Σελίδα 8 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 95

Θέμα: ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Lightbulb

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων

το εμποριο ειναι ενας αρχαιοτατος κλαδος ο οποιος παραγει πλουτο και ηταν υπευθυνος για λαμπροτατες σελιδες ιστοριας αρκετων κρατων.
    ειδικα οι ελληνες εχουν τεραστια ιστορια στο εμποριο και τη ναυτιλια πραγμα αχρηστο συμφωνα με τη δικη σου λογικη.

με το δικο σου σκεπτικο τι θα επρεπε να γινει?
    να κλεισει οποιος δεν πουλαει ελληνικα προϊοντα και οι καταναλωτες να τα αγοραζουν απ ευθειας απο το εξωτερικο. ωραιοτατα!

τοτε 2-3 εκατομμυρια κοσμος θα επρεπε να μεινει ανεργος, μαζι με αυτους και τα 3/4 του δημοσιου καθως αφου η αγορα θα συρικνωνοταν σε ποσοστο 90% (τοση ειναι η αναλογια ελληνικων ξενων προϊοντων) δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης τους.
    μαζι με αυτους στην ανεργια και οι περισσοτεροι κατασκευαστες (και το ανθρωπινο δυναμικο τους) αφου κανεις δεν θα ειχε να φτιαξει ή να αγορασει σπιτι, ισως και οι μισες τουριστικες επιχειρησεις ειδικα αυτες που ζουν απο τον εσωτερικο τουρισμο, μαζι και βιοτεχνιες, μικρα εργοστασια διαφορων ειδων που απευθυνονται στην ελληνικη αγορα (να ζησουν μονο οσοι κανουν εξαγωγες), κλπ κλπ...
    πραγματικα εκτος απο αγροτες, κτηνοτροφους και γκαρσονια σε ξενοδοχεια που πανε ξενοι, δεν ξερω ποιος αλλος θα συνεχιζε να δουλευει.

αλλα με το ιδιο σκεπτικο και στο εξωτερικο για ποιο λογο να συνεχιζουν να λειτουργουν εμπορικες επιχειρησεις?
    να κλεισουνε κι εκει!
    να μεινουν μονο κινεζικες εταιριες, κορεατικες, μερικες γερμανικες, λιγες αμερικανικες, καποιες ιταλικες.
    να κλεισουν οι αισχροκερδουντες εμπορες που πινουν το αιμα του κοσμακη και οι καταναλωτες να αγοραζουν κατ΄ευθειαν απο τα εργοστασια!
    καλη η ιδεα σου φιλε μου, αλλα δυστυχως δεν θα υπαρχουν πλεον τα εργοστασια καθως δεν υπαρχουν πλεον και καταναλωτες!
    αφου τους εκλεισες ολους, που θα βρουν λ7 να ψωνισουν?

μπραβο φιλε μου μολις κατεδαφισες την παγκοσμια οικονομια!
    και ολα αυτα γιατι?
    για να υποστηριξεις την αγορα ενος ζευγους τακακιων 20 ευρω πιο κατω...
    αααααααχαχαχαχαχαχαχαχα
    Δεν μπορώ να πω, ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι ωραίος, αλλά πέρα για πέρα παραπλανητικός.
    Ποτέ δεν είπα ότι πρέπει να αγοράζεις μόνο ελληνικά προϊόντα.
    Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, έγκειται κυρίως στην πρωτογενή παραγωγή.
    Από εκεί και πέρα τα χρήματα που εσύ "επενδύεις" στην τοπική αγορά καταλήγουν να φεύγουν εκτός χώρας και έτσι να αλλάζει το εμπορικό ισοζύγιο.
    Αυτο που περιγράφεις ότι 2-3 εκ. κόσμος θα πρέπει να μείνει άνεργος είναι η αλήθεια φίλε μου.
    Οι δυνατές οικονομίες στηρίζονται στην παραγωγή και όχι στη διακίνηση ξένων προϊόντων με κέρδος.
    Άρα εκ των πραγμάτων είσαι λάθος.
    Οι γερμανοί παράγουν, οι Αμερικάνοι παράγουν, οι Κινέζοι παράγουν.
    Όποιος δεν παράγει γίνεται φτωχός.
    Αυτό είναι και εν μέρει το πρόβλημα της Ελλάδας, διότι η παραγωγή μας μειώθηκε, άρα τα χρήματά μας έφυγαν για άλλες πολιτείες.
    Τέλος όσο για το σχόλιο περί τακακίων φθηνότερων κατά 20 ευρώ, απέχει παρασάγγας από τα παραδείγματα που έδωσα και εν ολίγοις είναι σχόλιο εντυπωσιασμού για να κάνεις τη θέση σου να φαίνεται ισχυρότερη. "νανανανα σε κορόιδεψα" και κάτι έγινε.
    Σκέψου το και θα δεις πως πιθανώς έχω δίκιο.
    Το να πληρώνεις υπεραξία σε "ξένο" προϊόν μόνο κακό κάνει στην οικονομία της χώρας και της τσέπης σου...

2. The Following 2 Users Say Thank You to fast-enough For This Useful Post:

Panos 316T (18-01-12), ΔημήτρηςΜ3 (17-01-12)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Σταθη τα 20¤ ειναι 6815δρχ. Τωρα δεν ειναι μεγαλη διαφορα, καποτε ομως θα σου κακοφαινοταν αν σου ελεγαν οτι θα δωσεις 7000 παραπανω για το ιδιο προιον.

Ψαρια παιρνω απο τον ψαρα, κρεας απο το κρεοπωλειο της γειτονιας, λαχανικα απο τον μαναβη. Γιατι τους ξερω και με ξερουν και αν με πιασει κοψιμο με τα "χαλασμενα" τους θα αφησω το σκ@το μου στη πορτα τους . Την KW V2 που εβαλα πριν 2 χρονια στο compact σε προσφορα στη Γερμανια 400¤ κατω απο εδω, γιατι να την παρω απο εδω? Την Gopro 2 (χωρις τα εξτρα της) που απο Αμερικη ΜΑΖΙ!! με τα πιο ακριβα/γρηγορα μεταφορικα της USPS (δεν θυμαμαι ποια ειναι αλλα μονο αυτα ηταν 40-50¤) γιατι την πηρα 100¤ κατω και ηρθε σε 3 μερες?

Προσωπικα, ψωνιζω απο οπου με συμφερει. Κοιτω αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στη τιμη και κυριως αν το βιαζομαι ή οχι. Αν οχι, θα το παρω απ'εξω και ας γλυτωσω 20¤. Ο χρονος να παω στην αλλη ακρη της Αθηνας να το παρω και να βρω parking ισως ειναι πιο ακριβος και απο τη βενζινη που θα καψω.

Ξερω τι χρηματα περνουσαν απο το γραφειο μας μεχρι 2-3 χρονια πριν, και ποσα περνουν τωρα.. μπορει ο Ελληνας να εχει εξοδα και ρισκα στο μαγαζι του, αλλα οι υπαλληλοι του δουλευουν με βασικο μισθο προ κρισης, το αφεντικο κοιτα τη τσεπη του (και καλα κανει! δεν δουλευει για τη ψυχη της μανας του) αλλα θα κοιταξω κι εγω τη δικη μου..

4. The Following 2 Users Say Thank You to fanisk For This Useful Post:

Panos 316T (18-01-12), ΔημήτρηςΜ3 (17-01-12)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fast-enough Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν μπορώ να πω, ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι ωραίος, αλλά πέρα για πέρα παραπλανητικός.
    Από εκεί και πέρα τα χρήματα που εσύ "επενδύεις" στην τοπική αγορά καταλήγουν να φεύγουν εκτός χώρας και έτσι να αλλάζει το εμπορικό ισοζύγιο.
    Αυτο που περιγράφεις ότι 2-3 εκ. κόσμος θα πρέπει να μείνει άνεργος είναι η αλήθεια φίλε μου.
    Οι δυνατές οικονομίες στηρίζονται στην παραγωγή και όχι στη διακίνηση ξένων προϊόντων με κέρδος.
    Αυτό είναι και εν μέρει το πρόβλημα της Ελλάδας, διότι η παραγωγή μας μειώθηκε, άρα τα χρήματά μας έφυγαν για άλλες πολιτείες.
    Τέλος όσο για το σχόλιο περί τακακίων φθηνότερων κατά 20 ευρώ, απέχει παρασάγγας από τα παραδείγματα που έδωσα και εν ολίγοις είναι σχόλιο εντυπωσιασμού για να κάνεις τη θέση σου να φαίνεται ισχυρότερη. "νανανανα σε κορόιδεψα" και κάτι έγινε.
    Το να πληρώνεις υπεραξία σε "ξένο" προϊόν μόνο κακό κάνει στην οικονομία της χώρας και της τσέπης σου...
    Αν δεν κάνω λάθος, η έννοια της τοπικής αγοράς εμπεριέχει την έννοια του εμπορίου. Εμπόριο προϊόντων, ανεξάρτητα από το που παράγονται, στην ευρύτερη περιοχή, σε άλλη περιοχή της χώρας, στο εξωτερικό.

Ενίσχυση της τοπικής αγοράς σημαίνει πραγματοποίηση συναλλαγών με καταστήματα της περιοχής, έτσι ώστε να τα χρήματα να ανακυκλοφορούν μεταξύ των μελών της τοπικής αγοράς.

Εφόσον μια τοπική κοινωνία δεν παράγει, είναι αναπόφευκτο η τοπική αγορά να εμπορεύεται προϊόντα διαφορετικής προέλευσης, είναι λογικό να φεύγει χρήμα στο εξωτερικό, αφού από εκεί αγοράζονται τα εμπορεύματα που πουλούνται, είναι όμως παράλογο να ταυτίζεται η αγορά με την παραγωγή.

Στηρίζοντας την τοπική αγορά, σημαίνει ότι στηρίζουμε τους εμπόρους, τους τεχνίτες, τους υπαλλήλους. Μέσω των φόρων αυτών, στηρίζουμε τους φορείς της κοινωνίας και του κράτους, και όσους εργάζονται σε αυτούς.

6. The Following 2 Users Say Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

alexk (17-01-12), Stathis (17-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

φιλε μου σαφως και το ελλειματικο εμπορικο ισοζυγιο ειναι το προβλημα της χωρας μας. εδω ομως συζηταμε ΑΛΛΟ πραγμα.
    επισης συμφωνω οτι η πρωτογενης παραγωγη συμβαλει στην υγεια της οικονομιας.
    ποσες ομως χωρες στον κοσμο εχουν θετικα ισοζυγια λογω πρωτογενους παραγωγης?
    δηλαδη λογω παραγωγης αγαθων που προερχονται αποκλειστικα κατ' ευθειαν απο τη φυση?
    εγω δεν ξερω ουτε μια.

αρα συμφωνα με το σκεπτικο σου ολες οι χωρες θα επρεπε να χρεοκοπησουν.
    διοτι ουτε οι αμερικανοι, ουτε οι κινεζοι, ουτε οι γερμανοι παραγουν πρωτογενη προϊοντα στα οποια βασιζονται οι οικονομιες τους για να παραγουν εμπορικο πλεονασμα.

επισης απο την εξισωση σου αφαιρεις εναν πολυ σημαντικο παραγοντα της οικονομιας αυτον της τριτογενους παραγωγης.
    διοτι και το εμποριο οπως και η παροχη υπηρεσιων φιλε μου παραγωγη θεωρειται... τουλαχιστον ετσι λενε τα βιβλια, εκτος αν μαζι με μενα ειναι και αυτα λαθος! χεχεχε

επειδη προφανως αγνοεις ακομα και βασικους οικονομικους ορους, κανε μια ευρεση στο νετ https://www.google.gr/search?sourcei...w=1366&bih=653
    και οταν ενημερωθεις εδω ειμαστε να συζητησουμε...

συνοψιζοντας θα ηθελα να πω οτι η κουβεντα αυτη ξεκινησε διοτι ειπωθηκε οτι ειναι ανηθικο να πηγαινεις σε ενα καταστημα να δοκιμαζεις ή να ρωτας για κατι γνωριζοντας εκ των προτερων οτι θα ψωνισεις απο αλλου και οχι επειδη δεν βρηκες καλη εξυπηρετηση ή για οποιον αλλο λογο.
    χαιρομαι που σε αυτο ολοι συμφωνησαμε τελικα.

επισης χαιρομαι διοτι περαν μιας δικτυακης αντιπαραθεσης που μπορει καποιος λογω εγωϊσμου να επιμενει σε μια αποψη εστω και αν δεν την πολυπιστευει, εγινε απ΄ολους πιστευω δεκτο το ποσο σημαντικο ειναι να στηριζουμε την τοπικη (και εθνικη κατ επεκτασιν) αγορα.

και ισως ολοι το κανουμε τελικα ασχετα αν καμια φορα κανουμε τις ατασθαλιες μας και παραβαινουμε καποια πιστευω μας.
    αυτο συμβαινει παντου, απο τη γυμναστικη που ξερουμε οτι πρεπει να κανουμε αλλα δεν την κανουμε, απο τη διαιτα που την αρχιζουμε καθε δευτερα, απο τα γλυκα που κανουμε οτι δεν τα φαγαμε, απο ολες τελος παντων τις "σκανδαλιες" που κανουμε καθε μερα και μετα σφυραμε αδιαφορα.

αλλο ομως ειναι αυτο και αλλο να προσπαθουμε να αποδειξουμε με λογικα ( ; ) επιχειρηματα οτι ειναι σωστο και συμφερον μονο το ατομικο μας οφελος εις βαρος του συνολικου, ενω το εμποριο γενικα αποτελει παρασιστικη δραστηριοτητα η οποια θα επρεπε να σταματησει!

8. The Following 5 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), fast-enough (17-01-12), JOHNNY 69 (19-01-12), PANOS-E60 (17-01-12), S8N (17-01-12)

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Είναι πραγματικά απο τα thread που έχουν post μακρυνάρια,αλλά ευχαριστιέσαι να τα διαβάζεις!

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Προεπιλογή

Στάθη μη μένεις στη λέξη "πρωτογενής" αλλά δες την ευρύτερη ιδέα.
    Το γεγονός πως δεν θα πληρώσω 100% παραπάνω για το ίδιο αγαθό, αγοράζοντάς το από έξω, δε σημαίνει πως δε θα κινήσω την αγορά.
    Ίσα ίσα το ποσό που περισσεύει θα το διαθέσω τοπικά όπου αξίζει. Κάθε πράγμα έχει την αξία του και είσαι κορόιδο (όχι εσύ προσωπικά) αν πληρώνεις 50, 60 και 200% πάνω για να το αγοράσεις.
    Όσο για την τριτογενή παραγωγή και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες, είπα ξεκάθαρα ότι αυτές αξίζει να πληρώσεις.
    Η λογική πως αγοράζω απ΄έξω και χάνει η χώρα μου φόρους είναι αστεία, διότι αν είχα παραγωγή (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή) τότε και οι άλλες χώρες θα αγόραζαν από εμένα, άρα θα υπήρχε ισορροπία άρα και απόδοση φόρων με πωλήσεις στο εξωτερικό.
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.
    Είναι ηθική η εκμετάλλευση του καταναλωτή αλλά ανήθικη η εκμετάλλευση του έμπορου?

11. The Following User Says Thank You to fast-enough For This Useful Post:

Stathis (17-01-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

σεμινάριο μακροοικονομικής ανάλυσης έγινε αυτό το θρεντ.

Λοιπόν αγαπητέ fast enough απλουστεύεις. Σωστά αναδεικνύεις τη σημασία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ως σημαντικό δείκτη γιά την ευρωστία μιάς οικονομίας αλλά ασφαλώς στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που λειτουργούμε ο δείκτης αυτός δεν είναι ο μόνος γιά να αποφανθούμε αν μιά οικονομία έχει υγιές μέλλον ή όχι. Πολύ περισσότερο δε αν σκεφτούμε ότι η Ευρώπη αποτελεί οικονομική και (εν μέρει) νομισματική ένωση, η οποία δημιουργήθηκε γιά να δημιουργήσει και να επωάσει ευκαιρίες γιά όλα τα μέλη της και τους λαούς της.

Δεν είναι σωστό (θεωρητικά) ότι η κατανάλωση αγαθών ξένης χώρας αποβαίνει σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και της οικονομίας της χώρας. Ο παραγόμενος πλούτος διαχέεται. Ο γερμανός εργάτης της BMW κάνει διακοπές στην Ελλάδα, τρώει ιταλικό λάδι, μιλάει με κινητό nokia τα παιδιά του φοράνε παπούτσια nike. Το χειρότερο που μπορεί κανείς να συμβουλεύσει μιά μη ανταγωνιστική οικονομία (...) είναι να κλειστεί στο καβούκι της και να καταναλώνει ότι παράγει η γη της και ενδεχομένως το υπέδαφός της, το έχουμε δει αυτό να γίνεται στην Ιστορία και αποτέλεσε τραγωδία γιά τους λαούς που το υπέστησαν. Ελπίζω να μην παρερμηνεύω τα γραφόμενά σου.

Η συνταγή της επιτυχίας είναι ασφαλώς η εξωστρέφεια. Υπάρχουν εκατοντάδες παρεδείγματα διεθνώς γιά το δρόμο που θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει αυτή η χώρα τις τελευταίες 10ετίες και οι οποίοι ασφαλώς θα την είχαν οδηγήσει πολύ μακριά από το σημερινό της κατάντημα, αλλά ας μην το ξαναπιάσουμε αυτό το θέμα και εδώ, αρκετά αναλύθηκε σε άλλα νήματα ...

Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα στο ότι χώρα που δεν παράγει φτωχαίνει. Δεν είναι όμως καθόλου αναγκαίο να παράγει προιόντα που ανταγωνίζονται τα ξένα, αυτό οδηγεί στη φτώχεια με μαθηματική βεβαιότητα, βλέπε μισθούς Κινας κλπ. Εξωστρέφεια σημαίνει παίρνω παραδείγματα από άλλες χώρες που έχουν κάνει ανάπτυξη σε τομείς που έχω και γω ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (πχ τουρισμός, γεωργία υψηλής ποιότητας, ενεργειακά κλπ) και ρίχνω οργανωμένα, με εθνικό σχέδιο το βάρος μου εκεί. Ετσι δεν θα φοβάμαι πλέον να καταναλώσω γερμανικά αυτοκίνητα ή φινλανδικά κινητά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 17-01-12 στις 20:44

13. The Following 13 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

A8hnaios (18-01-12), aristent (17-01-12), E46 POWER (19-01-12), fast-enough (17-01-12), GiannisRob (17-01-12), hades7 (17-01-12), katsaraios (17-01-12), Nino (17-01-12), Panos 316T (18-01-12), S8N (17-01-12), Stathis (17-01-12), zaharias (18-01-12), Κωνσταντίνος (17-01-12)

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    σεμινάριο μακροοικονομικής ανάλυσης έγινε αυτό το θρεντ.

Λοιπόν αγαπητέ fast enough απλουστεύεις. Σωστά αναδεικνύεις τη σημασία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ως σημαντικό δείκτη γιά την ευρωστία μιάς οικονομίας αλλά ασφαλώς στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που λειτουργούμε ο δείκτης αυτός δεν είναι ο μόνος γιά να αποφανθούμε αν μιά οικονομία έχει υγιές μέλλον ή όχι. Πολύ περισσότερο δε αν σκεφτούμε ότι η Ευρώπη αποτελεί οικονομική και (εν μέρει) νομισματική ένωση, η οποία δημιουργήθηκε γιά να δημιουργήσει και να επωάσει ευκαιρίες γιά όλα τα μέλη της και τους λαούς της.

Δεν είναι σωστό (θεωρητικά) ότι η κατανάλωση αγαθών ξένης χώρας αποβαίνει σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και της οικονομίας της χώρας. Ο παραγόμενος πλούτος διαχέεται. Ο γερμανός εργάτης της BMW κάνει διακοπές στην Ελλάδα, τρώει ιταλικό λάδι, μιλάει με κινητό nokia τα παιδιά του φοράνε παπούτσια nike. Το χειρότερο που μπορεί κανείς να συμβουλεύσει μιά μη ανταγωνιστική οικονομία (...) είναι να κλειστεί στο καβούκι της και να καταναλώνει ότι παράγει η γη της και ενδεχομένως το υπέδαφός της, το έχουμε δει αυτό να γίνεται στην Ιστορία και αποτέλεσε τραγωδία γιά τους λαούς που το υπέστησαν. Ελπίζω να μην παρερμηνεύω τα γραφόμενά σου.

Η συνταγή της επιτυχίας είναι ασφαλώς η εξωστρέφεια. Υπάρχουν εκατοντάδες παρεδείγματα διεθνώς γιά το δρόμο που θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει αυτή η χώρα τις τελευταίες 10ετίες και οι οποίοι ασφαλώς θα την είχαν οδηγήσει πολύ μακριά από το σημερινό της κατάντημα, αλλά ας μην το ξαναπιάσουμε αυτό το θέμα και εδώ, αρκετά αναλύθηκε σε άλλα νήματα ...

Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα στο ότι χώρα που δεν παράγει φτωχαίνει. Δεν είναι όμως καθόλου αναγκαίο να παράγει προιόντα που ανταγωνίζονται τα ξένα, αυτό οδηγεί στη φτώχεια με μαθηματική βεβαιότητα, βλέπε μισθούς Κινας κλπ. Εξωστρέφεια σημαίνει παίρνω παραδείγματα από άλλες χώρες που έχουν κάνει ανάπτυξη σε τομείς που έχω και γω ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (πχ τουρισμός, γεωργία υψηλής ποιότητας, ενεργειακά κλπ) και ρίχνω οργανωμένα, με εθνικό σχέδιο το βάρος μου εκεί. Ετσι δεν θα φοβάμαι πλέον να καταναλώσω γερμανικά αυτοκίνητα ή φινλανδικά κινητά.
    Συμφωνώ.
    Ίσως να μην μπορώ να το εκφράσω με σωστό τρόπο, αλλά πάνω κάτω το ίδιο θέλω να πω.
    Απλά διαφωνώ με το Στάθη πως επειδή το προσφέρει κάποιος από την τοπική - εθνική αγορά πρέπει ντε και σώνει να το προτιμήσω από το μισού κόστους από το εξωτερικό.

15. The Following User Says Thank You to fast-enough For This Useful Post:

PANOS-E60 (17-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Στάθη μη μένεις στη λέξη "πρωτογενής" αλλά δες την ευρύτερη ιδέα.
    Το γεγονός πως δεν θα πληρώσω 100% παραπάνω για το ίδιο αγαθό, αγοράζοντάς το από έξω, δε σημαίνει πως δε θα κινήσω την αγορά.
    Ίσα ίσα το ποσό που περισσεύει θα το διαθέσω τοπικά όπου αξίζει. Κάθε πράγμα έχει την αξία του και είσαι κορόιδο (όχι εσύ προσωπικά) αν πληρώνεις 50, 60 και 200% πάνω για να το αγοράσεις.
    Όσο για την τριτογενή παραγωγή και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες, είπα ξεκάθαρα ότι αυτές αξίζει να πληρώσεις.
    Η λογική πως αγοράζω απ΄έξω και χάνει η χώρα μου φόρους είναι αστεία, διότι αν είχα παραγωγή (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή) τότε και οι άλλες χώρες θα αγόραζαν από εμένα, άρα θα υπήρχε ισορροπία άρα και απόδοση φόρων με πωλήσεις στο εξωτερικό.
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.
    Είναι ηθική η εκμετάλλευση του καταναλωτή αλλά ανήθικη η εκμετάλλευση του έμπορου?
    φιλε μου αυτο το καλυψα σε προηγουμενο ποστ μου.

δεν χρειαζεται να αναλυουμε τα προφανη!

για να πληρωσεις διπλη τιμη σε κατι εννοειται οτι πεφτεις θυμα απατης!
    διοτι τετοια διαφορα δεν δικαιολογειται.

μια μικρη διαφορα τιμης ομως της ταξεως του 10% δηλαδη 20 ευρω σε τακακια 200 ευρω οπως λεει και ο φανς δικαιολογειται.
    εδω λοιπον διαφωνω και με το φανη και με το δημητρη και με οποιον αλλο υποστηριζει οτι κοιταζει και το σεντ.
    και δεν το υποστηριζω διοτι ειμαι περιεργος ή μου περισσεουν αλλα γιατι πιστευω πραγματικα οτι το οφελος ειναι μεγαλυτερο για ολους αν ψωνισουν απο εδω εστω λιγο πιο ακριβα.
    δεν ειπα πουθενα οτι σε περιπτωσεις αισχροκερδειας διπλης και τριπλης τιμης υποχρεουσαι να πληρωσεις τη φερραρι και το γυαλινο κτιριο του εισαγωγεα...
    αυτα παιδια ειναι αυτονοητα, πιστευετε θα διαφωνησει κανεις?

στο κατω κατω αυτη ειναι η αποψη μου ρε παιδια, δεν σας υποχρεωσα να αγορασετε απο το μαγαζι μου, ουτε υποχρεωσα κανεναν να αλλαξει τις συνηθειες του.
    εχω ομως τη δυνατοτητα -εικαζω- να διατηρω τη γνωμη μου την οποια μαλιστα προσπαθω να αιτιολογησω μεσω μακροσκελεστατων ποστς.

οποιος δεν συμφωνει δικαιωμα του, αλλα και δικαιωμα μου να μη συμφωνω με αυτον που δεν συμφωνει!

17. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), fast-enough (17-01-12), JOHNNY 69 (19-01-12), katsaraios (17-01-12), PANOS-E60 (17-01-12), zaharias (18-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

επιπροσθετα γιατι το ξεχασα πριν, ο κακος εμπορος που κλεβει τον πελατη ή και το κρατος τιμωρειται...
    και απο τις αρχες για τις οποιες παρανομιες του και το κυριοτερο απο τον πελατη που προτιμαει καποιον αλλο τιμιοτερο και ανταγωνιστικοτερο.

ο κακος πελατης ομως (αυτος του παραδειγματος) που κλεβει το χρονο και τη γνωση του πωλητη, απο ποιον και πως τιμωρειται?

19. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), GiannisRob (17-01-12)

Σελίδα 8 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP