Προσωπικά, είμαι υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων αφού έτσι υπάρχει περισσότερη πολυφωνία και λιγότερες ψευτοαντιπαραθέσεις και λαϊκισμοί από κόμματα που αν ήταν κυβέρνηση θα έκαναν ΤΑ ΙΔΙΑ ακριβώς.
Ωστόσο, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα απέχει πολύ από τα παραπάνω (με μόνη διαφορά πως η ΝΔ έδειξε επιτέλους το πραγματικό της πρόσωπο και έπαψε να κάνει τον Τσε Γκεβάρα και τον ψευτοαντιμνημονιακό επαναστάτη).
Αυτό που γίνεται είναι να έχουμε μια ενωμένη κυβέρνηση ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ με σκοπό την πλήρη διάλυση της χώρας, γιατί καλώς ή κακώς, αυτά που υπεγράφησαν την 26η Οκτωβρίου αυτά προβλέπουν (παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, διάλυση συμβάσεων και μισθών, ανελέητοι φόροι και χαράτσια κλπ).
Αν αυτό θεωρούν μερικοί ως σωτηρία και επιβίωση του "ασθενούς", εγώ το θεωρώ ως διατήρηση στη ζωή ενός ασθενή εγκεφαλικά νεκρού με σκοπό να του πίνουν το αίμα για όσο ακόμα ζει.
Το μόνο καλό της όλης υπόθεσης είναι πως με αυτά και με εκείνα, στις επερχόμενες εκλογές θα δούμε πράγματα που δεν θα βλέπαμε ποτέ υπό άλλες συνθήκες και μιλάω για κυβερνήσεις συνεργασίας (πραγματικής θέλω να ελπίζω) μεταξύ δυνάμεων που δεν κυβέρνησαν ποτέ ως τώρα τη χώρα αυτή.
Και να είναι σίγουροι οι κύριοι της Τρόικας πως αν οι νέοι ηγέτες έχουν τη θέληση, οι συμφωνίες επαναδιαπραγματεύονται (για να μην πω διαγράφονται) εν μια νυκτί.
Μην ευελπιστούν λοιπόν πως μέσα σε 2 μήνες η Ελλάδα και οι πολίτες της θα πέσουν στο καναβάτσο για την επόμενη 10ετία, αφού αν οι υποστηρικτές τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ) πάρουν την κατιούσα (για να μην πω τίποτε άλλο) στις εκλογές, τότε η κατάσταση αλλάζει άρδην.
Τα πάντα είναι θέμα πολιτικών επιλογών.
Η επερχόμενη κβέρνηση ενότητας δεν έχει καμία διαφορά με αυτή του ΠΑΣΟΚ εδώ και 2 χρόνια και είναι πολύ πιθανό να είναι ακόμα στυγνότερη και αντικοινωνική, οπότε για τους πολίτες δεν υπάρχει καμία διαφορά.
Υπομονή όμως καθώς ο Φεβρουάριος είναι κοντά.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong