τραγικά τα πράγματα στην αγορά...
είμαι αισιόδοξος όμως. οι αντιπρόσωποι των κοματόσκυλων που σήμερα παραπονιούνται γιατί ακουμπάνε και τον δικό τους κωλαρίκο, είπαν πως θα έχουμε επιτέλους πρωτογενές πλεόνασμα...
καλά πάμε βρε...
παραγωγή δεν θα έχουμε, εμπορία δεν θα έχουμε, παροχή υπηρεσιών δεν θα έχουμε...γενικά ότι έχει σχέση με τον ιδιωτικό τομέα θα εξαφανιστεί...δλδ το δεύτερο έσοδο, πέραν των δανείων που κόπηκαν πλέον...
τα περί οι δημόσιοι κινούσαν την αγορά κτλ κτλ χαριτωμένα, καλύτερα ας τα αφήσουμε στην άκρη...
ναι, και αυτοί καταναλωτές ήταν, αλλά μέχρι εκεί...αστεία δεν μπορούμε να ακούμε άλλο. απο τα δανεικά που παίρναμε για τους μισθούς τους, επέστρεφε ένα μέρος πίσω...πόσο καλό μπορεί να κάνει αυτό σε μία χώρα???
φανταστείτε μια εταιρεία, η οποία δανείζεται 100 δρχ για τα έξοδα της. τα έσοδα της είναι μηδέν, και στο τέλος κάνει κρατήσεις 10 δρχ απο τους μισθούς...τι έκανε? πολύ απλά μπήκε 90 δρχ μέσα. όμορφα και ωραία...
άιντε για το επόμενο κατοστάρικο στα καλά παιδιά που μας κάνουν πλάτες.
ξέρω ξέρω...θα μου πείτε για το κοινωνικό κράτος, κτλ κτλ...μα για να έχεις ρε μάγκες κοινωνικό κράτος με υπηρεσίες, περίθαλψη, μόρφωση, κτλ κτλ, πρέπει να υπάρχει και κάποιο πλεόνασμα απο κάπου για να μπορέσεις να το υποστηρίξεις.
προσωπικά σε ένα τόσο μπουρδέλο σαν την ελλάδα που βγάζει 0 και τρώει 100, το θεωρώ πλέον θαύμα που έχουμε και αυτά που έχουμε.
και κάτι τελευταίο...το να συγκρίνουμε μια χώρα σαν την ιταλία με την ελλάδα, είναι σα να συγκρίνουμε το πονυ, με την φεράρι...
τα δύο αυτοκίνητα, είναι ένα αντικειμενικότατο παράδειγμα, του πόσο πίσω είμαστε σε σχέση με αυτούς...
όποιος έχει περιπλανηθεί έστω και λίγο στην βιομηχανία της ιταλίας, καταλαβαίνει τι θέλω να πώ...
οι άνθρωποι έχουν παραγωγή, εξαγωγές σε πολύ σοβαρά επίπεδα, και δουλεύουν με cnc, απο την εποχή που στην ελλάδα η πριονοκορδέλα ήταν τρελή επένδυση.
μην στεναχωριέστε όμως ρε παιδιά...έχουμε την ερτ, έχουμε τους συνδικαλιστές, έχουμε 49 υπουργούς, και μόλις πείραμε και την έκτη δόση...
άντε καλά χριστούγεννα. κοιτάχτε να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, γιατί μετά τις γιορτές με μαύρο δάκρυ θα κλαίμε...