Σελίδα 5 από 99 ΠρώτηΠρώτη ... 345671555 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 987

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...3

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

ρε παιδιά...τώρα τι ψάχνουμε να βρούμε δλδ???το βελόνι στ'άχυρα???είναι δυνατόν
    να κάνουμε σοβαρή κουβέντα με θέμα το νομικό σύστημα και γενικότερα τους
    νόμους της ελλάδος???σας παρακαλώ!!!εδώ μιλάμε για το μόνο κράτος σε όλο
    τον κόσμο, που σου λέει στα ίσια δάγκωσε όποιον θέλεις...θα σου κλάσουν τα @@.
    μιλάμε για εκατομύρια χαμένα απο ακάλυπτες επιταγές, και ουδείς τιμωρημένος.
    και συζητάμε τώρα για τους νόμους και το αν εφαρμόζονται???μα δεν έχουμε
    νόμους ρε...HALLOOOOOOOOOOOOOO!!!
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

2. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Leonidas_E39 (07-11-11), S8N (07-11-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Θωμα θεωρητικη συζητηση κανουμε.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    ρε παιδιά...τώρα τι ψάχνουμε να βρούμε δλδ???το βελόνι στ'άχυρα???είναι δυνατόν
    να κάνουμε σοβαρή κουβέντα με θέμα το νομικό σύστημα και γενικότερα τους
    νόμους της ελλάδος???σας παρακαλώ!!!εδώ μιλάμε για το μόνο κράτος σε όλο
    τον κόσμο, που σου λέει στα ίσια δάγκωσε όποιον θέλεις...θα σου κλάσουν τα @@.
    μιλάμε για εκατομύρια χαμένα απο ακάλυπτες επιταγές, και ουδείς τιμωρημένος.
    και συζητάμε τώρα για τους νόμους και το αν εφαρμόζονται???μα δεν έχουμε
    νόμους ρε...HALLOOOOOOOOOOOOOO!!!
    βλέπω το
    Banned for being porschάκιας
    να γίνεται
    ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

αυτό που γράφω, το γράφω φυσικά χαριτολογώντας, και όχι με επιτακτικό ύφος
    όπως φαίνεται τώρα που το ξαναδιάβασα. βέβαια είτε αυστηρά είτε χαριτωμένα,
    το πιστεύω αυτό που γράφω...στην χώρα μας ισχύει πέρα για πέρα αυτό που
    λένε...οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται. λάθος κύριε έλληνα...οι νόμοι είναι
    για να τηρούνται, και να υπάρχει τάξη. είτε σ'αρέσει ένας νόμος, είτε δεν σ'αρέσει.
    και μιλάω βέβαια για νόμους, που είναι στηριγμένη σε κάποια λογική. όχι για τα
    χαράτσια που θέλησαν οι ηλίθιοι να μας επιβάλουν...

το μηδενιστής να γίνει...μου αρέσει.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

6. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

katsaraios (07-11-11), Kostas_1 (07-11-11)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σορυ παιδιά, εγώ είμαι λίγο χοντροκέφαλος και δεν την πιάνω αυτή τη συζήτηση. Νόμους παράγει η νομοθετική εξουσία, νόμος καταργείται με νόμο, ό νόμος ισχύει μέχρι να καταργηθεί. Τα υπόλοιπα είναι εκτροπές.

Εκτός και αν θεωρούμε ότι η συμμετοχή του καθενός μας στη συντεταγμένη κοινωνία και ο σεβασμός στην έννομη τάξη, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε πολίτη. Δε νομίζω ότι οι δημοκρατικές κοινωνίες είναι όμιλοι φιλοσοφικού προβληματισμού ...

Σταμάτη στη σπάω ?

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σορυ παιδιά, εγώ είμαι λίγο χοντροκέφαλος και δεν την πιάνω αυτή τη συζήτηση. Νόμους παράγει η νομοθετική εξουσία, νόμος καταργείται με νόμο, ό νόμος ισχύει μέχρι να καταργηθεί. Τα υπόλοιπα είναι εκτροπές.

Εκτός και αν θεωρούμε ότι η συμμετοχή του καθενός μας στη συντεταγμένη κοινωνία και ο σεβασμός στην έννομη τάξη, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε πολίτη. Δε νομίζω ότι οι δημοκρατικές κοινωνίες είναι όμιλοι φιλοσοφικού προβληματισμού ...

Σταμάτη στη σπάω ?
    Μπα(ν) καθόλου.

9. The Following 2 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

PANOS-E60 (07-11-11), Ptboul (08-11-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Από το 'Αλφαβητάρι του διαβόλου', του Αμβρόσιου Μπηρς:

https://www.scribd.com/doc/30431406/...BB%CE%BF%CF%85

Δικαιοσύνη: Εμπόρευμα. Πρόκειται για ένα λίγο έως πολύ νοθευμένο προϊόν, το οποίο το κράτος πουλάει στους πολίτες ως αντιστάθμισμα για την υποταγή, τους φόρους και τις προσωπικές υπηρεσίες που του προσφέρουν.

Δημοκρατία: Ένα πολίτευμα στο οποίο επειδή αυτός που κυβερνά είναι ο ίδιος μ' αυτόν που κυβερνιέται, η μόνη επιτρεπόμενη εξουσία είναι αυτή της προαιρετικής υποταγής. Στη Δημοκρατία η δημόσια τάξη στηρίζεται στην όλο και χαλαρότερη τάση υποταγής που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, οι οποίοι κυβερνούνταν από άλλους και υποτάσσονταν επειδή έτσι έπρεπε. Υπάρχουν πολλά είδη δημοκρατιών και πολλές διαβαθμίσεις ανάμεσα στον δεσποτισμό από τον οποίο προήλθαν και την αναρχία στην οποία κατευθύνονται.

Δημοψήφισμα: Λαϊκές εκλογές για να διαπιστωθεί τι θέλει η κυβέρνηση.

Πολιτική: Αλληλοσπαραγμός συμφερόντων μασκαρεμένος σε αντιπαράθεση αρχών. Η διαχείρηση των δημοσίων υποθέσεων με σκοπό το προσωπικό όφελος.

Πολιτικός: Ένα χέλι χωμένο στον πρωτογενή βούρκο πάνω στον οποίο υψώθηκε το οικοδόμημα της οργανωμένης κοινωνίας. Όταν κολυμπάει βλέπει την ουρά του να κουνιέται και νομίζει πως τρέμει το κτήριο. Απέναντι στον κυβερνητικό αξιωματούχο, έχει ένα ανυπόφορο μειονέκτημα: Εϊναι ζωντανός.

Νόμιμος: Συμβατος με την επιθυμία του δικαστή στου οποίου τη δικαιοδοσία εμπίπτει.

Συμμαχία: Στη διεθνή πολιτική έτσι ονομάζεται η ένωση δυο κλεφτών που έχουν τα χέρια τους τόσο βαθιά χωμένα ο ένας στις τσέπες του άλλου ώστε δε μπορούν να κλέψουν κάποιον τρίτο.

Ψήφος: Το όργανο και σύμβολο της δύναμης ενός ανθρώπου να κάνει καραγκιόζη τον εαυτό του και ναυάγιο τη χώρα του.

11. The Following 4 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (09-11-11), Eleni (08-11-11), gant (18-11-11), Ptboul (08-11-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Για εμένα Σταμάτη και λοιποί φίλοι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.
    Ο νόμος για να είναι δίκαιος οφείλει να έχει σύμφωνη την πλειοψηφία του πληθυσμού καταρχάς, όπως ανέφερες σωστά εν μέρει.
    Το να βγαίνει όμως, για να σταθώ στα ελληνικά δεδομένα και να μην κάνουμε φιλοσογική και μόνο συζήτηση, ο ΓΑΠ και ο κάθε ΓΑΠ και να υφαρπάζει την ψήφο του κόσμου λέγοντας πως θα δώσει αυξήσεις και "λεφτά υπάρχουν" και να καταλήγει να κάνει οριζόντιες περικοπές μισθών-συντάξεων, χαράτσια κάθε 3 και λίγο και φόρους στο Θεό, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται πως εκφράζει αυτούς που τον ψήφισαν, δηλαδή την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
    Άρα, οι νόμοι, τα νομοσχέδια, τα μνημόνια κλπ των τελευταίων 2 ετών σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού άρα εξ'ορισμού δεν θα έπρεπε να έχουν ψηφιστεί, αφού όπως εσύ είπες, οι νόμοι πρέπει να ψηφίζονται δημοκρατικά δηλαδή κατά πλειοψηφία.
    Αν είχαμε μια άμεση δημοκρατία, τότε και ΜΟΝΟ οι νόμοι θα ήταν πραγματικά δημοκρατικοί.
    Πόσο μάλλον όταν κάποιος υπόσχεται άλλα και ψηφίζει-νομοθετεί άλλα.
    Τι θα πούμε δηλαδή, πως αφού το ΠΑΣΟΚ είχε τη δύναμη της πλειοψηφίας (λέγοντας ψεύδη επαναλαμβάνω) δικαιούται να φέρει ό,τι νόμο θέλει?
    Προφανώς και όχι.

Και τι πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις που έχουμε παράλογους νόμους που είναι ενάντια στο γενικό συμφέρον (για να μην πω ενάντια στην κοινή λογική)?
    Πρέπει να τους δεχτούμε και να περιμένουμε εαν και εφόσον δικαιωθούμε κάποτε από το δικαστήριο?
    Ναι, θα μου πεις αυτό θα ήταν το νόμιμο.
    Εγώ ομως θα σου πω πως αυτό είναι μια παράλογη σύμβαση που σε κάνει να μην αντιδράς στο παράλογο ελπίζοντας πως θα δικαιωθείς από δικαστήρια και πρόσωπα που ενδέχεται να λειτουργούν κι αυτά στη σφαίρα του παραλόγου (του άδικου εν προκειμένω).
    Πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε όλοι καλά πως μέσω έντεχνα σχεδιασμένων παραθύρων και νομικίστικων τεχνασμάτων, τα πάντα σχεδόν μπορούν να προσβληθούν και τανάπαλιν και κάτι που είναι ξεκάθαρα άδικο να καταφέρνει τελικά να θεωρείται νόμιμο.
    Η αρχή της αναλογικότητας για παράδειγμα που είναι θεμελιώδης λίθος του συντάγματός μας, παραβιάζεται ασύστολα (πχ χαράτσι για ακίνητα, αν εγώ κι ο γείτονας έχουμε ίδιο σπίτι αλλά εγώ είμαι μισθωτός των 600 ευρώ και εκείνος των 3.000 θα έπρεπε να πληρώνουμε αναλογική εισφορά, ωστόσο πληρώνουμε ακριβώς το ίδιο!). Είδαμε να θεωρείται αντισυνταγματικό το χαράτσι?
    Η θα πρέπει να περιμένουμε καμια 5ετία μήπως και δικαιωθούμε?
    Δεν θα ήταν πολύ πιο σωστό και άμεσο να αντιδράσουμε όλοι μαζί και να μην πληρώσουμε?
    Ναι, θα ήταν μη νόμιμο, συμφωνώ.
    Θα ήταν όμως δίκαιο και πιστεύω πως αυτό είναι το μείζον.

Υπόψιν, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως οι νόμοι είναι κατά πλειοψηφία άδικοι και παράλογοι, ούτε θεωρώ πως ο καθένας πρέπει να απειθαρχεί με ό,τι δεν συμφωνεί, καθώς αυτό θα προκαλούσε χάος.
    Αλλά υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια μεταξύ του σωστού και του άδικου και όταν κάποιος νόμος τα ξεπερνά, τότε θεωρώ χρέος μας να αντιταχθούμε.

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω γιατί, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες και πιο συγκεκριμένα τον Σωκρατικό διάλογο του Πρωταγόρα, θεσπίστηκαν οι νόμοι.
    Έλεγε ο Πρωταγόρας ότι χωρίς τους νόμους ο άνθρωπος θα ήταν αδύναμος και θα τον κατασπάρασσαν τα άγρια θηρία, γι'αυτό έφτιαξε κοινωνίες οι οποίες για να είναι βιώσιμες θεσπίστηκαν από νόμους.
    Συνεπώς, ο νόμος εξασφαλίζει την μακροημέρευση και εν τέλει την επιβίωση της κοινωνίας και των πολιτών της.
    Και καταλήγω με ένα ερώτημα.
    Μια μεγάλη μερίδα των νόμων που έχουν παρθεί από το μνημόνιο και μετά στη χώρα μας θεωρείτε ότι προάγουν την ευημερία και την μακροημέρευση της κοινωνίας μας και των συμπολιτών μας, ή οδηγούν προς την πλήρη διάλυση και εξαθλίωση?
    Αν ισχύει το δεύτερο, τότε είναι πραγματικοί νόμοι ή ανήθικες προσταγές που επιβάλλονται ενάντια στο γενικό συμφέρον και εξυπηρετούν συμφέροντα εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που θα έπρεπε (του κόσμου δηλαδή)?
    Και αν και πάλι ισχύει το τελευταίο, γιατί θα πρέπει εμείς να το δεχτούμε?

Οι απαντήσεις δικές σας.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

13. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

kplc16 (08-11-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για εμένα Σταμάτη και λοιποί φίλοι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά........

Οι απαντήσεις δικές σας.
    Αρη για μια ακομη φορα συμφωνω απολυτα μαζι σου.Και ξερω ομως οτι ολοι θα μας πουν γραφικους.

Ομως αυτη τη φορα θα κανω το συνηγορο του πονηρου(οχι του ΓΑΠ, αυτος ειναι @χρηστος).
    Ολα αυτα που προτινεις δε μπορω να τα εφαρμωσω για δυο λογους:

Πρωτον ειμαι πολυ δειλος για να πω οτι δε πληρωνω διοδια σε δρομο που δε τηρει τους νομους της ασφαλειας , ποσο μαλλον να μη πληρωσω το αδικο χαρατσι ακινητης περιουσιας και να μου κοψουν το ρευμα.

Δευτερον ως ανθρωπος εχω αδυναμιες. Ειμαι εγωιστης και φιλοχρηματος.Αν ειχα ασφαλη τροπο να φοροδιαφευγω, ωστε να μη γινομαι αντιληπτος απο τα οργανα του κρατους θα φοροδιευφευγα.Προτιμω ενα συστημα που θα εξασφαλιζει δικαιοσυνη και ισονομια αλλα εμενα θα με αφηνει στο απυροβλητο. Θελω να παραμεινω στην ανονυμια μου και να απολαμβανω περσσοτερα προνομια απο τους υπουργους. Θελω να ειμαι βασιλιας στην αφρικανικη Ελλαδα κι εσεις ολοι να ειστε Σουηδοι πολιτες στην ευρωπαικη Ελλαδα.

Με λιγα λογια πασχω απο ελλειψη παιδειας οπως και οι περισσοτεροι και ειμαι αδυναμος ανθρωπος.Εμας τους αδυναμους ανθρωπους μας τρωει το ενστικτο της αυτοσυντηρισης και της καλοπερασης.

Τελος πιστευω οτι τιποτα δε θα διορθωθει σε αυτο το τοπο. Μια ζωη η Ελλαδα θα ειναι οικος ανοχης γιατι δεν ασκουν διοικιση οι εκλεγμενοι αλλα τα μεγαλα συμφεροντα.Αυτο συνεβαινε απο τους βυζαντινους χρονους(Τουλαχιστον αυτο αντιλαμβανομαι εγω). Στην Αγια Σοφια οταν το Βυζαντιο βρισκοταν σε πληρη παρακμη εργαζοταν περισσοτεροι απο 700 Ελληνες.
    Περασαν εκατονταδες χρονια και δεν αλλαξε τιποτα.Γιατι να αλλαξει τωρα;
    Τα 3/4 του ελληνικου πληθισμου ασχολουνται με τον αστυφυλακα των 900ε.
    Παραβλεπουν το πεθερο του Σιφουν@κη, το Μ@γγινα, το Βουλγ@ρακη, τη Π@ελτεκη, το Μ@γγινα , το Τζοχ@τζοπουλο, το Κοκκ@λη και το Βαρδινογι@ννη.Ξεφυγαμε απο τους κοτζαμπασηδες και πεσαμε στα πολιτικα τζακια και στους εφοπλιστες.
    Να ξεκαθαρισει το τοπιο στην αρχουσα ταξη και στη συνεχεια να γινει εκαθαριση με τις αχρηστες δεκο

Να θυμισω οτι ο Καπονε στην Αμερικη φυλακιστηκε για φοροδιαφυγη και οχι για αλλες ποιο αξιοποινες πραξεις.

15. The Following User Says Thank You to kplc16 For This Useful Post:

Ptboul (08-11-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

@ Αρη

Ετσι οπως το θετεις δεν μπορω να αντικρουσω κατι.
    Στην ανυπακοη βεβαια εχω τις ενστασεις μου, αλλα η εμπιστοσυνη μου στο συστημα εχει κλονιστει οποτε δεν θα αντιδρασω.

Η μονη ενσταση ειναι οτι μερος απο τις πληρωμες βοηθαει στη διαβιωση μεγαλης μεριδας κοσμου οποτε και συνεχιζω να πληρωνω.

Οι μνημονιακες συμβασεις ειναι παρανομες και αυτο ειναι ξεκαθαρο.
    Ομως απο τη στιγμη που βρεθηκαμε στο γκρεμο πιανομαστε απο οπου βρουμε.

Η δικη μου θεωρηση ειναι πως χρειαζεται μια τομη με το παρελθον, μια σεισαχθεια αν θες και ενα reset απο το οποιο ομως να προκυψει νεο συνταγμα και νομοι.
    Δεν μπορεις να επαναπροσδιορισεις τον εαυτο σου αν δεν εχεις ορισμενο περιβαλλον λειτουργιας.

Λιγο πολυ, ολοι απογοητευμενοι ειμαστε και δυστυχως ελαχιστοι κανουν κατι παραπανω απο το να φωναζουν.

Σελίδα 5 από 99 ΠρώτηΠρώτη ... 345671555 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP