Αρχικό μήνυμα απο
S8N
Με όλο τον σεβασμό Άρη, πιστεύω πως δεν έχεις καταλάβει σε τι θέση βρισκόμαστε.
Βαθιά συνειδητοποημένοι πολίτες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο πρόβατα κατευθυνόμενα από κόμματα, συντεχνίες και δημοσιογράφους. Πρόβατα που κοιτούν τον κώλο τους και μόνο αυτόν.
Επίσης, δεν υπάρχει νομιμότητα στις καταλήψεις και στους αγώνες που βλέπεις αυτές τις μέρες. Αγώνας κόντρα στην υγεία των πολιτών (κατάληψη ΧΥΤΑ), μάχη κόντρα στην ευημερία του λαού (καταλήψεις δημοσίων κτιρίων) και επανάσταση με χρήματα των πολιτών (ΓΕΝΟΠ) και ανοχή όλης της κοινωνίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) δεν εντάσσονται σε κανένα δίκαιο.
Η σήψη του συστήματος δεν αναδεικνύεται μόνο από τους κάθε λογής βολεμένους που κάνουν τη ζωή μας ανυπόφορη για να εξακολουθήσουν να εισπράτουν τους παχυλούς μισθούς του παρελθόντος χωρίς να παράγουν το ανάλογο έργο. Αναδεικνύεται κι από την ανεγκέφαλη νεολαία που καταστρέφει τα σχολεία της, που προσφέρει άσυλο σε εγκληματίες (βλ. ληστές με καλάσνικωφ), που επιδίδεται σε ακατανόμαστες ενέργειες (μέθη, ναρκωτικά, χαρτοπαιξία), που αναρτά πανό με τα ονόματα των καθηγητών οι οποίοι ψήφισαν κατά της κατάληψης χαρακτηρίζοντάς τους 'ρουφιάνους' και απειλώντας τους (25 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου).
Αυτά Άρη είναι φασισμός που καλλιεργείται από τα πιο συντηρητικά κόμματα στην Ελλάδα σήμερα, εκείνα της αριστεράς, καθώς και αρρωστημένος συνδικαλισμός που καλλιεργήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και γιγαντώθηκε πίσω από το πέπλο του σοσιαλισμού.
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά αν νομίζεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος γελιέσαι. Το σφάλμα του Τζέφρυ και του κάθε ανεγκέφαλου υπουργού είναι ότι έπρεπε να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο νωρίτερα. Αν το είχαν κάνει δε θα πληρώναμε όλοι εμείς τη νύφη. Αν η Ολυμπιακή είχε πωληθεί πριν μας φεσώσει με 5 δις, αν είχαν γίνει αποκρατικοποιήσεις, αν είχε μειωθεί ο δημόσιος τομέας εξ' αρχής, αν είχαν καταργηθεί φορείς τύπου 'Εθνικό κέντρο Αργιλομάζης', αν είχε κάποιος τα κότσια να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος, αν είχαν απελευθερωθεί τα επαγγέλματα, αν... αν...αν..., τότε δε θα βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε τώρα.
Έλα στη θέση μου και πες μου γιατί πρέπει να πληρώνω φόρους από τη στιγμή που οι Πολεοδομίες είναι υπό κατάληψη και αδυνατώ να φέρω εις πέρας τις υποθέσεις που βάζουν τροφή στο τραπέζι μου, τα σκουπίδια με πνίγουν, τα ΜΜΜ απεργούν και γενικά ΤΙΠΟΤΑ δε δουλεύει.
Στα παπάρια μου οι κινητοποιήσεις. Στα παπάρια μου και οι εφεδρείες. Εμένα δε με ρώτησε κανείς πως τα βγάζω πέρα. Κανείς δεν ήρθε να μου χαρίσει χρήματα υπό μορφή επιδότησης. Κανείς δε μου έδωσε πριμ παραγωγικότητας, δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα. Κανείς δε νοιάστηκε σε ποιο σχολείο θα στείλω τα παιδιά μου όταν το δημόσιο είναι υπό κατάληψη. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν έχω χρήματα να πληρώσω την ασφάλιση της άνεργης συζύγου μου. Κανείς δε με ρώτησε πως τα βγάζω πέρα με περαιώσεις, πάγια, έκτακτα χαράτσια, ενοίκια, φόρους επιτηδεύματος κλπ. Θεωρούν εκ των προτέρων ότι ελεύθερος επαγγελματίας = φοροφυγάς. Κανείς δεν ίδρωσε όταν στηνόμουν με τις ώρες στις Δημόσιες Υπηρεσίες, περιμένοντας έναν υπάλληλο που πήρε ξαφνικά αναρρωτική, που είχε επιτροπή, που έλειπε σε αυτοψία, που δεν πήδηξε το προηγούμενο βράδυ. Πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύω την αξία μου σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, μη αξιοκρατικό, διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό, με δαιδαλώδη πολυνομία.
Στον αντίοδα, κάποιοι εισέπρατταν επιδόματα, μισθούς και δώρα και ζήταγαν επιπλέον γρηγορόσημο, φακελάκι, λάδωμα, πουρ-μπουάρ. Από τον υπάλληλο στη δημόσια υπηρεσία έως τον οδοκαθαριστή που σου χτύπαγε τα κουδούνια στις γιορτές και τον εργολάβο της ΔΕΗ που ερχόταν να σου συνδέσει το ρεύμα και διαπίστωνε πως είχες κατασκευάσει το κουτί 5 cm χαμηλότερα.
Αν όλοι αυτοί οι θιγμένοι είναι μάγκες, ας αποδείξουν την αξία τους τωρα στον ιδιωτικό στίβο. Εκεί όπου 3 εκατομμύρια απροστάτευτοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να κάνουν με 1,2 εκατομμύρια μέχρι πρότινως προστατευμένων δημοσίων υπαλλήλων, θωρακισμένων πίσω από έννοιες όπως 'μονιμότητα', 'κόμμα', 'ομοσπονδία', 'πολυνομία' και 'αναρμοδιότητα'.
Μακάρι αυτή την 'αγωνιστικότητα' να τη διοχέτευαν όλοι ετούτοι στην εργασία τους. Το πιθανότερο είναι να μην είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε. Και πάλι, αυτή την ύστατη ώρα, αντί να δουλεύουμε κάνουμε απεργίες και καταλήψεις. Όταν θα 'ρθει η πείνα δε θα φταίνε μόνο οι δοσίλογοι στο Κοινοβούλιο. Θα φταίνε και οι 'επαναστάτες'-πρώην φιλαράκια των υπουργών εκτός αυτού. Κυρίως εκείνοι.