Ας περιμένουμε να ακούσουμε και την γνώμη του Χρήστου
Κάτι θα ξέρει πιστεύω παραπάνω
εχω βαλει πολλες φορες χειμωνιατικα,οταν ειχα το ταξι...
τα καλυτερα των καλυτερων ειναι...NOKIAN και GISLAVED....
δοκιμασμενα απο εμενα σε μερσεντες....που ολοι ξερουμε οτι τα πισωκινητα δεν ειναι και οτι καλυτερο στα χιονια......
απο εκει και περα να ξερετε οτι ενα χειμερινο ελεστικο καιει περισσοτερο απο ενα καλοκαιρινο......και οτι φαγωνεται πολυ πιο γρηγορα απο ενα καλοκαιρινο...
στο χιουνται εχω χειμωνα και καλοκαιρι χειμερινα,για τον λογο οτι το καλοκαιρι δεν κυκλοφορει σχεδον καθολου......εδω να πω ομως οτι ασχετα που του φοραω χειμωνιατικα το καλοκαιρι,δεν εχει καλη συμπεριφορα σε γενικες γραμμες.....
εχει χειροτερο φρενο.......τσιριζει με το παραμικρο,σε γελοιες ταχυτητες,με αποτελεσμα να κοιτανε ολοι νομιζοντας οτι ερχετε ενα αμαξι που παει μαλλια κουβαρια!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη individual : 14-11-11 στις 07:37
Του εμπορου μπορεις να του το παιξεις Γερμανος.
Πες του....... αν μου δινεις γραπτη Εγγυηση οτι τα λαστιχα δεν θα φθαρουν προωρα και οτι στο δρομο δεν θα κινδυνευσω να σκοτωθω τοτε τα παιρνω !
Να δουμε τι θα σου πει...
Γενικως τα χειμερινα ελαστικα χρειαζονται -για την καλη τους λειτουργια- πολλη Πιεση,δηλαδη να ειναι αρκετα φουσκωμενα,γιαυτο και εχουν πολυ περισσοτερα αναγραφομενα PSI στο προφιλ τους απο οτι τα καλοκαιρινα.
Αν ενα Αυγουστιατικο καλοκαιρι η Ασφαλτος εχει 60 Βαθμους κελσιου και τα λαστιχα κανουν αρκετα συνεχη χιλιομετρα με ας πουμε 70χλμ/ωρα θα γινουν σαν Μπαλονια.
Εγω προσωπικα δεν θα σκεφτομουν καν να προχωρισω σε μια τετοια αγορα!
Τα συγκεκριμένα που πρότεινε ο λαστιχας στον Σταμάτη δεν είναι καθαρά χειμωνιατικα
αλλα 4 εποχων...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.vredestein.com/Banden_Ba...?BandtypeID=66
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Konstantinos E60 : 14-11-11 στις 10:23
μονο λογω των θερμοκρασιών , δεν νομιζω οτι θα τα αποσβεσεις.
εαν τωρα σκοπευεις να εισαι για διαστημα σε τετοιο περιβαλλον δεν ειναι κακη επιλογή.
Κοιταξτε παιδια αναλογα με τις αναγκες που εχει ο καθε ενας μας !!!
Τα χειμερινα ειναι μονο για τους θερινους μηνες (και οχι μονο για παγο χιονια)
Τον χειμωνα εχουν την ιδιαιτεροτητα να ζεσταινονται πολυ πιο ευκολα διοτι εχουν μικρο
δεικτη θερμοκασιας και στην Ελλαδα μας για καποιους μηνες εχουμε θεματακι. . .
Οσον αφορα βροχη ανα μαρκες ειχαν καποια θεματα οπως η fulda που ξεκινουσες με
δευτερα και νομιζες οτι εχεις πρωτη απο το γλυστριμα,αρκετες φορες ειχα χειμερινα στο
αυτοκινητο μου και η διαφορα ηταν μεγιστη . . .
Βεβαια ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ !!!!
Και παλι για τα 4 εποχων εχω μια αμφιβολια γιατι λιωνουν γρηγοροτερα ασχετα που ο
θορυβος ειναι ανοχλητικος. . .
Καλυτερα ειναι να υπαρχουν 2 σετ ζαντων και αν ειναι δυνατον στα χειμερινα οσο ποιο
στενα γινεται !!!
Samaro οι λαστιχαδες εξηγει πως εχουν τα πραγματα τωρα αρκετοι παραβλεπουν τις
συμβουλες και κανουν το δικο τους η ξεχναν να τα αλλαξουν οταν ερθει η καλοκαιρινη
περιοδος !!! Συγουρα υπαρχουν και ασχετοι επι του θεματος απλα στο θεμα χειμερινο
υπαρχουν κανονες που φροντιζουμε να τους γνωριζουμε,ασε που σημερα ο κοσμος ειναι
ψαγμενος και αν κανεις γυρα σε 2-3 καταστηματα ελαστικων ειναι ευκολο να καταλαβεις
τι ειναι το σωστο και τι το λαθος . . .
Ευχαριστούμε Χρήστο.
πάντως επειδή πήγαινα βάρκα σήμερα με τη βροχή, και κόντεψα να κόψω ένα αλμέρα στα δύο, επειδή πάτησα φρένο αλλα δεν σταμάτησε, έβαλα λίγο βιαστικά πρέπει να πώ τα Fulda Eco-Control και στα λίγα χιλιόμετρα που έκανα είναι η μέρα με τη νύχτα με τα τελειωμένα Continental που φόραγα μέχρι σήμερα.
Στη διάσταση 145/175 που φοράει το Smart, ένοιωσα ασφάλεια αμέσως.
Στην τιμή λίγο παραξενεύτηκα γιατί μου τα άφησε 180 ευρώ την 4άδα (και μου φάνηκαν πολύ φτηνά) αλλά ΟΚ, αν κρατήσουν έστω και 1 χρόνο, μια χαρά θα είναι.
(παραγωγή 23/11)