Σελίδα 1 από 10 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 95

Θέμα: ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Thumbs down ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

παιδια μην απαξιωνουμε εντελως την παροχη υπηρεσιας επειδη στην ελλαδα τελικα ο τζαμπας ζει!

απαραδεκτη η ενεργεια του επαγγελματια, οπως ειπε και ο EVERGET κι εγω πρωτη φορα ακουω να ζητειται χρεωση για προσφορα (!!!), αλλα απο την αλλη μαθαμε κι εμεις να τα θεωρουμε ολα δωρεαν.

παω στο καταστημα με τα κινητα πρηζω τον υπαλληλο δυο ωρες και θεωρω υποχρεωση του να μου ρυθμισει τα mms σε συσκευη που αγορασα απο αλλου (!), παω σε επιπλα τρωω 3 ωρες το χρονο του πωλητη και δινω το σχεδιο σε ξυλουργο, παω σε παπουτσια δοκιμαζω το νουμερο και τα παιρνω απο το ebay και, απειρα ακομα παραδειγματα.

δε λεω οι εποχες ειναι δυσκολες και τωρα και πριν και ο καθενας θα κοιταξει το συμφερον του, αλλα η παροχη υπηρεσιας (χωρις να αναφερομαι στο παραπανω απαραδεκτο παραδειγμα του ζαχαρια) εχει ενα κοστος ρε παιδια πως θα το κανουμε?
    αν δεν αγοραζει κανεις και ζηταει μονο τζαμπα εξυπηρετηση, παει θα κλεισει το καταστημα.

τελος δεν θα πρεπει να θεωρουμε υπερβολικες τις αμοιβες καποιων εξειδικευμενων τεχνικων, ουτε να κανουμε αναγωγη σε ημερομισθιο ή σε μισθο της ζητηθεισας αμοιβης.

καποτε ειχε παει ενας τεχνικος να φτιαξει το σερβερ μιας εταιριας.
    γυρισε λοιπον ενα βιδακι μιση στροφη και το μηχανημα επανηλθε.
    οταν ο διευθυντης ρωτησε τι χρωσταει και ο τεχνικος του ζητησε ενα χιλιαρικο, εκνευριστηκε και αναρωτηθηκε πως ειναι δυνατον να ζητειται αυτο το υπερβολικο ποσο για πεντε λεπτα δουλεια!
    απαιτησε μαλιστα πληρη εγγραφη τεχνικη αιτιολογηση του ποσου.
    ο τεχνικος την αλλη μερα εστειλε τιμολογιο:
    -στροφη 1/2 βιδας σερβερ ----> 1 ευρω.
    -γνωση του ποια βιδα επρεπε να στραφει ---->999 ευρω...
    ο διευθυντης πληρωσε αδιαμαρτυρητα...

2. The Following 4 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), chief (17-01-12), m-power_01 (17-01-12), Nikos (17-01-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Στάθη τα τραγικοποιείς τα πράγματα.
    Έχεις δίκιο σε κάποιο βαθμό, αλλά παραλείπεις ορισμένα πράγματα.

Συμφωνώ κι εγώ να στηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζιά αφού απασχολούν εργαζόμενους, πληρώνουν φόρους κλπ και προτιμώ να ψωνίζω σε αυτά ακόμα κι αν αγοράζω λίγο ακριβότερα.
    Μέχρι εκεί όμως.

Όταν μεγάλα μαγαζιά έχουν ορισμένες μάρκες ρούχων, παπουτσιών κλπ με 60-70% υπερκοστολόγηση, επειδή ο εισαγωγέας και ο μαγαζάτορας νομίζουν πως απευθύνονται σε κορόιδα και όχι σοβαρούς πελάτες, και φτάνουν με τις εκπτώσεις να έχουν όσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης προ εκπτώσεων, τότε προσωπικά θεωρώ ανήθικο όχι να ψωνίσω από αλλού αλλά να αφήσω σε αυτούς τα λεφτά μου.
    Τα οποία λεφτά μου ξέρουμε όλοι ότι, από κάποιο σημείο και μετά, δεν πάνε στον απλό πωλητή, αποθηκάριο κλπ αλλά στον ιδιοκτήτη και οι υπάλληλοι αρκούνται απλά στο βασικό μισθό.

Παράλληλα, με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και πολυκαταστήματα τύπου mall, attica κλπ γιατί, λόγω περισσότερης ποικιλίας, συχνά καλύτερων τιμών, διαφήμισης κλπ, ο περισσότερος κόσμος ψωνίζει από αυτά και τα μικρά μαγαζιά κλείνουν.
    Το ίδιο μπορεί να πει κανείς πως συνέβαινε παλαιότερα και με τα σουπερ μάρκετ έναντι των παντοπωλείων κοκ.

Ελεύθερη αγορά έχουμε, η οποία μόνο με ηθικούς κανόνες δεν είναι δομημένη, οπότε σε καμία περίπτωση δεν είναι ανήθικο να καταφεύγουμε εκεί που κατά τη γνώμη μας υπάρχει καλύτερο "value for money".
    Άλλωστε οι μεγάλες επιχειρήσεις το κέρδος τους κοιτάνε, γι'αυτό και μέχρι πριν λίγα χρόνια, που οι αγορές απ'το ίντερνετ δεν ήταν ανεπτυγμένες ιδιαίτερα στη χώρα μας, τα είδη ένδυσης και πολλά ακόμα ήταν πανάκριβα, γιατί ουσιαστικά δεν υπήρχε ανταγωνισμός.
    Τώρα όμως που βρίσκουν τα σκούρα αναγκάζονται μόνοι τους να ρίξουν τις τιμές.

Το να είναι κάτι λίγο πιο ακριβό σ'ένα μαγαζί το κατανοώ και θα το στηρίξω, το να έχει όμως αποκλίσεις 30-40+% δεν το κατανοώ και εν τέλει δεν θα βγάλω εγώ με τα λίγα μου λεφτά το φίδι από την τρύπα για ορισμένους που τόσα χρόνια έβγαζαν εκατομμύρια υπερκοστολογώντας.
    Η να γίνουν ανταγωνιστικοί, ή να δεχτούν μείωση πελατείας με ενδεχόμενο ακόμα και το κλείσιμο.

Το εμπόριο δεν έχει μόνο κέρδος, έχει και ρίσκο, κάτι που πολλοί στη χώρα μας το αγνοούσαν για τα καλά μέχρι πρότινος.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

4. The Following 2 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

nikos1400 (16-01-12), Panos 316T (16-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ελεύθερη αγορά έχουμε, η οποία μόνο με ηθικούς κανόνες δεν είναι δομημένη, οπότε σε καμία περίπτωση δεν είναι ανήθικο να καταφεύγουμε εκεί που κατά τη γνώμη μας υπάρχει καλύτερο "value for money".
    φιλε μου εγω δεν ειπα οτι ειναι ανηθικο να ψωνιζεις απο το εξωτερικο.
    ειπα οτι μακροπροθεσμα θα διαπιστωσεις οτι δεν σε συμφερει.
    ειδικα εσενα που εισαι νεος ανθρωπος, καθως αν ολοι ψωνιζουνε απ εξω που θα βρεις εσυ δουλεια να δουλεψεις?
    και ποσες εναλλακτικες θα εχεις?

ειπα οτι ειναι ανηθικο να πηγαινεις να απασχολεις και να ξοδευεις το χρονο καποιου ξεροντας εκ των προτερων οτι δεν θα αγορασεις απο εκει.
    η εκμεταλευση αλλωστε δεν ειναι μονο προνομιο του πωλητη (οπως πολυ σωστα αναφερεις στα παραδειγματα σου) αλλα και του αγοραστη ο οποιος εν γνωσει του "κλεβει" το μεγαλυτερο κοστος μιας επιχειρησης.
    το χρονο και τη γνωση του ανθρωπινου δυναμικου.

6. The Following 4 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), BILL007 (16-01-12), Driver M (16-01-12), S8N (17-01-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε μου εγω δεν ειπα οτι ειναι ανηθικο να ψωνιζεις απο το εξωτερικο.
    ειπα οτι μακροπροθεσμα θα διαπιστωσεις οτι δεν σε συμφερει.
    ειδικα εσενα που εισαι νεος ανθρωπος, καθως αν ολοι ψωνιζουνε απ εξω που θα βρεις εσυ δουλεια να δουλεψεις?
    και ποσες εναλλακτικες θα εχεις?

ειπα οτι ειναι ανηθικο να πηγαινεις να απασχολεις και να ξοδευεις το χρονο καποιου ξεροντας εκ των προτερων οτι δεν θα αγορασεις απο εκει.
    η εκμεταλευση αλλωστε δεν ειναι μονο προνομιο του πωλητη (οπως πολυ σωστα αναφερεις στα παραδειγματα σου) αλλα και του αγοραστη ο οποιος εν γνωσει του "κλεβει" το μεγαλυτερο κοστος μιας επιχειρησης.
    το χρονο και τη γνωση του ανθρωπινου δυναμικου.
    Γι'αυτό το σωστό θα ήταν οι τιμές να είναι λίγο αυξημένες σε ένα μαγαζί σε σχέση πχ με μια αποθήκη που πουλά μόνο στο νετ, ώστε και να αξίζει να το ενισχύσουμε και να υπάρχουν και όλα τα οφέλη που λες κι εσύ (φόροι, θέσεις εργασίας κλπ).

Ως προς τη δεύτερη παράγραφο, κι εκεί συμφωνώ.
    Απλά αν το μαγαζί αυτό ήταν και ανταγωνιστικό τιμολογιακά (δηλαδή ακόμα και λίγο ακριβότερο), τότε οι περισσότεροι δεν θα δοκίμαζαν απλώς αλλά θα αγόραζαν κιόλας.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

8. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

Stathis (16-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

δυστυχως αρη και οπως προανεφερα, η ελληνικη επιχειρηση εχει πολλες φορες αντικειμενικες δυσκολιες (περα απο τον κακο της εαυτο, που συμφωνω μαζι σου) που δεν γινεται να ξεπεραστουν.

αλλο περιθωριο κερδους εχεις οταν απευθυνεσαι σε μια αγορα 100 εκατομυριων καταναλωτων και αλλο οταν απευθυνεσαι σε 10 εκατομυρια.
    αλλη η διαπραγματευτικη σου δυναμη σαν ογκος παραγγελιων, αλλες οι συμφωνιες με τους μεταφορεις, αλλοι οι τζιροι, αλλοι το μεσο εσοδο ανα πελατη οπου εχεις τη δυνατοτητα να το διατηρησεις πολυ χαμηλα και να κερδισεις απο τον ογκο.

στη μικρη δικη μας αγορα τα περιθωρια αυτα οριοθετουνται (στο εμποριο παντα) απο τον πληθυσμο.
    οτι και να κανουμε δεν γινεται να φτασουμε τις ξενες αγορες, ουτε να υποστηριξουν ελληνικες επιχειρησεις μισθους εξωτερικου, καθως τα κερδη ειναι αναλογα.
    γενικα η εξισωση λεει οτι το υψος του επιτρεπομενου μισθολογικου κοστους και το κερδος μιας επιχειρησης ειναι ευθεως αναλογο με το τζιρο και το ποσοστο κερδους.

εμεις εδω το μονο που κανουμε ειναι να επωφελουμαστε απο την αγοραστικη δυναμη του αμερικανου οταν π.χ. αγοραζουμε απο την αμερικη.
    ετσι ομως ενισυχουμε τη δυναμη της ξενης οικονομιας και οχι της δικης μας.
    αυτο ειναι κατι που δεν απαγορευται φυσικα απο καποιο νομο, τελικα ομως αποβαινει εις βαρος της ασθενεστερης οικονομιας ή οποια τεινει να ασθενησει ολο και περισσοτερο οσο οι καταναλωτες της προτιμουν το εξωτερικο.

10. The Following 4 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), BILL007 (17-01-12), chrisgiapz3 (17-01-12), JOHNNY 69 (17-01-12)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

γιατι τοσα χρονια οι περισσοτεροι εμποροι ειχαν κερδος στα ειδη τους πανω απο 100%?
    γιατι φτασαμε τωρα στο σημειο ακομα και μεγαλοι εμποροι πολυκαταστηματων να εχουν εκπτωσεις 40% πριν γινουν οι κανονικες εκπτωσεις και τωρα στις κανονικες εκπτωσεις να φτανουν το 70% εκπτωση στις αρχικες τιμες?
    τωρα δηλαδη τι αλλαξε? αλλαξαν οι φοροι? (ναι αλλαξαν αυξηθηκε το φπα) αλλαξαν τα νοικια? αλλαξαν οι μισθοι? τωρα δεν βγαινουν, βγαινουν και με το παραπανω απλα ηρθαν οι τιμες μαλλον εκει που επρεπε...
    μεχρι προπερσι ο Ελληνας επιχειρηματιας με ενα πελατη ηθελε να βγαλει την μερα του και δεν κοιταξε να φερει 20 πελατες και ολοι στραφηκαν σε αγορες το εξωτερικου, το ανηθικο ξεκινησε απο αλλου...
    ενα απλο παραδειγμα ειναι και οι καφετεριες στις οποιες ο καφες ειχε ανοδικη πορεια και πανω απο τα 5 ευρο, οπου φετος και με την αυξηση του φπα στο 23% οι καφετεριες εριξαν τις τιμες τους στο 50% τι αλλαξε? δεν υπαρχει κερδος?
    για μενα σαν καταναλωτης ο σωστος δεν χανεται ποτε, υπαρχουν καταστηματα με επωνυμα ρουχα και λογικες τιμες που καταφερνουν και ακομα και στις δυσκολες σημερινες μερες να ειναι γεματα με πελατες!
    υ.γ αυτα πρεπει να μεταφερθουν στην επικαιροτητα

οσο για το θεμα του Ζαχαρια απλα ειναι ασχολιαστο.....μαλλον καποια ατομα βρισκονται σε δικο τους κοσμο!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spar@ : 17-01-12 στις 00:03

12. The Following 7 Users Say Thank You to spar@ For This Useful Post:

A8hnaios (18-01-12), BILL007 (17-01-12), chrisgiapz3 (17-01-12), Driver M (17-01-12), gant (17-01-12), m-power_01 (17-01-12), Panos 316T (17-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο spar@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    γιατι τοσα χρονια οι περισσοτεροι εμποροι ειχαν κερδος στα ειδη τους πανω απο 100%?
    περαν του υπερβολικου κερδους οπου συμφωνω και καταδικαζω και δεν ψωνιζω απο τετοια μαγαζια, υπαρχουν και αλλοι λογοι για το παραπανω.

για παραδειγμα αν εγω πουλαω σωβρακα και η εταιρια που αντιπροσωπευω εχει 50 σχεδια Χ 10 χρωματα Χ 5 μεγεθη Χ 5 τεμαχια εκαστο αυτο μας κανει 12500 σωβρακα.
    στη τιμη λοιπον θα πρεπει να υπολογισω και τη φυρα φιλε μου σπαρα, αυτα δηλαδη που δεν θα πουληθουν ποτε.
    επισης ενας αλλος λογος ειναι τα τεραστια νοικια (που τσεπωνουν κατι "εισοδηματιες" οι οποιοι πιστευουν οτι θα γινουν ωνασηδες απο ενα μαγαζακι), οπως και ο λεγομενος "αερας".
    ολα αυτα (και πολλα ακομα που δεν αναφερω για την οικονομια του χρονου) προστιθενται στην τελικη τιμη του ειδους.

δεν ειναι παντα υπερβολικο το κερδος σε ενα προϊον ειδικα εαν εχεις να υπολογισεις αρκετους παραγοντες στον καθορισμο του, παραγοντες οι οποιοι αν δεν υπολγιστουν σωστα κανουν μη βιωσιμη την επιχειρηση.

14. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), BILL007 (17-01-12), JOHNNY 69 (17-01-12), m-power_01 (17-01-12), S8N (17-01-12), spar@ (17-01-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΔημήτρηςΜ3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    μαλλον εισαι ο θεος!!!!!!!!!!
    το βρηκες εχω τη μηχανη που κοβει λεφτα !!!!!
    και στο ξανα λεω στη τσεπη μου κουμαντω κανω εγω ουτε εσυ ουτε κανενας..και αν νομιζεις οτι προσπαθεις να με μειωσεις με αυτα που γραφεις απλα λεω οτι ίδρωσε το αυτακι μου !!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΔημήτρηςΜ3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    σωστα τα λες αλλα οχι να μου τη λεει επειδη ΕΓΩ ψάχνομαι !
    (θα μιλαω-γραφω και ας ειμαι ενα σταδιο πριν τη διαγραφή)
    κανεις κι εσυ το κλασσικο λαθος που κανει οποιος δεν εχει τη δυνατοτητα να συζητησει, ή δεν εχει μπορει να βρει επιχειρηματα ωστε να υποστηριξει την αποψη του.
    καταφευγει σε ειρωνιες, προσωπικους χαρακτηρισμους, υβρεις κλπ.
    με αυτη τη λογικη μπορει καποιος να συμμετεχει στις συζητησεις ενος φορουμ?

προσπαθησε να μην προσωποποιείς μια αποψη και η απαντηση σου σε κατι που διαφωνεις να περιλαμβανει καποια επιχειρηματα, καποιο σκεπτικο, ωστε να μπορεσει ο συνομιλητης σου να αντιληφθει την αποψη σου ή να πεισθει αν αυτα που παραθεσεις ειναι ικανα να του αλλαξουν το δικο του σκεπτικο.

προσωπικα, εξεφρασα μια αποψη και τη δικαιολογησα. δεν ειρωνευτηκα ουτε "την ειπα" σε καποιον συγκεκριμενα επειδη εχω προηγουμενα.
    δεν ειμαι στο σχολειο φιλε μου για "τη λεω" στο διπλανο παιδακι που δεν με παιζει στο διάλειμμα.

δικαιολογησε λοιπον κι εσυ την αποψη σου. ομορφα και πολιτισμενα και δεν εχεις να φοβασαι καμια διαγραφη.
    αν μπορεις βεβαια να εξηγησεις το σκεπτικο των γραφομενων σου.

αν δεν μπορεις, αν δεν εχεις τη δυνατοτητα να εκφραστεις πολιτισμενα, εσυ ή οποιος αλλος, δεν χρειαζεται να καταφυγεις σε προσωπικη επιθεση ωστε να υποστηριξεις την αποψη σου, διοτι αυτο ναι θα προκαλεσει την απομακρυνση σου, οπως την εχει προκαλεσει στο παρελθον και σε αλλα μελη που δεν μπορουσαν να συζητησουν σαν ανθρωποι, αλλα νομιζαν πως μειωνοντας και βριζοντας καποιον που διαφωνει ενισχυεται η δικη τους αποψη.

αντιθετως ολα τα υπολοιπα μελη που δεν εχουν γινει μπαν και συνεχιζουν να συμμετεχουν σε συζητησεις δειχνουν οτι τελικα γινεται να διαβασεις και να σκεφτεις μια αντιθετη αποψη εχοντας καθε δυνατοτητα να διαφωνησεις εκφραζοντας εμπεριστατωμενα και χωρις αναρθρες κραυγες τη δικη σου θεση.

περιμενω λοιπον να ακουσω το δικο σου σκεπτικο, εγω ανελυσα το δικο μου.
    ειμαι λαθος? ισως.
    δεν διαβασα ομως για ποιο λογο διαφωνεις, για ποιο λογο θα πρεπει να ασπαστω τη δικη σου αποψη που λεει να μην ενδιαφερομαι για κανεναν και για τιποτα περαν του αυστηρα προσωπικου μου συμφεροντος.
    θα χαρω πολυ να με πεισεις.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fast-enough Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποιος από εσάς δεν έχει παρανομήσει ούτε μια φορά?

Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Εφόσον δεν υπάρχει πρωτογενής παραγωγή στα είδη για τα οποία συζητάμε, η θέση του Στάθη είναι λάθος.
    Όλα τα άλλα κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
    φιλε μου εδω περα δεν συζηταμε ποιος περναει τις γριουλες απεναντι στο δρομο και πηγαινει καθε κυριακη στο κατηχητικό.

φυσικα και ολοι στη διαρκεια του βιου μας εχουμε πεταξει ενα σκουπιδι απο το παραθυρο, εχουμε παρει απο ebay καποιο ειδος, εχουμε παει αναποδα σε μονοδρομο.
    δεν ειπε κανεις οτι εχει φωτοστεφανο.
    αλλο ομως αυτο και, αλλο το να υποστηριζω το λαθος με επιχειρημα οτι δεν ειμαι ο μονος που το κανει.

νομιζω οτι καθενας στη ζωη του οφειλει να προσπαθει να γινει καλυτερος και καποια λαθη που εκανε στο παρελθον να κοιταζει να μην τα επαναλαμβανει και οσο περναει ο καιρος να τα μειωνει.

περιμενω λοιπον και απο σενα να μου πεις που κανω λαθος και τι πιστευεις εσυ οτι ειναι καλυτερο να γινεται σε μια χωρα, κοινωνια, αγορα.

διοτι πως ειναι δυνατον να υποστηριζουμε οτι αξιζει να στηριζουμε μονο την πρωτογενη παραγωγη? ποιος το λεει αυτο?

το εμποριο ειναι ενας αρχαιοτατος κλαδος ο οποιος παραγει πλουτο και ηταν υπευθυνος για λαμπροτατες σελιδες ιστοριας αρκετων κρατων.
    ειδικα οι ελληνες εχουν τεραστια ιστορια στο εμποριο και τη ναυτιλια πραγμα αχρηστο συμφωνα με τη δικη σου λογικη.

με το δικο σου σκεπτικο τι θα επρεπε να γινει?
    να κλεισει οποιος δεν πουλαει ελληνικα προϊοντα και οι καταναλωτες να τα αγοραζουν απ ευθειας απο το εξωτερικο. ωραιοτατα!

τοτε 2-3 εκατομμυρια κοσμος θα επρεπε να μεινει ανεργος, μαζι με αυτους και τα 3/4 του δημοσιου καθως αφου η αγορα θα συρικνωνοταν σε ποσοστο 90% (τοση ειναι η αναλογια ελληνικων ξενων προϊοντων) δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης τους.
    μαζι με αυτους στην ανεργια και οι περισσοτεροι κατασκευαστες (και το ανθρωπινο δυναμικο τους) αφου κανεις δεν θα ειχε να φτιαξει ή να αγορασει σπιτι, ισως και οι μισες τουριστικες επιχειρησεις ειδικα αυτες που ζουν απο τον εσωτερικο τουρισμο, μαζι και βιοτεχνιες, μικρα εργοστασια διαφορων ειδων που απευθυνονται στην ελληνικη αγορα (να ζησουν μονο οσοι κανουν εξαγωγες), κλπ κλπ...
    πραγματικα εκτος απο αγροτες, κτηνοτροφους και γκαρσονια σε ξενοδοχεια που πανε ξενοι, δεν ξερω ποιος αλλος θα συνεχιζε να δουλευει.

αλλα με το ιδιο σκεπτικο και στο εξωτερικο για ποιο λογο να συνεχιζουν να λειτουργουν εμπορικες επιχειρησεις?
    να κλεισουνε κι εκει!
    να μεινουν μονο κινεζικες εταιριες, κορεατικες, μερικες γερμανικες, λιγες αμερικανικες, καποιες ιταλικες.
    να κλεισουν οι αισχροκερδουντες εμπορες που πινουν το αιμα του κοσμακη και οι καταναλωτες να αγοραζουν κατ΄ευθειαν απο τα εργοστασια!
    καλη η ιδεα σου φιλε μου, αλλα δυστυχως δεν θα υπαρχουν πλεον τα εργοστασια καθως δεν υπαρχουν πλεον και καταναλωτες!
    αφου τους εκλεισες ολους, που θα βρουν λ7 να ψωνισουν?

μπραβο φιλε μου μολις κατεδαφισες την παγκοσμια οικονομια!
    και ολα αυτα γιατι?
    για να υποστηριξεις την αγορα ενος ζευγους τακακιων 20 ευρω πιο κατω...
    αααααααχαχαχαχαχαχαχαχα

16. The Following 5 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (17-01-12), BILL007 (17-01-12), JOHNNY 69 (17-01-12), S8N (17-01-12), zaharias (17-01-12)

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Lightbulb

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων

το εμποριο ειναι ενας αρχαιοτατος κλαδος ο οποιος παραγει πλουτο και ηταν υπευθυνος για λαμπροτατες σελιδες ιστοριας αρκετων κρατων.
    ειδικα οι ελληνες εχουν τεραστια ιστορια στο εμποριο και τη ναυτιλια πραγμα αχρηστο συμφωνα με τη δικη σου λογικη.

με το δικο σου σκεπτικο τι θα επρεπε να γινει?
    να κλεισει οποιος δεν πουλαει ελληνικα προϊοντα και οι καταναλωτες να τα αγοραζουν απ ευθειας απο το εξωτερικο. ωραιοτατα!

τοτε 2-3 εκατομμυρια κοσμος θα επρεπε να μεινει ανεργος, μαζι με αυτους και τα 3/4 του δημοσιου καθως αφου η αγορα θα συρικνωνοταν σε ποσοστο 90% (τοση ειναι η αναλογια ελληνικων ξενων προϊοντων) δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης τους.
    μαζι με αυτους στην ανεργια και οι περισσοτεροι κατασκευαστες (και το ανθρωπινο δυναμικο τους) αφου κανεις δεν θα ειχε να φτιαξει ή να αγορασει σπιτι, ισως και οι μισες τουριστικες επιχειρησεις ειδικα αυτες που ζουν απο τον εσωτερικο τουρισμο, μαζι και βιοτεχνιες, μικρα εργοστασια διαφορων ειδων που απευθυνονται στην ελληνικη αγορα (να ζησουν μονο οσοι κανουν εξαγωγες), κλπ κλπ...
    πραγματικα εκτος απο αγροτες, κτηνοτροφους και γκαρσονια σε ξενοδοχεια που πανε ξενοι, δεν ξερω ποιος αλλος θα συνεχιζε να δουλευει.

αλλα με το ιδιο σκεπτικο και στο εξωτερικο για ποιο λογο να συνεχιζουν να λειτουργουν εμπορικες επιχειρησεις?
    να κλεισουνε κι εκει!
    να μεινουν μονο κινεζικες εταιριες, κορεατικες, μερικες γερμανικες, λιγες αμερικανικες, καποιες ιταλικες.
    να κλεισουν οι αισχροκερδουντες εμπορες που πινουν το αιμα του κοσμακη και οι καταναλωτες να αγοραζουν κατ΄ευθειαν απο τα εργοστασια!
    καλη η ιδεα σου φιλε μου, αλλα δυστυχως δεν θα υπαρχουν πλεον τα εργοστασια καθως δεν υπαρχουν πλεον και καταναλωτες!
    αφου τους εκλεισες ολους, που θα βρουν λ7 να ψωνισουν?

μπραβο φιλε μου μολις κατεδαφισες την παγκοσμια οικονομια!
    και ολα αυτα γιατι?
    για να υποστηριξεις την αγορα ενος ζευγους τακακιων 20 ευρω πιο κατω...
    αααααααχαχαχαχαχαχαχαχα
    Δεν μπορώ να πω, ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι ωραίος, αλλά πέρα για πέρα παραπλανητικός.
    Ποτέ δεν είπα ότι πρέπει να αγοράζεις μόνο ελληνικά προϊόντα.
    Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, έγκειται κυρίως στην πρωτογενή παραγωγή.
    Από εκεί και πέρα τα χρήματα που εσύ "επενδύεις" στην τοπική αγορά καταλήγουν να φεύγουν εκτός χώρας και έτσι να αλλάζει το εμπορικό ισοζύγιο.
    Αυτο που περιγράφεις ότι 2-3 εκ. κόσμος θα πρέπει να μείνει άνεργος είναι η αλήθεια φίλε μου.
    Οι δυνατές οικονομίες στηρίζονται στην παραγωγή και όχι στη διακίνηση ξένων προϊόντων με κέρδος.
    Άρα εκ των πραγμάτων είσαι λάθος.
    Οι γερμανοί παράγουν, οι Αμερικάνοι παράγουν, οι Κινέζοι παράγουν.
    Όποιος δεν παράγει γίνεται φτωχός.
    Αυτό είναι και εν μέρει το πρόβλημα της Ελλάδας, διότι η παραγωγή μας μειώθηκε, άρα τα χρήματά μας έφυγαν για άλλες πολιτείες.
    Τέλος όσο για το σχόλιο περί τακακίων φθηνότερων κατά 20 ευρώ, απέχει παρασάγγας από τα παραδείγματα που έδωσα και εν ολίγοις είναι σχόλιο εντυπωσιασμού για να κάνεις τη θέση σου να φαίνεται ισχυρότερη. "νανανανα σε κορόιδεψα" και κάτι έγινε.
    Σκέψου το και θα δεις πως πιθανώς έχω δίκιο.
    Το να πληρώνεις υπεραξία σε "ξένο" προϊόν μόνο κακό κάνει στην οικονομία της χώρας και της τσέπης σου...

18. The Following 2 Users Say Thank You to fast-enough For This Useful Post:

Panos 316T (18-01-12), ΔημήτρηςΜ3 (17-01-12)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fast-enough Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν μπορώ να πω, ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι ωραίος, αλλά πέρα για πέρα παραπλανητικός.
    Ποτέ δεν είπα ότι πρέπει να αγοράζεις μόνο ελληνικά προϊόντα.
    Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, έγκειται κυρίως στην πρωτογενή παραγωγή.
    Από εκεί και πέρα τα χρήματα που εσύ "επενδύεις" στην τοπική αγορά καταλήγουν να φεύγουν εκτός χώρας και έτσι να αλλάζει το εμπορικό ισοζύγιο.
    Αυτο που περιγράφεις ότι 2-3 εκ. κόσμος θα πρέπει να μείνει άνεργος είναι η αλήθεια φίλε μου.
    Οι δυνατές οικονομίες στηρίζονται στην παραγωγή και όχι στη διακίνηση ξένων προϊόντων με κέρδος.
    Άρα εκ των πραγμάτων είσαι λάθος.
    Οι γερμανοί παράγουν, οι Αμερικάνοι παράγουν, οι Κινέζοι παράγουν.
    Όποιος δεν παράγει γίνεται φτωχός.
    Αυτό είναι και εν μέρει το πρόβλημα της Ελλάδας, διότι η παραγωγή μας μειώθηκε, άρα τα χρήματά μας έφυγαν για άλλες πολιτείες.
    Τέλος όσο για το σχόλιο περί τακακίων φθηνότερων κατά 20 ευρώ, απέχει παρασάγγας από τα παραδείγματα που έδωσα και εν ολίγοις είναι σχόλιο εντυπωσιασμού για να κάνεις τη θέση σου να φαίνεται ισχυρότερη. "νανανανα σε κορόιδεψα" και κάτι έγινε.
    Σκέψου το και θα δεις πως πιθανώς έχω δίκιο.
    Το να πληρώνεις υπεραξία σε "ξένο" προϊόν μόνο κακό κάνει στην οικονομία της χώρας και της τσέπης σου...
    Αν δεν κάνω λάθος, η έννοια της τοπικής αγοράς εμπεριέχει την έννοια του εμπορίου. Εμπόριο προϊόντων, ανεξάρτητα από το που παράγονται, στην ευρύτερη περιοχή, σε άλλη περιοχή της χώρας, στο εξωτερικό.

Ενίσχυση της τοπικής αγοράς σημαίνει πραγματοποίηση συναλλαγών με καταστήματα της περιοχής, έτσι ώστε να τα χρήματα να ανακυκλοφορούν μεταξύ των μελών της τοπικής αγοράς.

Εφόσον μια τοπική κοινωνία δεν παράγει, είναι αναπόφευκτο η τοπική αγορά να εμπορεύεται προϊόντα διαφορετικής προέλευσης, είναι λογικό να φεύγει χρήμα στο εξωτερικό, αφού από εκεί αγοράζονται τα εμπορεύματα που πουλούνται, είναι όμως παράλογο να ταυτίζεται η αγορά με την παραγωγή.

Στηρίζοντας την τοπική αγορά, σημαίνει ότι στηρίζουμε τους εμπόρους, τους τεχνίτες, τους υπαλλήλους. Μέσω των φόρων αυτών, στηρίζουμε τους φορείς της κοινωνίας και του κράτους, και όσους εργάζονται σε αυτούς.

20. The Following 2 Users Say Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

alexk (17-01-12), Stathis (17-01-12)

Σελίδα 1 από 10 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP