Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11

Θέμα: Rally Dakar 2012

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

SS8: Coma στην κορυφή
    Ο Mark Coma εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο το λάθος του Cyril Despres

Οι οδηγοί και οι αναβάτες του Rally Dakar ξαναμπήκαν σε full αγωνιστικό ρυθμό έπειτα από τη διακοπή της Κυριακής με την 8η ΕΔ του αγώνα. Η ειδική ήταν πολύ απαιτητική καθώς τα πληρώματα και οι αναβάτες έπρεπε να διανύσουν 477 χιλιόμετρα ανάμεσα στο Copiapo και την Antofagasta. Θύματα της ημέρας ήταν ο Nasser Al-Attiyah στα αυτοκίνητα και ο Cyril Despres στις μοτοσικλέτες καθώς και οι δύο αντιμετώπισαν προβλήματα με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο.

Μοτοσικλέτες

Πολύ σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχτεί η 8η ΕΔ του Dakar 2012 καθώς ο Marc Coma πήρε πλεονέκτημα από τον βασικό του αντίπαλο Cyril Despres. Στο ξεκίνημα της ειδικής ο Coma βρισκόταν ένα λεπτό πίσω από τον Despres, ωστόσο στο 11ο χιλιόμετρο ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Despres έκανε λάθος σε ένα λασπωμένο πέρασμα με αποτέλεσμα να κολλήσει την KTM του και να χάσει αρκετό χρόνο. Ο Despres παρέσυρε μαζί του και τον Paulo Concalves και οι δύο αναβάτες ξόδεψαν πολύ χρόνο για να ξεκολλήσουν τελικά από τη λάσπη.

Ο Marc Coma δεν είχε πρόβλημα να εκμεταλλευτεί την ατυχία και κέρδισε την ειδική ανεβαίνοντας παράλληλα και στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Η διαφορά από το δεύτερο Cyril Despres στη γενική κατάταξη βρέθηκε στα 9Ά32ΆΆ, ωστόσο οι αγωνιδίκες αποφάσισαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Έπειτα απο ένσταση που κατάθεσε ο Despres για την αλλαγή πορείας των υπολοίπων έπειτα από την περιπέτειά του στη λάσπη αποφασίστηκε οι Coma, Despres, Goncalves, Rodrigues, Farres Guell, Ullevalseter και Casteu να μην πληρώσουν το τίμημα του χαμένου χρόνου. Έτσι, ο Coma μπορεί να πέρασε στην πρώτη θέση, ωστόσο η διαφορά του από τον Despres είναι μόλις 1΄26΄΄.

Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Ruben Faria με KTM, ενώ οι Rodriguez (Yamaha), Barreda Bort (Husqvarna) και Svitko (KTM) έκλεισαν την πεντάδα. Στη γενική πρώτος έχει περάσει ο Coma, με τους Despres, Rodriguez και Casteu να ακολουθούν.

Ο άτυχος της ημέρας Cyril Despres είπε: «Υπήρχε πολύ περισσότερη λάσπη πριν από δύο ημέρες όταν πέρασε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Δεν φάνηκε λοιπόν στις σημειώσεις μου και ήμουν ο πρώτος που έπεσα στην παγίδα. Δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Περιμένω τις αποφάσεις των οργανωτών. Μετά τον Ullevalseter, ο Concalves και μερικοί άλλοι έφυγαν, έκαναν παράκαμψη, αλλιώς θα είχαμε 200 οχήματα παγιδευμένα στη λάσπη. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί εγώ και κάποιοι άλλοι πρέπει να το πληρώσουμε. Αλλά δεν νομίζω ότι θα το αφήσουμε να περάσει έτσι».

Αυτοκίνητα

Στα αυτοκίνητα η είδηση της ημέρας ήρθε από τον Nasser Al-Attiyah. Ο οδηγός από το Κατάρ αντιμετώπισε πάλι προβλήματα με το Hummer και αναγκάστηκε να σταματήσει στο 17ο χιλιόμετρο της ειδικής. Παρόλα τα προβλήματά του κατάφερε να τερματίσει την ειδική στην 5η θέση, περίπου 8 λεπτά πίσω από τον πρώτο. Ταχύτερος της 8ης ΕΔ ήταν ο Nani Roma με το Mini. Ο Ισπανός οδήγησε έξυπνα και χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα κέρδισε ακόμα μια ειδική.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Robby Gordon με το Hummer ο οποίος τα πηγαίνει περίφημα μέχρι στιγμής. Μάλιστα ο Αμερικανός κατάφερε να κλείσει λίγο τη διαφορά στη γενική κατάταξη από τον Stephan Petrerhansel ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση με το Mini, ενώ έχασε τη νίκη στην ειδική για 5ΆΆ. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Πολωνός Holowczyc επίσης με Mini, ενώ το Toyota του De Villiers έμεινε στην 6η θέση. Στη γενική κατάταξη ο Peterhansel παραμένει πρώτος έχοντας 7Ά36ΆΆ πίσω του τον Gordon, ενώ οι Holowczyc, Roma, De Villiers και Al-Attiyah ακολουθούν.

Ο Robby Gordon είπε στο τέλος της ημέρας: «Ο Nani με κέρδισε σήμερα, αλλά ήμουν πολύ κοντά. Το ότι κέρδισα από τον Peterhansel 5 λεπτά κάνει την ημέρα υπέροχη. Δεν επιτέθηκα πολύ, εκτός από το τέλος της ειδικής. Δεν ήμουν στην καλύτερή μου κατάσταση στα πρώτα 300 χιλιόμετρα, βελτιώθηκα στα τελευταία 150. Αισθάνθηκα ότι οι υπόλοιποι με πλησίαζαν, έτσι επιτάχυνα».

Quad

Στις «γουρούνες» τη νίκη στην ειδική κατάφερε να πάρει ο Marcos Patronelli με τη Yamaha. Ο Marcos κράτησε πίσω του τον Alejandro Patronelli για 38ΆΆ και πλησίασε έστω και λίγο στη γενική κατάταξη. Στην 3η θέση της ειδική βρέθηκε ο Tomas Maffei, ο οποίος κρατάει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Alejandro στη γενική κατάταξη.

Φορτηγά

Στα φορτηγά η νίκη στην 8η ΕΔ πήγε στον Ales Lorpais με το Tatra. Ο Τσέχος άφησε πίσω του τον Gerard De Rooy με το Iveco και έκλεισε τη διαφορά στη γενική κατάταξη στα 15Ά39ΆΆ. Ο De Rooy παραμένει πρώτος στη γενική, ωστόσο δεν πρέπει να χαλαρώσει διότι οι αντίπαλοι παραμονεύουν. Στην 3η θέση της ειδικής τερμάτισε ο θρύλος του WRC Miki Biasion με Iveco. Στην 3η θέση της γενικής παραμένει ο Stacey με Iveco, ενώ το πρώτο Kamaz στη γενική είναι αυτό του Ardavichus.

https://www.msfree.gr/ms.php?id=25568

2. The Following User Says Thank You to Samaro For This Useful Post:

BILL007 (10-01-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP