως αυτό είναι και το μόνο.
    Το θέμα είναι να γίνει το ελληνικό πανεπιστήμιο αντάξιο του λαμπρού ελληνικού πολιτισμού και να αξιοποιήσει επιτέλους τα λαμπρά μυαλά των συμπολιτών μας που χάνονται στο εξωτερικό.

Με καλύτερη οργάνωση και πάταξη των παρασιτικών παρατάξεων, που αντί να εκπροσωπούν τα συμφέροντα του φοιτητή εξυπηρετούν την πόλωση και την αναξιοκρατία, τα ελληνικά πανεπιστήμια μπορούν να γίνουν από τα καλύτερα της Ευρώπης.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

14. The Following 3 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

DIMITr|S (25-01-12), PANOS-E60 (24-01-12), spar@ (24-01-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

όλοι οι τεμπέληδες χώνονται στις παρατάξεις.. ακόμα και τώρα.. συνεχίζουν φανατισμένα..
    πλύση εγκεφάλου δέχονται και μετά την ανακυκλώνουν, τίποτα δεν καταλαβαίνουν.
    αυτοί θα μείνουν στην Ελλάδα και οι δουλευταράδες θα βγουν έξω.

Έτσι απλά. Για αυτό και δεν πιστεύω με την καμία ότι αυτή η χώρα θα πάει μπροστά.
    Η γενιά που έρχεται είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από αυτή που μας έκανε έτσι.
    πατα και εσυ ενα m3.. δεν πανε μια..

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP