Έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση πολλές φορές με την γυναίκα μου για το θέμα καρεκλάκι μπροστά και ΦΥΣΙΚΑ είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνος ότι το σωστότερο και καλύτερο είναι το μωρό να βρίσκεται πίσω. Αυτό φυσικά γίνεται όταν οδηγώ εγώ και η γυναίκα μου κάθεται πίσω μαζί με το μωρό.
Τι κάνεις όμως όταν η μάνα χρειάζεται να οδηγήσει μόνη της και πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στο μόλις 5 μηνών μωράκι της γιατί ακόμη είναι πολύ μικρό κι έχει το άγχος μην του τύχει τίποτα όσο οδηγεί...? Αν βάλεις το μωρουδίστικό port bebe και το δέσεις πρέπει να το κάνεις με το μωρό να κοιτάζει προς το κάθισμα κι όχι εμπρός. Αυτό στην περίπτωση τοποθέτησης του καθίσματος πίσω αποκλείει την πρόσβαση στο μωρό ενώ εσύ κάθεσαι μπροστά καθώς όσο Τιραμόλας κι αν είσαι δεν φτάνεις.....
Επίσης για όσους λένε ότι η BMW δεν έχει κλειδί απενεργοποίησης στα αυτοκίνητά της σας ενημερώνω ότι (τουλάχιστόν) στο Χ1 υπάρχει ως ΕΞΤΡΑ εξοπλισμό. Στα προηγούμενα όπως π.χ. στο Μ3 μου όντως δεν υπήρχε και πάλι το θεωρώ απαράδεκτο (όσο big fan του έλικα κι αν είμαι) όταν άλλα αυτοκίνητα χαμηλότερης κατηγορίας και τιμής το κάνουν...

Ο μόνος τρόπος για να τσεκάρω φαντάζομαι αν το βάρος του μωρού ενεργοποιεί τον αισθητήρα είναι να ξεκινήσουμε με το καρεκλάκι στο κάθισμα και την ζώνη άδετη εεε...?