φιλαρακια...

για να μην ανοιγω αλλο θρεντ θελω να θεσω καποιες ερωτησεις που εχω:

1ον.

Οπως ολοι γνωριζετε η μπεμπα μου ειναι σε ακινησια κ με σηκωμενα ποδια!
τι σημαινει αυτο?

την εχω τακαρει!
Η μπαταρια της ειναι προ πολλου για πεταμα (εχει ηδη πεταχτει δλδ.) κ για να εκκινησει ''δανειζομαι'' την μπαταρια απο ενα C3 ή απο το Μιτσου της συζυγου!

Οπως καταλαβαινεται , ειναι βασανιστικο να βαζω κ να βγαζω μπαταριες τοσο εγω τοσο κ ο ανθρωπος που μου το συντηρει βαζοντας το πυκνα συχνα μπροστα!

Το 1ο μου ερωτημα λοιπον...αν αγορασω μια μπαταρια σαν του μιτσου,οχι 72αρα δλδ αλλα μικροτερη (δεν θυμαμαι ποσο ειναι ) , κανω ζημια πουθενα?...ή απλα την ξελιγωνω επειδη ειναι μικρη?
μηπως παραφορτιζεται ? μηπως κανω ζημια σε δυναμο ή σε κατι αλλο ?
παντως παιρνει σαν τσακμακι με την μικρη!

Σαφως ο λογος ειναι οικονομικος , σκεφτομαι οτι ειναι αμαρτια να δωσω 130+ ευρα για να παρω μια μπαταρια απλα κ μονο για να το βαζει καποιος μπροστα το αμαξι!

2ον.

Αν παρω μεγαλη μπαταρια, την δικη του δλδ,
κ μετα απο καθε φορα που λειτουργει το αυτοκινητο
βγαζω τους πολους...παλιωνει?καταστρεφ εται? η μπαταρια ή οχι?

3ον
Αν αγορασω μια μπαταρια κ ΔΕΝ την χρησιμοποιησω για εξι μηνες (παραδειγμα)?παλιωνει στο ραφι ή καταστρεφεται με την ''ακινησια''?

Με λιγα λογια...

με την υπαρχουσα κατασταση το αυτοκινητο θα βγαινει Χριστουγεννα-Πασχα-Καλοκαιρι για καμμια βολτιτσα στη ζουλα κ θα εκκινει μια φορα στις 2-3 βδομαδες για να λειτουργει λιγο...

τι μπαταρια να παρω για τετοιου ειδους χρηση λοιπον?ουτε στερεοφωνικα θα παιζουν ουτε μεγαλη καταναλωση θα χω ,

να παρω των 50 ευρω μικρη ? θα αντεξει ?΄(φυσικα θα βγαινουν οι πολοι οταν δεν χρησιμοποιειται_)

ή να σκασω τα 130+ γιατι ,αν βγαζω πολους ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ Αμπερ?

ευχαριστω εκ των προτερων...