Διπλωμα, καλοκαιρι 2007!
Εμαθα να οδηγω απο το γυμνασιο, σε αλανες στο χωριο με το αμαξι ή το τρακτερ αλλα απο σηματα ηξερα οσα βλεπω συνηθως εξω. Οταν ειδα τα σηματα στο βιβλιο ειδα κατι ακυρα που παιζει να μη τα εχω συναντησει ποτε στο δρομο απο τοτε ( 140.000+ χλμ).
Κανω τα 20 μαθηματα πορειας, στα τεστ με λιγο ζορι και τυχη περναω και τα "ακυρα" σηματα. Στις εξετασεις τη 1η φορα κανω 2 λαθη, και τα 2 με αυτα τα σηματαΞαναδινω ενω εχω λιωσει το βιβλιο και τα ακυρα τα παιζω στα δαχτυλα
Δινω, κανω 1 λαθος και περναω. Την αλλη βδομαδα πορεια. Ηταν καπου Ιουνιο/Ιουλιο οι εξετασεις, Αυγουστο θα πηγαινα διακοπες και ειχα στο νου μου πως θα παω διακοπες και θα οδηγω οτι βρισκω. Θα κλειναν και οι εξετασεις λογω διακοπων... και αν κοπω? Θα κανω καλοκαιρι χωρις να μπορω να οδηγησω νομιμα? Αποκλειεται. (φυσικα δεν ειχα συζητησει με τους δικους μου για το αν θα μου δωσουν αμαξι στις διακοπες).
Με τους δικους μου δεν εχω πει τιποτα, ουτε με τη σχολη ουτε με το δασκαλο για λαδωμα. Τη μερα των εξετασεων φορτωνω τη τσεπηκαι λεω ποσα να'ναι.. δωστα να περασεις, να το παρεις και να λιωσεις στις βολτες (καλα κοιμησου..).
Μεχρι να παμε στο καφενειο αρχιζει ο δασκαλος "Φανη οι καιροι ειναι δυσκολοι.. αρκετοι κοβονται.. ο Ερμης ειναι αναδρομος.. σκεφτεσαι να λαδωσεις?" Προχωρα δασκαλε, θελω να παω διακοπες με διπλωμα"Ναι αλλα το συζητησες με τους γονεις σου? συμφωνουν ή θα μπλεξουμε? αν διαφωνουν ξεχνα το". Ναι δασκαλε τι? Ψεμματα λεω? (φυσικα!)
Παμε στο καφενειο, ολοι της σχολης μου και ολοι της αλλης σχολης πανε ενας ενας στο αμαξι του δασκαλου απεναντι.. ερχεται ο προηγουμενος και λεει ο ταδε να παει στο δασκαλο κατι τον θελει.. υποθετω πως ολοι λαδωναν? Μαλλον ναι γιατι ερχοντουσαν κατι αναπηρες εγκεφαλικα και μετα απο τη βολτα ελεγαν "το πηρααααα το πηρααααα" και αναθεμα αν ξεραν που μπαινει το κλειδι.
Ηρθε η σειρα μου, μπαινω μεσα, δεν ειδαν καν ποιος μπηκε. (υποθετω πως ο δασκαλος ηδη τα ειχε μοιρασει). Δυο κυριες πισω, και ο δασκαλος διπλα. Λεγαν για τα παιδια τους που θα πανε διακοπες.. μπλα μπλα μπλα.. παραηταν χαλαρες και δεν εδιναν σημασια για το τι κανω.
Βρηκαμε και τον τρελο της περιοχης τοτε που πεταχτηκε μπροστα μας με 2 κουτια γαλα και μας επιασε κουβεντα. Κανω τη βολτα, παρκαρα, ξεπαρκαρα, μου λενε συγχαρητηρια και πριν βγω με ρωτανε τι υγρα εχει το αυτοκινητο. Τα'πα και εφυγα.
...Τελικα διακοπες πηγα πεζος γιατι οι δικοι μου δεν μου ειχαν ακομη εμπιστοσυνη, και επειδη δεν μου δωσαν τα αμαξια τους δεν επαιρνα κι εγω φιλων.. σκατα τσαμπα η χαρα![]()
![]()