Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 987

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...3

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

πραγματικά με έχουν κουράσει όλα αυτά που συμβαίνουν και επιπλέον έχω κουραστεί να τα αναλύω στο μυαλό μου..
    στις επόμενες εκλογές όποιος πραγματικά το θέλει θα ανακαλύψει ότι υπάρχουν μικρά κόμματα που δε διαφημίζονται από πουθενά..
    αν δεν ξεκινήσει να τα ψηφίζει ο κόσμος δε θα γίνουν ποτέ μεγάλα

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

ο.κ. νομίζω συνεννοηθήκαμε γιά τα πολιτικά της χώρας. να δούμε λίγο the bigger picture ?

Οι μεγάλες χώρες τις ευρώπης έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας κομμάτων ? Εχουν. Η δουλειά γίνεται ? Δουλεύει το κράτος ? Λειτουργούν οι θεσμοί ? Ναι. Ψηφίζει ο κόσμος εκεί ? Οχι απαραίτητα. Αν λοιπόν, οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ θέλουν να προχωρήσουν την υπόθεση της ένωσης ένα βήμα παρακάτω, πράγμα που είναι ίσως η μόνη πειστική απάντηση στις αγορές που αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του κοινού νομίσματος, τότε μία λύση υπάρχει, η δημιουργία κοινού υπουργείου οικονομικής, δημοσιονομικής αλλά και αναπτυξιακής πολιτικής. και βεβαίως διεύρυνηση των αρμοδιοτήτων της ΕΚΤ. Πιάσε το αυγό και κούρευτο θα μου πείτε, εδώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν στα αυτονόητα, τέτοια μεγαλεπίβολα σχέδια θα δρομολογήσουν ?

Δεν λέω πως θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνει. Αν λοιπόν γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε με κομματικούς όρους εδώ παιδιά ? Οι καιροί έχουν αλλάξει, η πολιτική ιδεολογία έχει μόνο φιλοσοφική αξία πλέον. Πόση διαφορά έχουν οι ρεπουμπλικάνοι από τους δημοκρατικούς στις ΗΠΑ ? Με ευρωπαικούς όρους, καμμία. Εφόσον πλέον η οικονομική πολιτική είναι μία και μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο, εφόσον οι πάντες υποτάσσονται στις διαταγές των αγορών, η πολιτική αντιπαράθεση τι νόημα έχει ? Εύχομαι σύντομα να γίνουμε Σουηδία και τα κόμματα να πλειοδοτούν στις απόψεις τους γιά την αναδιανομή του εισοδήματος, τις κοινωνικές παροχές και τα όρια συνταξιοδότησης.

Μέχρι να γίνουμε Σουηδία όμως, ή έστω Ιταλία, ας καταλάβουμε ότι η διαδικασία των εκλογών θα είναι μιά τυπική διαδικασία επιλογής διαχειριστών. Κατά τη γνώμη μου, αν η ΕΕ εγγυόταν τα σύνορά μας, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω στην κεντρική οικονομική πολιτική στην Ευρώπη.

3. The Following 8 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

A8hnaios (07-11-11), aristent (07-11-11), gant (18-11-11), Kostas_1 (07-11-11), Monsta (07-11-11), Stamatis (07-11-11), Stathis (07-11-11), Thomelef (07-11-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP