Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1024

Θέμα: Τι καινουργιο προσθεσατε στη BMW σας μέρος 2ο

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Z4 DCT Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σήμερα εμπαξα ....

-Αεροσυμπιεστή torros 50liter 2,5hp
    -Αεροκλειδο bulle
    -Δυναμοκλειδο
    -Σπιράλ,conecter,πιστολι αερος,πιστόλι πλήρωσης αέρα
    Mεγειά!!!

Aπλά θα ήθελα να σχολιάσω κάτι.
    Κατα καιρούς με απασχόλησε το θέμα του αεροσυμπιεστή και ύστερα απο μια εμπειρία προσωπική εχω να γράψω τα ακόλουθα -Ίσως θα έπρεπει να κάνουμε και καινούργιο thread -

Αυτοί οι "μικρής" χωρητικότητας (50 λίτρων) αεροσυμπιεστές,δεν κάνουν δουλειά για αλλαγή ελαστικών ας πούμε.
    Με ένα τέτοιο,ήθελα ένα γέμισμα του (που παίρνει ένα σωρό ώρα+οτι σου παίρνει και το κεφάλι) για να κάνω καλά 4-5 μπουλόνια.
    Η καλύτερη λύση είναι με πολλά λίτρα δεξαμενή,ώστε να μην ξεμένεις.Γεμίζεις μια και τέλος.
    Δεν ξέρω πόσα λίτρα θα ήταν αρκετά (ακομα και τα 100 οπτικά μου φαίνονται λίγα εφόσον τα 50 έκαναν για μια ρόδα),πάντως αυτοί οι "μικροί" δεν είναι για τέτοιες δουλειές κατ'εμένα,δυστηχώς

Υ.Γ Σε όλα τα μπουλόνια είχα ψεκάσει WD40,αλλά τζίφος.Δεν είχε δύναμη το αερόκλειδο....

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BILL007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Mεγειά!!!

Aπλά θα ήθελα να σχολιάσω κάτι.
    Κατα καιρούς με απασχόλησε το θέμα του αεροσυμπιεστή και ύστερα απο μια εμπειρία προσωπική εχω να γράψω τα ακόλουθα -Ίσως θα έπρεπει να κάνουμε και καινούργιο thread -

Αυτοί οι "μικρής" χωρητικότητας (50 λίτρων) αεροσυμπιεστές,δεν κάνουν δουλειά για αλλαγή ελαστικών ας πούμε.
    Με ένα τέτοιο,ήθελα ένα γέμισμα του (που παίρνει ένα σωρό ώρα+οτι σου παίρνει και το κεφάλι) για να κάνω καλά 4-5 μπουλόνια.
    Η καλύτερη λύση είναι με πολλά λίτρα δεξαμενή,ώστε να μην ξεμένεις.Γεμίζεις μια και τέλος.
    Δεν ξέρω πόσα λίτρα θα ήταν αρκετά (ακομα και τα 100 οπτικά μου φαίνονται λίγα εφόσον τα 50 έκαναν για μια ρόδα),πάντως αυτοί οι "μικροί" δεν είναι για τέτοιες δουλειές κατ'εμένα,δυστηχώς

Υ.Γ Σε όλα τα μπουλόνια είχα ψεκάσει WD40,αλλά τζίφος.Δεν είχε δύναμη το αερόκλειδο....
    Είχαμε αγοράσει με τον Φάνη αεροκλειδα από την Plus4u κάπου στα 50 ευρώ το ένα νομίζω, στην αρχή ούτε και εμένα μου δούλευε σωστά (δεν είχε δύναμη) και το πήγα στην einhell να το ελέγξουν και μου είπαν πως δουλεύει μια χαρά, στο τέλος με ρώτησαν αν δουλεύει το κομπρεσέρ την σωστή πίεση για να δουλέψει το κλειδί.
    Αφού το κοίταξα τους είπα όχι, μου απάντησαν πως αυτά πρέπει να δουλεύουν κάπου στα 6.3 Bar.
    Ρύθμισα το κομπρεσέρ σε αυτήν την πίεση και δεν έχω κανένα πρόβλημα από τότε.

3. The Following 2 Users Say Thank You to Snoo For This Useful Post:

BILL007 (03-12-11), Panos 316T (03-12-11)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

στο εργοστάσιο έχουμε ένα κομπρεσέρ 75 ίππων, με 3 καζάνια 1000 λίτρων.
    το καζάνι είναι καλό, όχι πάντα όμως...το λέω φυσικά απο άποψη κατανάλωσης...
    πχ για 5 μπουλόνια, μπορεί το κομπρεσέρ να δουλέψει 5 λεπτά και τέλος...
    το να γεμίσεις όμως το καζάνι μπορεί να χρειάζεται 1 τέταρτο για να γεμίσει, για μια δουλειά 5 λεπτών...
    επίσεις το κόστος του καζανιού δεν είναι μικρό, μιάς και χρειάζεται καλή κατασκευή, η οποία κοστίζει.
    και το λέω αυτό, γιατί το καζάνι, είναι στην κυριολεξία βόμβα σε κλειστό χώρο...
    ακόμα και τα δικά μας που είχαμε πληρώσει ένα κάρο λεφτά, τα έχουμε σε ξεχωριστό δωμάτιο, εκτός εργοστασίου για λόγους ασφαλείας...
    υπάρχει περίπτωση η βαλβίδα να χαλάσει, και να μην σταματάει να γεμίζει με αέρα.
    οπότε κάποια στιγμή θα κάνει μπούμ το καζάνι, ή θα καεί το κομπρεσέρ...
    για εκτεταμένη χρήση όλης της ημέρας, φυσικά και συμφέρει.
    δεν κουράζεται το κομπρεσέρ, μιάς και δουλεύει πχ όταν πέφτει η πίεση στο καζάνι, μέχρι το σημείο που θα το ξαναγεμίσει, και τέλος...
    για οικιακή χρήση είναι τελείως περιττό, και πολύ επικύνδινο κατά την δική μου άποψη...
    δεν θα το έκανα ποτέ. και το λέω, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να έδινα τόσα λεφτά για ένα καλό δίκτυο για το σπίτι, για δουλειές που θα απασχολούσα το κομπρεσέρ για μισή ωρίτσα πχ...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

5. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

BILL007 (03-12-11), z3 2.2 (05-12-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Snoo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είχαμε αγοράσει με τον Φάνη αεροκλειδα από την Plus4u κάπου στα 50 ευρώ το ένα νομίζω, στην αρχή ούτε και εμένα μου δούλευε σωστά (δεν είχε δύναμη) και το πήγα στην einhell να το ελέγξουν και μου είπαν πως δουλεύει μια χαρά, στο τέλος με ρώτησαν αν δουλεύει το κομπρεσέρ την σωστή πίεση για να δουλέψει το κλειδί.
    Αφού το κοίταξα τους είπα όχι, μου απάντησαν πως αυτά πρέπει να δουλεύουν κάπου στα 6.3 Bar.
    Ρύθμισα το κομπρεσέρ σε αυτήν την πίεση και δεν έχω κανένα πρόβλημα από τότε.
    Εμενα δουλευει στα 8bar.....
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP