σοβαρευτείτε παίδες! αυτό που βλέπεται είναι ίχνη συμπύκνωσης (contrails) απο το νερό που υπάρχει στα προϊόντα της καύσης απο τους κινητήρες! ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα ''χνώτα'' μας τον χειμώνα οταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες!
δεν αποκλείεται να υπάρχουν πειράματα, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, ΑΛΛΑ όλες αυτές οι γραμμές είναι απο πολιτικά αεροσκάφη και μην σας φαίνεται περίεργο πως μπορεί να υπάρχουν δεκάδες και να διασταυρώνονται, ο εναέριος χώρος, ειδικά ο ευρωπαϊκός, είναι απο τους ποιο πυκνούς στον πλανήτη! κυριολεκτικά δεν μας φτάνει πλέον ούτε ο ουρανός!
δείτε για παράδειγμα ένα κομμάτι απο αεροναυτιλιακό χάρτη με διαδρομές high altitude:
Uploaded with
ImageShack.us
αυτό είναι από Αμερική βέβαια..
δείτε επίσης μια φώτο από ένα 747-400..οι γραμμές είναι ολοκάθαρα πίσω από τον καθέναν από του 4 κινητήρες του, σε μια απόσταση βέβαια ώστε να προλάβουν να παγώσουν τα καυσαέρια..
Uploaded with
ImageShack.us
θεωρίες συνωμοσίες υπάρχουν για τα πάντα..και ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα όσα site και βιντεάκια υπάρχουν που να λένε οτι ''μας ψεκάζουν'' αλλά τόσα και περισσότερα μπορώ να σας βρω που λένε το αντίθετο.. εξάλλου νομίζω πως λόγω ειδικότητας κάτι παραπάνω θα ξέρω..

εξάλλου, εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι που ασχολούμαστε με το planespotting, έχουμε χάρτες, ασυρμάτους κλπ και παρακολουθούμε όλες τις πτήσεις. ξέρουμε ποια εταιρία και ποιος τύπος αεροπλάνου είναι αυτό που βλέπουμε αυτήν την στιγμή, που πάει και από που έρχεται κλπ.. οπότε χαΛΛαραααααα..
πάρτε και ένα βιντεάκι:
https://www.youtube.com/watch?v=7LSr...eature=related