ομως γνωριζεται οτι τα ασφαλιστρα που αφορουν το ποσο καλυψης ειναι αναλογα???
δηλαδη μεικτη ασφαλεια για ενα οχημα που κοστιζει 4000 ευρω και ενα οχημα που κοστιζεις 400.000 ευρω..δεν ειναι ιδια!
οι ασφαλιστικες βγαζουν τα πινακια τους βασει των στατιστικων.στατιστικα τροχαια ατυχυματα στη χωρα-περιοχη.στατιστικα αναλογα με τα χρονια αποκτησης διπλωματος(ασχετο βεβαια αλλα τι να πεις),στατιστικα αναλογα με τα ατυχηματα που εχεις προκαλεσει,στατιστικα αναλογα με τις καλυψεις.
εγω που κανω 30.000 χιλιομετρα το χρονο εχω τουλαχιστο 300 φορες πανω πιθανοτητες να προκαλεσω κατι απο ιδιοκτητη ferrari που κανει 3.000 το χρονο και εχει διπλωμα 10 χρονια λιγοτερα απο εμενα.
αυτο ομως δε σημαινει οτι το ασφαλιστρο της φερραρι θα ειναι 300 φορες λιγοτερο απο το δικο μου!!!αφου η αξια του αυτοκινητου σε ενδεχομενη συγκρουση ειναι χχχ φορες πιο πανω!!
ετσι βγαινουν τα ασφαλιστρα.και αν το ψαξετε και αλλο και δειτε οτι στο συμβολαιο σας δεν αναγραφετε οτι η τιμη της αποζιμιωσης υπολογιζεται βασει της τρεχουσας τιμης του αυτοκινητου,τοτε εχετε ολο το δικαιωμα να ζητησετε το ποσο του συμβολαιου που εχετε υπογραψει.
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....