-
Αρη προσωπικά είμαι εξαιρετικά ολιγαρκής άνθρωπος και συνεπώς προσγειωμένος στην πραγματικότητα από νεαρός. Ουδέποτε άπλωσα τα πόδια μου πέρα από εκεί που έφτανε το πάπλωμα. Δεν θεωρώ λοιπόν τις παραπάνω σκέψεις σου ανεδαφικές. Θα μπορούσα να ζήσω σε μικρότερο σπίτι, με μικρότερο αυτοκίνητο, χωρίς καλοκαιρινές διακοπές και χωρίς πολλά ακόμα από αυτά που σήμερα θεωρούμε όλοι ως δεδομένα στη ζωη μας, ή τουλάχιστον τα θεωρούσαμε μέχρι προ τινος. Είναι όμως ο τρόπος που βλέπω εγώ τη ζωή χαρακτηριστικός του μέσου σύγχρονου Ελληνα ? Ξανά δες το ποστ του Αρη πιο πάνω.
Αλλά εγώ σου λέω ότι αύριο εμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο ο Ελληνας Κάστρο και συνεπαίρνει τις μάζες με την επιχειρηματολογία του και πετάει την τρόικα στη θάλασσα, οδηγεί τη χώρα σε αυτόνομη πορεία, σε εθνικό νόμισμα, σε κοινωνικοποίηση της παραγωγής και των δικτύων διανομής αγαθών και παροχών. Είμαστε βέβαιοι, το ξαναλέω, ότι έχουμε τον κρατικό μηχανισμό γιά να πετύχει αυτό το τιτάνιο έργο ? Ξέχνα το, ούτε τους πόρους έχουμε, ούτε τα μέσα να αλλάξουμε μοντελο διοίκησης και διακυβέρνησης. Είμαστε πολύ κακομαθημενος λαός Αρη, πάρα πολύ. Και εκτός από αυτό, ακόμα και μετά από 3 ολοκληρα χρόνια που βαράνε οι καμπάνες της κρίσης μέσα στα αυτιά μας, πολλοί κάνουν πως δεν ακούνε, πιστεύουν πως με ένα μαγικό τρόπο θα ξυπνήσουν ένα πρωί και όλα αυτά θα αποτελέσουν ένα κακό όνειρο που πέρασε. Διεκδικούν λοιπόν λες και θα πάρουν από την προσωπική περιουσία του GAP ή του Μπένυ. Νομίζω πως αυτοί που μπήκαν έγκαιρα στο νόημα είναι ήδη στην Αυστραλία, εδώ το πλοίο χάνεται από ώρα σε ώρα ...
Εν πάση περιπτώσει, καλό είναι να υπάρχουν σοβαροί αναλυτες σαν τον κ. Καζάκη γιά να έχουμε πολυφωνία και καλή αφορμή έδωσες γιά κουβέντα. Παρακολουθώ καθημερινά όμως και βλέπω πως θα επικρατήσουν άλλες προτάσεις γιά τη χώρα, πιό συμβατές με την ευρωπαική πορεία μας. Η τελευταία μάλιστα που άκουσα στην tv πριν καν παρουσιαστεί επίσημα στο νετ ανήκει στον εξαιρετικό καθ. Ξενοφώντα Ραρρή.
-
The Following 5 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:
Monsta (15-10-11), nikos1400 (15-10-11), S8N (15-10-11), Stathis (15-10-11), Κωνσταντίνος (15-10-11)
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP