BILL007 (06-12-11)
Φυσικά και έκανες πολύ καλά και ήσουν από πάνω, αφού δεν ήξερες προφανώς τον εγκαταστάτη για να τον εμπιστευτείς, δεν κάνουμε δα και κάθε μέρα τέτοιες μετατροπές για να είμαστε άνετοι. Τύπου πάρ'το μωρέ φτιάχτο.
Απλά η εγκατάσταση σαν εγκατάσταση, είναι αρκετά απλή διαδικασία. Θα τολμούσα να πω πως είναι ψιλοδύσκολο να γίνει δυσλειτουργία λόγω τοποθέτησης. Βέβαια θα μου πεις πολλά τα θεωρούμε αυτονόητα, αλλά στην πράξη μας πετάγονται τα μάτια έξω με αυτά που βλέπουμε.
Εν ολίγοις αυτό που εξασφάλισες κατά βάση είναι η προσεκτική δουλειά ,η φινέτσα και όχι άρπα κόλλα , στο πως θα τα περάσουν, πως θα τα στηρίξουν κλπ. Για την λειτουργικότητα του όλου κιτ μηδαμινή σημασία έχει.
Το μεγάλο, θέμα είναι η ρύθμιση. Αυτή η κουβέντα που έχει γίνει πασατέμπος για ένα σωρό προβλήματα. ''Ο εγκέφαλος είναι φίλε...'' Άμα θέλεις το συζητάμε εκτενέστερα .
Χαίρομαι που όλα πήγαν κατευχήν και είσαι ευχαριστημένος.
Θα σου πρότεινα να ξοδέψεις 30 ευρώ για να κάνεις ένα πείραμα ,για να νιώθεις και εσύ καλύτερα.
1)Πήγαινε μέτρησε καυσαέρια και με αέριο και με βενζίνη
2)Βρες μία ορεινή διαδρομή. Πάρε από το ebay ενα θερμόμετρο υπερύθρων. Ξεκίνα 5 το απόγευμα και κάνε μία ανάβαση τάπα με βενζίνη. Μέτρα θερμοκρασίες στο καπάκι σε διάφορα σημεία, πολλαπλή εξαγωγής κλπ.
Κατέβα το βουνό χαλαρα, να κρυώσεις και ξανακάνε την ίδια διαδρομή με αέριο τάπες πάλι. Και ξαναμέτρα.
Σε αυτο μπορω να σου απαντησω γιατι εγινε μετρηση,τα καυσαερια που εδειξε ηταν ακριβως τα ιδια.
Επισης ενα περιεργο που συμβαινει ειναι οτι με βενζινη ειχα καταναλωση λαδιου(235000χλμ) και λαμπακι μηχανης,μετα την τοποθετηση του κιτ και μετα απο καποια χιλ χιλιομετρα που πηγα για αλλαγη λαδιων στο συνεργειο που πηγαινω παντα(και οχι εκει που εβαλα το κιτ) σβησαμε την ενδειξη.Ο μαστορας μου ειπε χαρακτηριστηκα οτι θα ξαναναψει αμεσως και να εχω το νου μου στα λαδια γιατι λογικα πρεπει να καιει ακομα παραπανω.Εγω ομως ουτε λαμπακι μηχανης εχω αλλα και μειωμενη καταναλωση λαδιου.
Πως εξηγειται αυτο?