Σελίδα 91 από 99 ΠρώτηΠρώτη ... 41818990919293 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 901 έως 910 από 987

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...3

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τελος. Και αν ειναι δυνατον ολοι οσοι προσληφθηκαν εκτος ΑΣΕΠ (ειναι οι των κομματων) πχ τη τελευταια 10ετια να απολυθουν άμεσα.
    Η τιμωρία δεν είναι λύση.
    Ο επαναπροσδιορισμός και η εκπαίδευση είναι.
    Αν υπάρχουν μετρήσιμα μεγέθη γιατί να χάσει τη δουλειά του ενας φιλότιμος άνθρωπος Κώστα;

Αξιοκρατία και τέλος.

Οχι όλοι.
    Οσοι πρέπει.

Rides
    1

Προεπιλογή

Αγαπητέ Σταμάτη, εκτιμώ ιδιαίτερα τον κόπο που έκανες για να γράψεις έναν τόσο μακροσκελή "αντίλογο", νομίζω όμως πως ήμουν ξεκάθαρος χωρίς αντιφάσεις και, το κατα δύναμιν πάντα, αντικειμενικός, αφού δεν αγιοποίησα το δημόσιο (όχι το ελληνικό, γενικά μιλώντας) δαιμονοποιώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία.
    Μίλησα για ισορροπίες.
    Κι εγώ τα έχω με τους βολεψάκηδες και τους χασομέρηδες, ακόμα περισσότερο όμως τα έχω με τους διεφθαρμένους και τους ασύδοτους που δημιουργούν τις κρίσεις λόγω της απληστείας τους και των συχνά αποτυχημένων ενεργειών κερδοσκοπίας τους και στο τέλος βγαίνουν και κερδισμένοι, κατακρεουργώντας τους απλούς πολίτες με μέτρα πείνας.
    Αυτοί είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τον ανίκανο δημόσιο υπάλληλο, αλλά τα ΜΜΕ και η κυβερνητική προπαγάνδα έχουν στρέψει τον κόσμο στο 1% του προβλήματος, αφήνοντας στο απυρόβλητο το υπόλοιπο 99%.

Το να λέμε επίσης πως όταν δεν δουλεύει καλά ο ιδιώτης που κατακλέβει το δημόσιο (φοροδιαφυγή) και κατά συνέπεια τους συμπολίτες του είναι αποκλειστικά πρόβλημα και ευθύνη του δημοσίου που δεν τον τιμωρεί, είναι σαν να λέμε πως για μια δολοφονία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η αστυνομία που δεν συνέλαβε το δολοφόνο κι όχι ο τελευταίος που σκότωσε.
    Εντελώς λάθος αντιμετώπιση λοιπόν, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου.

Όσο για τα ταμεία, συμφωνώ κι εγώ πως πρέπει να είναι ανεξάρτητα όπως και σε μεγάλο βαθμό υποτίθεται πως είναι.
    Όταν όμως μειώνουν τα κεφάλαιά του στο 50% (βλέπε αποφάσεις Οκτωβρίου περί "διαγραφής χρέους"), τότε μάλλον τα ταμεία πρέπει να διαμαρτύρονται κι όχι το κράτος.
    Οπως και να'χει, το κράτος είναι άμεσα συνυφασμένο με τα ταμεία.
    Και τα 2 χάνουν από αυτή τη σχέση, όπως και κερδίζουν. Σίγουρα πάντως η χασούρα δεν είναι μονομερής.

Στα υπόλοιπα που λες, τέλος, δε διαφωνώ σε γενικές γραμμές, διαφωνώ στη γενική νοοτροπία πως για όλα φταίει το κράτος και οι δ/υ, το οποίο θεωρώ όπως προείπα πως είναι πταίσμα μπροστά σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει κι είναι σε παγκόσμιο επίπεδο (ξέρω, θεωρίες συνωμοσίας για μερικούς).

Τα προβλήματα του ελληνικού μικρόκοσμου τα ξέρουμε όλοι και είναι πάνω κάτω γραμμές αυτά που ανέφερες.
    Όταν όμως μια ολόκληρη Ευρώπη παραπαίει, η Αγγλία αποχωρεί λέγοντας πως δεν θέλει να θυσιάσει την εθνική της κυριαρχία όπως οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ (εμείς άραγε θέλουμε, μας ρώτησε κανείς?) και χώρες όπως η Ιταλία (σύντομα ακολουθούν πολλές ακόμα) παίρνουν πρωτοφανή μέτρα για να μην κατερρεύσουν υπό τις πιέσεις των "αγορών", τι θα πούμε, παντού οι δ/υ φταίνε?
    Η μήπως για τις άλλες χώρες φταίει κάτι άλλο ενώ για εμάς φταίει αποκλειστικά το δημόσιο?
    Και γιατί τελικά πάντα κάτι φταίει και το σύνολο των χωρών του πλανήτη (ιδίως των ανεπτυγμένων) είναι χρεωμένο ?
    Όλοι οι λαοί τόσο άχρηστοι είναι?

Τα ζητήματα είναι πολύ πιο βαθιά και αυτό δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία του καθενός.
    Καλό είναι να επικρίνουμε τα κακώς κείμενα όπως το δημοσιοϋπαλληλίκι, τη φοροδιαφυγή κλπ αλλά όχι να εμμένουμε σε αυτά και να τα θεωρούμε ως βασικές αιτίες της σημερινής, παγκόσμιας, κατάστασης, γιατί χάνουμε το δάσος εις βάρος του δέντρου.

ps Ήθελα να κάνω μια προσθήκη και για να μην τελειώσει ο χρόνος διέγραψα το προηγούμενο ποστ μου.
    Για την καλύτερη παρακολούθηση της κουβέντας αν μπορείς βάλ'το πριν την απάντησή σου.
    Και συμφωνώ απόλυτα πως το θέμα είναι να προσπαθεί κανείς για το καλό της κοινωνίας και όχι για το προσωπικό συμφέρον.
    Αν υπήρχε αυτό σαν γνώμονας, τότε οποιοδήποτε κοινωνικοοικονομικό μοντέλο και να ακολουθούνταν θα είχε θετικό αντίκτυπο. Ίσως όχι τον ίδιο, αλλά σίγουρα μακράν καλύτερο από τη σημερινή κατάντια.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 16-12-11 στις 22:52
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η τιμωρία δεν είναι λύση.
    Ο επαναπροσδιορισμός και η εκπαίδευση είναι.
    Αν υπάρχουν μετρήσιμα μεγέθη γιατί να χάσει τη δουλειά του ενας φιλότιμος άνθρωπος Κώστα;

Αξιοκρατία και τέλος.

Οχι όλοι.
    Οσοι πρέπει.
    Τι ειπες τωρα? Αξιοκρατια στο δημοσιο?

Για ρωτα και μενα (αλλα και ολους οσους) που οταν βαθμολογουσα(με) με χαμηλους βαθμους στους τεμπεληδες, τι ακουγαμε...

Από φιλοτιμο και αισθημα ευθυνης του 10-20% δουλευουν οι υπηρεσιες

4. The Following User Says Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Eleni (17-12-11)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Τι ειπες τωρα? Αξιοκρατια στο δημοσιο?

Για ρωτα και μενα (αλλα και ολους οσους) που οταν βαθμολογουσα(με) με χαμηλους βαθμους στους τεμπεληδες, τι ακουγαμε...

Από φιλοτιμο και αισθημα ευθυνης του 10-20% δουλευουν οι υπηρεσιες
    Ας το διαβασει ο Αρης και ο Γιαννης γιατι νομιζουν οτι μας φταινε οι ΔΥ γενικα, και οχι αυτοι που κακως βρισκονται στις θεσεις τους.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fanisk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ας το διαβασει ο Αρης και ο Γιαννης γιατι νομιζουν οτι μας φταινε οι ΔΥ γενικα, και οχι αυτοι που κακως βρισκονται στις θεσεις τους.
    Φάνη κουβέντα κάνουμε, απόψεις εκφράζουμε.

Εγώ, μιας και αναφέρθηκες προσωπικά, ούτε δ/υ είμαι, ούτε έχω όνειρο να γίνω.
    Και δεν είπα πως πολλά απ'όσα λέγονται, τα περισσότερα μάλιστα, δεν είναι αληθή.

Είπα να μην μένουμε σ'αυτά και μόνο, γιατί χάνουμε το πραγματικό πρόβλημα κι αυτό είναι το λάθος, γιατί αν δεν ξέρεις τον πραγματικό εχθρό σου τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να τον νικήσεις.

Και οκ, δέχομαι αυτό που είπες πριν πως δεν θεωρείς ότι είναι το βασικότερο.
    Όταν όμως όλα τα ποστ σου περιστρέφονται γύρω απ'τους δ/υ, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι κατ'αποκλειστικότητα με κάτι που ο ίδιος παραδέχεσαι πως δεν είναι το μείζον.

Δεν λέει κανείς πως ο δημόσιος τομέας είναι καλός, τουλάχιστον δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο.
    Εγώ (για να μη μιλάω για άλλους χωρίς να έχω καμία εξουσιοδότηση) λέω πως σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο δημόσιο τομέα της χώρας, όπως και στον ιδιωτικό, όμως τίποτα από τα 2 δεν είναι η βασική αιτία για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, αφού πρόκειται για μια παγκόσμια, τεχνητή κατά τη γνώμη μου, κρίση που ξεκίνησε από αλλού και βρήκε πάτημα στην Ελλάδα (απ'τους πιο αδύναμους κρίκους της Ευρώπης και εδώ έρχονται τα προβλήματα του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα) για να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αφορμή λοιπόν τα προβλήματα του ελληνικού μικρόκοσμου, όχι η πραγματική αιτία της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και φυσικά, τα (εγκληματικά) μέτρα που παίρνονται αυτό δείχνουν, γιατί αν το πρόβλημα ήταν ο δημόσιος τομέας και μόνο, με τις περικοπές που έχουν γίνει και λίγο καλύτερη οργάνωση θα ήταν όλα ρόδινα.
    Όμως και 100.000 μόνο δ/υ να αφήσουν, η κατάσταση το ίδιο τραγική θα παραμείνει κι αυτό γιατί το πρόβλημα επαναλαμβάνω είναι πολύ βαθύτερο.

Ελπίζω να έγινε κατανοητό λοιπόν πως δεν τάσσομαι υπέρ κανενός τομέα, απλά θεωρώ άδικο η κουβέντα να μονοπωλείται κάπου όταν η ουσία είναι αλλού, κάτι που βλέπω πως είναι σε γενικές γραμμές παραδεκτό.
    Από εκεί και πέρα κρίση έχει ο καθένας και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος λέει τι.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φάνη κουβέντα κάνουμε, απόψεις εκφράζουμε.

Εγώ, μιας και αναφέρθηκες προσωπικά, ούτε δ/υ είμαι, ούτε έχω όνειρο να γίνω.
    Και δεν είπα πως πολλά απ'όσα λέγονται, τα περισσότερα μάλιστα, δεν είναι αληθή.

Είπα να μην μένουμε σ'αυτά και μόνο, γιατί χάνουμε το πραγματικό πρόβλημα κι αυτό είναι το λάθος, γιατί αν δεν ξέρεις τον πραγματικό εχθρό σου τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να τον νικήσεις.

Και οκ, δέχομαι αυτό που είπες πριν πως δεν θεωρείς ότι είναι το βασικότερο.
    Όταν όμως όλα τα ποστ σου περιστρέφονται γύρω απ'τους δ/υ, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι κατ'αποκλειστικότητα με κάτι που ο ίδιος παραδέχεσαι πως δεν είναι το μείζον.

Δεν λέει κανείς πως ο δημόσιος τομέας είναι καλός, τουλάχιστον δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο.
    Εγώ (για να μη μιλάω για άλλους χωρίς να έχω καμία εξουσιοδότηση) λέω πως σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο δημόσιο τομέα της χώρας, όπως και στον ιδιωτικό, όμως τίποτα από τα 2 δεν είναι η βασική αιτία για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, αφού πρόκειται για μια παγκόσμια, τεχνητή κατά τη γνώμη μου, κρίση που ξεκίνησε από αλλού και βρήκε πάτημα στην Ελλάδα (απ'τους πιο αδύναμους κρίκους της Ευρώπης και εδώ έρχονται τα προβλήματα του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα) για να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αφορμή λοιπόν τα προβλήματα του ελληνικού μικρόκοσμου, όχι η πραγματική αιτία της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και φυσικά, τα (εγκληματικά) μέτρα που παίρνονται αυτό δείχνουν, γιατί αν το πρόβλημα ήταν ο δημόσιος τομέας και μόνο, με τις περικοπές που έχουν γίνει και λίγο καλύτερη οργάνωση θα ήταν όλα ρόδινα.
    Όμως και 100.000 μόνο δ/υ να αφήσουν, η κατάσταση το ίδιο τραγική θα παραμείνει κι αυτό γιατί το πρόβλημα επαναλαμβάνω είναι πολύ βαθύτερο.

Ελπίζω να έγινε κατανοητό λοιπόν πως δεν τάσσομαι υπέρ κανενός τομέα, απλά θεωρώ άδικο η κουβέντα να μονοπωλείται κάπου όταν η ουσία είναι αλλού, κάτι που βλέπω πως είναι σε γενικές γραμμές παραδεκτό.
    Από εκεί και πέρα κρίση έχει ο καθένας και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος λέει τι.
    Αρη επειδη τακτοποιω κατι και δεν εχω χρονο να κανω quote ενα-ενα τα σημεια των ποστ μου, ψαξε να δεις αν

"Όταν όμως όλα τα ποστ σου περιστρέφονται γύρω απ'τους δ/υ, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι κατ'αποκλειστικότητα με κάτι που ο ίδιος παραδέχεσαι πως δεν είναι το μείζον."
    Τα ποστ μου εχουν σχεση με τους ΔΥ γενικα, ή με αυτους ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ?? 100 φορες το εχω γραψει, δεν λετε να το καταλαβετε. Γραφω με παραδειγματα, παλι λετε οτι μιλω γενικα και οτι μου φταιει ολο το δημοσιο. Γραφω πως δεν ειναι το μειζον οπως λες, αλλα μια ευκολη αρχη για να σταματησει η σπαταλη χρηση χρηματος και να μαζευτει κατι παραπανω στην ακρη. Το προβλημα δεν θα λυθει, θα μειωθει. Δεν πα να ειναι 1% η μειωση, ειναι μειωση.

Στο επικαιροτητα προβληματισμοι κατα καιρους ποσταρω κανονια και φεσια επιχειρηματιων, δεν ασχολουμαι μονο με τους ΔΥ. Ξαναλεω πως απλα ειναι πιο ευκολο να γινει η αρχη απο εκει.

Ο,τι θελετε διαβαζετε, ο,τι θελετε κρατατε και απαντατε.. ο Γιαννης μαλιστα πεταει καρφι για "προκαταληψη" οταν ολοι μας εχουμε παει σε δημοσια υπηρεσια και βλεπουμε εναν να δουλευει και 2 να καθονται, αλλα να πληρωνονται και οι 3. Δεν ειπε κανεις να αφησει τη θεση του καποιος που καλως βρισκεται εκει.

Το θεμα ειναι να φυγουν ΑΥΤΟΙ:
    Αρη καποτε ομως πρεπει να διορθωθουν. Το εχω ξαναπει: μου ειναι αδιανοητο συγγενης μου στη ΔΕΗ αποφοιτος λυκειου (κιαν...) που προσληφθηκε ΜΟΝΟ επειδη ο πατερας του ηταν κομματοσκυλο να αμοιβεται παραπανω από αλλους ΔΥ Πανεπιστημιακης μορφωσης. Ασε που εργαζεται 4-5 ωρες το πολυ....

Τετοιοι υπαρχουν χιλιαδες. Ειναι αυτοι που μπηκαν στον ΔΤ μονο και μονο λόγω κομματων. Αυτο πρεπει να σπασει. Τελος. Και αν ειναι δυνατον ολοι οσοι προσληφθηκαν εκτος ΑΣΕΠ (ειναι οι των κομματων) πχ τη τελευταια 10ετια να απολυθουν άμεσα.
    ΑΥΤΟΣ
    (απο παλαιοτερο ποστ δικο μου)
    Γκομενος φιλης μου εργαζεται σε Δ.Υ και εχει βγαλει μονο Λυκειο. Στη θεση αυτη θα μπορουσες να εισαι εσυ με τα πτυχια σου. Το μπουλο στους ασχετους με τη θεση τους. Να πανε να δουλεψουν οπως ο υπολοιπος κοσμος να δουν ποσο ευκολα βγαινει το χρημα. Το παιζε αραχτος και τωρα που ειναι υπο συζητηση το θεμα και ξερει πως θα "φυγει" αφου δεν εχει τιποτα ανταξιο της θεσης και του μισθου του, εχει σφιχτει ο κωλος του.
    και ενα σωρο αλλοι που ξερετε, ξερουμε.. βλεπετε, βλεπουμε..

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

αραγε υπαρχουν ακομα βολεμενοι απο την χουντα???ΑΣΧΕΤΟ ΕΕΕ
    Θελω να πω μια κουβεντα νομιζω τελευταια για μενα σε αυτο το θρεντ..

Γραφονται καποια πραγματα πολυ σωστα και αποδεκτα οπως επισης και καποια αλλα με ελαφρα την καρδια ,θα προτεινα να υπαρχει τουλαχιστον μεταξυ μας και ας γνωριζομαστε μονο απο το νετ (καποιοι και προσωπικα) μια μικροτερη επιθετικοτητα οπως κατα καιρους εχει εκδηλωθει..
    Ευχομαι σε ολους δυναμη και προσηλωση στην οποια εργασια τους και πανω απο ολα υγεια .

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

9. The Following 6 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

hades7 (17-12-11), joseph (17-12-11), nikos1400 (17-12-11), Nino (17-12-11), Ptboul (19-12-11), Thomelef (17-12-11)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το παράξενο με εμάς είναι οτι συμφωνούμε.
    Οχι σε όλα, αλλά συμφωνούμε.
    Ξέρεις τελικά που καταλήγω?

Οτι ολα είναι θέμα αγωγής, συνείδησης και αλτουϊσμού.
    Με τον τρόπο μου και τον τρόπο σου, για το καλό προσπαθούμε και μακάρι να γίνει κάτι.

για να δούμε.
    Προφανως ηθελες να γραψεις αλτρουισμού....

καπου βρηκα ενα κειμενο με την εννοια αυτης της λεξης:

"Ο αλτρουισμός, αυτή η ηθική αρχή που δηλώνει την ανιδιοτελή μέριμνα για τους άλλους, αυτή η συνειδητή άρνηση του ατομικού συμφέροντος προς όφελος του συλλογικού, είναι μια δυσνόητη έννοια για πολλούς.
    Ιδιαίτερα σΆ ένα σύστημα μαζικής δημοκρατίας όπου ο καθένας είναι άγνωστος για τους άλλους, πώς να επινοηθεί ο αλτρουισμός; Ενώ η λέξη φιλοξενία είναι εντελώς συνηθισμένη, είναι ενδεικτικό ότι η λέξη αλτρουισμός δεν είναι ελληνικής προέλευσης και ότι η μόνη λέξη που σχετίζεται μΆ αυτήν την έννοια και είναι θετικότατη σε άλλες γλώσσες και που είναι
    ελληνικής προέλευσης, η εμπάθεια, έχει μια αρνητική έννοια στα ελληνικά. Κι αν πιστεύουμε στις ρηξικέλευθες ιδέες του Ludwig Wittgenstein και θυμηθούμε «Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του μυαλού μου. Οι γνώσεις μου περιορίζονται σε ό,τι μπορώ να αποτυπώσω λεκτικά»,καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η διαδικασία της επινόησης της λέξης αλτρουισμός.

Η λεκτική δυσκολία προκαλεί μια γνωστική δυσκολία στο κοινό που δεν γνωρίζει τα νοητικά σχήματα αυτής της ηθικής αρχής. ΓιΆ αυτόν τον λόγο, η φυσιολογική ανταπόκριση στον αλτρουισμό δεν είναι πρώτα θετική, μα ερωτηματική. Η θετική πράξη δεν είναι επαρκής. Πάντα υπάρχει η ερώτηση: Γιατί το κάνετε αυτό; Λες και αυτό που είναι δυσνόητο να είναι αναγκαστικά επικίνδυνο. Η μόνη απάντηση στον λόγο της ύπαρξης του αλτρουισμού είναι: η ανάγκη. "

πηγη:https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/20...post_6330.html

11. The Following 3 Users Say Thank You to aristent For This Useful Post:

Monsta (17-12-11), S8N (17-12-11), Stamatis (17-12-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θελω να πω μια κουβεντα νομιζω τελευταια για μενα σε αυτο το θρεντ..

Γραφονται καποια πραγματα πολυ σωστα και αποδεκτα οπως επισης και καποια αλλα με ελαφρα την καρδια ,θα προτεινα να υπαρχει τουλαχιστον μεταξυ μας και ας γνωριζομαστε μονο απο το νετ (καποιοι και προσωπικα) μια μικροτερη επιθετικοτητα οπως κατα καιρους εχει εκδηλωθει..
    Ευχομαι σε ολους δυναμη και προσηλωση στην οποια εργασια τους και πανω απο ολα υγεια .
    Ξέρεις τελικά που καταλήγω?

Οτι ολα είναι θέμα αγωγής, συνείδησης και αλτουϊσμού.

.
    Ακριβως!!!
    Καλα Χριστουγεννα αδελφια!!

13. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

S8N (17-12-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τώρα αυτό να το πιστέψουμε?

https://marketbeast.gr/forologia/350...%B9%C2%BB.html