-
Χωρίς να είμαι επαγγελματίας detailer, αλλά χρόνια ερασιτέχνης, γνώμη μου είναι ότι όλη τη διαδικασία με το συγκεκριμένο κερί θα πρέπει να την κάνεις με το χέρι. Συνοπτικά:
α)Εξασφαλίζεις ότι έχεις όσο το δυνατόν καθαροτερη επιφάνεια (αν χρειαστεί περνάς πηλό και κάποια γυαλιστική - εκεί θα σου χρειαστεί ο αλοιφαδόρος), δεδομένου ότι τα κεριά λειτουργούν σφραγιστικά (σκοπός τους η προστασία του βερνικιού και όχι τόσο η γυαλάδα, που δίνουν τα γυαλιστικά) και οποιαδήποτες ατέλεια της βαφής δεν τη διορθώνουν (όπως τα γυαλιστικά), αλλά τη σφραγίζουν από πάνω.
β)Απλώνεις το κερί με το χέρι (όχι μεγάλη ποσότητα γιατί θα δυσκολευτείς μετά να το βγάλεις - αρκεί να δημιουργηθεί ένα λεπτό ομοιόμορφο φιλμ).
β)Αφήνεις το προϊόν για κάποιο χρονικό διάστημα πάνω στο βερνίκι μέχρι να κάνει haze (κοινώς να θαμπώσει). Μεγάλο ρόλο παίζουν οι συνθήκες περιβάλλοντος (η υγρασία επιβραδύνει το haze, οπότε απαιτείται περισσότερος χρόνος).
γ)Αφαιρείς το κερί με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Υ.Γ. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το συγκεκριμένο κερί για να ξέρω ακριβώς πώς αντιδρά κατά την εφαρμογή του. Η εμπειρία μου είναι από άλλα κεριά, αλλά πάνω-κάτω όλα λειτουργουύν παρόμοια. Λογικά η δυνατότητα χρήσης του με αλοιφαδόρο, που αναγράφεται στις οδηγίες, απευθύνεται σε επαγγελματίες, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο κατά την εφαρμογή του.
Γενικά, πολύ μεγάλη προσοχή στη χρήση του αλοιφαδόρου - όχι υπερβολές που μπορούν να οδηγήσουν σε ολογράμματα, ανταύγειες, κάψιμο του βερνικιού.
Καλύτερα, πέρνα από τον ειδικό (Monsta) πριν κάνεις οτιδήποτε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 24-01-12 στις 15:53
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP