Κυριο προβλημα η δυσχρηστια στο σεταρισμα και η ασταθεια (σχετικα σπανια) στο firmware. Επισης θα το ηθελα πιο παραμετροποιησιμο, δεν ξερω τι λενε τα καινουρια μοντελα.
Στο θεμα καταναλωσης ειχα ψαχτει παρα πολυ διοτι το ηθελα για τη μηχανη που εχει μπαταρια 12αμπερ. Σε standby mode λειτουργει το gsm και το gps. Καπου στα 7-10mA τραβαει ετσι. Αμα το εβαζα σε gprs mode προστιθεται στις καταναλωσεις η καταναλωση για τα δεδομενα, δηλαδη συνδεση σε gprs και αποστολη δεδομενων. Τη στιγμη που τα δεδομενα αποστελονται μετρουσα 40-50mA και φυσικα η καταναλωση αυτη εχει μεγαλυτερη διαρκεια οσο αυξανεις το Interval για το σημα. Εγω παντως με 1 λεπτο ημουν ικανοποιημενος. Οταν παρακολουθουσα τον πατερα μου που μου παιρνε τη μηχανη το βαζα στα 10sec και ο σχεδιασμος στο χαρτη ηταν πολυ πιο ομαλος. Σε μικροτερο interval δυστυχως κολουσε. Να ενα προβλημα λοιπον.
Η βελτιωση που θα περιμενα εγω ειναι η εξης: Εφοσον το οχημα δεν κινειται τοτε η αναγκη για αναφορα στιγματος μπορει να παραμεινει σε πολυ χαμηλα Intervals. Ενα αμαξι που ειναι στο γκαραζ ακινητο και το gps δεν αναγνωριζει μεταβολη θεσης μπορει να στελνει στιγμα ανα 1-2-5 λεπτα. Σε περιπτωση οποιασδηποτε μεταβολης θα πρεπει το interval να πεφτει στο ρυθμο ανανεωσης στιγματος του gps.
Αλλο ενα προβλημα ειναι οτι σε περιπτωση κακης ληψης του gps ο σερβερ θα σε πρηζει με αλαρμ. Η καθε φορα που χανεται το σημα απο το gsm. Να υπαρχει χρονικο περιθωριο μεχρι ο σερβερ να στειλει αλαρμ η οχι? Ζητουμενο ειναι να γλυτωσουμε το αμαξι προς κλοπη. Αμα μπουμε σε φουλ αλαρμ θα εχουμε καθε μερα 10sms απο πιθανα αλαρμ. Αμα βαλουμε χρονικη υστερηση μηπως και ξαναρθει το σημα gsm η gps μπορει να χασουμε πολυτιμο χρονο και οι κλεφτες να λειτουργησουν με μεγαλυτερο χρονικο περιθωριο. Γι αυτο τα αλαρμ σε σπιτια και μαγαζια ειδοποιουν την εταιρεια μετα απο 15δευτ.
Πολλοι οι προβληματισμοι και μακροσκελες το ποστ μου...
Δεν ξερω αν σε βοηθησα..
Ιστορικα να σου πω οτι στο δικο μου Locator ειχα βγαλει τη μπαταρια που ειχε μεσα και εβαλα μια Nokia 1400mAh απο το ebay. Σαφως καλυερη αυτονομια. Οι li-po εχουν οφελος οτι φορτιζονται πολυ γρηγορα και μπορουν να δωσουν πολλα αμπερ κατα την αποφορτιση τους. Η χωρητικοτητα τους ανα μοναδα ογκου ειναι ιδια με αυτη των μπαταριων λιθιου. Δες τον πινακα κατω κατω https://en.wikipedia.org/wiki/Rechargeable_battery