Σελίδα 4 από 99 ΠρώτηΠρώτη ... 234561454 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 987

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...3

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τελικα η ευρωπη αποδειχθηκε ναρκοπεδιο...
    Ηρθε και η ωρα του ιταλου πολιτη να μαθει τα spread,τα cds to δντ και βλεπουμε. Οι κακοι Ελληνες που ζουσαν ντολτσε βιτα με τα λεφτα των ξενων ή δεν ηταν τελικα οι μονοι ή ηταν μια αγευστη καραμελα που ακομα και οι ιδιοι την πιπιλισαμε.
    Τα εχουμε πει και παλια το παιχνιδακι ειναι πολυ παραπανω απο αυτο που νομιζουμε οτι γνωριζουμε.
    Στα δικα μας τωρα
    Η κυβερνηση που θα προκυψει σιγα μη "φυγει" τον φεβρουαριο.
    Η νδ ψιλοκαηκε, και μολις ο λαος συνελθει απο το σοκ των τελευταιων ημερων θα ξαναστραφει εναντια,τωρα και στους δυο.
    Εκτος και αν εφαρμοζοντας την δανειακη συμβαση και το κουρεμα του πεταξουν κανα κοκκαλο να γλυψει...
    Μακαρι να βγω ψευτης αλλα ετσι και καταλαβει η αριστερα οτι το μελλον της ειναι να συμπορευθει στις επομενες εκλογες θα δουμε πραματα και θαματα οπως ειδε η ιταλια καποτε...
    Ξερω ξερω εχω μεγαλη φαντασια!!χαχαχα

Rides
    0

Προεπιλογή

Προς το παρον κανεις δεν θελει την καυτη πατατα.
    Ακομα δεν εχει ανακοινωθει ονομα και απο οτι βλεπω η νυχτα ειναι μακρυα.

Δυσκολευομαστε ακομα και στο να διαλεξουμε μια μαριονετα.

3. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

katsaraios (07-11-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε το 2010 στα 49,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με νέο, ευρύτερο τρόπο μέτρησης της φτώχειας, ανέφερε τη Δευτέρα το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Τα νέα στοιχεία παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με εκείνα του Σεπτεμβρίου που έδειχναν ότι οι φτωχοί στις ΗΠΑ υπολογίζονται στα 46,2 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, τα αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά φτώχειας έχουν μειωθεί μεταξύ
    των παιδιών και των μαύρων αλλά έχουν αυξηθεί για τους λευκούς, τους Ασιάτες, τους ισπανόφωνους και τους ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν υψηλά ιατρικά έξοδα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ποσοστό φτώχειας αγγίζει το 16% του συνολικού πληθυσμού, ενώ το ίδιο ποσοστό τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 15,1%.

Ακόμη, το όριο της φτώχειας αναθεωρήθηκε στα 24.343 δολαρίων ετησίως για μία οικογένεια δύο ενηλίκων και δύο παιδιών (περίπου 17.700 ευρώ), ενώ το προηγούμενο ετήσιο εισόδημα ήταν στα 22.113 δολάρια (περίπου 16.250 ευρώ).

Η νέα μέτρηση στοχεύει στη διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας της φτώχειας, περιλαμβάνοντας τα κυβερνητικά επιδόματα που παρέχονται στους φτωχούς και τα έξοδά τους, αναφέρει το Reuters.
    Πηγη Reuters

Rides
    0

Προεπιλογή

Ακόμη, το όριο της φτώχειας αναθεωρήθηκε στα 24.343 δολαρίων ετησίως για μία οικογένεια δύο ενηλίκων και δύο παιδιών (περίπου 17.700 ευρώ), ενώ το προηγούμενο ετήσιο εισόδημα ήταν στα 22.113 δολάρια (περίπου 16.250 ευρώ).

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σύμφωνοι Σταμάτη, αρκεί ο νόμος να είναι δίκαιος και με σωστό προσανατολισμό.

Το να φτιάχνουμε και να εφαρμόζουμε νόμους άδικους και καταστροφικούς για το κοινωνικό σύνολο προσωπικά δε μου λέει κάτι.
    Η λέξη "νόμος" δεν συμβαδίζει εξ'ορισμού με τη λέξη "δίκαιο".
    Και όταν οι δύο λέξεις αυτές δεν συμβαδίζουν, τότε ο νόμος πρέπει να προσκρούει και να μηδενίζεται μέσω της ανυπακοής των πολιτών.
    Λοιπόν, τώρα που έχω πισι μπροστά μου.

Με προβλημάτισε πολύ αυτό που έγραψες.

Η λέξη "νόμος" δεν συμβαδίζει εξ'ορισμού με τη λέξη "δίκαιο"
    Σωστό σε περιπτώσεις.
    Αν ένας νόμος έχει συνταχθεί και ψηφιστεί δημοκρατικά τότε είναι ο νόμος των πολλών και πρέπει να τον ακολουθούν και οι λίγοι.
    Έχω την αίσθηση πως μιλάς όμως για πολιτική.
    Η πολιτική ως ρυθμιστική λειτουργία μιας κοινωνίας μπορεί να στηρίζεται στο νόμο ή όχι.

Αν η πολιτική στηρίζεται στο νόμο, στη γραπτή σύμβαση που ρυθμίζει τις σχέσεις των μελών μιας κοινωνίας, τότε η πολιτική ταυτίζεται με την εξουσία, δηλαδή την οριοθέτηση της δύναμης στη βάση περιορισμών που θέτει ο νόμος.

Αν η πολιτική στηρίζεται στη δύναμη, τότε επικρατούν οι συσχετισμοί δύναμης και η σύνθεση των συμφερόντων, ανάλογα με τη δύναμη των εμπλεκομένων μερών.

Και στη μία περίπτωση και στην άλλη, το δίκαιο είναι το δίκαιο του "ισχυρού".
    Είτε του πλειοψηφούντος είτε του δυνατότερου.

Συνεχίζοντας να μιλάω για την πρώτη "παράθεση" σου κάνω μια υποθετική ερώτηση

Ας πούμε ότι υπάρχει ένας νόμος που δεν επιτρέπει σε ένα κράτος να δεχτεί επισκέπτες απο το Πακιστάν.

αν το πακιστάν θεωρήσει ότι το κράτος αυτό απομειώνει την ατομική ελευθερία των Πακιστανών και κυρήξει πόλεμο σε εκείνο το κράτος, δεδομένου ότι το κράτος Χ έχει 1.000.000 πολίτες και οι Πακιστανοί είναι 60.000.000 ποιός έχει το δίκιο;

Ο ισχυρότερος;
    Η πλειοψηφία;

Ποιός πλέον κρίνει το δίκαιο;

Δημοκρατικά αν βάλεις και τους δύο (κράτος Χ και Πακιστάν να αποφασίσουν) θα πρεπει να αποφασίσουν χώρια και μετά με κλασματική αναγωγή (αναλογική δηλαδή) να δείς τις απόψεις και των δύο τους.
    Ασχετα αν το κράτος Χ έχει 1.000.000 πολίτες και το Πακιστάν 60.000.000, θα πρέπει να μιλήσουμε με ποσοστά καθώς το αποτέλεσμα δεν θα ήταν δίκαιο με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Αρα ποιός έχει δίκιο;

Πάμε τώρα στο επόμενο που μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Και όταν οι δύο λέξεις αυτές δεν συμβαδίζουν, τότε ο νόμος πρέπει να προσκρούει και να μηδενίζεται μέσω της ανυπακοής των πολιτών
    Παράδειγμα:
    Για εμένα δεν είναι δίκαιο να μην μπορώ να κάνω σεξ με 16άχρονες.
    Ξέρω ότι υπάρει νόμος.
    Αλλά ακολουθώ την ανυπακοή καθώς δεν είναι δίκαιο.

(ακραίο αλλά για την κουβέντα το λέμε).

Είμαι ενας και οι Ελληνες είναι 11.000.000
    Μπορεί να μην είναι δίκαιο για εμένα, αλλά για τα 11.000.000 είναι.
    Οπότε οφείλω να υπακούσω στον νόμο.

Δίκαιο ή όχι.

Που κάνω λάθος;

Rides
    0

Προεπιλογή

Κουβέντα να γίνεται τώρα.
    Μην φανταστείς οτι χωρίζουμε τίποτα...

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είμαι ενας και οι Ελληνες είναι 11.000.000
    Μπορεί να μην είναι δίκαιο για εμένα, αλλά για τα 11.000.000 είναι.
    Οπότε οφείλω να υπακούσω στον νόμο.

Δίκαιο ή όχι.

Που κάνω λάθος;
    Πουθενα!! τι γινεται ομως οταν ισχυει το αντιθετο?
    βγαζω εγω αυθαιρετα μια εκτακτη εισφορα και τα 11000000(λεμε τωρα) την θεωρουν αδικη?

9. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

katsaraios (07-11-11), S8N (07-11-11)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 07-11-11 στις 20:48

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πουθενα!! τι γινεται ομως οταν ισχυει το αντιθετο?
    βγαζω εγω αυθαιρετα μια εκτακτη εισφορα και τα 11000000(λεμε τωρα) την θεωρουν αδικη?
    Τα 11.000.000 που τη θεωρούν άδικη πρέπει να καταφύγουν στις νόμιμες διαδικασίες (έτσι όπως τις έχουν εκγρίνει και ψηφίσει αυτά τα 11.000.000 ζώα) και να δικαιωθούν.

12. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

S8N (07-11-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Ωραια συζητηση αυτη.

Να βαλω αλλη μια παραμετρο?

Προσωπικα θα ελεγα ότι το δικαιο και το νομιμο θα πρεπει να συμβαδιζουν και με τον κοινο νου οπως συνηθιζεται να λεμε.

Δηλαδη (για τη κουβεντα παντα) στα παραδειγματα του Σταματη ο κοινος νους δινει το δικιο α) στο Πακισταν, β) στη 16χρονη

Και τωρα το νεο στοιχειο: Σε ακραιες καταστασεις οπως πχ σε πόλεμο ή σε εκτακτη αναγκη ισχυουν αυτες οι λογικες? Ή μπαινουν άλλα δεδομενα?

Λεω να τα μεταφερω σε νεο θρεντ συμφωνειτε?

14. The Following User Says Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Nino (07-11-11)

Σελίδα 4 από 99 ΠρώτηΠρώτη ... 234561454 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP