Σελίδα 78 από 99 ΠρώτηΠρώτη ... 2868767778798088 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 771 έως 780 από 987

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...3

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σύντομα Γιάννη θα επέλθει τρελή συρρίκνωση στο μισθολόγιο και στον οτε. Ήδη έχει ξεκινήσει.
    αλλο αυτο
    καποτε εγραφα οτι ο αντικειμενικος στοχος ειναι αλλος ,απλα το δημοσιο ειναι "μελανι" τωρα η φωτια εφτασε και στα υπολοιπα σπιτια (ιδιωτικος τομεας 13,14 μισθος και βλεπουμε...)
    Παρτυ θα κανουν οι πολυεθνικες σε λιγα χρονια!!!
    οσο για τον οτε και τις μειωσεις ας ξεκινησουν απο τους διευθυντες και υποδιευθυντες με τα υπηρεσιακα αυτοκινητα και τις πιστωτικες ...

2. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

Ptboul (12-12-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε μου εγω δεν μιλησα για νοοτροπια, ουτε για παροχη υπηρεσιων, ουτε ποιοι απο το συνολο δουλευουνε και ποσο, ειναι αλλη κουβεντα αυτη την οποια ευχαριστως να την κανουμε.
    οι περισσοτεροι αλλωστε εχουμε πολλες ιστοριες να διηγηθουμε απο την συναναστροφη μας με τον (Π)οτε.

ειπωθηκε οτι ο οτε δεν εχει σχεση με το δημοσιο, πραγμα που δεν ευσταθει, αφου ξερουμε οτι η διοικηση του ελεγχεται και διοριζεται απο το υπ. οικονομικων.
    αρα σαφως προκειται για "δημοσιο" με την ευρυτερη εννοια του ορου, καθως σαφως προκειται για εισηγμενη επιχειρηση με πολλους μετοχους, μικρομετοχους και μεγαλομετοχους (ενω τελευταια τα ποσοστα των γερμανων αυξηθηκαν), επισης σαφως ομως τον ελεγχο τον εχει -ακομα- το κρατος.

επισης απο το συνολο των υπαλληλων μπορει οι νεοπροσλαμβανομενοι να εχουν αλλες συμβασεις και το ποσοστο τους να μεγαλωνει συνεχως, αλλα οι περισσοτεροι σαφεστατα ειναι δημοσιοι υπαλληλοι (με την κυριολεκτικη εννοια του ορου, οχι με τη "μεταφορικη" που καταντησε να αποτελει βρισια) καθως απολαμβανουν ολα τα προνομια και το εργασιακο καθεστως που ειναι σε ολους γνωστο. οπως π.χ. η μονιμοτητα.
    κανω λαθος φιλε μου ιορδανη?
    εισαι εντελως λαθος το κρατος εχει 4%. Οι γερμανοι δε το αγοραζουν γιατι τους ειναι αχρηστο.
    Απο τη δυαλημενη siemens τηλεβιομηχανικη το κρατος ειχε ανω του 33%.Αυτο το αναφερω σε συγκριση.
    Η διοικηση του ΟΤΕ εχει αλλαξει εδω και χρονια. Ο Τσαμαζ ειναι της απολυτης εμπιστοσυνης των γερμανων και προσωπικη επιλογη τους.Πλεον οι απολυσεις απο τις αρχες του 2011 ειναι γεγονος απλα δεν εχεις ενημερωση.
    Υπαρχει προφορικη συμφωνια να μη γινουν αλλες απολυσεις εως το 12/2014.Η συμβαση που προεκυψε δεν αναφερει γραπτως πουθενα τιποτα για τις απολυσεις. Αρα θα γινουν.Αρα μπορεις να χαιρεσαι.Οταν πετυχουν μειωση προσωπικου οι γερμανοι μετα θα πρεπει να τρεμουν αυτοι που ασχολουνται με ανταγωνιστικο προιον.Απλα θα κλεισουν οι ανταγωνιστες.

Τωρα χαιρονται τα μικρα αφεντικα.Ειμαι σιγουρος οτι και τα μικρα αφεντικα και ειδικα αυτα του ανταγωνισμου συντομα θα ερθουν σε δεινη θεση γιατι τοτε θα βρεθουν εκτος ομπρελας-προστασιας τηλεπικοινωνιων.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    στα γρηγορα...
    οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν φορεα ασφαλισης τον ΟΠΑΔ και πληρωνονται (πλεον με ενιαιο γκουχ γκουχ) απο την ενιαια αρχη πληρωμων.
    Στη δε τελευταια απογραφη απογραφτηκαν υποχρεωτικα, οποιος δεν απογραφτηκε, σημερα μισθο δεν παιρνει...
    Οι εργαζομενοι του ΟΤΕ εχουν φορεα ασφαλισης το ΤΑΠ ΟΤΕ μισθοδοτουνται απο τον οργανισμο τους και οχι απο την ενιαια αρχη πληρωμων, δεν απογραφτηκαν διοτι δεν υπηρχε λογος και φυσικα καμια περικοπη μειωση καταργηση επιδοματων και ενταξη στο ενιαιο μισθολογιο δεν εχει λαβει χωρα διοτι δεν ανηκουν ουτε καν στον ευρυτερο δημοσιο τομεα.
    Ουτε μονιμοτητα ισχυει με τον τροπο που ισχυει στους υπολοιπους ουτε οι διορισμοι τους εχουν γινει απο ΑΣΕΠ, ουτε σε ΦΕΚ εχουν γραφτει.
    Μακαρι να ειχα σαν δημοσιος υπαλληλος τα μισα απο τα προνομια που εχει ο ΟΤΕ στους εργαζομενους (χωρις παρεξηγηση φιλαρακια).
    ταυτεκω διεγραψε το ταποτε.ολα τα αλλα σωστα.

επισης τα μικρα αφεντκα ας συνεχισουν τους αφορισμους, εχουν οντως πλακα

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kplc16 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οταν πετυχουν μειωση προσωπικου οι γερμανοι μετα θα πρεπει να τρεμουν αυτοι που ασχολουνται με ανταγωνιστικο προιον.Απλα θα κλεισουν οι ανταγωνιστες.

Τωρα χαιρονται τα μικρα αφεντικα.Ειμαι σιγουρος οτι και τα μικρα αφεντικα και ειδικα αυτα του ανταγωνισμου συντομα θα ερθουν σε δεινη θεση γιατι τοτε θα βρεθουν εκτος ομπρελας-προστασιας τηλεπικοινωνιων.
    Αυτό το έχω και εγώ μεγάλη απορία. Τώρα ο ανταγωνισμός προστατεύεται κάπως από την ΕΕΤΤ. Τι μέλη γενέσθαι όμως;

Στις γειτονιές πάντως βλέπω υποκαταστήματα (όλων των εταιριών) να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Rides
    0

Προεπιλογή

Σταχτη και burberry.

7. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

BILL007 (12-12-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό το έχω και εγώ μεγάλη απορία. Τώρα ο ανταγωνισμός προστατεύεται κάπως από την ΕΕΤΤ. Τι μέλη γενέσθαι όμως;

Στις γειτονιές πάντως βλέπω υποκαταστήματα (όλων των εταιριών) να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.
    ειναι πολλα τα λειτουργικα εξοδα σε σχεση με τους τζιρους αυτο συμβαινει θεσσαλονικη.
    Τη μεγαλυτερη ζημια την επαθαν εδω στη Β.Ελλαδα τα φραντσαιζ του γερμανου.Φιλος μου εδωσε 360000 ευρω αν ειναι δυνατον για να παρει φραντσαιζ γερμανος.Ειχε δικαιωμα να πουλα τα παντα.Εξαγοραστηκε ο γερμανος απο τον ΟΤΕ σε πολυ φουσκωμενη τιμη. Ο φιλος μου βρεθηκε πλεον να πουλα προιοντα του ΟΤΕ μονο και το πουλησε κατω απο 90.000 ευρω.Οταν το πουλησε πλεον το κερδος ηταν ελαχιστο.Ευτυχως το ξεφορτωθηκε πριν τη κριση.

Rides
    2

Προεπιλογή

ρε αντωνη μου βαζεις σε μπολτ αυτο που σε ενδιαφερει, ενω την ακριβως διπλα προταση που ενδιαφερει εμενα την ξεπερνας. χαχαχα

"καμια αλλαγη στο μανατζμεντ" λοιπον.
    αυτο διαβαζω.

καποιοι εδω ισως παρεξηγησατε.
    δεν ασκησα καμια κριτικη στον οτε, ουτε στο προσωπικο του, για τις υπηρεσιες που προσφερουν, την ποιοτητα, τους μισθους, τις παροχες, τη μονιμοτητα κλπ.
    ειναι αλλη κουβεντα οπως προανεφερα η οποια μπορει να γινει αν θελετε, αλλα δεν αναφερομαι σε αυτα.

αναφερομαι στο οτι "ο οτε δεν ειναι δημοσιο και οι υπαλληλοι του δεν ειναι δημοσιοι".

τυπικα, απο ποιο ταμειο λαμβανουν ενσημα, απο ποιο κονδυλι πληρωνονται δεν το ξερω, ξερω ομως οτι οπως λενε τα χρησιμα στοιχεια που εβαλε ο αντωνης το δημοσιο ειχε εως προσφατα (14-11 λεει το λινκ σου αντωνη?) την πλειοψηφια στο δ.σ., ειχε ολες τις αποφασεις και το ματζμεντ.

αυτο αλλαξε κατα ενα μερος (η πλειοψηφια), η συνθεση της διοικησης ομως δεν αλλαξε, αρα το διορισμενο απο το κρατος στελεχιακο δυναμικο ειναι στη θεση του και "τρεχει" τον οργανισμο.
    ουτε με κοφτει αν θα μεινουν τα ιδια στελεχη και αν η "εμπιστοσυνη" στον τσαμαζ ειναι στα λογια ή πραγματι οι γερμανοι θα τον κρατησουν (θα φανει αλλωστε αργα ή γρηγορα).
    δεν εχω και κανενα προσωπικο λογο να θελω να φυγουν οι ανθρωποι, δεν μου εκαναν τιποτα, ουτε σχολιασα ποιοτικα την παρουσια τους.
    σχολιασα απλα το οτι ειναι ακομα στις θεσεις τους οι επιλογες του δημοσιου...
    οπως στις θεσεις του ειναι χιλιαδες κοσμος με "ορους δημοσιου", λογικο αφου δεν γινεται να υπαρξουν σε τοσο συντομο διαστημα (ενος μηνα?) τοσες μεγαλες αλλαγες.

εδω να πουμε και κατι αλλο.
    μπορουμε πολυ ευκολα για να γινουμε αρεστοι ο ενας στον αλλο και να κοροϊδευομαστε μεταξυ μας.
    ετσι λοιπον οι οροι εργασιας "δημοσιου" μακαρι να περνουσαν και στον ιδιωτικο τομεα και πολυ περισσοτερος κοσμος να ειχε καλυτερες συμφωνιες...
    γινεται ομως?
    και αν δεν γινεται, αν δεν μας παιρνει οπως λενε, ποσο ακομα θα κοροϊδευουμε ο ενας τον αλλο και θα "χαϊδευουμε" αυτια για να μη στεναχωρηθουμε?
    οπως φαινεται οχι για πολυ φιλοι μου.
    οποιος συνεχιζει να μην αντιλαμβανεται την κατασταση, οκ με γεια του με χαρα του, αλλα μη περιμενει απο ολον τον υπολοιπο κοσμο να εθελοτυφλει επειδη η πραγματικοτητα ειναι αρκετα ασχημη για να την κοιταξουμε καθαρα...

π.χ. για τον ιδιωτικο τομεα που μετρα χιλιαδες απολυσεις και χαμενες θεσεις εργασιας, δεν ειδα τοση ευαισθησια. γιατι αυτη η διακριση?
    ο υπαλληλος αλλων εταιριων δεν ειναι ανθρωπος, μονο ο (εστω) "πρωην" δημοσιος "οτετζης" ειναι?

τεσπα κουβεντα να κανουμε, ειμαι απο αυτους που γενικα πιστευουν οτι οι κερδοφορες επιχειρησεις του δημοσιου δεν επρεπε να πουληθουν σε ιδιωτες.
    ουτε καν ποσοστο.
    δεν ωφελει να δινεις μια κερδοφορα επιχειρηση και μαλιστα σε πολυ μειωμενη τιμη οπως συμβαινει τωρα.

τελος αυτο με τα "μικρα αφεντικα" και το αν χαιρομαι που ανθρωποι χανουν τη δουλεια τους το αφηνω αναπαντητο και ασχολιαστο.
    ο τροπος που μου συμπερεφεται καποιος ειναι το δικο του μονοπατι.
    ο τροπος που επιλεγω να αντιδρασω εγω ειναι το δικο μου.

10. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

PANOS-E60 (12-12-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231141450

Κρατήστε το "μόνιμο το τέλος στα ακίνητα". Ένας ένας παιδιά!

Rides
    1

Προεπιλογή

Λοιπόν και κάποια στοιχεία :
    από τότε που οι Γερμανοί μπήκαν στο ΜΚ του ΟΤΕ (αγορα Βγενο) και μετέπειτα, το management ασκείται από τους Γερμανούς με τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Δημοσίου που διατηρεί μόνο το βετο σε θέματα Εθνικής σημασίας.
    Η βασική μετοχική σύνθεση του ΟΤΕ είναι 40% DT, 6% δημόσιο και 4% ΙΚΑ. 6 Μέλη του ΔΣ DT - 5 μέλη Δημόσιο ( ακόμα και πριν που ήταν 5-5 ο Διευθύνων ήταν επιλογής των Γερμανών, αρα οι αποφάσεις της DT)-και το σημαντικότερο στο ΔΣ ήταν ο 1ος Αντιπρόεδρος της DT και Γενικός Εκτελεστικός Οικονομικός Δ/ντης Group OTE και μέλος του ΔΣ - άλλος Αντιπρόεδρος της DT. Αυτο νομίζω τα λέει όλα, για όποιους κατέχουν γνώσεις Management.
    Ολες οι οικονομικές αποφάσεις και ο χρηματο-οικονομικός σχεδιασμός γίνεται από αυτούς - Οι εμπορικοί ακολουθούν τις επιταγές για αύξηση εσόδων και προσπαθούν με συνέργειες να έχουν μεγαλύτερα οφέλη.
    Αρα για να κλείνουμε το θέμα - Ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ από την εποχή της 2ης μετοχοποίησης και τυπικά από την εποχή των 5-5 στο ΔΣ.
    Επιπλέον αυτή τη στιγμή το θέμα είναι ενα - αν εφαρμοστεί η πλήρης απελευθέρωση των τηλεπ/νων (με την έννοια να αφεθεί να παίξει και ο ΟΤΕ - γιατί αλλιώς είναι πληρως απελευθερωμένες-χρονια τώρα!!) η διαφορά με τις υπόλοιπες εταιρείες είναι τόσο μεγάλες σε υποδομές (ειδικά σταθερές) που μάλλον δεν θα ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό (και το ξέρει καλα η ΕΕΤΤ που διατηρεί τη λάθος ρύθμιση) - και να μην το ξεχνάω - ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να παρέχει καθολική υπηρεσία - δηλ υπηρεσία σε απομακρισμένα μέρη με αντίτιμο κάτω του κόστους!!!! την οποία ασφαλώς δεν θέλει να αναλάβει καμία άλλη εταιρία!!!

Αυτά από εμένα για το θέμα του Δημοσίου χαρακτήρα του ΟΤΕ

13. The Following User Says Thank You to JordanX3 For This Useful Post:

BILL007 (12-12-11)

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο JordanX3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    - ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να παρέχει καθολική υπηρεσία - δηλ υπηρεσία σε απομακρισμένα μέρη με αντίτιμο κάτω του κόστους!!!! την οποία ασφαλώς δεν θέλει να αναλάβει καμία άλλη εταιρία!!!

Αυτά από εμένα για το θέμα του Δημοσίου χαρακτήρα του ΟΤΕ

Eδω είναι το σημαντικότερο ως προς τον ΟΤΕ και γενικά τον δημόσιο χαρακτήρα του...

Όπως και η Ολυμπιακή,τραγικό λάθος που έφυγαν απο τον δημόσιο έλεγχο.

Η απώλεια τους,είναι ζωτικής σημασίας για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας...Προς το παρόν μπορεί να μην φαίνεται η απώλεια,σε μερικές δεκαετίες όμως θα φανεί και με το παραπάνω...

Σελίδα 78 από 99 ΠρώτηΠρώτη ... 2868767778798088 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP