-
Έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, εδώ και 1,5 χρόνο. Το καλύτερο thread βρίσκεται στο 5series.net με τίτλο CIC retrofit log αλλά κουράζει ώρες-ώρες. Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες βρίσκει κανείς και σε γερμανικά φόρα.
Γενικά η δυσκολία του retrofit αυτού μπορεί να κυμαίνεται από Plug and Play κατάσταση έως τον χειρότερο εφιάλτη σου.
Στάθη, αν θες άκουσέ με και δε θα βγεις χαμένος: Απόφυγε τη συγκέντρωση των ανταλλακτικών μεμονωμένα και δώσε κάτι παραπάνω για ολοκληρωμένο retrofit kit. Εγώ κατέληξα σ' αυτό:
https://www.ebay.com/itm/20066845883...c5af51&vxp=mtr
Φυσικά και αξίζουν τα έξτρα combox, χάρτες + κωδικοποίηση για την ταχύτητα.
Εναλλακτικά στείλε Pm στον Patryck από την Πολωνία ο οποίος θα σου προμηθεύσει όλον τον εξοπλισμό ενώ θα αναλάβει και την κωδικοποίηση πάνω στο αυτοκίνητό σου εξ' αποστάσεως (σου στέλνει καλώδιο για το laptop και κάνεις ένα session μαζί του).
Φυσικά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς και μερικά επιπλέον ανταλλακτικά όπως π.χ. η επένδυση της κονσόλας (κρίμα να βάλεις dremmel για να χωρέσει ο νέος controller), ενώ η ίδια η κονσόλα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να υποδεχτεί το CIC controller. Το Infotainment πάντως δουλεύει μια χαρά και με τον τωρινό σου επιλογέα. Εάν τελικά βάλεις dremmel και την κόψεις, πρέπει να διαλέξεις κι ένα από τα 2 πλαίσια που έχει η BMW ώστε να κρύψεις τις ατέλειες στην κοπή.
Εγώ ήμουν σχεδόν έτοιμος να το πάρω έως ότου ανακάλυψα κάτι πολύ δυσάρεστο: Όσα αυτοκίνητα έχουν CCC με το σύστημα Hifi Professional, είναι καταδικασμένα είτε να καταργήσουν τα δυο subs κάτω από τα καθίσματα είτε να μακελέψουν την καλωδίωση σε απίστευτο βαθμό και να οδηγήσουν τα υπόλοιπα ηχεία από άλλον ενισχυτή. Αυτό συμβαίνει γιατί στα LCI με CIC ο ενισχυτής του Hifi professional είναι διαφορετικός από εκείνον στα LCI με CCC. Το ν' αντικαταστήσεις τον έναν με τον άλλο δεν παίζει, αφού αλλάζει και η καλωδίωση (low-pass / high-pass). Κοινώς τον ήπια: Ή καταργώ τον εκπληκτικό ήχο του Professional ή το παίζω χασάπης με μοκέτες και πλεξούδες, προσθέτωντας ενισχυτές και βάσανα στο κεφάλι μου.
Τελικά τα παράτησα. Κάποτε θα το έκανα αλλά τώρα δεν έχω το κουράγιο. Όχι σ' αυτό το αυτοκίνητο τουλάχιστον.
-
The Following 13 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:
alexm (18-11-11), aristent (18-11-11), bill_m3 (18-11-11), GM6 (18-11-11), Konstantinos E60 (18-11-11), m-power_01 (18-11-11), merlin (18-11-11), nikos-Mpacket (18-11-11), PANOS-E60 (18-11-11), Stamatis (18-11-11), Stathis (18-11-11), strof (18-11-11), Vasilis (18-11-11)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP